Blog Sihatimerahjambu

1st Time Aku...

12:00 PM

1st Time Aku skolah kat Sekolah Rendah Kebangsaan Bellamy Sg Besi.Aku ingat lagi klu aku nk pegi ke sekolah, aku kena lalu kat dalam kwsn kubur cina.Mak aku bekalkan aku 50sen, blik rumah aku bwak 70sen.Haha mcm pelik kn mana dtg lg 20sen?Aku jual mainan yg aku dpt smasa aku beli keropok @ dindang kat kwn2 kelas aku.Haha :D Then kdg2 aku charge 10sen pada sesiapa yg minum air yg aku bwk ke sekolah!Haha.Besala otak bisnes :)

1st t Time Aku dapat surat.chenta..Perghh jgn sgka air yg tenang xd buaya.Haha..Korg rasa time bila agaknya aku dpt?Aku dpat msa aku drjah satu kat skolah yg sama :) budak kelas aku bgi kat aku..aku xbkak2 smpai rumah aku bg kt mak aku suh baca.Haha..Dalam surat tu dia tulis 'Saya suka awak'.Mak aku gelakkan je.Budak tu stil kwn ngn aku smpai skrang :)

1st Time Aku kena tendang ngan abah aku.Haa..scary kn?Dulu2 la..abah aku kn tentera.Biasala darah panas..aku plak g pnaskan lg line dia.Hamik padan muka aku!haha.xd mcmni msa tu aku darjah 6 then aku mmg sentiasa pelik.Imaginasi aku tggi..klu aku jmpa smthing cntohnya tutup pen.Itu pn aku blh buat main n byangkan tutup pen tu kapal angkasa.Haha..so bila dh stat main..kenala ada sound efek ckit bru nmpak real.Mulut aku buat la bunyi kpal angkasa..Time tu plak aku men sblah abh aku yg sdang bca suratkhabar..agaknye bunyik kapal angkasa tu btul2 membungitkan telinga dia..aku faham bagaimana perasaan diganggu dgn bunyik kpal angkasa waima kapal angkasa buatan aku semata2.Then pas tu abah aku terus tendang aku..kapal angkasa aku pn terjatuh ke bumi dan terdengar suara pilot dia menangis.Haha :D pastu aku lgsung xmen mcmtu lagi.Sbb tu la aku xleh jd angkasawan..tkut kene tendang ngn abah aku (alasan)

1st Time Aku kena baca sifir.Mak aku mmg horror..dlu aku klu nak mkn nsi, kna baca sifir dlu.Aku stat baca msa umur aku 6 tahun.Xbaca xleh makan.Gagap..repeat blik.Hahaha dan dlm drjah 2 aku dh hafal smpai sifir 12 :) eventhough agk tegas, aku tahu hasilnya skrang :) skrang aku leh baca sifir 2 ngan tutup mata je.Hahaha

1st Time Aku kena pkul ngn rehal masa mengaji masa umur aku 8 tahun kot.Sampai patah rehal tu.Bkn rehal plastik tw..rehal kayu.Kerasss tu weyhhh.Melalak gak la aku time tu..aku kna pkul sbb bnyak kali ulang tp stil merangkak2.Hamik aku..akibat daripada penangan rehal tu..aku khatam masa darjah 4 dan 6 :) 2 kali khatam tuuuu..huhu

1st Time Aku dpt hadiah periksa masa aku darjah 1.Cemerlang la gak masa aku kecik2 dlu.Mak aku kata nak adiahkan aku komputer, giler xcited aku time tu.Hehe.Then smpai masa aku terima hadiah..aku tgk kmputer tu kecik je..rupa2nya tu gamboy.Game buaya mkn telur burung.Pada aku mmg dh bes sgt la msa tu..n aku mati2 ingat tu la komputer.Hehe

1st Time Aku naik atas pentas masa aku tadika.Aku wakil acara menyanyi, aku masuk tarian dan aku masuk pidato.Aku xtw apsal dlu aku sgt aktif xmcm skrang ni.Dlu pantang cikgu suh volunteer msuk apa2..mesti aku angkat tgn dulu.Smpai ckgu malas nk plih aku..bila aku angkat tgn je, leh plak dia buat bodo.Haha.Tp skrang aku seorg yg pemalu..malu2 kucing.Huhu

1st Time Aku dapat anugerah masa aku darjah 3.Time tu aku sekolah kat Sekolah Rendah Kebangsaan Taman Cuepacs, Cheras.Time tu ada anugerah yg diberikan kepada wakil setiap kelas yang layak.Anugerah berbentuk nametag contohnya 'MATEMATIK', diberikan bdasarkan pencapaian akademik dan sahsiah diri.Anugerah akan diberikan setiap minggu..dan setiap mggu aku akn dpt anugerah paling koman 1 anugerah.Aku pernah dpt skali 3 anugerak dlm masa sminggu.Matematik, Amanah, Bahasa Melayu..Baju sekolah aku plak pnuh ngn lubang2 pin je..aku pk positif, lubang2 tu utk pengudaraan smata2 :P

1st Time Aku pegang jawatan semasa aku darjah 3.Darjah 5 aku pgang jwtn pengawas sekolah dan drjah 6 aku jadi ketua pengawas.Besar oo jawatan ketua pengawas time tu.Huhu.Mcm selebriti plak rasanya..Masa sekolah menengah plak aku pgang jwtn presiden homeroom, tingkatan 4 aku pgang jwatan Ketua Unit Grafik, Sidang Redaksi Maktab (SidRed) dan Ketua Unit Ekonomi Persatuan Agama Islam Maktab (PAIM)

1st Time Aku bercinta msa umur aku 13 tahun ye..ha ni namanya cinta monyet.Time tu aku dh suka sama suka ngn gegirl ni masa drjah 6.Aku kat MRSM, dia plak sekolah biasa..Slalu la berutus surat.Time aku terima surat dari dia..jgn ckapla bedak cnfm penuh dlm surat.Haha :D Klu xd bedak..dia spray minyak wangi kot.Hehe.Tp hub perkasihan munyit ni dihalang ileh mak dia.Yela bila aku fkir2 blik..giler la bcinta wktu muda.Kelakar habis.Blajar xhabis..nk blanje awek pn pkai det mak.Hahaha :D Sanggup bratur panjang2 tggu turn kt public fon sbb nk kol tnya khabar.Hehe apekejadah la.Tp bila diingat2 blik..tu semua memori n pengalaman berharga utk aku :)

Ha tu serba sedikit kisah 1st Time Aku..bnyak lagi sbenarnya nk aku citer..tapi alahai mata aku berat la plak.Cari bantal bes nih.Hehe..nnt2 la aku smbung blik ea :)Tata

You Might Also Like

1 comments

  1. first time yg ke-5 tu same laaaa oi :)

    hebat la. mashaallah

    ReplyDelete