Justin Bieber = Freemason??

5:59 PM

Assalamualaikum,

Salam sejahtera. Seorang budak yang terpaksa dimasukkan ke dalam wad akibat tertelan kabel laptop kini dilaporkan stabil. Cheewah ada gaya pembaca berita tak? Aku teringin gak sesekali masuk tv, baca berita. Tak kisah la cerita apa2 janji muka aku masuk tv. Weee~ Aku risau muka aku ni tak lepas spesifikasi yang ditetapkan, senang cerita 18SG la, berkemungkinan mengganggu perasaan dan emosi mereka yang menonton sehingga mengakibatkan mimpi ngeri. Wakakaka :D

Okey berbalik pada tajuk entry, aku tak terkejut pun sebab dah lama aku musykil pasal si budak ni. Siapa tahu budak hingusan yang berjaya mencipta nama dalam youtube.. tetiba melonjak naik secara mendadak sehingga dikatakan menjadi fenomena dunia. Tipulah kalau aku kata berkat usahanya semata2 kan? Siapa dalang sebenar disebalik kemashsyurannya? Adakah dalang yang sama menaja Lady Gaga, Madonna, Rihanna, JayZ, Nikki Minaj, Katy Perry, Puff Daddy dan lain2 lagi? Semestinya dalang yang aku maksudkan itu adalah Illuminati. Macam tak percaya kan? Tapi itulah hakikatnya..


Aku tetap berpegang pada sepotong hadis sahih. Katakanlah padaku walaupun sepotong ayat. Samada ia benar atau tak, lebih baik kita melihat bukti.. fikir dahulu dan buatlah keputusan. Jangan kita membelakangkan akal yang waras semata2 kerana obses yang mendalam. Takut ia akan memesongkan akidah kita tanpa kita sedar. Yok, jom kita tengok apa yang aku dapat pasal lagu2 Justin Bieber ni mudah2an kita dapat sesuatu yang bermanfaat untuk dikongsi bersama dengan kawan2 yang lain.


So guys.. bukan nak memburukkan sesiapa dan dia bukannya role model terbaik untuk kita pun. Sentiasalah beringat2.. setiap apa yang ada di depan mata haruslah ditimbang baik buruknya, bukan menerima secara bulat2. Aku doakan kita selamat dari tipu daya syaitan dan agenda musuh2 kita. Amin


P/s : Tak pernah lekang rasa takut bila memikirkan agenda musuh di sekeliling aku :(

You Might Also Like

29 comments

  1. sampai ke bieber pon ke...aiyyaa.a.susah ni

    ReplyDelete
  2. kah kah.. apa yg best kat budak ni sampai ramai yg minat..hehe..baik minat Afzal Bibir je..

    ReplyDelete
  3. macam macam cara nak mesong akidah ni..
    yang tak terjangka pun

    ReplyDelete
  4. takyah obses sangat kat retis..biasa2 sudah lah kan..gitu gitu aje..>.<

    ReplyDelete
  5. ala...minat afzal pon ok jugak kan..afzal kan retis gitu..lalalalla
    moga Tuhan kuatkan iman kami semua....allahu akbar...

    ReplyDelete
  6. x sangka dlm diam2 dorang ada muslihat sendiri
    mentang2 la si JB ni ramai peminat huhuhu...

    ReplyDelete
  7. tu ah..dgr rabbani ke raihan ke hijjaz ke kan elok..

    ReplyDelete
  8. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  9. tak minat JB,, kuang3,, stju dgn hadith tu ^^

    ReplyDelete
  10. tu la, takleh caye ngan retis retis barat nih... aish

    ReplyDelete
  11. xpenah suka dya..
    dan kini dia menakutkan

    ReplyDelete
  12. uihhh mcm2 yer..takut lak rsa duk nyanyi lagu tu huhuuu..

    ReplyDelete
  13. salam...tertarik lagi pasal ni..banyak konspirasi illumninate...cerr tgk link ni..

    http://saint-guerre.blogspot.com/2010/08/konspirasi-dunia-lagu-alejandro-by-lady.html

    http://www.youtube.com/watch?v=KynzJ9ydQbw&feature=related

    ReplyDelete
  14. dulu suker la..skg tidak lagi..kebudak-budakan sgt kowt..so, bile nak nyanyi fahamilah ayat2 tu betul2 yerk..hermmm..

    ReplyDelete
  15. x brapa minat pun retis2 barat ni..

    siapa jb ni.. hehehehe

    ReplyDelete
  16. eeeiiiuuu, ain pun tak minat si bieber ni p

    ReplyDelete
  17. WTH.??.that not true..what wrong with you.??..go away from my life..don`t ever think you can get selena gomez from me..

    ReplyDelete
  18. mula dapat tau masa 2010,then trus tak suka ^^

    ReplyDelete
  19. jgn terpengaruh cukupla suke lagu je..

    ReplyDelete
  20. ritu pun ada kwn bg tau lagu bruno mars yg lagu ada RAIN tu xigt tajuk lagu tu pun ada unsur2 menjatuhkan islam...

    ReplyDelete
  21. sebab tu la dari dulu aku mencik jus blimbir ni...

    ReplyDelete
  22. Tak minat pun kat dia ni..dengar-dengar lagu dia gitu-gitu je..Itu pun tak tau banyak pun.. Macam-macam cara sekarang ni..kita je kena bijak membezakan mana baik mana buruk..Wallahualam :)

    ReplyDelete
  23. JB boleh dibuat umpan sebab muka so-called cute gitu-.-

    ReplyDelete