'> afzalsukasuki

Blog Sihatimerahjambu



Thursday, July 28, 2016

Lights Out : Filem Genre Seram Kini Di Pawagam


Bismillah,

Aku ni bukan penakut, cuma lemah semangat je tapi minat sangat dengan cerita bergenre seram. Baru baru ni aku tengok trailer movie ni kat tv. Tajuk dia Lights Out, mak aih terkucil aku terkejut. Bila tengokkan cerita ni, aku teringat cerita Darkness Fall dulu. Lebih kurang sama je ceritanya.

Filem ini diarahkan oleh James Wan, pengarah filem Conjuring. Ia mengisahkan seorang kakak yang cuba menyelamatkan adiknya daripada diburu hantu yang muncul sewaktu mereka bergelap. Dalam pada itu satu persatu misteri kewujudan hantu itu terbongkar yang mengaitkan sejarah silam keluarganya.


Aku kalau nak tengok ni, kompom puan isteri taknak ikut sebab dia mudah bawak cerita cerita seram ke dalam mimpi dia. Pastu mula la mengigau. Tapi kalau ada peluang memang aku nak pergi tengok. Dah berada di pawagam seluruh Malaysia 21 Julai 2016. Filem ini berada di tangga ke-3 di US dengan kutipan sebanyak USD21.7M selepas tujuh hari tayangan. Aku baca banyak komen positif dan mengatakan filem paling seram untuk tahun ini.

Seram atau tak, apa kata kita layan TRAILER filem ini dulu. Kalau berani, kita proceed tengok di pawagam. Kalau tak berani, kita tengok je poster dia depan pawagam hahaha.

video


video

Lepas tengok, konfom korang tido tak nak tutup lampu hehehe.



Jom Exchange Blog Link!


Bismillah,

Hari ni aku nak update bloglist. Since aku tukar ke domain hari tu, tak terhapdet hapdet bloglist aku. Jangan kecik hati atau kecam sebab aku tak buang korang pun. Jangan plak ada yang hantar santau senyap senyap hahaha.

Aku dah fill up separuh yang mana aku war warkan dalam facebook. Kepada yang ada link aku dalam blog korang, let me know so I can do so. Kalau yang baru nak masukkan blog aku ke dalam bloglist korang.. pun bagitau gak. Aku pun akan masukkan korang ke dalam bloglist aku.

So bila aku ada bloglist ni, memudahkan aku sebenarnya. Nak hafal satu per satu kompom tak hengat, lagipun senang untuk aku jengah memandangkan masa untuk aku blogwalking terhad. Just drop your blog link kat komen di bawah, but first masukkan blog aku dalam blog list korang dulu. Aku akan terjah satu persatu :) Tak ada syarat lain, caj tersembunyi atau kena hantar kepada 20 orang yang lain jika tidak korang akan menerima malapetaka tujuh keturunan :D


So kepada kengkawan blogger yang berminat, jom exchange blog link!

JasmeenBeauty
Lazada Malaysia

Copyright © afzalsukasuki Designed by azhafizah.com