Gila Gadget

GILA GADGET | Kedai Repair iPhone Murah Milik Bumiputera

4:23 PM


Bismillah,

Ni aku nak share something ngan korang satu port best kalau korang nak repair iPhone face to face kat area Taman Permata, Kuala Lumpur. Aku tau pun sebab hari tu aku lalu area tu bawa anak aku pergi jenjalan kat Melawati Mall. Pusing punya pusing tup tup lalu depan kedai Gila Gadget ni. Sedang elok sebab kamera phone wife aku rosak sebab terjatuh. Nak kena repair gak tu.


Oh Gila Gadget ni bukan fokus on repair iPhone je, malah semua jenis phone dorang boleh baiki. Kedai Gila Gadget ni turut menjual pelbagai aksesori telefon yang murah-murah dan berkualiti. Rambang mata weh tengok aksesori phone yang banyak tu. Mujur tetapkan hati sebab nak repair phone wife aku je haha.


Mujur masa aku datang tu kedai Gila Gadget tu baru buka. Aku difahamkan yang waktu operasi dorang dari pukul 10 am hingga 10 pm SETIAP HARI. Haa takde cuti tau hahaha. So korang boleh la datang bila-bila masa je. Almaklumlah selalunya kita free pun time weekend je kan. Kebanyakan kedai repair phone plak cuti hari Ahad. Tapi mujur lah kedai Gila Gadget buka macam biasa.


Aku datang awal time tu orang pun tak ramai lagi. So bila check mujur sparepart phone wife aku ada kat situ. So tak perlu nak menunggu lama. On the spot gak dorang buat. Dorang bagitau dorang memang iPhone specialist sebab tak banyak kedai yang boleh repair iPhone sendiri. Selalunya kalau customer hantar iPhone yang rosak, dorang akan sub ke kedai lain dan harga yang dorang caj akan jadi mahal sebab dorang mark up harga. So kalau korang repair iPhone kat kedai Gila Gadget ni, korang boleh bandingkan harga dorang lebih murah daripada tempat lain.


Lagipun staf Gila Gadget ni mesra alam. Borak macam dah lama kenal hahaha. Antara masalah telefon yang boleh dibaiki di Gila Gadget ni adalah seperti LCD pecah atau rosak, phone masuk air, masalah bateri phone, masalah software, baiki tablet dan iPad. By the way korang jangan takut-takut nak check masalah phone korang ye sebab untuk check phone problem takkan dikenakan caj pun.


Kedai Gila Gadget ni dimiliki sepenuhnya oleh anak muda bumiputera dan selain cawangannya di Taman Permata, Kuala Lumpur ni dorang ada lagi cawangan lain di Senawang dan Shah Alam. Kalau ikutkan lagi dekat rumah aku dengan Gila Gadget cawangan Senawang tu ikut highway PLUS tapi aku ke arah KL so singgah kat cawangan Taman Permata ni. Paling cepat dorang boleh siapkan phone korang adalah dalam 30 minit. Expert kan?


So kalau korang berminat nak hantar repair iPhone, android, iPad dan tablet dengan harga lebih murah, berbaloi dan lebih puas hati boleh la hantar ke cawangan-cawangan Gila Gadget ni ye. Aku attached kan details di bawah ni.


Gila Gadgets
(Smartphone Repair & Service)
2759 Jalan Changkat Permata
Taman Permata
Kuala Lumpur

Contact
+6018-9666531
+603-84081531

Laman Web




Readmore → GILA GADGET | Kedai Repair iPhone Murah Milik Bumiputera

bangi golf resort

Pakej Perkahwinan Lengkap Dan Murah Di Bangi Golf Resort

10:05 AM


Bismillah,

Kalau korang tengah cari pakej perkahwinan lengkap dan murah di sekitar Bangi, Kajang dan Putrajaya apa kata aku suggest korang try recce kat Bangi Golf Resort. Bukan apa aku bagitau ni pun sebab rata-rata tak ramai yang tau pasal Kerja Kahwin @ BGR ni. Ni pun aku tau sebab aku tengok pamplet yang dorang edar hari tu. Eh murah jugak la sebab ada banyak benda yang dorang sediakan dalam pakej Kerja Kahwin @ BGR ni.


Dalam pakej Kerja Kahwin @ BGR ni ada termasuk 4 jenis lauk, 2 jenis nasi, buah tembikai dan air kordial untuk para tetamu. Ada 3 menu utama untuk makanan beradab seperti Ayam Percik, Ikan Kerapu Masam Manis, Udang Cucuk sekali dengan Kek Pengantin 3-Tingkat! Ada pelamin dan deko, busana dan andaman, 10 meja VIP dengan dome, pasukan kompang, pengacara majlis, PA Sistem dan karaoke. Nice lah banyak kan?


Tak cukup lagi dengan tu, kalau korang dapatkan pakej Kerja Kahwin @ BGR ni, korang akan dapat fotografi dan album foto perkahwinan, videografi dan video dalam thumbdrive dan juga penginapan hotel sehari semalam. Semua ni korang akan dapat secara PERCUMA jika korang booking pakej Kerja Kahwin @ BGR ni.


Nak lagi? Haha ye Bangi Golf Resort sangat bermurah hati nak bagi korang 3 ekor kambing golek, 450 keping kad kahwin dan 10 keping bunting yang mana ketiga-tiga ini bernilai sebanyak RM5,000 dan ianya PERCUMA sekiranya korang ambil tempahan pakej lengkap Permata, Delima dan Zamrud ye. Tapi kena tempah dalam tempoh 12 Januari hingga 12 Februari 2019. Serius mewah kan? Korang bayangkan la macamana kenduri kahwin korang nanti kalau buat ngan pakej Kerja Kahwin @ BGR ni. Banyak FREE item kot dorang bagi.


Pakej Kerja Kahwin @ BGR ini menyediakan dewan yang dilengkapi dengan penghawa dingin dan mampu memuatkan 250 orang tetamu dalam satu-satu masa. Ada kemudahan tandas, surau lelaki dan perempuan, free wifi dan juga petak parkir yang sangat luas. Memang lengkap serba serbi.


So di sini aku sediakan sekali details kot-kot la korang nak tanya pasal pakej Kerja Kahwin @ BGR atau nak booking terus kan.


BGR FOODSERVICE SDN BHD 
No.1, Persiaran Bandar 
43650 Bandar Baru Bangi 
Selangor.

Hotline 
1700-81-8557 

Emel 

Readmore → Pakej Perkahwinan Lengkap Dan Murah Di Bangi Golf Resort

azlan typewriter

Azlan Typewriter Lancarkan Single Terbaru Dan Minuman Tenaga Turbo 3

12:05 PM


Bismillah,

Siapa yang tak kenal Azlan Typewriter kan? Seorang penyanyi versetail yang pernah merangkul sebagai juara di Anugerah Juara Lagu ke 23 dan juga Kumpulan Baru Terbaik di dalam Anugerah Planet Muzik 2008. Selain meneruskan karier seninya sebagai pemuzik, beliau juga kini bergelar usahawan dengan memasarkan produknya sendiri iaitu Turbo 3 yang kini sudah berada si pasaran tempatan.


Kenapa Turbo 3? Ia membawa maksud 3 bangsa terbesar di Malaysia iaitu Melayu, Cina dan India. Menurutnya lagi produk Turbo 3 yang dipasarnya ini merupakan 100% produk tempatan yang dijamin kebersihannya dan halal. Sebelum produk ni berjaya dipasarkan, beberapa proses penyelidikan telah dilakukan dan ia mengambil masa selama 3 tahun bagi memastikan produk bertenaga Turbo 3 keluarannya berkualiti dan setanding dengan minuman tenaga yang lain.


Bagi memastikan produk ini terus relevan dan mendapat tempat di pasaran tempatan, Azlan turut melancarkan muzik video Turbo yang turut dijadikan satu medium bagi mempromosikan produk Turbo 3 keluarannya. Turut menjayakan muzik Video ni adalah King Lhota (Sinegal) dan juga model dari Kazakhtan, Aidana. MTV ini dirakam di kawasan kilang Maxfinity dengan penglibatan TURBO3 dan PATMATA.


Malah dalam majlis yang sama, Azlan turut melancarkan single dan muzik video terbarunya yang bertajuk Kukuh. Ia merupakan lagu irama balada yang dicipta oleh beliau sendiri manakala lirikya ditulis oleh Mars. Ia mengisahkan tentang kehidupan masyarakat yang sering dilanda perasaan dan lagu ini dapat menguatkan lagi perasaan dan tekad agar teru KUKUH.


Permulaan yang cemerlang bagi insan seni bernama Azlan dan diharapkan agar beliau terus berjaya dalam industi seni dan seterusnya menempa nama sebagai usahawan yang berjaya satu hari nanti.

Tahniah Azlan Typewriter!

Readmore → Azlan Typewriter Lancarkan Single Terbaru Dan Minuman Tenaga Turbo 3

Ambassador Putrajaya

Pakej Perkahwinan Lengkap Di Lugar De La Boda, Puchong

4:41 PM


Bismillah,

Sekarang ni nak kahwin tak macam aku dulu-dulu. Perghh dia punya dulu-dulu tau macam la lama sangat kan haha. Bukan apa sekarang konsepnya ko bayar sekali, semua ko dapat. Kira pakej la. Ada pelamin, dewan perkahwinan, andaman, catering, PA system, MC dan banyak lagi. Buat apa susah-susahkan kepala kan?


Cakap pasal pakej perkahwinan lengkap dan murah ni, aku ada pergi Majlis Perasmian dan Food Tasting Lugar De La Boda, Puchong hari tu. Dewan baru, cantik plak tu. Dewan jenis open air. Aku datang lepas maghrib, tengok terang benderang. Cantik dia punya pencahayaan ditambah plak lagi dengan tema ala taman serba putih. Dia punya petak parkir pun luas.


Kat kiri dan kanan dewan penuh dengan booth makanan dan kudapan. Sekarang ni dah macam trend orang akan hire skali booth makanan tambahan kan? Tapi aku dimaklumkan yang pakej perkahwinan lengkap di Lugar De La Boda ni termasuk sekali dengan booth makanan tambahan ni atau dipanggil tea corner. Dalam pakej ni ada booth teh tarik, 3 jenis kuih muih, bubur kacang atau cendol dan juga kek kahwin 2 tingkat. Perghh menarik kan?


Untuk menu yang terdapat dalam pakej perkahwinan lengkap di Lugar De La Boda ni plak, aku diberitahu mereka menyediakan 2 jenis nasi, 5 jenis lauk pelbagai pilihan, air kordial, air mineral dan buah tembikan dan juga oren sunkist. Banyak tu 5 jenis lauk. Aku biasa makan paling koman pun 3 jenis lauk. 5 jenis lauk kompom penuh pinggan ni. Mewah sangat hahaha.


Tapi serius malam tu tema garden memang kena dan naik seri di dewan Lugar De La Boda tu. Aku suggest kalau korang nak kahwin dalam masa terdekat ni, korang boleh try pakej perkahwinan lengkap di Lugar De La Boda ni. Memang cara seyh. Lagi satu kapasiti dewan ini boleh memuatkan sehingga 500 orang pengunjung dalam satu-satu masa. Yela kalau jemputan korang 1000, takkan 1000 orang tu datang serentak kan? Hahaha. Tapi kalau korang nak jemput lebih pun tak ada masalah sebab masih ada ruang di bahagia luar dewan untuk diletakkan kheamah kepada para pengunjung. So total tambahn pengunjung sekiranya ditambah khemah adalah anggaran 1000 orang. Kat Lugar De La Boda tu ada bilik untuk akad nikah tau. Haa jangan main-main hahaha.


Untuk pengetahuan korang pakej yang dorang bagi pun sangat-sangat berbaloi. Harga asal RM28,000 tapi kalau korang daftar dalam masa terdekat ni dorang boleh bagi korang RM23,000 je. Kurang RM5,000 tu. Then Lugar De La Boda ni merupakan cawangan kedua setelah Ambassador presint 15 Putrajaya. Kedua-dua dewan ini dimiliki oleh Hanana Group Sdn Bhd yang mana mereka menawarkan pakej-pakej perkahwinan lengkap sekitar Putrajaya dan Puchong.


Last but not least, kalau korang plan nak berkahwin dalam masa terdekat ni boleh la riki-riki pakej perkahwinan lengkap dan murah di Lugar De La Boda, Puchong ni. Aku kongsikan sekali details yang boleh korang jadikan rujukan seperti yang tertera di bawah ni ye.


Hanana Group Sdn Bhd
92, Jalan Perak
Persiaran Diplomatik Presint 15
62050 Putrajaya

Lugar De La Boda
Persiaran Tasik Prima 4
Lake Vista, 47100 Puchong
Selangor

Tempahan / Contact Person
Farah 016-6700 457
Hanis 016-6700 752
Rezza 016-6700 473
Liana 016-4318 434


Readmore → Pakej Perkahwinan Lengkap Di Lugar De La Boda, Puchong

hotel best di Malaysia

Pengalaman Menginap Di The Pearl Hotel Kuala Lumpur

10:42 AM


Bismillah,

Semalam aku kena attend satu event yang terletak di sebuah lokasi di Kuala Lumpur. Event aku tu pun pada hari Jumaat jadi why not aku stay kat situ je kan? Haa untuk pengetahuan korang event aku tu bertempat di The Pearl Hotel Kuala Lumpur. Korang biasa stay kat The Pearl Hotel Kuala Lumpur ni tak? Ni juga pengalaman baru aku menginap di The Pearl Hotel Kuala Lumpur.


Lokasi Hotel Yang Strategik 
Ok cakap pasal lokasi, The Pearl Hotel Kuala Lumpur ni terletak di Batu 5, Jalan Klang Lama. The Pearl Hotel Kuala Lumpur ni berkongsi bangunan dengan Pearl Point Shopping Mall yang menempatkan beberapa shoplot yang boleh menjadi pilihan korang seperti pasaraya Econsave, Old Town White Coffee, 7Eleven, Starbucks, Mr Dakgalbi, Watson, Popular, Subway, Caring Pharmacy, Poh Kong, Kenny Rogers Roasters dan banyak lagi. The Pearl Hotel Kuala Lumpur ni juga tak jauh daripada Mid Valley Shopping Mall dan juga Sunway Lagoon Theme Park.


Ruang Parkir & Caj 
Kepada mereka yang menginap di The Pearl Hotel Kuala Lumpur, caj parkir yang dikenakan semalaman adalah RM3 sahaja. Korang hanya stamp dan validate sahaja tiket parkir korang di front desk yang terletak di lobi hotel.


Bilik The Pearl Hotel Kuala Lumpur


Ok actually The Pearl Hotel Kuala Lumpur ni ada banyak jenis bilik. Tapi masa aku pegi hari tu, The Pearl Hotel Kuala Lumpur tengah buat promotion. Bilik Deluxe dengan breakfast untuk 2 orang hanya RM180. Ok dah tu, lagi pun nak stay semalam je kan. Untuk pengetahuan korang The Pearl Hotel Kuala Lumpur ni dah berusia 20 tahun dah. So perkakasan dalam bilik hotel semuanya agak lama dan outdated. Tapi still nice dan bersih. Bilik deluxe yang aku duduk ni besar saiznya. 


Katil single pun luas. Ada 2 bantal, bathtub, 2 sofa dan meja minum. Cuma bathtub bilik aku tak berfungsi, tak boleh tadah air. Aircond sejuk tapi blower tak kuat sangat. Tapi bila tidur malam rasa lah sejuknya tu. Ada seterika dan iron board. Haa blower pun ada. Tv yang dorang sediakan jenis flat tv. Ada pemanas air, peti sejuk dan peti simpanan. Ada arah kiblat tapi sayangnya tak ada sejadah plak. 


Executive Lounge On Level 23


Ok aku sempat dinner kat restoran yang terletak di tingkat 23 The Pearl Hotel Kuala Lumpur. Restoran yang dipanggil Executive Lounge On Level 23 tu sedang buat buffet promotion iaitu King Of Grill Barbeque Buffet Italian. Harga yang ditawarkan adalah RM98++ untuk dewasa dan RM45++ untuk kanak-kanak. Tapi korang kena cepat la sebab buffet promotion ni tinggal 2 minggu je lagi.


Makanan yang dorang hidangkan sepanjang King Of Grill Barbeque Buffet Italian ni memang best dan puas hati. Korang tau la bila melibatkan buffet Itali ni dia punya menu-menu macamana. Dengan beef steak dia, lamb steak, baby lobster, oyster yang dihidangkan dengan pelbagai rasa, pizza, spaghetti siap ada ekor lembu lagi. Perghh memang marvellous. Bukan setakat tu je belum lagi bab dessert. Ada pelbagai jenis kek dan buah buahan. Ofkos la aku rambang mata. Dia punya steak cenggini haa. Sedap bak hang. Aku anggarkan lebih daripada 100 menu yang dihidangkan di King Of Grill Barbeque Buffet Italian tu. 


Aku pilih untuk duduk di ruangan luar menghadap permandangan bandaraya Kuala Lumpur. Sangat ohsem lebih-lebih lagi dapat melihat permandangan sunset dari tingkat 23 tersebut. Cantik sangat. Boleh nikmati panorama waktu malam bersama kawan-kawan dan keluarga tersayang. Better korang booking sekarang sebab promosi ni berakhir dalam 2 minggu lagi.


Menu Sarapan Pagi 
Menu sarapan pagi boleh dinikmati seawal 7 pagi hingga 10 pagi. Ada banyak pilihan menu yang boleh dijadikan pilihan tak macam certain-certain hotel yang hanya menyajikan pilihan menu yang terhad. Antara menu-menu yang ada adalah seperti Nasi Lemak, Bubur Nasi, Mee Sup, Mee Goreng, French Toast, Roti Bakar, Scramble Egg, 1/2 Boil Eggs, Sandwich, Salad, Buah-buahan, Hotdog, Nugget, Samosa, Roti Canai dan banyak lagi.


Then pilihan air pun banyak gak. Bukan setakat menyediakan air teh dan kopi, malah korang juga boleh menikmati air nescafe dan teh tarik untuk minuman panas. Untuk minuman sejuk pula ada disediakan orange juice dan air detox. Meriah kan? Restoran tersebut terletak di tingkat 5 berhadapan dengan kolam renang dan pada aku ia mampu menempatkan sehingga 80 ke 100 tetamu dalam satu-satu masa.

Fasiliti The Pearl Hotel Kuala Lumpur 
Ok aku tak pasti tentang fasiliti lain tetapi yang aku pasti The Pearl Hotel Kuala Lumpur ada menyediakan kemudahan kolam renang dan pusat gimnasium kepada para pengunjung. Kolam renang saiz standard, hanya kolam renang umum yang dilengkapi kerusi rehat pada sisi kolam. Kolam renang ini terletak di tingkat 5 berhadapan cafe sarapan pagi yang aku ceritakan tadi.


So itu serba sedikit pengalaman yang ingin aku kongsikan sewaktu menginap di The Pearl Hotel Kuala Lumpur. Check in pada pukul 3 pm dan check out pada pukul 12 noon. Mana lah tau korang ada event kat area Kuala Lumpur, boleh la cuba rasai pengalaman menginap di The Pearl Hotel Kuala Lumpur ni. Kat bawah ni aku kongsikan info dan maklumat sebagai panduan dan rujukan korang ye.




Readmore → Pengalaman Menginap Di The Pearl Hotel Kuala Lumpur

Blog Archive

Contact Form

Name

Email *

Message *