contest piala dunia

Pemenang Yoodo World Cup Contest

11:23 AM


Bismillah,

Masih lagi dalam suasana ‘demam’ bola sepak, Yoodo mengumumkan pemenang-pemenang peraduan yang diadakan baru-baru ini dengan memberikan enam jersi bola sepak yang ditandatangani oleh Messi, Neymar, dan Hazard, sebagai sebahagian daripada kempen Yoodo Bola.Pengumuman telah dibuat melalui Facebook Live, seminggu selepas Perancis menjulang trofi Piala Dunia. Peraduan ini adalah eksklusif untuk para pelanggan Yoodo.



Tahniah kepada semua pemenang yang bertuah! Tahun ini perlawanan bola sepak membuatkan penonton tidak berganjak dari tempat duduk masing-masing. Kami sangat gembira kerana penyertaan yang diperoleh setiap hari dan berdasarkan kejayaan peraduan ini, Yoodo pastinya akan merancang lebih banyak peraduan dan hadiah seperti ini,” kongsi Farid Yunus dari Yoodo.

Salah seorang pemenang, Kevin Kumar, 23, dari Port Dickson, memenangi jersi yang ditandatangani Hazard merupakan pelanggan Yoodo sejak lima bulan lalu. Apabila ditanya mengenai pasukan yang disokongnya, dia berkata “Tahun ini Perancis mempunyai pasukan kebangsaan yang lengkap dan kuat dan sebab itu saya terfikir mereka mempunyai peluang yang cerah untuk memenangi perlawanan tersebut.”


Teruja dengan kemenangan yang tidak dijangka, dia menambah, “Saya sangat gembira dapat memiliki jersi Hazard kerana prestasinya sepanjang perlawanan dan kejohanan Piala Dunia sangat baik".Peminat tegar bola sepak ini berkata dia tidak sabar hendak membingkaikan jersi yang dimenanginya di mana ia melengkapkan koleksi poster bola sepak di dalam biliknya.

Kevin ingin melihat lebih peraduan seumpama ini dianjurkan Yoodo. Mengulas pengalamannya dengan pembekal perkhidmatan mudah alih Malaysia yang terbaharu, “Saya membuat keputusan untuk mencuba Yoodo kerana saya boleh mengubah suai pelan sendiri. Setakat ini ia sangat baik dan sekarang saya sentiasa mempunyai liputan 4G penuh dan perkhidmatan pelanggan mereka melalui “Live Chat” amat membantu".



Ahmad Marzuki, 40, dari Terengganu, pemenang jersi yang ditandatangai Messi bersetuju, kerana dia memilih Yoodo selepas membandingkan harga antara telco yang berbeza. “Yoodo adalah yang terbaik dari segi mampu milik.

Jersi yang ditandatangani Neymar telah dimenangi oleh Phoon Shiuh Jer, 22,  dari Seremban. Merupakan penyokong Manchester United, dia merupakan pelanggan Yoodo sejak awal Februari lalu. “Saya sangat menyukai Yoodo kerana ia berpatutan dan pelan saya mengikut pilihan sendiri. Kerana fleksibilitinya, saya menukar pelan setiap bulan. Pembekal perkhidmatan lain kadang-kadang memberikan banyak data yang tidak digunakan,” kongsi Shiuh Jer.


Dia mengetahui mengenai peraduan Yoodo Bola ketika melihat IG Stories Yoodo di laman Instagram @yoodomy. Merasakan peraduan tersebut mudah untuk disertai, dia kini berasa sangat bertuah kerana telah memenangi jersi yang ditandatangani. Shiuh Jer juga berharap untuk mengambil bahagian dalam lebih banyak peraduan dan memenangi hadiah dari Yoodo.
Senarai pemenang peraduan :


  1. Lai Kuan Soon – Jersi Hazard 
  2. Kevin Kumar – Jersi Hazard 
  3. Phoon Shiuh Jer – Jersi Neymar 
  4. Anuar Abd Rahman – Jersi Neymar 
  5. Syed Ahmad Marzuki Bin Syed Abdullah – Jersi Messi 
  6. LT M Alif Bin Abd Hamid – Jersi Messi 


Yoodo adalah pembekal perkhidmatan mudah alih digital yang memberikan pengguna pilihan dan kawalan muktamad untuk menyesuaikan sepenuhnya pelan mudah alih mereka kepada apa sahaja yang sesuai dengan keperluan mereka, tanpa gimik, caj tersembunyi atau komitmen. Mereka kini mempunyai promosi yang berlangsung sehingga akhir bulan September. Aktifkan SIM Yoodo pertama anda dan dapatkan 20GB data secara percuma.


Cannis

CANNIS | Aplikasi Pintar Bersepadu 7 Dalam 1 Terbaik Dunia

10:10 AM



CANNIS - Aplikasi Pintar Bersepadu 7 Dalam 1 Terbaik Dunia | Korang tau tak pasal CANNIS ni? Jangan kata korang, aku sendiri pum baru tau haha. Ye la dah semua kengkawan aku dok sebut-sebut je si CANNIS ni. Untuk pengetahuan korang, CANNIS ni bukan orang tau. Ia merupakan aplikasi yang menggabungkan beberapa sektor seperti e-dagang, portal membeli belah secara atas talian, penyiaran secara langsung dan blockchain.


CANNIS juga merupakan  aplikasi yang meliputi keperluan asas pengguna seperti makanan, minuman, hiburan, pakaian dan meransang model perniagaan serta memacu gelombang baru APP. Senang cerita aplikasi yang sangat memudahkan kita melakukan urusan tanpa perlu keluar atau bergerak.


Majlis perasmian yang diadakan di Setia Alam turut dihadiri oleh para tetamu utama iaitu pengasas, pengerusi dan kapitalis, Aaron Tsai yang merupakan seorang kapitalis professional (membantu syarikat-syarikat Cina untuk tersenarai di Bursa Saham New York, Nasdaq dan GEM) dan juga merupakan Presiden Persatuan Blockchain Korea & World Blockchoin South, Pengerusi Persatuan Ekonomi dan Perdagangan Hong Kong, Jason H, Guangdong, Pengerusi Foshan Presidium & Foshan CPPCC Dr Su Zuyao, Pengasas bersama pelukis dan perniagaan Indonesia Robbie Fen Geshu, dan Ketua eksekutif CryptoOcean GmbH dan Yuri dan Pani Kumar, pengasas bersama Global Blockchain Foundation India.


CANNIS yang merupakan rakan kongsi Google mempunyai hampir 100 jurutera professional dengan keupayaan penyelidikan dan pembangunan yang kuat. Ibu pejabat CANNIS terletak di Kuala Lumpur, Malaysia dan mempunyai beberapa lagi cawangan di Taipei, Guangzhou, Hong Kong, Pulau Pinang dan pasukan teknikal mereka berada di Hangzhou. 


Tambahan lagi, Datuk Dr Ching Eu Boon (Datuk Dr Azman Chin) yang merupakan Ketua Pegawai Eksekutif, Kumpulan CANNIS menyatakan bahawa CANNIS merupakan platform penyokong peminat dan pengikut pertama di dunia. Dengan adanya aplikasi CANNIS, pengguna tidak lagi perlu memuat turun pelbagai aplikasi kerana semua keperluan pelanggan dapat dipenuhi oleh CANNIS. Beliau turut merujuk kepada falsafah perniagaan CANNIS iaitu "You think it, we build it”, CANNIS merupakan pembinaan media sosial dengan fungsi aplikasi yang paling menyeluruh, dan mewujudkan persekitaran ekologi yang paling sesuai untuk perusahaan dan peminat serta mengumpulkan pangkalan data pengguna global. 


Umumnya, aplikasi CANNIS menggabungkan tujuh fungsi paling popular peranti mudah alih, termasuk siaran langsung dalam talian, e-dagang langsung, permainan dalam talian, video pendek, social media, belanja diskaun dan pembayaran digital. Ia mengumpul lebih daripada sepuluh ribu pengguna dalam masa 24 jam. Sistem pembayaran CANNIS boleh digunakan di 140 buah negara di seluruh dunia terutamanya di Asia Tenggara. 


Buat masa ni Cannis Apps ni hanya boleh dimuat turun di aplikasi Google Play Store sahaja. Untuk Apple Play Store masih belum lagi ye.

Tak pun korang boleh terus muat turun secara terus melalui link di bawah dan ikuti arahan2 yang diberikan.


Atau layari laman web yang aku sertakan di bawah ni untuk maklumat lanjut berkaitan CANNIS ni ye

Website: www.cannis.app