30 Blog Of The Year

12:46 PM

Assalamualaikum

Aku bukan nak review blog, tapi boleh tak aku nak ajak korang check it out blog2 terjahan aku ni. Ni kira carta blog aku la dari 30 hingga 1. Blog terbaik yang pernah aku baca sepanjang tahun 2011. Maaf aku bukan kipas lipas, takde istilah otai mahupun follower ramai bagai.

Terbaik pada aku, mereka yang punya identiti sendiri dan idea yang kuat dalam berblog. Bila kita folo dan baca.. boleh rasa ada komunikasi di situ. Kebanyakan blog pilihan aku bergenre personal sebab entry2 mereka lebih dekat dengan ngan jiwa aku. Blog ko.. jiwa ko, tak gitu?

Ni lah 30 list blog yang aku suka baca. Doesn't mean blog korang tak mencapai spesifikasi, mungkin blog korang yang ke 31? Dan ada jugak blog best yang aku lupa link. Ai kira nasib la, rezeki orang lain. Mana tau esok lusa korang jugak akan termasuk dalam top 30 kan? kan?


30:Mama Tunz


29:Cik Fiza Pink


28:Ayampenyek


27:Phat The Great


26:Cik Bulan


25:Puteri Kasih


24:Simanis


23:Akudankepalaaku


22:Empayar Utama


21:Cik Panadol


20:Bug Love


19:RAFINAMIMI


18:Lea Isnawi


17:Wan Cikgumuzik


16:Kunci Locker


15:Hatikubaik


14:Bukan Calang Calang


13:Niza Romli


12Ik Hanif


11:Jo Qusairy


10:Ain Not Alien


9:Merahnya Makngah


8:Belog Main Main


7:Kizmyself


6:Diana Rashid


5:Monologis Tahap Tinggi


4:Ungu Say So


3:The Other Khairul


2:The Famous Abang


1:Terfaktab


Tahniah la kepada blog2 yang terpilih. Yang tak terpilih tu jangan nangis2 tepi mesin basuh ye, aku nak korang buktikan yang next year blog korang jugak tersenarai dalam mana2 Blog Of The Year. Kasi singkir mana2 blog yang ada kat dalam ni. Yeah!!  So pada yang terpilih boleh la beratur untuk dapatkan kupon Rancangan Makanan Tambahan (RMT)

P/s : Aku menulis bukan kerna nama - Ramli Sarip


You Might Also Like

67 comments

  1. mmg terbaek la semua blog tue...daripada 30 hanya 3 jer saya pernah baca....lagi 27 kena g terjah laa pas nie. (^_^)

    ReplyDelete
  2. wah..ni blog personal semua..jiwang2..huhu.. malang blog gua bukan blog personal.. tapi pape pun tahniah buat mereka2 sbb terpilih jadi blog pilihan si afzal sengal..haha...

    ReplyDelete
  3. tq bro...terharu nk nangis air mata darah pun ada ni

    ReplyDelete
  4. ko boikot aku kan afzal! nape blog aku xde..hahahaha xmo kawan..nak larik menyorok bawah bantal..huuuuuuuu. kahkahkahkah

    ReplyDelete
  5. ko boikot aku kan afzal! nape blog aku xde..hahahaha xmo kawan..nak larik menyorok bawah bantal..huuuuuuuu. kahkahkahkah

    ReplyDelete
  6. alaa...tak masuk dalam senarai la...nak majuk ar macam nih

    ReplyDelete
  7. waaaaaa....nak jugak tersenarai..sob3

    ReplyDelete
  8. tahniah kepada blogger yang disenaraikan..

    ada beberapa blogger yang aku kenal kat atas..memang awesome..

    ReplyDelete
  9. tahniah pada yang tersenarai..aku akan berusaha untuk jadi seperti mereka.

    ReplyDelete
  10. ZAL DARI MANA DAPAT HEADER BLOG AKAK YG CIKGUWAN BUAT TU? DAH TAK ADA LA DALAM SIMPANAN AKAK..HUHU..NAK KENA AMBIK BALIK NI..TENGKIU EK ZAL..CAYANG ZAL KETAT-KETATLAH..

    ReplyDelete
  11. wah tercalon..maceh incek ensem ensem ensem..heeee

    p/s:akan menerjah yang lain juga >.<

    ReplyDelete
  12. insya ALLAH blog muja masuk carta next year :D

    ReplyDelete
  13. err ...sbnrnya kau juga berada di antara yang terbaik kawan ...

    gudluck bro ...

    p/s : juga menulis bkn kerana nama dan hati mesti mahu baik ....:)

    ReplyDelete
  14. abang afzal adik aien nak kupon RMT untuk stok setahun 2012 boleh?


    terima kasih awak...terharu saya.. :)

    ReplyDelete
  15. terharunye awak... :) terima kasih masukkan dalam senarai..

    dan blog awak one of it. :)

    ReplyDelete
  16. ngehehehe ! ~ next year akan tercatat *perasan*

    ReplyDelete
  17. wah...terkejjot makkkkk......dpt no.30 pon x per..anyway tq bebyk sbb mama pon suka bebenau dtg n baca entri blog zal....mcm2 ada....rasa manis,pahit,masin.masam mcm tiak zal pon ada gak....semoga ukhwah kita semua bukan shj yg dlm list 30 ni akan berpanjangan dan memberi manfaat kpd kita..

    p/s zal, npa link url mama cenggitu....silap taip ek...uwaaaa......nak g makan RMT jap..air sirap jer..ari2 ni..cam kat kantin skola mama....

    ReplyDelete
  18. Congrats to the top 30..diorang memang awesome.. :)

    ReplyDelete
  19. mengharap je ada nama kita taw! nanges kuat2. x nk kawan dgn afzal. hentak2 kaki! :p

    ReplyDelete
  20. MAJOK. sbb tak tersenarai. huwaaaaa. :p

    ReplyDelete
  21. hmm..bagus wat list cmni..bleh wat rujukan utk improved blog aku..

    ReplyDelete
  22. tahniah kepada 30 bloggers bertuah diatas.....

    ReplyDelete
  23. Kebetulan pulak:
    1)tahun nie usia aku pun 30
    2)aku suka no 11
    3)dah lama tak dpt kupon RMT sebab cikgu kata tak layak, huhu...

    ReplyDelete
  24. adakah yg tersenarai semua tu adalah org2 yg sllu komen???lalalalalalala

    ReplyDelete
  25. Takpe~ kita mmg saje mintak disenaraikan tahun depan! lalalala~ :D

    ReplyDelete
  26. semua blogger tersenarai it's coolllllllll :P

    ReplyDelete
  27. Tak pe lah...blog kita tak best...kita tak kisah....huhuhuuu

    ReplyDelete
  28. Tahniah pada 30 blog terpilih memang best pun blog depa.. haih sedih tak terpilih.. sengal bertukar jadi sayu. hahah

    ReplyDelete
  29. OMAIGOATX2..!!..I NAK UCAP THANKS KEPADA ABAM AFZAL YANG KERANA MEMILIH BLOG I..KEPADA MAKBAPAK YNG TAK HENTIX2 SURUH ANAKMU BERHENTI BERBLOGGING..KEPADA KAKANDA YNG KERAP MENYOKONG DI BLAKANG TABIR..AND OH YAAA..KEPADA BLOG KU AND READERX2..I`M SO APPRICIATED..erk..abaikan ejaan.. ^__^ thanks.!!!

    ReplyDelete
  30. cmpy aty x snraikan miera..ckupla skandal kte stkt ni..nyah ko dr cni<--pde hal tgk berada kt blog dye..

    ahahahahaha

    ReplyDelete
  31. wah..bertuahnye yang tersenarai tu..

    tahniah..


    http://kedaikasperskyonline.blogspot.com/2011/12/segmen-blogwalking-1-jom-ke-kedai.html

    ReplyDelete
  32. tahniah...aku kena usaha lebih gigih lagi pasni...;)

    ReplyDelete
  33. blog aku number 31..awat x wat 40..nmpk la jgk blog ak..wakakaka

    ReplyDelete
  34. wahh...blog aku koman gila tu pun terpilih gak ke...oh konpius2 aku.

    hehe...sukaaaaa!!

    mekasih naa afzal...:)

    ReplyDelete
  35. okay sangat tak sangka kot!
    sangat sangat sangat tak sangka.
    thank you afzal! terharu. mekaseh banyak2!

    nah 5 hengget buat beli nasi beriyani. :P

    ReplyDelete
  36. erk!! salah pandang ke ape ni? ni kompom ke abg long tak silap pilih ni? mcm tak caye je memandangkan sy ni blogger suam-suam air liur....

    jadi di kesempatan ini, sy ingin mengucapkan terima kasih kepada abg long kerana menyenaraikan blog sy dalam senarai top 30 ni...tak tau nak ucap ape dah...lanje makan boleh?hehe...tak lupa jugak kepada ibu yg telah mendapat gigi pelesu baru...

    *mood: lupa daratan*

    ReplyDelete
  37. untungla blog yg terpilih oleh blogger terhensem seantero malaya ni.... :)

    ReplyDelete
  38. saya beratur ni.. dngr dpt kupon RMT.. laapa plaak :D

    ReplyDelete
  39. teros duk tepi tingkap, pandang luar dengan air mate bergenang sambil bermonolog. "kenapa blog aku xde dlm list? sampai ati pak cik afzal.."

    aceh.. berangan nak masuk list updatenye jarang. mueheheh..;P

    ReplyDelete
  40. bestnyer. untunglah ~~ tahnioh2. next year den pulok kan apzal ? kehkeh

    ReplyDelete
  41. naik semangatlah mereka ni...tahniah2...2012 tempuhi dengan semangat...supaya ada yang lebih berjaya dari mereka...

    ReplyDelete
  42. wahhh cik fiza ade la dgn cha hehe..best2 ^_^

    ReplyDelete
  43. tak terpilih so aku dok dendiam...jangan komen lagi pasni hahahahah =))

    ReplyDelete
  44. akak pun nak buat entry macam ni la..eh!terima kasih ye.tak sangka..hehehh..
    terima kasih jugak sebab letak header akak tu.header tu dalam kenangan la..bila tengok terimbas masa indah2 zaman dulu..hahah

    ReplyDelete
  45. waa. nak terjah laa mereka mereka ni :)

    ReplyDelete
  46. setiap tahun depan blog den pulak! wakakaka

    ReplyDelete
  47. untung2....ni semua blog famous2 ni...ermmm

    ReplyDelete
  48. ada yang aku dah friend...
    nak rayau2 blog best ni..
    tapi aku kecik hati ler....kekeke

    ReplyDelete
  49. tahniah pd y tercalon..waa...hebat2 semua.. :)

    ReplyDelete
  50. ok semua amek tempat masing-masing ye. aku nak bagi ucapan ringkas ni.


    mekaseh incek afzal di atas penyenaraian tersebut.

    Walaupun aku jarang-jarang mai sini, boleh kira bape ketui je komen, namun kau masih mberikan aku kedudukan top 5.


    haruskah aku bunuh diri kerana terlalu teruja?

    *tikam bijik mata sendiri~

    ReplyDelete
  51. baiklah...blog saya terpilih....wahahaha...weh bro...thanx...aku nk mohon maaf la atas kekasaran2 yang berlaku sepanjang 2011 ni..o-o ok...kite stat buku baru 2012 nanti oteyyy...
    pisss youuuwwww!

    ReplyDelete
  52. unutk tahun 2012..
    jgn lupa blog adik shark nie:p

    ReplyDelete
  53. afzal mmg tak suka aku pun.. hehe!

    ReplyDelete
  54. ntah thn bile la blog miss purple leh tpilih ni
    ntah2 afzal pun x sudi nak skodeng blog kita kot :p

    ReplyDelete
  55. Kami nombor satu??

    Pehh, terima kasih lah cik abang. Terima kasih atas sokongan abang dan semua sekalian.

    Kami komited untuk lebih maju lagi lepas ini. sekali lagi, terima kasih naaa.

    Wuhuuu!

    ReplyDelete
  56. Woo hoo!
    Walaupun blog aku takde, ada Mr K & Terfaktab dah cukup :)

    ReplyDelete