'> afzalsukasuki

Blog Sihatimerahjambu



Tuesday, September 27, 2016

Kerja Jadi Mudah Dengan Innergie PowerGear ICE 65


Bismillah,

Aku banyak menggunakan laptop untuk tugas atau kerja harian. Banyak keluar travel dan membuat kerja terus di site. Jadi secara tak langsung aku sangat perlukan produk daripada Innergie ni. PowerGear ICE 65 merupakan salah satu siri model yang dikeluarkan oleh Innergie. Fungsinya sebagai adapter untuk laptop.



Tetapi yang menariknya adapter laptop PowerGear ICE 65 ini boleh dipadankan dengan pelbagai jenis jenama laptop contohnya seperti Dell, HP, Lenovo, Asus dan Toshiba. Ia di datangkan sekali dengan 6 jenis mata pin point ke laptop, DC kabel (1.5 meter), travel pouch, manual pengguna dan plug AC boleh ubah.




Direka untuk mengurangkan pelepasan haba sebanyak 90% ke alam sekitar apabila penggunaan secara berterusan. Lagipun ia mampu membekalkan sebanyak 65 watt tenaga dalam satu satu masa.
Dan yang paling penting, kesemua produk Innergie diberi waranti selama 3 tahun sebagai jaminan produk yang mereka hasilkan sangat selamat kepada pengguna dan alam sekitar. Saiznya juga kecil dan mudah untuk dibawa ke mana-mana.





Yang menariknya PowerGear ICE 65 ini boleh dipadankan dengan PowerCombo Go Hub. Tu yang best tu sebab fungsi PowerGear ICE 65 ini adapter dan PowerCombo Go Hub kabel pengecas. Jadi aku boleh gunakan untuk laptop dan pada masa yang sama aku boleh cas telefon bimbit aku. Kalau korang nak tau lebih lanjut PowerCombo Go Hub boleh KLIK DI SINI.



Untuk sebarang pertanyaan lanjut boleh la layari:


Tel : 016-5559321

Korang boleh tengok video berkenaan PowerGear ICE 65 yang diambil daripada Youtube


video


Monday, September 26, 2016

Medan Ikan Bakar Pak Din Jalan Tanglin, Kuala Lumpur


Bismillah,

Di sekitar Kuala Lumpur, tak banyak tempat atau kedai makan yang menyediakan menu seperti ikan bakar untuk juadah tengahari. Kalau ada pun hanya sekadar lauk pauk biasa.


Jadi untuk mengubah rutin selera yang biasa, aku mencari lokasi menarik di sekitar pejabat aku yang terletak di Bukit Tunku. Yang menariknya tempat yang aku nak tuju tu memang terkenal dengan menu ikan bakar.


Kedai ikan bakar tersebut diusahakan oleh Pak Din dan lokasinya terletak di Jalan Tanglin. Korang boleh cari lokasinya melalui Google Map atau Waze pada koordinat GPS 3.144292, 101.690622. Kedai ikan bakar Pak Din ni besebelahan Taman Botani, Kuala Lumpur, bersebelahan Klinik Kesihatan Jalan Tanglin dan Ibu Pejabat Polis Bukit Aman.

Kedai ini dibuka untuk makan tengahari pada setiap hari Isnin sehingga Jumaat dan ditutup pada hari minggu (Sabtu dan Ahad). Apabila korang tiba di bahagian hadapan kedai korang rasakan kedai ini sama seperti kedai lain yang menyediakan lauk pauk makan tengahari. Tetapi jangan terkejut bila korang diminta untuk ke belakang kedai kerana disitulah korang akan nampak ada pelbagai jenis ikan yang dibakar di atas pemanggang. Barisan pelanggan yang menunggu ikan masak dipanggang usah dikata la.

Selain ikan, ada juga sotong dan juga ayam. Antara ikan yang boleh dipilih adalah seperti ikan pari, ikan kembung dan cencaru. Saiz ikannya juga besar-besar. Kira kalau ikut selera aku sebenarnya seekor ikan tu boleh makan untuk dua orang dan ikannya pun segar belaka.


Sejujurnya daya tarikan menu ikan bakar Pak Din adalah pada air asamnya. Cukup rasa, masam manis dan pekat. Banyak plak tu. Memang terbaik air asamnya. Korang kena cuba rasa, kalau tak rugi.

Hari tu aku makan berenam. Makan 4 ikan pari bakar, 2 ikan kembung bakar, 3 ekor sotong bakar, 6 air dan nasi beserta lauk sayur berharga RM115. Sekali sekala apa salahnya kan, tapi kalau hari hari boleh botak gak aku haha.


So kalau korang berada di kawasan sekitar atau ada urusan kat area Kuala Lumpur, boleh lah singgah untuk cuba menu ikan bakar Pak Din di sini.


Ikan Bakar Pak Din
Medan Selera Tanglin
Jalan Cenderasari,
Kuala Lumpur

Koordinat GPS
(3.144292, 101.690622)



JasmeenBeauty
Lazada Malaysia

Copyright © afzalsukasuki Designed by azhafizah.com