'> Blogger Tegar vs Blogger Hebat | afzalsukasuki

Blog Sihatimerahjambu



Tuesday, November 15, 2011

Blogger Tegar vs Blogger Hebat

Assalamualaikum,

Meremang2 sejuk badan aku ni, kepala berat je tapi sebabkan aku taknak biarkan blog aku berlapok bagai.. aku gagahkan jugak untuk menulis entry. Thanks pada yang sudi tanya khabar, mesej bagai. Aku appreciate sangat2. Aku bukan sesukahati nak menghilang..Kondisi badan aku masih belum berada di tahap memuaskan lagi. Aku mampu stalking dari jauh je..

Last wik aku ada baca entry yang kak dianarashid keluarkan pasal blogger tegar vs blogger hebat. Aku bersetuju dengan apa yang kak dianarashid ceritakan..sampai bila kita nak jadi blogger tegar? Tak nak ke kita jadi blogger hebat? Blogger tegar ni adalah golongan blogger yang online bw 24 jam nonstop, update entry memanjang, kerja melambak2, sampai kehidupan sendiri terabai bertambah teruk lagi bila kehidupan anak isteri turut terumbang ambing langsung tak dipedulikan. Manakala lain kisahnya blogger hebat, terkenal..punya nama. Buat entry pun jarang2, tapi komen humangaih banyak nauzubillah. Macam retis la gamaknya. Kerjanya tak susah, bw pun ala kadar. Kehidupan yang teratur. So korang nak jadi blogger yang mana satu?


Kalau aku, dengan apa yang aku nyatakan tadi forsure aku nak pilih jadi blogger hebat. Tapi aku yakin untuk mengisi tempat sebagai blogger hebat, aku perlu lalui satu fasa blogger tegar terlebih dahulu. Aku tau, aku bukan jenis kipas lipas nak kipas blogger2 lama..nak tumpang populariti dorang. Aku tak reti nak guna ayat2 manis mengayat mana2 blogger terkenal nak naikkan nama aku..aku takde apa2! Zero..Apa yang aku mampu lakukan sekarang, bw bw bw..terus perkenalkan diri pada semua blogger :) Mungkin orang kata aku gila, balik2 muka aku je kat shoutbox..tapi apa lagi boleh aku lakukan selain bw dan mengharapkan entry2 picisan aku?

So di sini aku jelaskan..untuk menjadi blogger hebat, korang terpaksa juga menjadi blogger tegar MELAINKAN korang ada kenalan di kalangan blogger2 hebat yang lain atau korang memang jenis kipas lipas. Pada mereka yang senasib ngan aku..moh la kita bekerja keras. Hope so satu masa nanti, nama2 kita setanding mereka yang berjaya diluar sana dan mengakui tiada istilah bersenang lenang mahupun bergoyang kaki untuk berjaya.

P/s : Menjadi seorang blogger tegar memang penat. Sabar je la..

49 comments:

  1. jom bekerja keras...
    letsego!!!hihi

    ReplyDelete
  2. finally Afzal. aku tertanya-tanya mana la ko menghilang. get well soon. shoutbox aku sunyi tanpamu :)


    kalau aku, aku tentulah nak jadi blogger hebat dengan hasil tulisan yang hebat-hebat juga. chewahhhh!!!

    ReplyDelete
  3. xnak lah dua2 tuh...nk jd blogger retis, aka syok sndri...hahahahhaa

    ReplyDelete
  4. awal2 dulu mmg blogger tegar....pantang ada masa free....tapi skang nie, bila dah ade baby...kene la jarang2 online. masa tu teramat la tipis untuk jadik tegar. huhu.

    ReplyDelete
  5. jijah terpaksa jadi blogger tegar sebab nama xnaik2 lagi dikalangan blogger. bestnya kalau jd blogger hebat entry sebulan sekali tapi trafik tinggi woo~~ yok belogpecut!

    ReplyDelete
  6. betul2..
    sis pun masih merangkak2 lagi..
    bukan mudah nak jadi hebat..mestilah kena lalui fasa yang getir jugak
    barulah nampak usaha keras kita..
    setakat kipas2 otai..cm tk masyuk pulak sebab bukan hasil titik peluh kita yg masin hehe :P

    afzal..get well soon k :)

    ReplyDelete
  7. yeah, it's true.

    sy plak ikut mood. bile rajin, rajin lah. bile malas, malas lah. hehe~

    ReplyDelete
  8. usaha tangga kejayaan heee :)

    ReplyDelete
  9. setuju...jadi tegar dulu baru jadi hebat bagi yang bermula sendiri tanpa berpaut pada yang dah ada nama..hihi..


    dah hebat esok..duduk2 je goyang bulu kaki...hihi...

    ReplyDelete
  10. semestinya nk jd blogger hebat yg cume meluangkan masa sedikit saje tapi bermakna..

    ReplyDelete
  11. InsyALLAH..tak musathil asal rajin berusaha dan memperbaiki kelemahan kita dlm penulisan. Ewahhh..:)

    ReplyDelete
  12. ieyza dua-dua bukan..

    blogger suam2 kuku jer..

    tapi teringin gak nk jadi blogger hebat yg dikenali ramai.. tapi susah kn..

    ReplyDelete
  13. hendak seribu daya :)
    moh berusaha :D

    ReplyDelete
  14. Yer sy sokong awak apzal..=) tegar ---> menjadi hebat..bermule dari level bawah..

    ReplyDelete
  15. nk tumpang populariti murahan kt cni..
    bole kan?

    ReplyDelete
  16. mmg pon nk hebat kene jd tegar dulu...maira nie tah la mane satu..xde la tegar pon...sebab busy bnyak bende nk buat..hebat lagikan tidak..macam jauh je..huhu

    ReplyDelete
  17. haha..kalo nak jd blogger tegar tu kena ada jadualnya.kalo x terumbang ambing lah jdnya...tp kalo gua rsanya belum lg termasuk kategori tu suma..haha..gua blogging baru je setegah jaggung..:(

    ReplyDelete
  18. jadilah blogger hebat dan bukannhya tegar..itu nasihat akak..buat entri berbentuk seo,bw hanya setakat balas jejak org saja..lepas tu duduk diam2 dan buat aktiviti di luar rumah..ada pahem?hehehe

    ReplyDelete
  19. bloger hebat? siapa tak nak kan... tapi... huhu

    blog ni pon hebat! ^^

    ~harap anda cepat sehat ye.. ;)

    ReplyDelete
  20. untuk menjadi blogger hebat..ia tidak muncul dengan sekelip mata.

    Jadi jom kita sama-sama jadi blogger tegar dulu :)

    ReplyDelete
  21. salam bro..kalo x mnyusahkan bro,tolong tukar url blog gua yg ada kat bloglist bro ni kepada url blog biasa,sbb gua dah x guna feed dari feedburrner.. :)tq..

    ReplyDelete
  22. setujuuuu..nk jadi blogger hebat mesti jadi blogger tegar dulu..baru org kenal kita..
    yela, kita ni bukn retis nk tetibe jd blogger hebat..hihi
    pepon, keje jgn diabaikan..sampaikan kehidupan maya hebat tp kehidupan realiti cm org gilew..haha


    *rindu kt ekau...hahahaha

    ReplyDelete
  23. owh..klu mcm tu sy ni blh dikatakan blogger tegar la..siang dan mlm buat tutorial + bw..tgh mlm blajar code...sekali sekala buat kelas pembelajaran code...pernah x tido selama 2 hari direct beberapa kali..sbb excited main coding..huhuhu..kalau ada anak bini mmg komfom terabai..nasik baek bujang..huhu

    Blogger Blog Tutorial

    ReplyDelete
  24. Saya tak kisah semua tu. Tegar ke hebat ke saya x kisah...Janji saya dapat kepuasan apabila menulis...

    ReplyDelete
  25. aku hanya blogger picisan..menulis untuk berkongsian..huhu

    ReplyDelete
  26. errrkkkk aku blogger suam2 kuku ajer hahaha

    ReplyDelete
  27. Fiza nk jadi blogger yg bersederhana je >.< itu lebih baek kot..

    ReplyDelete
  28. btol tu..klo xjd blogger tegar cmne nama blog org nak kenal? fasa blogger tegar ni mcm fasa promosi untuk mnjdi blogger hebat..

    ReplyDelete
  29. Polskahackrew - ko nak aku pomot kat sini yg ko bujang ke?hehehe

    ReplyDelete
  30. saye blogger picisan je..sampai bila2 pon picisan je kot..=(

    ReplyDelete
  31. aku x lah baguih sgt...kita blogger slow n steady jer la

    ReplyDelete
  32. yang penting kepuasan menulis... (^^,)selagi kita berusaha, kejayaan semakin hampir kpd kita. get well soon apzal.!!

    ReplyDelete
  33. akak blogger sejuk je..
    tegar pun tidak hebat pun tidak..
    hehehe

    ReplyDelete
  34. afzal, mama ni hanya seorang blogger biasa...

    ReplyDelete
  35. kita berblog nie ada tujuan kan ? kadang hanya suka2, untuk berbisnes , untuk cari kawan ....kalau nak jadi blogger terkenal atau terhebat macam Ben Ashari atau Lyssa tuh, kene rajin update entri...plus isi2 yang menarik hati pembacA2..

    ReplyDelete
  36. jadik blogger isi masa lapang ..pas tu kan saja nak asah bakat samaada bebal IT ke tak..he..he..!

    ReplyDelete
  37. saya blogger suka suki. mcm afzal suka suki :p

    ReplyDelete
  38. sy hnye blogger picisan...uhuk3..
    hye,lame ta kacau tuan blog ni...hehe ;p

    ReplyDelete
  39. btl tu..bukan ada jln pintas nk senang..semuanya perlukan usaha :)

    ReplyDelete
  40. bkn mudah nak jadi hebat....
    makan masa bertahun2....
    tp klu jadi hebat jgn lupe diri udah ler.....

    ReplyDelete
  41. Tabik spring lah bro. Tp nak jd blogger tegar pun tak de masalah... Aku setuju takyah guna nama-nama blogger hebat/otai (banyakle blog pakai siap letak kat sidebar jadi satu kemestian). Apa-apa halpun semuanya bergantung pada usaha diri sendiri nak letak blog tu kat mana...

    ReplyDelete
  42. kite biasa2 sajaa :)
    cam letih aje bunyinya blogger tegar tu. hee

    ReplyDelete
  43. Kalau ko sudi...
    Ko kipas laa aku...
    aku x kisah punya...

    ReplyDelete


Copyright © afzalsukasuki Designed by azhafizah.com