beli barangan basah murah

Promosi Bayaran Balik Separuh Harga Di Lulu Hypermarket, KL

7:10 PM


Bismillah,

Actually ni merupakan kali pertama aku ke LuLu Hypermarket. Itu pun sebab kawan-kawan ofis aku kata murah dan berbaloi-baloi. Aku ingatkan hanya ada barang-barang basah dan keperluan dapur je, rupa-rupanya ada banyak lagi yang boleh korang perolehi di LuLu Hypermarket ni. Ada bahagian pakaian, barangan elektrik, telefon bimbit, komputer riba, bahagian kanak-kanak dan groceries. Meriah kan? Semua dalam satu bangunan yang sama. Apa yang korang cari, semuanya ada di LuLu Hypermarket.


Promosi Bayaran Separuh Harga
Haa pasal promosi separuh harga LuLu Hypermarket ni plak hanya valid di bahagian pakaian kanak-kanak, lelaki dan wanita sahaja di mana setiap pembelian yang melebihi RM100, korang akan dapat voucer pulangan sebanyak RM50. Perghh best gila lagi-lagi kalau korang nak buat persediaan awal menyambut kedatangan Syawal. Kalau macam aku persediaan raya anak dan isteri memang akan aku buat awal sebab tak nak mengganggu bulan Ramadhan. 


Tingkat 1 : Bahagian Pakaian
Punya lah luas department pakaian ni. Dah la tu banyak plak pilihan dan jenama. Anak aku dah rambang mata, semua dia nal beli. Adoyai pening aku kalau anak dah ada taste sendiri ni haha. Design-design pakaian kat LuLu Hypermarket ni pun cantik-cantik. Banyak pilihan dan sesuai dengan citarasa kami sekeluarga. Malah ada bahagian sari dan churidar tau di tingkat 1. Kat sini korang boleh dapatkan sari ela untuk dibuat baju raya. Yup korang boleh customade baju raya korang di sini weh pada harga mampu milik. Zati dah plan nak buat baju raya di LuLu Hypermarket ni. Aku actually berkenan kat sepasang kasut tu tapi aku ke tingkat 2 LuLu Hypermarket dulu sebab aku nak cari sesuatu.


Tingkat 2 : Peralatan Elektrik, Gadget dan Peralatan Rumah


Di tingkat 2 di LuLu Hypermarket ni ada banyak peralatan elektrik, gadget dan perkakasan rumah. Kot-kot la korang nak beli peti ais ke, HD Tv ke, mesin basuh, komputer riba malah smartphone pun ada gak kat level ni. Aku tengok gak bahagian smartphone, nice gak harganya. Malah boleh buat easy payment. Ye la kadang-kadang tak semua orang mampu nak bayar cash kan. Tak pun mungkin nak beli banyak, boleh la apply easy payment. Pusing punya pusing at last aku jumpa gak item yang aku cari. Powerbank!! Aku memang perlukan sangat powerbank ni sebab nak guna untuk travel. Lagipun LuLu Hypermarket ni tengah buat promosi powerbank Pineng di mana harga powerbank berkapasiti 10,000 mAH hanya berharga RM40 sahaja. Korang boleh jimat RM25 kerana harga asal powerbank ni RM65. Aku rembat satu takut habis plak nanti haha.


Tingkat G : Barang Basah & Groceries.


Dah habis shopping kat bahagian pakaian, kami bergerak level G LuLu Hypermarket kerana di situ ada barang basah dan groceries. Ok kalau nak dibandingkan dengan pasaraya-pasaraya lain, barang-barang di sini lebih tersusun dan teratur. Ada banyak pilihan malah ada bahagian makanan tau. Makanan yang siap sedia dimakan. Ayam panggang, ayam goreng dan nasi briyani pun ada. Ada kaunter jeruk-jeruk sayur, sayur-sayuran yang segar dan banyak lagi. Jangan lupa singgah sekali bahagian Roastery & Bread di mana di sana ada menjual pelbagai jenis kacang, rempah ratus, manisan dan juga pelbagai variasi roti. Harga ayam proses di situ juga agak murah berbanding beberapa pasaraya yang pernah aku pergi sebelum ni.


So kepada korang yang ingin berbelanja dengan lebih jimat dan banyak pilihan, aku sangat cadangkan korang ke LuLu Hypermarket ni. Malah sehingga 24 Mac 2019 ini korang berpeluang untuk menikmati promosi bayaran balik separuh harga di bahagian pakaian LuLu Hypermarket ye. Jangan lepaskan peluang, masih ada masa lagi ni. Ni aku kongsikan sekali link LuLu Hypermarket kot-kot la  korang boleh jadikan rujukan nanti kan.


Website

Instagram

Facebook

Readmore → Promosi Bayaran Balik Separuh Harga Di Lulu Hypermarket, KL

pertandingan video pendek 2019

Pertandingan Vlog MBMB 2019 Tawar Hadiah Sehingga RM20,000

12:39 PM


Bismillah, 

Bersempena sambutan Ulang tahun ke-16 Bandaraya Melaka bersejarah, pada 15 April 2019 yang lalu kerajaan negeri melalui Majlis Bandaraya Melaka Bersejarah (MBMB) mengambil insiatif menganjurkan satu pertandingan Vlog MBMB 2019.


Pertandingan menggunakan Vlog dipilih seiring dengan kencederungan medium tersebut yang dilihat popular dalam kalangan masyarakat kini.

Sambutan kali ini juga sangat istimewa kerana Melaka mengistiharkan Tahun 2019 sebagai Tahun Melawat Melaka yang bertemakan Melaka The Gateway To Historic Malaysia 2019/2020.


Malah pertandingan yang bertemakan The Uniqueness of Melaka City* berkonsepkan empat elemen iaitu makan-makan@ Melaka City, jalan-jalan @ Melaka City ,jom shooping @ Melaka City, dan Culture @ Melaka City Melaka. 

Antara syarat syarat pertandingan

1. Tempoh Penyertaan : 1 - 31 Mac 2019*

2. Pendaftaran : 
Pendaftaran Online dan syarat-syarat pertandingan sila layari :-


3. Yuran Penyertaan :
👉 Warganegara  : RM 100
👉 Antarabangsa : USD 50

4. Bayaran atas nama : 
Majlis Bandaraya Melaka Bersejarah
RHB Islamic Bank Berhad
2540 1300 0099 67


Hadiah yang ditawarkan dalam enam kategori termasuk tempat pertama dengan wang tunai RM7000.00 berserta penginapan 3 hari 2 malam di Melaka dan sijil penyertaan

Pengarah Michael Ang turut dilantik menjadi juri dalam pertandingan tersebut

Manakala bagi hadiah tempat kedua , wang tunai RM5000.00, penginapan 3 hari 2 malam di Melaka dan sijil penyertaan , ketiga wang RM3000.00 penginapan 3 hari 2 malam di Melaka dan sijil penyertaan.

Turut diberi hadiah bagi kategori Suntingan Terbaik, Catchy Tagline dan ‘Like dan Share’ dengan wang tunai RM2500.00 bagi setiap kategori masing-masing.

Credit IG @kesayanganfarahfazny

Segala syarat dan sebarang pertanyaan bolelah melayari sesawang www.mbmb.gov.my atau hubungi seperti yang tertera di bawah ini.

Norhaszurah

Shahida

Akmal


Readmore → Pertandingan Vlog MBMB 2019 Tawar Hadiah Sehingga RM20,000

anggun chef cafe

Menu Fusion Enak Di Anggun Chef Cafe, KL

7:45 PM


Bismillah, 

Ni nak bagitau kalau korang berada di sekitar Masjid Wilayah Kuala Lumpur, MITEC atau area Kompleks Kerajaan Jalan Dutamas apa kata korang try satu port baek bagi mereka yang gemarkan menu hipster dan fusion. Aku dah try dah hari tu. Namanya Anggun Chef Cafe. Cafe tu fully owned by bumiputera, halalan toyyiban dan dah beroperasi hampir 12 tahun ye! 


Time aku datang tu owner Anggun Chef Cafe ada kat situ. Sempat la borak-borak ngan dia. Kata puan Mimie Azura Mohamad, actually permanent cafe dorang akan dibuka kat salah satu lot dalam MITEC tu insyaAllah sekitar tahun ni gak. Buat masa sekarang ni Anggun Chef Cafe tu beroperasi di ruang legar di MITEC dalam bentuk kiosk. Tapi korang still boleh menjamu selera di situ memandangkan mereka ada menyediakan kerusi dan meja untuk para pelanggannya. 


Waktu operasinya dari pukul 8 pagi hingga 6 petang setiap hari. So kalau korang datang awal pagi tu, korang boleh la pekena variety of coffee dan crossant. Selain tu ada Membawang Basket yang dilengkapi dengan chicken fingers, fench fries, popcorn chicken dan house made dipping sauce. Eh sagu gula melaka pun ada tau. Untuk hidangan berat plak, korang boleh try seawal 11 pagi. Haa yang menariknya hidangan-hidangan yang dorang sajikan adalah gabungan western dan tempatan. Memang rare lah rasanya. Kebanyakan hidangan yang terdapat di Anggun Chef Cafe ni mengggunakan pes masakan dorang sendiri. Antara pes-pes yang digunakan adalah seperti Rendang Peanut Butter, Sour & Spicy, Seafood Platter, Beef Rendang Sauce, Vegetarian Green Curry Sauce, Satay Sauce, Sambal Dip Sauce dan Chilly Crab Sauce. 


Daripada pes-pes yang ada ni, korang boleh try beberapa menu fusion mereka antaranya Rendang Peanut Butter Beef Patty, Spaghetti Asam Pedas Lamb Grill dan Vegetarian Green Curry Spaghetti. Ada banyak lagi menu yang boleh korang cuba di sini ye. Kalau korang nak makan menu berasaskan nasi pun ada. Almaklumlah lunch hour kan, ada orang nak makan nasi. Korang boleh cuba Nasi Bukhara Chicken Briyani, White Rice With Chicken Korma, With Rice With Beef Curry dan White Rice With Green Vegetable Curry untuk mereka yang vegetarian. Bestnya di Anggun Chef Cafe ni, hidangan korang hanya akan disediakan based on pesanan. So korang akan dapat pesanan fresh dan panas-panas daripada dapur Anggun Chef Cafe. 


Mereka juga ada menyediakan caterer untuk majlis-majlis kecil sekitar 100 orang seperti majlis cukur jambul atau kenduri tahlil. Menu-menu yang boleh korang pesan adalah seperti  Nasi Briyani, Ayam Masak Merah, Daging Masak Hitam, Dalca dan Acar Sayur. Bukan setakat menu berat malah kalau korang nak buat event syarikat pun boleh. Mereka boleh supply coffee dan breakfast untuk event awal pagi. Buat masa ni dorang boleh supply event sekitar Kuala Lumpur je ye. Luar kawasan insyaAllah lepas permanent cafe dorang beroperasi dalam tahun ni. 


So aku suggest korang datang dan cuba sendiri menu-menu yang disediakan di Anggun Chef Cafe ni. Unik rasanya dan mesti korang suka. Boleh la datang waktu lunch hour ngan kawan-kawan ofis. Aku kongsikan skali details pasal Anggun Chef Cafe di bawah ni ye. 

Anggun Chef Cafe
MITEC, 8, Jalan Dutamas 2
Kompleks Kerajaan
50480 Kuala Lumpur
.
Operation Hrs
8.00am - 6.00pm 


Readmore → Menu Fusion Enak Di Anggun Chef Cafe, KL

food market kl

Beli Puding Raja Original Pekan Pahang Di Food Market

10:04 AM


Bismillah,

Selama aku duduk kat Kuantan dulu, tak pernah sekali pun aku cuba Puding Raja ni. Padahal Kuantan ngan Pekan tu bersebelahan je. Bukan nak kata kat Kuantan tak ada jual Puding Raja ni, tapi kalau nak real original dia punya rasa korang cari la kat area Pekan. Kalau ada pun kat Kuantan tu time bulan Ramadhan je la. Dorang jual kata bazaar.


Juga dikenali sebagai 'Royal Pudding'. pencuci mulut ini dicipta dan dihidangkan kepada keluarga diraja negeri Pahang. Bahan-bahan asasnya adalah pisang manis (kultivar pisang tempatan), susu, prun, ceri dan kacang. Puding bertambah menarik dengan jala mas dan dihidangkan dengan sos sejuk yang dibuat dari susu dan tepung jagung.


So selepas 7 tahun aku transfer ke KL, aku terjumpa balik Puding Raja ni. Actually weekend hari tu aku ke Food Market kat area Bandar Sri Permaisuri. Saje la le sana nak cari sambal. Oh ye kat Food Market ada banyak tau produk-produk keluaran tempatan ni. Bukan setakat variasi sambal malah korang boleh tengok pelbagai lagi produk lain sama ada yang sedia dimakan, pes masakan ataupun frozen. Sebab tu aku suka ke sini. Aku suka cuba sambal-sambal yang ada. Habis je stok kat rumah aku try la sambal lain plak. Begitulah rutinnya hahaha.


Ok sambung cerita pasal Puding Raja plak. Tengah aku belek-belek produk kat Food Market tu, aku ternampak la kotak dalam chiller tertulis Puding Raja. Whoaaa Food Market pun ada jual Puding Raja ni? Aku tanya budak kat kaunter tu, kot-kot la supplier dia dok area KL kan. Budak tu kata Puding Raja ni memang didatangkan khas daripada Pekan, Pahang. Originally made from Pekan. Perghhh rare ni. Cantik dan kemas packaging dia. Ingredient dia pun sama. Betul la ni kot cuma aku belum pernah sekalipun rasa Puding Raja ni. Kali ni aku tak nak lepaskan peluang. Kena beli dan rasa gak.


Harga dia pun RM9.90 je. Okay la tu pada aku sebab tak ramai orang KL yang boleh buat Puding Raja ni. Makanan di raja Pahang ni weh. Tahap wajib makan dah ni. Kalau orang tanya sekurang-kurangnya aku kata lah aku dah makan kan? Aku beli then makan kat situ gak sebab kat depan Food Market tu ada disediakan meja dan kerusi. Oh nak bagitau Puding Raja ni sedap dimakan time sejuk. Adoi mengimbau betul la. Menjejes air liur aku.


Kalau tak silap aku dalam Puding Raja tu ada kismis, prun, ceri, kacang dan pisang lemak manis. Warna kuning atas Puding Raja tu telur tau. Sempat aku tengok-tengok resepi Puding Raja ni kat Google. Mak aih rumit dan leceh cara penyediaannya. Kalau suruh aku, memang tak buat la. Berbaloi la dengan harga dia kan. Puding Raja tu dimakan dengan susu lemak manis. Adoi sedap weh sejuk-sejuk rasanya. Aku makan sorang je tau hahaha. Actually pisang pada Puding Raja tu digoreng terlebih dahulu tau. Kalau korang belum cuba, mohon cuba Puding Raja ni ye. Korang boleh beli kat Food Market, Bandar Sri Permaisuri. Fresh dan special sebab Puding Raja kat situ restock setiap 3 hari sekali. Kat bawah ni aku kongsikan details lokasi Food Market tu ye.

Food Market
17, Jalan Dwitasik
Dataran Dwitasik
56000 Kuala Lumpur

Waktu Operasi
10am - 10pm
(Dibuka Setiap Hari)




Readmore → Beli Puding Raja Original Pekan Pahang Di Food Market

Blog Archive

Contact Form

Name

Email *

Message *