Kau Dah Buat Aku Tersentuh..

12:16 PM

Assalamualaikum,

Aku jarang sangat nak tersentuh apatahlagi terleka mendengar lagu2 yang kerap berkumandang kini. Aku ni boleh la dikatakan berjiwa seni..abstrak dari dalam. Hari ni entah macamana jiwa aku tercuit dengan bait2 lirik dari sebuah lagu, lagu tema dari sebuah filem melayu yang bakal ditayangkan..diadaptasi dari sebuah novel. Aku pun dah lama sangat tak baca novel, tapi bila aku tengok jalan cerita daripada preview filem tersebut, buat aku teruja untuk tengok.


Maaf, aku bukan peminat cerita cinta mahupun cerita sedih. Tapi entah macamana dari dalam jiwa aku ni membuak2 untuk melihat kisah sebenar di sebalik lagu yang aku dengar tadi. Yup Ombak Rindu. Nampak macam picisan je tajuknya..tapi siapa tahu betapa kuatnya jalan cerita yang ada di dalam kan? Aku harapkan aku tak salah menilai..

Aku nak ajak korang kongsi bait2 lirik dan susunan muzik yang buat jiwa aku tersentuh ini. Apa yang boleh aku katakan..lagu ini sangat indah susunan muziknya..harapnya seindah jalan cerita filem yang akan ditayangkan nanti. Aku menaruh harapan tinggi untuk filem ini..

video


Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terimaku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia disisiku

Tuhan aku tahu banyak dosaku
Hanya ingat Kamu kala dukaku
Namun hanya kamu
yang mampu membuka
Pintu hatinya tuk cintaku

(chorus)
Malam kau bawalah rinduku
Untuk dirinya yang jauh dariku
Agar dia tidak kesepian
Selalu rasa ada cinta agung

Hujan bawa air mataku
yang mengalir membasuh lukaku
Agar dia tahu ku tersiksa
Tanpa cinta dia dihatiku


P/s : Filem melayu bergenre cinta kedua yang telah berjaya menarik minat aku membeli tiket wayang
         setelah filem Lagenda Budak Setan

You Might Also Like

43 comments

  1. memang best novel ombak rindu ni..diana layan novel dia dari zaman muda remaja lagi..dan diana juga tak sabar untuk menontonnya..Jom.. :P

    ReplyDelete
  2. novel memang best tp filem belum tentu lagi. tp aku positif je.

    tengok la respon org yg gi panggung nanti. takut jd cam citer lagenda budak setan hr tu.

    ReplyDelete
  3. wah...tbe2 abg macho jd abg jiwang..hehe
    btw,citer ni kompem best sbb novel die best...

    ReplyDelete
  4. aku pernah kecewa dengan Lagenda Budak Setan. jadi aku tak nak taruh harapan tinggi untuk Ombak Rindu ni. kita tunggu je.

    ReplyDelete
  5. ombak rindu? Terima kasih kerana menyokong.. #senyum malu

    ReplyDelete
  6. <--- baca novel dia 10 kali. hahaha..

    ReplyDelete
  7. novel dah baca dah...tu yang tak sbr nak menonton filemnya pula :)

    ReplyDelete
  8. kalau ada aron aziz tu mesti ramai yang tengok..dia kan lelaki idaman ahkak2 malaysia..
    heheehhe

    ReplyDelete
  9. antara novel yg menjadi koleksi saya....berkali2 baca dulu...;p

    ReplyDelete
  10. OMBAK RINDU antara novel pilihan hati sepanjang zaman ^_^"


    dulu baca...lepas ni nak tonton pula...hihi

    ReplyDelete
  11. kehkeh dlm hati ada taman bro :)

    sis pun dr skolah dlu baca novel2 ni..
    cerita yang adaptasi jadi filem kebanyakannya sis dah baca novel dia cuma tk berapa ingat ending dia huhu

    tp kepuasan paling bharga bila baca novelnya bbanding tengok secara nyata ;)

    ReplyDelete
  12. wooo. ombak rindu ade sambungan novel cinta tiada akhirnya~

    ReplyDelete
  13. novel besh

    cerita belom tengok lagi

    :D

    ReplyDelete
  14. Hibatul Hakimi tu lelaki. Hibatul Hakimi Hasman. ho mai goat! Aku nak report kat kawan aku tuh ko sangka die pempuan.,. Ho mai goattttt =_="

    ReplyDelete
  15. dah lama tak nonton wayang ni...belanja lah afzalsukasukaronggeng ditepi jalan..kui kui

    ReplyDelete
  16. aku baru je letak HH <----lelaki, sebab ko lah~ >_<

    aku risau ko pikiaq aku nih lesbi. eh. ahah...

    ReplyDelete
  17. Tuhan tolong lembutkan hati dia
    Untuk terimaku seadanya
    Kerna ku tak sanggup
    Kerna ku tak mampu
    Hidup tanpa dia disisiku

    oh..sweet oh ayat nih!
    nk tgk cite ni sbb ada aeron aziz!!haha

    ReplyDelete
  18. Hii..Kiz suka lagu2 ost cinta elysa,..semuanya menyentuh hati jugak..

    ReplyDelete
  19. orang yang keras hati ni eloknyer simbah ajer ngan clorox heheh

    ReplyDelete
  20. jiwangnyeee vs romantik...errmmmm, apakah afzal??!

    ReplyDelete
  21. kita tggu je tgk filem dia best x..

    ReplyDelete
  22. erk ingat salah masuk blog tadi. ehehe jiwang pulak =D

    ReplyDelete
  23. wah2, ta sabar na tengok. eleyh, ngaku jela yg awok tu jiwang. kehkeh :P

    ReplyDelete
  24. wah2, ta sabar na tengok. eleyh, ngaku jela yg awok tu jiwang. kehkeh :P

    ReplyDelete
  25. Best citer ni...mesti nonton..lagilah tengok pelakonnye yg hebat2 tu.. ;)

    ReplyDelete
  26. haha....tringat lagi time study dulu...abihkan baca buku ni satu malam bertemankan kain slimut kesat air mata ( ayakkksss...jiwang karat dolu)

    ReplyDelete
  27. novel ombak rindu ni memang popular kan..tapi sayang fiza bukan pencinta novel..tapi fiza suke bahasa classic..^__^..

    p/s:hope incek ensem enjoy layan filem baru tu ye..jangan layan jiwang sangat :p

    ReplyDelete
  28. Yup ! ~~ Lagu OST Ombak Rindu memang sangat syahdu dan sangat pilu..membuat diri ku tersangat terharu..(>___<)..ape2 pown, ombak rindu daripade preview mcm best..lagi2 lisa yang xpenah memainkan watak jahat..so, ape tunggu lagi..beratur lah membeli tiket okey ! ~~ den mmg xsabau..~~,~~..

    ReplyDelete
  29. novel die mmg best . choki penah baca . hehe . kalo movie tataw la . tapi nampak cm best jgk :)

    ReplyDelete
  30. wah....zal ni jiwang karat gak ek...lalalalala

    ReplyDelete
  31. ingat, mase tu lepas abes pmr bace novel ni. dua tahun lepas. tak sangak, ade pulak filem. terbaik ah, kalau bace pun, emosi macam hape, kalau tengok, drg "lakonkan" lagi ah. , perit :D

    ReplyDelete
  32. dah start plak buat cerita based on novel..

    ReplyDelete
  33. ingatkan salah masuk blog org lain tadi
    entry jiwang semacam je hahaha :)

    ReplyDelete
  34. malam nie jer.....
    teman bukak blog nie dari kul 1030 tadi tak tutup lagi ......
    layan jiwang dengar lagu ombak rindu....
    mau dah 100 kali replay.....
    syahdu sangat.....

    ReplyDelete
  35. wife aku cakap citer ni best... novel lah... movie ni tak tau lagi... :)

    ReplyDelete
  36. comel jer maya karin pkai tudung~

    ReplyDelete
  37. ouchhhhh!!!! jiwang gak en.afzal yerk.. ermmm tp kan novl nie mmg best. byk kali bce pn xjemu2.. mmg touching habis.. hope sgt filem Ombak Rindu nie sme bestnye mcm dlm novel.. Cume ntahlah mcm xsuke plak maya karin pegang watak izza.. hhehehehe...

    p.s: sme2 support filem melayu!!!

    ReplyDelete
  38. cter ni best bg yg jiwang

    ske tgk erong :)

    ReplyDelete