'> Korang Percaya Instinct ?? | afzalsukasuki

Blog Sihatimerahjambu



Wednesday, July 6, 2011

Korang Percaya Instinct ??

Korang pernah rasa tak atau pernah tak perkara ni berlaku pada korang ??



Teringat ibu di kampung..
tiba2 dengan serta merta dapat panggilan ibu

Tengah menyanyi2 dalam hati..
tiba2 tetiba kawan sebelah sambung nyanyi
lagu yang sama..

Rasa macam nak makan nasi lemak..
tetiba jiran sebelah rumah datang hantar nasi lemak

Hati tak tenteram..rasa sedih je,
balik rumah kena marah ngan abah

Baru terfikir nak ajak si A pegi karaoke..
tetiba si A datang ajak pulak kita pegi karaoke

Rindu kat boyfie, sent mesej..
pada masa yang sama boyfie hantar mesej
kata rindukan korang..


Korang tak rasa pelik? Mungkin agak scary kan tapi itulah hakikat kehebatan otak kita. Gelombang yang disampaikan otak berkomunikasi dengan seseorang yang sedang kita fikirkan pada ketika itu atau berhampiran dengan kita. Korang cuba-try-test, tengok menjadik tak? Tapi selalunya berlaku diluar jangkaan kita :)

P/s : Aku dah agak.. sejuk mak aku beranakkan superhero macam aku :P




14 comments:

  1. ececeh.. jiwa2 la plak dia ptg rabu nih! ;p

    perot mak sejuk lg beku lahirkan kau Rain =)

    ReplyDelete
  2. wahhh...instinct yg sume nye penah rse...heee :)

    ReplyDelete
  3. hati~♡ = mana de jiwa2 cik kak oi.betul hape.den ada bau something, ha den tw ni instinct den yang japgi ekau nak tkentut.haha :D

    ReplyDelete
  4. Tieyha = haah,kadang2 kita tak perasaan benda tu berlaku pon :)

    ReplyDelete
  5. no komen! kahkahkahkahkahkahkahkahkahkah ;p

    ReplyDelete
  6. hati~♡ = ha betol la tu.hehe :P

    ReplyDelete
  7. haha..kdg2 ye tau..ifa percaya instict ifa selalunya betol nie..haha

    ReplyDelete
  8. tiefazatie = wah kuat la instinct ifa ea?ce teka afzal ngah uat pe skarang :P

    ReplyDelete
  9. syrupmasin = jgnla panggil cenggitu depan org, shy shy cat la sy :P

    ReplyDelete
  10. instinct den mmg kuat, kalo time pi dating tu, rse len mcm bek lari cecepat, sbb ayh tgh dok ronde crik ank dre dye yg nakal ni ha...hehehe

    ReplyDelete
  11. Mira Zaini™ = haha hebat2.mmg saspek tol.tu sbb instinct atau dah boleh bau abah dari jauh?tu la lenkali nak g dating..dating dpan umah cukup.hehe

    ReplyDelete
  12. haha..selalu part sent mesej tu la.sama2 antar mesej serentak ..hikhik

    ReplyDelete
  13. ~syue syada~ = haah tol tu.selalu berlaku kan :P

    ReplyDelete


Copyright © afzalsukasuki Designed by azhafizah.com