boutique hotel shah alam

Hotel De Art : Boutique Hotel Dengan Harga Bajet Di Shah Alam

11:57 AM



Bismillah,

Before this aku ada ke Shah Alam, saja-saja nak bawak Jasmeen jenjalan. Hauk sangat kan jenjalan ke Shah Alam je. Orang lain bawak family bercuti jejauh, aku bawak family ke Shah Alam haha. Tak pe la rezeki  masing-masing Allah dah tentukan kan? Tunggu je la mana tau rezeki kita plak lain kali.


Ok berbalik pada cerita, jenjalan pusing Shah Alam dan puas makan bagai aku plan nak stay je kat Shah Alam. Lagipun weekend kan, ade apa nak dibuat pun. Tu la masalahnya nak stay kat mana ni? Sebelum ni aku pernah stay kat Kekaboo, Seksyen 15. Tapi takkan nak ke sana lagi. So pusing punya pusing aku perasan la Hotel De Art kat area seksyen 19 tu. Aku pernah nampak Hotel De Art ni kat Seksyen 7, kat iCity ngan USJ. Banyak gak cawangan dia kat Shah Alam ni rupanya. Pernah dengar je daripada kengkawan yang Hotel De Art ni cantik interior design dia. So tak fikir panjang aku pun walk in terus la.


Hotel De Art Seksyen 19 ni tak la besar mana. Lokasi dia kat sebelah Hotel D'Palma Seksyen 19 dan sebelah Speedmart 99. Even ruangnya terhad tapi serius interior design dia memang awesome. Smart dan simple. Ada lukisan mural permandangan di Paris kalau aku tak silap la. Aku pilih bilik bersaiz Art Queen Deluxe macam tu la. Harga RM95 semalam. Rate harga Hotel De Art Seksyen 19 ni takde la mahal mana. Average daripada RM85 hingga RM153 je. Itupun ikut saiz bilik dan cuti umum. Kalau weekdays memang murah la.


Saiz bilik yang aku pilih ni kecik je. Katil saiz queen, ada aircond yang sejuk giler, ada tv LCD, meja solek, cermin, tak ada tingkap, ada water heater, tak ada almari baju dan kalau korang nak iron baju, boleh iron kat luar. Iron ada disediakan di kaki lima bilik Hotel De Art Seksyen 19.


Kat Hotel De Art Seksyen 19 ni tak ada breakfast atau cafe tau so korang kena keluar cari makan sendiri. Kalau korang check in hari Sabtu, korang boleh pergi ke pasar malam pada sebelah petangnya yang terletak betul-betul di tepi Hotel De Art Seksyen 19 tu. Untuk parkir kenderaan pula, korang boleh parkir di tepi Hotel De Art Seksyen 19 atau di bahagian hadapan Speedmart 99. Tapi makesure korang maklumkan nombor plat kenderaan korang pada staf yang bertugas di kaunter ye kot-kot la MBSA buat rondaan ke.


So kalau korang ke Shah Alam atas urusan rasmi, adik beradik konvo atau undangan majlis kahwin dan cari tempat nak bermalam bajet, aku syorkan Hotel De Art Seksyen 19 ni. Selesa, cantik dan murah. Lagi best kalau 10 kali korang stay kat sini, korang boleh redeem 1 kali stay secara PERCUMA! Lagi satu kalau korang share gambar-gambar korang stay kat mana-mana cawangan Hotel De Art ni dan tag @hoteldeart dan Kat bawah ni aku kongsikan maklumat kot-kot la korang nak tau lebih details lagi pasal Hotel De Art Seksyen 19 ni kan?


Hotel De Art
19/D, Seksyen 19
40300 Shah Alam
Selangor

Tel : 03-58887090
Email : info19@hoteldeart.com.my
Web : seksyen19.hoteldeart.com.my

Facebook | Instagram


best ribeye & lamb shoulder in kl

Tony Roma's Memperkenalkan 3 Menu Istimewa Sempena Ulangtahun Ke 12

12:49 PM


Bismillah,

Aku nak kongsikan sesuatu yang menarik perhatian aku tentang Tony Roma's. Baru-baru ni cawangan Tony Roma's di seluruh Malaysia telah meraikan ulangtahun mereka ke 12. Yes 12 tahun ye, bukan suatu jangkamasa yang singkat. Dalam tempoh 12 tahun ini, telah banyak menu yang diperkenalkan oleh cawangan Tony Roma's di Malaysia ini. Justeru itu bersempena ulangtahun ke 12 kali ini, Tony Roma's telah memperkenalkan 3 menu terbaru kepada para pelanggannya. Tapi ada sesuatu yang menarik tentang menu-menu yang ditampilkan mereka kali ini.


Kali ni sempena ulangtahun ke 12 Tony Roma's, mereka telah menyajikan menu masakan barat yang mengetengahkan ciri-ciri masakan tempatan. Siapa sangka korang boleh makan steak cicah ngan sambal hijau kat Tony Roma's ni haha. Yes tu salah satu menunya iaitu Ribeye with Green Chilli Sauce yang berharga RM85.90. Cili hijau tu dipetik daripada ladang tempatan Cameron Highland.


Kemudian korang kena cuba salah satu killer menu yang menjadi pilihan pengunjung Tony Roma's selama ini iaitu Lamb Shoulder tapi kali ni dimprovasi menjadi Grilled Lamb Shoulder with Pineapple Sauce & Salsa yang berharga RM89.90. Ok aku dah rasa menu ni. Rasa sos dia macam korang makan siakap masam manis tu. Ada nenas dan sayur-sayur yang dipotong dadu menjadi salsa. Manis-manis rasanya dan ofkos la sedap. Mana tak nya nenas ni dorang dapatkan daripada peladang di Ayer Hitam, Johor. Unik kot rasanya bila korang makan ngan Grilled Lamb Shoulder tu. Rasa sweet-grill lamb shoulder tu blend ngan rasa masam-manis nenas, aku rasa 2 lamb shoulder memang tak cukup hahaha. Korang sendiri pun tau kan dia punya lamb shoulder kemain lembut. Perghhh mengigau beb!


Last but not least menu terakhir yang korang kena cuba sempena ulangtahun ke 12 Tony Roma's di Malaysia ni. Maaf aku nak bagitau betapa menyesalnya aku order menu ketiga ni. Menyesal sangat sebab aku tak bawak kawan-kawan aku sekali. Giler lah aku tak tau dorang guna ayam apa yang besar-gemuk sangat macamtu. Betul ke ayam atau aku makan ayam belanda tu? Saiz separuh kot tapi isk malas la aku nak bebel. Pastu dimasak plak dengan sos halia menjadikan ia menu Half BBQ Chicken with Automatic Ginger Sauce berharga RM39.90. Rasa tak pedas sangat dan sangat sesuai dimakan dengan ayam yang separuh dan gemuk tu haha.


Actually sempena 12 anniversary Tony Roma's kali ni, Tony Roma's telah berkolaborasi dengan petani-petani dan peladang tempatan bagi memperkenalkan dan mempromosikan produk rakyat tempatan. Nah sekarang mereka membuktikan steak dan grill boleh dimakan dengan cara dan menu masyarakat tempatan. FAMA sebagai wakil dan orang tengah benar-benar percaya dengan adanya promosi dan RND seperti ini daripada Tony Roma's, kedua-kedua belah pihak akan mendapat kelebihan dan keuntungan secara tidak langsung di atas kerjasama seperti ini.


So kalau korang nak cuba menu-menu  western dengan citarasa masyarakat tempatan, mohon bawa sekali keluarga dan kawan-kawan cuba menu-menu ni di -cawangan-cawangan Tony Roma's di seluruh Malaysia.