Blog Sihatimerahjambu

Kena Buat Macam Ni Baru Comel Ke?

12:51 PM

Sori la aku tak sempat update entry semalam. Ada gak yang tanya.. takde entry baru ke? Sori ye guys semalam aku tido awal giler..Giler pon tak tido awal macam aku. Hujan kat Kuantan.. ape lagi tarik selimut la. So thanks for those yang mengikuti aku sejak dari awal. Arigato gozaimas ~

Hmm.. pepagi tadi aku dok belek2 lappy aku, aku tengok ada folder Angah aku. Haah la ada pics dia rupanya dalam tu. Tapi bila aku belek2.. semua muka sepesen. Yela aku pon perasan yang adik2 pompuan aku ni kalau dok sensorang, suka snap pic sendiri. Korang girls memang suka amik gambar ke? Kot2 la kalau dia selalu amik gambar tu..ada perubahan pada wajah, ok gak. Makin cun melecun ke. Ni aku tengok sama je.. muka jawa. Hehe :P

Korang tengok bibir adik aku tu..

sama tak macam bibir si puss ni? Agaknya adik aku nak jadi kucing kot?
Buat muka manja2 nak mintak ikan. Haha


Ni plak Angah aku nak tayang lesum pipit

Kali ni dia bertukar dengan muncung kuda lautnya :P

Comel la tu?? Cubit pipi baru tau. Huhu

Then aku tengok semua pic gaya yang sama. Fokus dari atas sambil tayang tahi lalat atau lesum pipit. Tak pon muncungkan bibir atau jelir lidah.. Agaknya dia rasa dah kiut sangat la tu. Haha. Tersengih2 aku sensorang tengok pic2 adik aku nih. Angah aku dulu takde macamni..aku rasa terpengaruh la ngan adik aku yang paling bongsu la tu.

Then aku terjah blog2 kekanak riang yang ada. Haah la semua sepesen. Nak tanya.. korang rasa kiut ye buat muka macam tu? Hehe. Aku admit.. selain guna software yang ada, ekspresi muka pon memainkan peranan. Bila buat muka macamtu.. muka tak comel pon leh jadi comel dengan bantuan mekap. Aku tengok selebriti korea banyak snap pic macamni kan? Mungkin sesetengah orang rasa dengan cara begini.. boleh memperbaiki rasa rendah diri dan menaikkan keyakinan diri bila berhadapan dengan orang luar. Tapi kebanyakannya gegirl je yang buat.. yang lelaki tanak cuba-try-test ke?




Cuba kalau lelaki yang buat.. dengan pipi yang berjerawat, misai tebal siap bersambung ngan bulu idong.. berjambang lagi..nak buat muka ala2 kiut cenggini. Nah amik ni tapak kasut aku bagi. Ngeh3 :D Tapi selebriti korea boleh je buat macamtu kan? Comel je aku tengok. Korang lelaki tanak buat ke? Ko buat.. ko tayang dulu kat bini korang.. awek2 korang. Agak2 esok dorang demam.. meracau takleh tido maknanya muka korang tak mencapai objektif yang diharapkan. Haha :D

Sian lelaki ni kena paksa buat muka comel..
Kalau dah tak comel nak buat macamana. Hehe

Bila dah puas membelek.. aku ingat aku pon nak try buat la. Tengok kot2 muka aku kiut kalau buat macamtu. Tapi bila aku snap 2-3 gambar.. aku gelak tertunggeng2. Adeh leh pecah pundi kencing aku kalau selalu macamni. Korang nak tengok ke?

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Taraaa.. Sekali tengok muka macam orang tahan kentut pun ada. Hahaha. Yang aku tau aku memang tak suka bergambar sebab aku bukan fotogenik. Ni kalau orang kampung aku tau aku buat cenggini.. leh kena hukuman buang daerah ni. Muka nak jadi maknyah pon tak lepas. Haha. Adeh ~



P/s : Hehe sukati korang la nak buat muka macamana pon..asal korang tak ganggu hidup
        aku dah la ye :) Nak test market.. kot2 leh jadi model iklan sua dalam. Haha ~ 

You Might Also Like

67 comments

  1. waakakakakakaka...SEYIES XKIUT okey!!!! kanak2 riang jew ssuai wat cenggituh...

    ReplyDelete
  2. kah kah kah kah..!! hampeh laa ko nih,,..!! tobat lawak entri nihh... kah kah kah kah... aku dok gelak guling2 nihh...!!

    tapi teynteyn suka buat molot itik.. errrrr... ada kaitan kerr????

    ReplyDelete
  3. pergh...aku pun tak penah amik gambar cam ni...takut nak tengok leh hilang keyakinan...haha

    ReplyDelete
  4. kak lang =hahaha tu la kak lang. nak try tengok muka kiut tak.tapi haraaammm!! haha :D

    ReplyDelete
  5. hahaha..lawak la afzal ni..puteri pun tak pernah nak ambik gambar pose cam afzal tu...hahahahahaha

    ReplyDelete
  6. wan_cikgumuzik = ha la..teyn2 comel buat mulut pape pon jadi. hahaha :D

    ReplyDelete
  7. Mohammed Faizal = hehe.cuba ko buat dulu.mana tau kot menjadi..dah boleh isi borang apply jadi maknyah.wakaka :D

    ReplyDelete
  8. hahahha. adoi. sakit perut gelak. boleh promote ni. ;)

    ReplyDelete
  9. Puteri Kasih = hehe saje nak test market..kot2 pas ni leh jadi model kuda kepang.haha

    ReplyDelete
  10. Hani = haha promote jangan tak promot hani oi.hehe :P

    ReplyDelete
  11. orang tu senyum camtu, org ni senyum camni.. dari senyuman tu dah tau camna karakter seseorang tu.. huhu

    ReplyDelete
  12. Asiah Jaffar = hehe.tu bukan senyum asiah..tu buat muka budget comel.haha :D

    ReplyDelete
  13. hahahaha..aduhaiiii...menangis tengok ni...hahha :P

    ReplyDelete
  14. Afzall..comel la jugak ko wat camtu..tapi sket je..siiiikittttt je tau,hahahahaha

    ~entah, da jdi trend kot, org bergambo dok posing gitu.. ada yg mkin burok, ada yg comel jugak,hehehe

    ReplyDelete
  15. ChaCha = menagis gembira dapat kawan macam saya?haha :D

    ReplyDelete
  16. TYNTHA LANA = haha aku spesis YANG MAKIN BURUK.haha :D

    ReplyDelete
  17. hahaha terkezut tengok gambo last sekali!

    ReplyDelete
  18. ohmygod *pengsan*bangun*pengsan*bangun*pengsan*bangun*
    =.="

    ReplyDelete
  19. Fathiah Hamim = saya tengok saya pon terkejut.tak sangka 'kiut' sensangat kan?kan?wakaka :D

    ReplyDelete
  20. teynteyn the doll = amboi ni dah tahap melampau ni teyn.haha :D

    ReplyDelete
  21. Hahaha
    Gambar xboleh blah la afzal ni

    Gmbr last comei :P

    ReplyDelete
  22. hahahahahah! lucu la entri ni..nak follow la :D

    ReplyDelete
  23. CikYana(",) = gambar las yang mana satu ni cik yana oi :)

    ReplyDelete
  24. nGiau = lucu ea?hehe.folo la :)

    ReplyDelete
  25. adoii...ko ni kan..buat aku gelak guling2 je.. geli jer.. hahhaa

    ReplyDelete
  26. adesss..geli aku tgk..hahahah

    ReplyDelete
  27. Gambar afzal ler
    Ke ade gmbr lain yg last?

    Hahahaha

    ReplyDelete
  28. jijahpages = ko ni pon jijah..bagi la moral support kat barang buatan mesia mcm aku ni.haha :D

    ReplyDelete
  29. hahahaahahaha..gile cute..muahahaha..


    p/s:pecah hempedu gelak..hhahahaha

    ReplyDelete
  30. Fadzwan = ko tgk dah geli,aku tengok nak muntah sirap dah ni.haha

    ReplyDelete
  31. CikYana(",) = ada2..dok nyuruk2 tanak kua tu.hehe

    ReplyDelete
  32. cik bulan = amboi mel..dan2 je pecah hempedu ea?karate baru tw.haha

    ReplyDelete
  33. elok lagi tadi..la ni dah pecah tulang pipi ni..mai sambung..hahaha

    ReplyDelete
  34. apasal dengaq macam ade org paggil teyn ekk?? dengaq org kata teynteyn suka buat mulut itik...lalala

    ReplyDelete
  35. hehe..perempuan dngan cermin n kamera mmg x dapat dpisahkan..hehe..tgkap gambar dr atas x de la nampak sgt penyek sgt idung tu..haha..gurau je~

    ReplyDelete
  36. cik bulan = ha tu la mel..gelak kuat2 lagi kan.padan muka.haha

    ReplyDelete
  37. teynteyn the doll = haha teyn.satu kali kasi buat mulut itik..mau tengok juga.haha :D panggil teyn..itik serati blh?haha

    ReplyDelete
  38. syaz@rozelt = haha.nampak ayu dan manja.ceggitu?awak slalu ke amik pic macamtu?huhu :P

    ReplyDelete
  39. hahaha gaya terkini nak ambik pic...adusss

    ReplyDelete
  40. baca sini..hehe..

    Tolong vote picture saya


    1. Klik LIKE this page..

    http://www.facebook.com/MyWrangler?ref=ts

    2. Then gi
    http://apps.facebook.com/mywranglerway/

    kat "search photo" type "Ellismelia Mohamad" then kuar gambo saya pakai baju biru...then LIKE yer..

    klu leh guna gak ID mak/ayah/adik beradik/kawan dan tlg vote byk2x..thanks u..

    atau sertai GA saya di SINI.. Timaceh

    ReplyDelete
  41. ツ Bieaz ツ = yess sungguh bergaya saya kan?kan?bwahaha

    ReplyDelete
  42. hehehhehe..alolololo kiutnyeeeee~ :P

    ReplyDelete
  43. eikieyn = kiut?sy tgk macam cacat je.haha :D

    ReplyDelete
  44. hatikubaik-mohdhazlan Dreadlock = penat2 aku buat muka kiut..kucing yang ko puji.hoho ~

    ReplyDelete
  45. hahaah! ambOi...2x5 jugak nie..hahahaha!

    ReplyDelete
  46. Cik Bell = haha mana de.sesaje nak tegok muka 'comel' saya.ngeh3

    ReplyDelete
  47. rse2 tieyha an afzal dh blh jd stokis suar dalam dh...hehhe...market uh!! hahaha

    ReplyDelete
  48. Tieyha = kahkahkah.jangan buat pasal.haha :D sua dalam bundle.haha

    ReplyDelete
  49. RAIN! lawak ah....meh jadi iklan budu meh

    ReplyDelete
  50. comel laa wat muka camtu..hehe..lagi2 wat muka pipi tembam.. haha

    ReplyDelete
  51. laskar pelangi = haha iklan budu pon budu la..daripada takde langsung.haha

    ReplyDelete
  52. C.M.A @ CikMoonAdnan = yeke?cube CMA buat.comel ke idak?hehe

    ReplyDelete
  53. Mak nyah licinnnn okkk...ko ade janggut...kakakaka

    ReplyDelete
  54. maknyah pon ada janggut laa.haha :D

    ReplyDelete
  55. hahhahha standard gmbr pompuan mesti sume cenggitu :P nk sorok pp yang tembam ;P

    ReplyDelete
  56. Cik Mira = la pipi tembam la comel.mcm bear-bear :P

    ReplyDelete
  57. haha tiru mcm saya...peace...xbape menjadi tu tp blh la..:)

    ReplyDelete
  58. sumpah klaka giller entri nie ! hahaha...mmg punn skunk nie ebudak remaja suke amik pic spesen cam uhh.konon cute,,tp,klu kne gaye,,mmg lha cute ! tp..klu abg afzal yg buat cam uhh mmg takk arhhh...hehe

    ReplyDelete
  59. hahaha....lawak2...memang la budak2 skrg naper suka benor nak buat muka macam nie...x paham x paham....

    ReplyDelete
  60. haha.adik2 jugak jadi main characters ;p

    ReplyDelete
  61. haha sy pn pelik gak nape org suke wt mulut cmtu...dan sy pn penah cube tp nmpk xcomel pn...huhu

    ReplyDelete
  62. ops ! tergelak smpai berair mata ni.. hahahahaha

    ReplyDelete
  63. Cutenye tp klakar la tgk hehe kemain payah nk wat peace tu kn

    ReplyDelete