Blog Si Hati Merah Jambu

Sekali Betul2 Touch 'n Go laaa ~

8:17 AM

Aku ingat peristiwa ni..aku xboley lupa even aku disiksa, didera..sori mmg xblh buang dari ingatan aku.Seingat aku 2 tahun lepas masa tu aku ngan famly on da way nak pegi kenduri kawen kat Melaka.Drive 1 kerete je almaklumla xsemua pegi, Angah OT dan adik aku Irfan xnak ikut.At last kami pun sampai di tol Kajang..dan segala2nya bermula disitu.Jeng..jeng..jeng!

Setibanya kat tol Kajang tu, abah aku lari dari rutin yang biasa dia lakukan.Kali ni kitorg xlagi lalu ke kaunter tiket, tapi ke kaunter TnG.Pergh sudah maju abah aku nih semenjak dua menjak ni.Laluan pagi tu agak lengang namin stil ada kereta la.Bila sampai di kaunter pandu lalu TnG, abah aku dengan muka yakin menurunkan cermin tingkap dan sentuh mesin TnG dengan tangannya.Kami adik beradik dan mak aku yang tadi seakan teruja tiba2 diam membisu..kelu lidah xkata pape."Abah buat pe ni?" aku cepat2 tanya."Eh bukan sentuh ngan tangan..kita boleh jalan" Perghh kelepek kena setempek kami pagi tu ngan lawak spontan bapak aku.Aku tau dia bukan sengaja tapi dengan cara dia yang penuh yakin tu..buatkan kami gelak terbahak2.Adoi kalau semua orang sentuh pakai tangan..leh bankrup konsesi tol Malaysia nih!Haha..

You Might Also Like

5 comments

  1. bapak aku suka buat lawak kejam dpan khalayak ramai.aku rasa dia berminat nak jadi ahli sarkis la :D

    ReplyDelete
  2. hehe..kira touch ibu jari kot..amik cap jari-)

    ReplyDelete
  3. dia touch tapak tangan..aku ingat ni lawak dlm majalah je leh jmpa..rpanya bapak aku aplikasi dlm kehidupan plak

    ReplyDelete
  4. ekekeke kalau gamaknya blh buat camtue abis semua org tak bayaq cash dah ler hihi...(^_^)

    ReplyDelete