'> Selamat Tinggal Afzalsukasuki.. | afzalsukasuki

Blog Sihatimerahjambu



Tuesday, December 6, 2011

Selamat Tinggal Afzalsukasuki..

Assalamualaikum,

Tempoh aku dah sampai. Dah tiba masa untuk aku berundur. Dulu aku pernah suarakan niat aku untuk stop ber-blogging pada seorang rakan blogger, tetapi dia tak benarkan. Tapi aku dah janji yang aku tak boleh kekal lama di sini. Blog aku bersifat sementara. Aku cuba kuatkan semangat demi korang.. tapi aku rasa aku tak mampu lagi. Maaf sebab aku terpaksa mengambil keputusan drastik ni :(


Semalam aku repeat medical check-up, doktor hanya mengulangi keputusan yang sama. Aku tau penyakit yang aku alami makin serius, di luar pengetahuan family aku. Bukan taknak bagitau.. cuma aku tak mampu melihat mereka bersedih selagi aku hidup. Aku rasa aku dah buat keputusan yang terbaik dengan tidak memberitahu mereka. Thank guys.. sebab sudi menyengal ngan aku. Aku bersyukur dapat kenal korang walaupun dalam tempoh yang singkat. Trimas tak terhingga ikhlas daripada aku..

Aku mintak maaf seandainya aku ada buat salah, terkasar biasa.. tutur bicara aku yang kasar atau menyinggung mana2 perasaan. Harapnya aku berundur tanpa meninggalkan hutang dengan korang. Memori bersama korang sangat indah. Sebenarnya 3 tahun lepas, doktor dah mengesahkan yang aku menghidap penyakit verycutelitis.. penyakit yang berpunca akibat kiut terlampau. Doktor bagitau penyakit ni tiada ubat mahupun vaksin, dan akan bertambah kiut dari semasa ke semasa. Tapi korang jangan risau, penyakit ni tak berjangkit.. cuma tak boleh diubati je. Jadi harap korang boleh la terima aku seadanya. Perlukah aku berhenti ber-blogging hanya kerana aku terlalu kiut??  Weeeee ~ :P

80 comments:

  1. erk..
    baru nak comment sedih-sedih sambil beri kata semangat....
    ces.....................
    cute lah sangat kan!

    ReplyDelete
  2. chehhh . sengal laa . mengade . hahaa

    tak boleh lawan la kekiutan dila ni . ececehhh .

    ReplyDelete
  3. erk.....penyakit kiut?
    nih betul2 ker cobaan nih..

    ReplyDelete
  4. la x sangka plak kita ada penyakit sama....ada geng rupa nya...tapi aku nye tahap 18 dah...kiut terlampau..doktor pun siap berdarah idung jeles dengan kekiutan aku..

    ReplyDelete
  5. cehh. nie serious ke main-main nie ? haha XD

    ReplyDelete
  6. cute???/ jap.....ade ler sikit...lau mama cute manyak ler...hahhaha..afzal ni kan...memang pandai provok....jaga ko ea....

    ReplyDelete
  7. Blah la ko...tu penyakit aku tahu??
    Cari lah penyakit lain akakkka...
    Misi HTAA abes buasir tgk aku yg kiut ni akakakkak...

    ReplyDelete
  8. baru nak feeling..at last terkena jugak..

    ReplyDelete
  9. hahaha...tak boleh blah...nseb bek tak tacing lg tadi...

    ReplyDelete
  10. zal memang kiut.sayang zal ketat-ketat.wekkkkk :P

    ReplyDelete
  11. hahahahahaah ko memang nak kena picit ngan aku kan!!!!!!!!mengonggg!!!!

    kira aku lah yang paling kritikal punya penyakit ni hahhahaha !!!

    ReplyDelete
  12. ceit ! ~~ apzal potong stimmmm..serious, baru nak ngalirkan air mate untuk mengatekan "jangan prgi apzal" last2, euuuuw..apekah????..=P

    ReplyDelete
  13. aisehhh ingatkan betul2 la dia ada penyakit serius....

    yer la dia yang palinggggg cute sekaki hehe...jgn stop blogging tau sebab saya suka baca blog awak...=)

    ReplyDelete
  14. harap-harap penyakit kau jangkit dekat aku.kehkeh. tpi kau ada hutang aku lagi zal, heder gua mana.kehkeh.

    ReplyDelete
  15. hahahaha..dalam banyak2 entri sengal awak, pesal ntah yang ni rasa macam nak cari awak dekat kuantan....nak ziarah...adehhh...bahaya penyakit awak..

    ReplyDelete
  16. haha. baru je nk tacink2.
    senget tol! :P

    ReplyDelete
  17. ok ok xpe2 kasi can perasan kiut tu smpi bila2 k..


    so motip????jd ke berundur berbloging ni ..ke saje nak bitau yg anda kiut...wekkkkkkkk

    ReplyDelete
  18. OH!TIDAKKKKKKKKKKKKKK!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  19. siot jer...

    aku hampir menitiskan air mata...nyampah tau!!

    ReplyDelete
  20. aku pulak ada penyakit veryjelitalitis. sekarang aku hanya mampu pasrah dan berserah je. takdir Tuhan aku redha.

    ReplyDelete
  21. hampehh betolla penyakit ni...kenapa dia takmo berjangkit melalui BW ek?

    ReplyDelete
  22. Patut berenti berblogging skrg jugak!

    Bahaya kalau t'lalu ramai cuters b'kumpul camni, menjejaskan prestasi blog org lain. ha3!!

    ReplyDelete
  23. emm..kiut la sangat!! blueekk!!..bleh ke ko stop afzal oii??

    ReplyDelete
  24. rasa macam nak je bagi awak ni makan tangan sebab kekiutan awak tu xleh dikongsi dengan org.. ceyh~hikhik

    ReplyDelete
  25. Hampehhh betoi la dia ni!
    baru nak simpati sekali kena kencing... memang sengal.:P

    ReplyDelete
  26. bongek, da agak da bukan betul pon...
    kemain ayat kat atas :P

    ReplyDelete
  27. macam entry ulang je wak?hehehhehe

    ReplyDelete
  28. lerrrr... takkan pasal kiut tu pun nak berhenti dari blog. agak tak masuk akal..

    p/s: tumpang tanya kiut tu sejak bila jadi nama sejenis penyakit? gurau je hehehhe

    ReplyDelete
  29. haha..ingatkan beno2 den..haha...upanye lawak mega semata!..bagus2..tp kalo betul memang den x izinkan den pegi...ok...:)

    ReplyDelete
  30. nak kene tarok la dia nie...pprrfttt .bikin panaih je

    ReplyDelete
  31. gantikan Dhia kepada Cikgu ma...huhu
    akk tak tgk langsung citer Dhia...

    ReplyDelete
  32. serius jer memula baca tadi..nak nangis dah..huhu..^^

    ReplyDelete
  33. kalo cmnila gayeyer..berenti jela.aku takot penyakit kiut ko tu merebak kat aku lak.. =.="

    :P

    ReplyDelete
  34. teringin nak ade penyakit camni.lagi bagus kalau die berjangkit..saya rela..hahaha.stop blogging?cepatlah stop..nanti tak kiut dah..muahahahaha..sengal la ni sampai buat entry camni..nak kene libas ngan rotan ni

    ReplyDelete
  35. kite dpt penyakit yang same la...tp jgn la berhenti blogging.tgk cam sy ni..kuat semangat taw..hahaha

    ReplyDelete
  36. terkena penyakit kiut yg tak ada ubat.

    ReplyDelete
  37. mmg sah2 xde ubatnye la.penyakit cute...penyakit baru ni...ngeee

    ReplyDelete
  38. ceitt!!.... ye na dei!!... bikin cerita sedih2 alih2 propaganda semua tu.... poddah!!... p makan ubat kiut siap2 dik nun ye...... meh kak nk suapkan.... hhaa..hha...

    ReplyDelete
  39. ak sangat SEBAK bile stat bce ko nyer entry..xsggup rasernyer kehilangan rakan blogger yg sll menyengal kat blog ak..tp at the end..ak raser nk SEPAK jer ko..sbb permainkan perasaan ak..ape pon xboleyyyyy...hahhahahaha

    ReplyDelete
  40. hiyaaa...
    aku nak ambil feeling sedih...

    datang dari Hanif Bloglist

    ReplyDelete
  41. wahh wah br nk touching.. heheh sangat la saspen dak afzal sorg ni. saje je kan

    ReplyDelete
  42. erk?? baru nak nanes tgk tajuk tu.ehehe, tapi dah terbaca dari bawah pulak.terus tak jadi.weee!^^
    Nape lar penyakit tu tak berjangkit.isk

    ReplyDelete
  43. bahaya penyakit tu...kena refer MOPD..hehehe

    ReplyDelete
  44. apsal cerite macam entri yang dulu je. =-='

    ReplyDelete
  45. ni bukan kena penyakit verycutelitis,tapi veryperasanlitis..haha..boleh diubati dgn kena lempang jer..kekekeke

    ReplyDelete
  46. ciiitttt sengalitis banyak afzal ni! hohoho

    ReplyDelete
  47. sengal mereng, hahak, penyakit hang memang cool! ahaks

    ReplyDelete
  48. adesss bqu ceq nak sedih2....rupanya penyakit cute....hahhaah

    ReplyDelete
  49. choiiiiiiiii~!!! penyakit u memang best~! kahkahakh...

    ReplyDelete
  50. hahahaa gamaknya penyakit ni buleh berjangkit tak?? kalo buleh sila berjangkit kat saya.. muaahahha :)

    ReplyDelete
  51. sengal la ! da briye sedeh tadi kan --'
    orang kiut memang cmni eh ? hekeleh :P

    ReplyDelete
  52. perghhhh..
    br je nk tacing2 jap..sekali ...
    hatdoi..ko ni kn afzal!grrrrr ;p

    ReplyDelete
  53. terus tersekat air idung..haishh! grrrr

    ReplyDelete
  54. ciss!..beriye2 la wa pgil org kg tuk wat majlis tahlil..ha skg camne ni, sape yg mati dlu ..si minah ke do yg mati dlu..hikhik

    ReplyDelete
  55. hehehehe mcm tu lak penyakitnye hehehe

    ReplyDelete
  56. hah! laaaa...aku ingat aku sorg je kena penyakit tu..ko pun kena jgk?
    doktor pesan kt aku xyah brenti blogging..dia boleh kurangkan tekanan perasaan akibat semakin hr semakin kiut..

    ReplyDelete
  57. haaaaa...adoiii..nape suka buat orang geram ni, penyakit gepam lebih bahaya dari penyakit verycutelitis tau.....

    baru nak emo..sikit, dah ketawa guling2

    ReplyDelete
  58. hadoiii , entri paling sengal nyah ! baru nak sedih , ingatkn penyakit ape la .tipah tertipu ntah utk kali keberape la nih ,,,,

    ReplyDelete
  59. owh penyakit tu ke? dl penah hidap jugak la penyakit tu...mmg doc cakap xde ubat...tp entah mcm mane satu aritu, lepas je sy balik dri terjun tiruk dalam jeram kt satu kg org asli tu...penyakit tu terus hilang...doc yg merawat pon jd pelik mcm mane sy boleh sembuh dr penyakit tu....kuasa tuhan agaknya....

    hai laaa~

    ReplyDelete
  60. halamak . penyakit ape tu abg . fest time dengar nie . hahaa

    beru nak bertacing tacing . hahah :)

    ReplyDelete
  61. aku sumpit jugak budak ni karang...

    ReplyDelete
  62. meleleh air mata bila baca kat atas tuuuuuuuuuuu...

    tp bila sampai tang bawah....terus cepat2 nk pangkah blog ni, takut berjangkit penyakit cute tu..wakaka

    ReplyDelete
  63. hahahaha.. aku dah tacing sikit bro.. hehe.. huh

    ReplyDelete
  64. cute + sengal = kesiannyer... hehe nget nget

    ReplyDelete
  65. Kiut kan lagi diri anda dgn ray ban dan oakley...hahahah...

    ReplyDelete
  66. baru je nak kesat air mata dengan tisu. demm!

    ReplyDelete
  67. potong stim betol...kucing aku je yang menangis...

    ReplyDelete
  68. ingtkn btol2 td..kalau btol..adoii..d mna la naiemah nk cri entri sengal gni lg ..hihi

    mnta skit pnyakit tu..hihi

    ReplyDelete
  69. perlukah daku membaca entri ini??? wachaaaaaaa....

    ReplyDelete
  70. Alhamulillah kalau awak tak de sakit yang serius Afzal..kalau sakit cute tu tak la kwn2 risau..hehe..

    ReplyDelete
  71. wahhhh menyampahnyewwww itewww ahhahaha

    ReplyDelete


Copyright © afzalsukasuki Designed by azhafizah.com