Follower Lelaki Cuma 63 Tak Bermakna Aku Romeo ~

9:10 AM

Salam. Tora datang lagi dengan entry baruuuuu. Heh apsal plak entry aku tajuk cenggini? Ha..entry aku hari ni aku dedicated khas untuk hati~♡ Hehe. Kerna kamoOo..saya buat entry nih yek :P Sebelum tu meh aku nak tunjuk dulu apsal aku teruja sangat nak buat entry nih. Cekidaut !!




Apedaa..aku bukan romeo la. Semalam aku kira balik follower lelaki aku..Nah 63 orang je daripada 390 orang. Hehe rajin aku kira kan..follower sikit boleh la kira, pakai jari pon boley :) Ala eventhough aku ramai follower dari kaum Hawa.. bukan bermakna aku romeo pon. Dush!!


Aku admit aku ramai follower dan komen2 dari wanita berbanding lelaki. Aku rasa adat la kot. Kalau blogger wanita plak, mesti banyak kumbang2 jantan yang datang menghinggap ..tak kira la jadi follower atau singgah komen. Aku pon macam tu gak. Guys yang selalu datang mengomen kat entry2 aku ni pon, kengkawan blogger yang aku biasa terjah dan kenal.


Selain tu aku rasa keberkesanan sesuatu entry tu jugak memainkan peranan la. Bila entry tu ada menyentuh hal2 berkaitan kaum hawa, ada respons dari author yang melibatkan interaksi dua belah pihak..aku rasa itu pon salah satu faktor. Lagipun aku tengok blogger wanita memang suka mengomen sebab dorang sentiasa idea dan pendapat untuk disuarakan :) Aku pun suka respons komen2 dari blogger lain dan balas komen ke blog2 lain. Itu satu cara menunjukkan yang aku appreciate komen2 dari korang semua dan aku jadikan komen2 dari korang sebagai kayu pengukur keberkesanan entry yang aku keluarkan :)


Aku jual minyak? Aish kalau aku jual minyak..dah lama aku kaya beb! Haha. Mana ada la..aku kan suka bergurau, melawak..dan aku rasa dengan cara itu boleh membuatkan blogger lain selesa ngan aku. Tak perlu nak skema2 kejadah. Siapa yang biasa ngan aku..mereka kenal la aku macamana :) Ayat manis tu perlu sekadar untuk merapatkan hubungan di antara blogger..tapi tak de la mengayat sampai bulan bintang. Mengalahkan orang bercinta pulak :)


Maceh kepada Cik Hati kita.. kerana anda saya begi penerangan panjang lebar di sini :) Hehe.Bila fikir2 balik macam kelakar orang panggil aku romeo!!Kahkahkah..lawak tahap cipan peringkat daerah tol :D

You Might Also Like

45 comments

  1. kih kih kih kih... terrbaeekkkk...!!! hahahahhha.. sememangnya blogger perempuan lebih banyak dari blogger lelaki..

    lelaki = pi keje xde masa

    pompuan = suri rumah = banyak masa berblog..

    hahahha.. mesti ada yg tak setuju ngan statement aku.. kuang kuang kuang.. :P

    ReplyDelete
  2. wan_cikgumuzik = tu la.aku pon rasa blogger pompuan lagi ramai dari laki.So tak leh nak kata pape la kan? :)

    ReplyDelete
  3. wiwiittt...mat romeo g2....hehe

    bg akak la,follower pmpuan ni,1st sbb akk follow blog ni sbb tuan blog ni mudah mesra...

    org pmpuan ni suka la klau ade lynan n di layan..

    kn sestgh blog 2 juz nk bw je..xde nye nk tgur sapa or bramah mesra...

    hehe..peace..

    ReplyDelete
  4. Yana xpenah kira bpe org follower laki..follower pompuan..
    Xlarat den nak kira..HAHAHA

    Ape2 pun..yana suka singgah blog afzal..baca entry n komen gak

    Ngeeeeee
    Keep up the good writing dude :)

    ReplyDelete
  5. aik sebab afzal digelar romeo, header pun dah takde gambar kiut afzal ke? hahaha

    entri-entri afzal buat org yang membacanyer terasa terhibur. Teruskan menulis yang best-best. Takyah jual minyak..jual entri dah cukup...hehehe

    ReplyDelete
  6. Aisyah Abdullah = haha yeke kak?saya pon harap kengkawan blogger lain selesa ngan saya macam selesa duduk kat sofa empuk.wakaka :D

    ReplyDelete
  7. CikYana(",) = maceh kawan :) yana antara follower yang rajin komen dan datang singgah.maceh2 :)

    ReplyDelete
  8. Terbelog = haha sebab sikit la aku mampu nak kira lagi bro.kalau banyak leh pitam :D haha

    ReplyDelete
  9. Puteri Kasih = haha takde la puteri.saje je tukar header, malu plak orang kampung tengok muka afzal.haha

    yeke?maceh puteri atas komen2 tu.sangat2 membakar semangat :) chaiyok2 :)

    ReplyDelete
  10. mat romeo ke??
    xdalah. mmg btl ramai follower perempuan compare dgn follower laki. yang penting ada readers yang membaca bukan follow tp senyap terus. tak rock la camtu kan?? hehhe.

    btw ur blog so so best which baca ur entry sure gelak sampai sakit pipi.

    kip it up afzal. :)

    ReplyDelete
  11. hahaha....hahahaha...*selalu terspeechless..

    tapi salute la..ajin cit mngire..mel pon xtahu nak kira camne..hahaha..ramai uh..>.<''

    ReplyDelete
  12. Hani = yeke Hani.maceh.nama pun suka suki.afzal pon harap afzal dapat share something different ngan kengkawan blogger yang lain :)

    maceh.maceh sensangat :)

    ReplyDelete
  13. cik bulan = ala cit punya follower sikit,boley la.len la mel dah femes..ramai follower.hehe :P

    ReplyDelete
  14. memg tak setuju pun dgn cikguwan,ahahahah.

    Lana rasa la kan, statement ni tak bpa tepat "Lagipun aku tengok blogger wanita memang suka mengomen sebab dorang sentiasa idea dan pendapat untuk disuarakan :)"

    ~aku rasa, sbg sorg pmpn, idea tu takdala mana pun..dah Allah takdirkn, pmpuan memg suka bercakap..kt blog mmg xdpt berckp, tp dpt mnulis..apa lagi..tulis la..hehehe

    ReplyDelete
  15. aisemen...pasni xnk terjah blog afzal da unfollow sekali...hahahahaha

    ReplyDelete
  16. TYNTHA LANA = yeke?Kan Lana sendiri yang menyuarakan pendapat tu?tak gitu Lana?hehe

    yup whatever it is,pendapat dan pandangan orang ramai terhadap seseorang blogger sangat2 penting :)

    ReplyDelete
  17. kak lang = ala jangan la cenggitu kak lang.jangan tinggalkan saaayeeee!! huhu :P

    ReplyDelete
  18. paling tak boleh belah , menyentuh jiwa kaum hawa. haha :) terbaikk

    ReplyDelete
  19. Memang blogger perempuan ramai pun.. sebab kitorang rajin menulis dan kreatif.. hu3..

    http://nazira-mypersonallife.blogspot.com/

    ReplyDelete
  20. ade ayam..ade telur..ade kuih2 dia..sengkuang..plg sedap kuah dia..ngeee

    ( shoutbox afzal limit sudah )

    ReplyDelete
  21. dah emmang pompuan lagi ramai berblog
    and mungkin jugak sebab pompuan lagi rajin follow banding laki..
    usha2 je tak follow..hehe

    ReplyDelete
  22. klo rajin kira follower cha boleh? hehe :P

    ReplyDelete
  23. ♥ adlin roshaida ♥ = haha kan awak dah tersentuh tu.tak gitu?haha :D

    ReplyDelete
  24. Wanie = yeke?hehe so ape yang boleh membuatkan lelaki tu folo blogger lain?

    ReplyDelete
  25. ChaCha = haha tak terlarat la cha oi.amboi ni nak perli ke hape?haha :D

    ReplyDelete
  26. ahaks! mat remeo toi si rain...=D org HOT katakan ...

    ReplyDelete
  27. laskar pelangi = kahkahkah.hot la sensangat!hot plate boleh la.haha

    ReplyDelete
  28. hahahhaa..gle rajin kira balik!adui la..

    ReplyDelete
  29. tiefazatie = haha.sebab dah belatih dari kecik kira pakai biji saga.haha

    ReplyDelete
  30. biasa la bro! mana2 blog aku tgok pun kebanyakkan nya follower pempuan ag ramai, tak kira kat blog laki ke, pempuan ke. hehee


    http://www.iefwatsahaja.com

    ReplyDelete
  31. ifwat SAHAJA = tu la psal.lambakan blogger perempuan..dah macam PATI plak.haha

    ReplyDelete
  32. hi..hi...blogger pompuan yang terlebih dari lelaki kat malaysia ni...

    ReplyDelete
  33. hatikubaik-mohdhazlan Dreadlock = perghh statement ko ni.kang aku kua entry lain plak.haha

    ReplyDelete
  34. Seri = haah kan.ramai blogger pompuan dari lelaki :)

    ReplyDelete
  35. blog-tips-kurus = aku pon fikir biasa,org len je macam tak biasa :)

    ReplyDelete
  36. blogger perempuan lagi ramai dari blogger lelaki.

    That's why competition among us, female bloggers is higher

    ReplyDelete
  37. selalunya...


    orang romeo atau kasanova,


    takkan mengaku diri romeo.




    selalunya lah...~



    *lari...~

    ReplyDelete
  38. A retarded kitty = hmm ada fikir macamtu gak.terlalu ramai..percentage lelaki kurang.myb lelaki tak suka menulis??

    ReplyDelete
  39. cik ungu =lari dulu..kang den kejar :P

    ReplyDelete
  40. .......... baru baca ri ni..
    xnak kata apa2.. nak senyum je...=)

    ReplyDelete
  41. hati~♡ = entry dedicated untuk kamu :)

    ReplyDelete
  42. iye.. terapampang nama ku.. ;p

    ReplyDelete