Evolusi Kisah Cintan Cintun : Versi Aku

11:30 PM

Malam bulan di pagar bintang..nampak seri jika dipandang.. Ececeh nak buat entry menosok kalbu, kena la amik mud ye tak? Hehe malam ni aku nak story evolusi kisah cintan cintun. Korang pun sedar..semakin lama, kita semakin maju. Gaya dan kaedah bercinta pon berubah2 kan? Bila aku tengok bebudak sekarang bercinta..wallaweh hebat kemain. Meh rapat2 aku nak cerita nih.


Sekolah rendah, takde la tahap nak cintan cintun lagi. Idung pun beringus lagi. Hingus sendiri pon mak yang tolong kesatkan. Huhu. Dulu kalau tengok ada budak comel2 sikit je..dan2 suh kim salam. Kim salam je tak perlu kua duit pon. Lepas tu lupa. Nampak lain budak comel..kim salam lagi. Kira zaman sekolah rendah aku ni diisi dengan mendoakan kesejahteraan orang lain je. Haha.

Bila masuk sekolah menengah, aku mula belajar tulis surat. Yela kena la tulis surat, awek time tu sekolah harian.. aku sekolah asrama. Setem 20 sen, pen warna warni, sampul surat bunga2 dan kertas kajang memang tak lari dari hidup aku. Gambar memang kena selalu cuci sebab kamera pakai filem..nak pos kat awek. Oh tak dilupakan bedak.. harus ada! Bedak Cultikura, Follow Me, Carry Junior semua aku bedal. Aku rasa aku boleh bukak kedai bedak since aku berkecimpung dalam arena penulisan surat chenta nih. Pas abis baca surat tepek kat ketiak. Haha. Tu kalau luar sekolah.. kalau jenis bercinta dalam sekolah pulak, surat2 diselitkan bawah meja. Ada yang malas tulis surat.. conteng atas meja. Your secret admire XOXO Lepas tu satu keje plak nak tanya setiap orang, kecoh 1 tingkatan. Bangga kemain!!

Ni kira pose paling seksi la kiranya time tu
(gambar ihsan encik google)

Selain surat, pondok telefon awam turut menjadi saksi kisah cinta monyet aku. Sebelum tu aku kena pastikan syiling aku mencukupi, bersedia dari segi mental dan fizikal untuk beratur panjang dan menanti dengan penuh kesabaran di dada. Tak kuat semangat.. balik bilik tulis surat tak rasmi lagi. Haha. Yang tak tahannya.. gagang tepon tu dah basah ngan air liur, di tambah plak ngan bau mulut memasing yang macam paya. Tapi ape de hal..demi chenta bukan setakat lautan api, lautan air liur pon sanggup ku renangi. Yehaa ~ Bila berjanji nak jumpa, tak lain port terbaik kat bawah pokok, kat bas stop, depan kelas lepas abis subjek, kat kantin.. Bila kat umah pulak, tak cukup ngan telefon awam.. telepon umah pon aku sebat!! Sampai bil hujung bulan.. Siap sedia la kena bebel. Ape ade hal kan. Berjuta musuh sanggup ku tentang.. inikan pulak dengar mak aku membebel. Ngeh3

Bila meningkat dewasa, aku belajar sms guna henpon botol air..bukan pe memudahkan orang lain mengesan yang aku guna henpon, melaiui chatting, laman sosial.. pada masa yang lama kaedah2 lama makin dilupakan. Hingga kini, korang takkan jumpa lagi mengayat awek tanya jam pukul berapa. Takde lagi ayat Eh! Macam kenal la.Kita pernah jumpa ke? Dah takde dah bro..dulu lain sekarang lain la :)

Kaedah bercinta sekarang dah berubah. Walaupun berubah macamana sekalipun, kaedah cinta kita pada yang Esa tetap sama..tak akan pernah berubah. Taiplah ON CHENTA dan hantarkan ke 24434. InsyaAllah Allah pasti akan menjawabnya :)



P/s : Pantun ni memang takleh lupa :
       
       Pecah kaca pecah gelas,
       Sudah baca harap balas :P

       #Alhamdulillah dapat 2 BE lagi :)

You Might Also Like

41 comments

  1. haha..x lalui lagik lah..haha..xle nk kabor...yg on cinta 24434 mmg indah :)

    ReplyDelete
  2. cheh!! bukan lagi mat romeo nie kan..bila nak kahwin nie mat romeo? mesti zaman sekolah, awek keliling pinggang..=D

    kat sekolah asyik usha awek jer..ish ish!

    ReplyDelete
  3. hahaha..tetiba je aku duk terkenangkan kisah dulu-dulu dan aku duk gelak sorang-sorang...hehehe

    ReplyDelete
  4. ralit aku bro bila baca entry ni...teringat balik kisah2 lama masa dok bergayut kat public phone malam -malam...hehe

    ReplyDelete
  5. Hahaha
    Cam sama je kite :P

    Dulu tulis surat pakai pen kaler2
    Pastu tabur bedak..lawak giler ble ingat balik..HAHAHA

    Skrg xde dah surat2 sume tu
    Ni zaman IT..Ym..Skype..Fb..Mcm2 lah

    ReplyDelete
  6. ChaCha = yeke?insyaAllah ye cha..setiap orang akan melaluinya :) mntak cha bersabar ye :)

    ReplyDelete
  7. laskar pelangi = kahkahkah.sape la den ni nak ngusha awek?sibuk dok usha awek..kang tak psai2 Guru Besar usha kita plak.huhu

    ReplyDelete
  8. Puteri Kasih = gelak sensorang?jangan sampai orang ingat puteri tak siuman sudaaa :P hehe

    ReplyDelete
  9. Khairil = hehe tol tu bro.time tu la paling azab sekali.tapi bila gagang tepon dah sampai ke tangan..puas hati!!haha

    ReplyDelete
  10. CikYana(",)= yana pakai bedak ape?cultikura?Follow me?hehe

    ReplyDelete
  11. entri awk la yg buat saya tak siuman..asyik baca entri awak je saya gelak sorang. Takpe lai kali saya ajak awk gelak sekali yer...hehehe

    ReplyDelete
  12. Puteri Kasih = hehe yeke?sy harap entry2 saya ni menceriakan hari2 awak dan blogger yang lain :)

    ReplyDelete
  13. 24434 eek?? mendalam dan menusuk kalbu tuu... :P

    ReplyDelete
  14. wan_cikgumuzik = hehe dalam tak dalam la jugak.haha :D

    ReplyDelete
  15. cam familr jerk 24434 tu, hntarkn ke dapat kmfrm selamat...hikhikhik

    ReplyDelete
  16. kak lang = hantarkan ke dapat?ape tu kak lang?

    ReplyDelete
  17. pantun tu yang paling mahal tu haha

    ReplyDelete
  18. As salam..miahahaha...surat dgn bedak..aduhaii..kenangan mmg indah..teringat plak kaki mak saya sampai biru kuku..gara2 anak dara dia bergayut kat public phone...tak pasan terstand motor atas kuku..uhuhuhu...

    entry mengamit memori daun pisang..:)

    ReplyDelete
  19. hahahaha..
    mat romeo rupanya.. :)

    ReplyDelete
  20. inche hlovate = haha.tu pantun wajib,kalau tak orang tak balas.haha :D

    ReplyDelete
  21. Wilayah Sepet Kuku = haha.la mak awk tak rasa sakit ke?ke sesaje nak test power kuku dia?haha :D

    ReplyDelete
  22. ammboi = haha mana de.aku citer je :P

    ReplyDelete
  23. mmg best cite dulu2 kaler..surat menyurat,pen warna warni

    ReplyDelete
  24. cik pha = sekali tengok dah macam buku nota plak kan?warna warni kebagai :P

    ReplyDelete
  25. syrupmasin = aku pon lama tak buat.sekarang baca surat ptptn je.wakakaka :D

    ReplyDelete
  26. dulu aku penah gak anta surat kat budak form 2 masa aku form 1..

    dapat kot! bagga gila rasa.. hahaha. tapi kejap je, orang kata cinta monyet..


    http://www.iefwatsahaja.com

    ReplyDelete
  27. ishhh3...iklan kan sllu cmtu, hntarkan ke DAPAT, ntah la ap mksudnya...hikhikhik

    ReplyDelete
  28. hahaha lamanya tak maen2 ngan keyboard utk komen kat sini..btw,stiil sama..nsa suka cra pnulisan anda =) hahaha

    ReplyDelete
  29. ifwat SAHAJA = hoho.ko cinta tak kenal usia nih :P berapa umo ko skrang?

    ReplyDelete
  30. kak lang = send ke DAPAT tu mcam nak check saman je kak lang?hehe

    ReplyDelete
  31. misspurple = hehe suka ilang2 kan? :) maceh nisa oit :)

    ReplyDelete
  32. kira nie terbaik ..caya ler bro..iklan PATAtu

    ReplyDelete
  33. rasa sakit hati dia tgk saya bergayut tak nak berhenti tu yg buat tak rasa sakit kuku kaki dia...tau-tau sudah biru dan saya kena pokpek..pokpek...hahahaha

    orang2 tua dulu2 jodoh org2 tua juga yg tetapkan..mana ada semua-semua ni..hehehe

    ReplyDelete
  34. Wilayah Sepet Kuku = haha tu la.dorang mana paham ngn jiwa muda yg bergolak di dalam jiwa kan?haha

    ReplyDelete
  35. ye lah...jiwa raga anak zaman skang..gejolak tak terhingga...muahaha

    ReplyDelete
  36. hahahaha. penulis surat cinta terhebat

    ReplyDelete
  37. Wilayah Sepet Kuku = hehe.sependapat la kita.hehe :D

    ReplyDelete
  38. nida husna = cheh memandai je bagi gelaran.haha.hebat kejadahnye.haha :D

    ReplyDelete