buffet ramadhan

Promosi Buffet Ramadhan Cyberview Resort & Spa, Cyberjaya 2018

9:49 AM



Bismillah,

Hari ni aku nak kongsikan salah sebuah lokasi berbuka puasa yang boleh menjadi pilihan seisi keluarga korang nanti. Lokasi yang aku maksudkan ialah Verandah Restaurant, Cyberview Resort & SpaCyberview Resort & Spa terletak di Cyberjaya dan lokasinya berhampiran dengan tapak belon panas. Sebelum ini aku pernah buat review berkenaan hotel dan fasiliti yang ada di sana. Jika korang nak tau serba sedikir berkenaan Cyberview Resort & Spa ini, korang boleh KLIK DI SINI.



Belum habis teruja dengan menu sarapan yang pernah disajikan sewaktu kami sekeluarga menginap di sana sebelum ini, kali ini bertambah teruja bila mengetahui yang Cyberview Resort & Spa turut mengadakan promosi buffet Ramadhan yang pastinya lebih banyak menu yang menarik akan dihidangkan kepada pengunjung yang hadir.


Berlatar belakangkan persekitaran taman dan permandangan dari kolam yang berdekatan, ia pasti lebih menarik di samping keenakan sajian yang dihidang sepanjang bulan Ramadhan ini. Hidangan yang bertemakan 'live-on-the-wok' bakal disajikan oleh Chef Imran dan tim nya nanti yang mana dia dan tim nya akan memasak menu yang berasaskan daripada makanan laut secara live antaranya seperti Asam Pedas, Masak Lemak Tempoyak, Kuey Teow dan Mee Goreng dan banyak lagi.


Selain daripada itu, terdapat sebanyak 26 gerai hidangan yang akan dipamerkan sepanjang bulan Ramadhan ini yang terdiri daripada pelbagai jenis menu tempatan antaranya Warung Masak Lemak, Gulai Kawah Daging, Ayam dan Itik, Ikan Salai, Siput Sedut dan pelbagai jenis menu menarik yang lain. Dianggarkan lebih 300 jenis menu tempatan dan antarabangsa akan dihidangkan di sepanjang buffet Ramadhan di Cyberview Resort & Spa pada tahun ini.


Bagi keluarga yang ada membawa anak-anak kecil pula, ada tarikan khas untuk mereka sepanjang promosi buffet Ramadhan ini berlangsung di mana di bahagian Kidz Zone ada menyediakan beberapa menu untuk kanak-kanak seperti Chocolate Fountain, pelbagai jenis aiskrim, kaunter gula-gula, popcorn, cupcake dan cookies. Di sana juga ada menyediakan taman mini untuk kanak-kanak bagi mereka yang ada membawa anak kecil bersama. Bukan itu sahaja, buffet Ramadhan di Cyberview Resort & Spa juga ada menyediakan kemudahan surau yang selesa bagi lelaki dan wanita dan juga ruangan parkir kereta yang luas dan banyak. Jadi usah risau kerana segala kemudahan ada disediakan di sana.


Aku tertarik dengan beberapa menu rare yang telah aku cuba di sana antaranya Aiskrim Rendang Ayam. Mesti korang pelikkan bagaimana rendang ayam boleh diimprovisasikan menjadi aiskrim? Bila aku cuba, teksturnya memang aiskrim cuma korang akan rasa sedikit pedas dengan rasa ayam pada hujung tekak nanti. Sedap! Korang kena cuba juga nanti ye. Bukan setakat aiskrim Rendang Ayam sahaja, malah ada pelbagai lagi jenis aiskrim yang akan dihidangkan di buffet Ramadhan Cyberview Resort & Spa.


Salah satu signature menu yang menjadi kegilaan aku di sana iailah Crispy Durian Rolls. Luaran macam roti jala tapi rangup manakala inti dalamnya adalah durian Musang King. Perrggghh memang awesome. Aku tak pasti berapa banyak aku makan tapi apa boleh aku katakan Crispy Durian Rolls ni memang terbaik.


Selain daripada menu Melayu, Cina, India dan menu tempatan yang lain, promosi buffet Ramadhan di Cyberview Resort & Spa ini juga ada menampilkan beberapa menu barat dan Asia yang lain antaranya Pizza, Sushi & Soba, Teppanyaki & Okonomiyaki, Marinated Minute Steak, Marinated Lamb Shoulder, Dim Sum dan banyak lagi. Di sini juga aku dapat lihat ada pelbagai jenis air disediakan seperti Soya Bean, Cincau, Fruit Juice, Iced Lemon Tea, Ice Barley, Chrysanthemum Tea, Iced Longan dan Iced Bandung. Banyak kan? Bukan setakat air sejuk malah kaunter air panas juga disediakan bagi pengunjung yang hadir.


Jadi harga yang ditawarkan untuk dewasa adalah RM149 bersih dan RM75 bersih untuk kanak-kanak. Harga untuk tempahan early bird plak RM120 nett bagi dewasa dan RM45 untuk kanak-kanak. Tapi sekiranya korang membuat tempahan melalui kad kredit pelbagai bank, korang akan mendapat potongan harga lagi sebanyak 20%. Sebagai tanda penghargaan dengan tempahan berkumpulan melebihi 150 orang, korang berpeluang untuk menaiki belon panas untuk 2 orang.


Jadi kalau korang berminat untuk mencuba sendiri pelbagai jenis juadah yang hebat dan sedap-sedap di buffet Ramadhan Cyberview Resort & Spa ini, korang boleh lah rujuk maklumat yang tertera di bawah.



Cyberview Resort & Spa
The Lodge, Persiaran Multimedia, Cyber 7
63000 Cyberjaya
Selangor, Malaysia

Koordinat GPS
Latitude: N 2 55.440
Longitude: E 101 40.020

Hubungi
03-8312 7041 / 7042

**********

baju raya scha alyahya

Jakel Barulah Raya - Dapatkan Koleksi Raya Terbaru Jakel 2018

1:11 PM


Bismillah,

Teruja aku hari tu sebab berkesempatan ke Jakel Shah Alam kerana dapat bertemu dengan selebriti-selebriti ikon Jakel. Orang jangan cakap lah penuh ya amat. Sesak seksyen 7 hari tu haha. Semua turun beramai-ramai semata-mata untuk bertemu dan tunggu selebriti kesayangan mereka menurunkan harga baju raya.



Antara ikon-ikon Jakel yang turun memeriahkan event hari tu antaranya seperti Nabil Ahmad, Harith Iskander, Hairul Azreen, Hanis Zalikha, Yusuf, Awal Ashaari, Scha Alyahya dan Lara Alana. Sayangnya Aaron Aziz dan Ayda Jebat tak dapat turut serta kerana ada hal. Tapi itu pun dah cukup meriah. Malah keadaan turut digamatkan dengan kehadiran Upin dan Ipin. Memang happening betul.


Kali ni selebriti-selebriti ikon Jakel memperkenalkan design-design terbaru dari koleksi raya 2018. Semuanya nampak fresh dengan warna-warna yang pelbagai. Jangan tak percaya untuk wanita sahaja terdapat lebih daripada 70 jenis design kesemuanya. Kompom rambang mata kalau korang turun dan lihat sendiri koleksi-koleksi yang ada di Jakel.


Kalau korang nak cari baju yang sedondon, aku cadangkan korang beli baju design dari koleksi Awal Ashaari, Scha Alyahya dan Lara Alana. Actually baju lelaki tak ada masalah as long baju tu masuk ngan warna tema. Cuma baju mak ngan anak yang agak susah nak cari. So korang boleh dapatkan baju tema sedondon dari koleksi Scha Alyahya dan Lara Alana. Jangan risau kerana koleksi ini didatangkan dengan saiz sehingga 5XL dengan 30 jenis rekaan.


Untuk mereka yang bersaiz besar, jangan risau sebab koleksi daripada Harith Iskander ada menyediakan baju Melayu bersaiz sehingga 5XL. Lagipun kainnya tak panas, tak nampak basah sekiranya berpeluh dan sangat selesa. Ye la aku faham sangat masalah mereka yang berbadan besar ni, mudah berpeluh. Jadi aku yakin koleksi daripada Harith Iskander ni sangat sesuai dengan mereka yang berbadan besar.


Untuk kanak-kanak plak, boleh la cuba padankan dengan koleksi daripada Yusuf dan Lara Alana. Bak kata Hanis Zalikha, walaupun Yusuf kuat menyusu dan air susu kerap tumpah pada bajunya namun tompok susu tak kelihatan dan tak mencomotkan. Nak jalan beraya pun tetap yakin kan? Hari tu aku sempat la rembat baju raya. Maunya tak beli kalau harga yang selebriti-selebriti ni tawarkan menjunam sehingga 70% ke 80%. Baju raya Awal Ashaari asalnya harga RM199 jadi RM100, yang harga RM250 jadi RM150. Sape la yang tak nak kan. Rugi korang tak pergi hari tu huhu.



Tapi jangan bimbang korang still boleh dapatkan koleksi Raya Terbaru Jakel 2018 pada harga mampu milik. Kunjungi cawangan-cawangan Jakel yang berhampiran korang sekarang untuk mendapatkan koleksi sempena raya 2018 tahun ni huhu.