Afzalsukasuki Terkejut Sampai Kencing Sirap!

7:30 PM

Kuantan, Papua New Guinea - Akibat kerap mengorek pusat, seorang blogger yang pait2 ketiak, Afzalsukasuki terkejut apabila dia mendapati pageview blognya mencecah hampir 800 dalam tempoh satu jam. Dia yang masih terpinga2 kebengapan tidak menyangka shout yang baru diterima daripada seorang blogger yang baru dikenalinya rupa2nya benar seperti yang dikatakan.

"Saya waktu tu tengah picit jerawat sambil bw. Tetiba datang seorang blogger bernama Aidanatasya menge-shouti kat blog saya kata nak ping entry saya. Pada masa yang sama dia tanya adakah ramai blogger datang singgah. Saya yang kebetulan ketika itu sibuk memicit jerawat batu opismate saya, menyangka yang dia cuma makcik cleaner yang menyamar nak balas dendam sebab saya pijak tempat dia mop pagi tadi. Rupa2nya apa yang dikatakannya betul! Dalam tempoh 15 minit pageview saya mencecah 400, melebihi hadlaju yang dibenarkan JPJ. Saya pengsan beberapa kali di tepi meja setiap kali melihat pageview blog saya hari ni. Opismate saya terpaksa bantu off-kan lappy saya bagi mengelakkan saya terus memengsankan diri secara berterusan" ujarnya sewaktu ditemuramah wartawan majalah Bintang Kecil.

Di sini disertakan bukti2 yang membuktikan Afzalsukasuki tak mabuk ketika membuat keterangan dan bebas dari pengaruh dadah. Bukti2 memang jelas blog dia diterjah tanpa rela dimana pageviewseperti  itu hanya layak diperolehi oleh blog SEO dan blog hebat sahaja, bukan blog Afzalsukasuki yang hanya memperkenalkan produk makanan kambing yang berasaskan batang askim ;



Bukti2 yang kuat macam gigi saya! (Klik gambar untuk paparan yang lebih jelas)


Wartawan juga ada menemubual beberapa orang saksi utama kejadian kes ini ;

"Saya mendapat alamat pageview blog Afzalsukasuki naik mendadak sewaktu saya sedang 
ratah tulang ayam. Saya dapat alamat ini, bukan bermakna saya posmen ye!", ujar Umi
yang mahu matanya di-highlight dengan warna oren.


"Beginilah cara Afzalsukasuki pengsan sebaik sahaja melihat pageview
blognya. Err..ni saya masuk majalah, agak2 orang kampung saya tau tak?"
kata Munah (bukan nama sebenar), opismate yang dipicit jerawat
batunya oleh Afzalsukasuki sambil memeluk tubuh


Menurut Assistant Commisioner Attendant Hospital Kuantan, kes seperti ini jarang berlaku melainkan blogger tersebut mempunyai rahsia bagi meningkatkan pageview blogger lain. Kes ini sedang disiasat oleh belia 4B, JKKK Kampung Ulu Tiram dimana sekiranya disabit kesalahan blogger tersebut terpaksa dikenakan hukuman dilarang mencukur misai dan nyanyi lagu dipenjara janji nyanyian Awie setiap hari Isnin sewaktu perhimpunan sekolah seumur hidup.

(Sumber dipetik akhbar tamil)

You Might Also Like

53 comments

  1. wahahaha..
    untung laaaaa..tahniah :)

    ReplyDelete
  2. wakakaka. lawak giler berita nih. kalau ada berita camni hari2 aku suka. Kuantan pulak tuh. hihi

    tapi mana aci..nak jugak pageviews sampai macam tu.

    pasai jerawat tuh, senyap2 dah la. terasak tok kamik. hoho

    ReplyDelete
  3. hang memang blogger terhebat!!!

    ReplyDelete
  4. Ko ni kck2 tcekik bola jaring aku rase.. Musibat ayt cam harem. Siot tol!

    ReplyDelete
  5. terbaik punya entry kali ni.... aku gelak sampai terkentut-kentut.... busuk gila vavi betul kentut aku tadi.... tapi cane nak ping entry nak bagi sampai cik leha dan limah gojes pun view entry ni.... ajar laaaa oi...

    ReplyDelete
  6. whahaahahahaha~
    apessal la statement saksi tu lawok2 belake!!!!!!(over sgt ker aku gelak?)

    ReplyDelete
  7. sy pn rsa cam nak pngsan gak hee

    ReplyDelete
  8. afzal....afzal.....mcm2 ko ni kan...apa2pon..tahniahla yer....mama tumpang heppi ..

    ReplyDelete
  9. best betul macam ni...kita pun nak buat sama...share2 lah pengalaman tu...

    ReplyDelete
  10. encik afzal jangan obses sangat memicit jerawat batu nanti pengsan lagi akibat pendarahan yang banyak..haha
    tahniah yop!!

    ReplyDelete
  11. pttla.. tak perasan picit jerawat rupanya hahaha....

    siapa2 yang berminat tu, rajinla ping entri kat shoutbox saya, insyaallah nati sy akan tlg ping...

    tp semua tu bergantung kepada entri jgk k.. :)

    ReplyDelete
  12. Wah..hebatnya kawan saya ni..tahniah awak... :)

    ReplyDelete
  13. macam-macam la ko ni zal..hhehehe...anyway tahniah :)

    ReplyDelete
  14. hebatnya dia..
    cara penyampaian berita pun santai aje..tahniah

    ReplyDelete
  15. hehe..berita yg sgt sempoi.. cayalah..Tahniah ye.. ^^

    ReplyDelete
  16. mai sket tukang skodeng tu..heheh...mata akak nak tertutup, x dapat skodeng org

    ReplyDelete
  17. wah ..cmne ko buat tu tu bro...nk gak pageview tinggi...hehe

    ReplyDelete
  18. wah ... hebat !!~ :))

    hehe... nie bru btul2 otai..

    hohhohooliao.. :P

    ReplyDelete
  19. tahniah2..org hebakk katakan.. ^__^
    terbaikkkk !!!! :)

    ReplyDelete
  20. grrr..hebad la eykau kan apzal..mintak sign boley???..=D

    ReplyDelete
  21. Tahniah adik!
    Kau bangga kan aku...
    [:-bd]

    ReplyDelete
  22. adehh.. abg afzal. entry gila punya.haha.

    ReplyDelete
  23. terbaek nih. dah anta nama lom nak bertanding parlimen mana PRU nnt?

    ReplyDelete
  24. hebat koooooo semann! haahahah

    http://ch000tz.blogspot.com/2011/12/hanya-5-perkara.html

    ReplyDelete
  25. seronoknye dpt pageview beratus2 mcm tu...huhu

    ReplyDelete
  26. kat mana dia ping ha??? ndak gak tahu ni...Kalau menuju ke jalan yg benar dan diredhai...kira ok lah tu...tapi kalau menuju ke jalan ajaran sesat...kau kena siasat ni...hahahaaa..tak pasal2 Jakim serbu blog apezal...kih..kih...

    ReplyDelete
  27. akak lak nk dpt 100 1 hari x dpat....:( wah.... femesnya tuan punya blog ni....msti senyum smpai esok...hhee...

    ReplyDelete
  28. aahh..
    nak sain... nak sain...
    :D

    ReplyDelete
  29. waaa .
    hebat laa blog abg afzalsukasuki .
    800 dlm masa 1 jam .
    fuhhh , jeles niyh !:D
    ehehehe .

    ReplyDelete
  30. perghhhh..kalah retis tu afzal oiiii..glemer ah pasni

    ReplyDelete
  31. hebak lah....bila pv tinggi makin ensem lah ye..

    ReplyDelete
  32. yeyyyyyy..tandanya byk peminat....congrats!

    ReplyDelete
  33. makin kiut lah ini budak hahahahah

    ReplyDelete