Kenapa Korean?

1:00 PM

Aku lately blogwalking..jenjalan cari kwn.Bdw MrsMeen..hehe sori aku xtw ko Hanum.Aku ingt sape la..Haha :D K..sambung blik.Lot of the page aku tgk bnyk blogger letak gmbar actor/actress Korean.Kenapa??

Kenapa Korean?
Ok la pada pandangan mata kasar aku..korean mmg cantik, kecik molek.Aku tgk pn kulit dorg halus (xtw la klu dorg touch up make up) and korean guys plak hensem2..tinggi lampai, smart in casual @ formal.Tapi other asian guys pn xjauh beza ngn Korean.Tp kenapa Korean?

weh aku pn tggi la..cuma rmbut dorg je lg tggi dari aku :P



Kenapa Korean?
Nak kata pengaruh rancangan tv..myb gak.Lagi2 klu korg dh kemaruk tgk rancangan 8tv dari kul 8.30 mlm sampai 9.30 malam..adik aku pn layan.Xckup dpan tv..korg bawak citer tu dlm opis plak..so kgkawan korg yg terlepas peluang nk tgk..Korg la yg tlng ceritakan.Bgus tol dpt kwn mcmni..hehe.Tp pengaruh dari drama asian len pn ada..chinese, hindustan, philiphines, thai, indonesia..tp xsekuat pengaruh korean.Kenapa Korean?




Kenapa Korean?
Ada yg kata muka mcm anak patung, rambut pn mcm2 style.So kita berbalik kpd negara asian lain.Pling kuat menghampiri Thai, Philipines dan Jepun.Comel2 ape semuanya..Tp pengaruh besar peminat terdiri dikalangan wanita..so kita tolak tepi dlu Thai sbb guys dia xmnyerlah sgt..Jarang sgt kita lihat di kaca2 tv.Philipines quite rmai..tapi stil kurang vote dari peminat.Hmm..so tinggal Jepun dan Korean.Kenapa tidak Jepun..Kenapa Korean?

Comel kan Park Bom??Aku suka dia..tapi dia blm
tentu suka aku.hehe :D


Kenapa Korean?
Kesimpulannya di sini..aku tgkla..pengaruh yg pling kuat dtg dari Korean nih..K-Pop dorg.Aku sendri salute..very d cheeky even guys pn sama.Both gender sama2 hebat, ada aura masing2..Berbanding jepun..dorg pn stil ada J-Pop tetapi xse-menyerlah K-Pop.Jepun lebih universal..dan style n fesyen yg Korean gayakan myb kene ngan taste dan nampak cantik di mata peminat, membuatkan peminat jadi teruja dan sntiasa follow up trends terkini drpd idola dorg tu.Berpenampilan kemas..muka ala2 xd dosa..suci je memanjang buat dorg lagi..ahhh cairnyeeee!!Banyak terpengaruh citer2 korean korg nih.Hehe.Bdw aku pn mnat Korean, sbb tu aku tnya diri aku blik..kenapa Korean??Hmm..tepuk dada, tnyala selera korg sndri yek :)


Aku minat Big Bang..Bkan kata aku xminat group len, 
tapi sbb dlm tu menyerlah Tae Yang

Wonder Girs antara kumpulan yg menjadi revolusi K-Pop 
dunia sampaikan leh jd ikutan kanak2

KARA.chAaNtEeeKknYe!!

Ohhh..KARA.Nama Kara ni dah mcm produk santan tempatan plak.Hehe

P/S : Las2 aku pun letak gambar Korean..macam hampeh je.Hehe

You Might Also Like

7 comments

  1. OmG!!OMG!!i l0ikkee it dUde..sUper aws0me la k0rea..! :P

    ReplyDelete
  2. haha.kenapa?tang mana yang jadi tarikan tu?huhu

    ReplyDelete
  3. bagi saye la kan, dr mate ksr, diorang cute, comel, n sume yang seangkatan dengan bende 2 la,diorg bkn je cute appearance, tapi diorg punyer attitude pn comel je, body language diorg,lau abg bukak kbs, diorg punyer reality show lg bes, skrip xde pn, ckap main hentam je.artis diorg open, tapi malu2,tgk cam dlm heppy together,qualification of men,oh, my school, lau diorang nk open story, diorg cite je,lau tgk reality show diorg sampai blh gelak guling2..blh jdi ubat release tenyen jgk sebenar nyer lau tengok korean nie..

    ReplyDelete
  4. Teyn suka gu hara kara...yg ada kat blog teyn tu... teyn suka dia sebab muka kami sama lalalalala~

    ReplyDelete
  5. fareha = wau complete penerangan tu.ni mesti kaki korean kan?kaki je ea..tangan, cuping tlinga siam.haha

    ReplyDelete
  6. teynteyn the doll = haah la teyn, kara santik :) tapi tatau plak muka teyn sama ngn dorang?bukan muka teyn sama ngan afzal ke :P

    ReplyDelete
  7. dah tersuke,so mmg suke...hehe

    ReplyDelete