'> Lu Very The Annoying Lah.. | afzalsukasuki

Blog Sihatimerahjambu



Friday, December 16, 2011

Lu Very The Annoying Lah..

Assalamualaikum,

Suatu hari tu aku rasa nak pegi makan tempat lain lah. Pusing2 asyik makan kat tempat yang sama je, mana boleh tahan. Cari port baru, lagipun aku ni jenis cuba-try-test kedai2 makan yang ada. Mana la tau sedap plak kan, boleh datang lagi. Takde la nak bertumpu kat satu kedai je. Aku tengah cari kedai makan yang mana kalau kita makan 6 kali, kedai tu bagi makan 1 kali free. Dah macam car wash kan?

Bila sampai satu kedai ni, dah siap2 amik order dengan cik adik yang senyum simpul memanjang.. aku ngan housemate pun borak2 la. Dari satu bab.. masuk ke bab yang lain. Dari isu sukan, masuk ke teknik2 beristinjak dengan betul. Eh kiranya semua topik kitorang boleh masuk la. Kitorang ni universal waima macik2 nak duduk join sekaki pun tarahal la.


Dalam sibuk2 kitorang berborak bagai tu, tersentak aku bila ada suara belakang aku gelak berdekah2 sambil sebut projek juta2. Aku perasan dari tadi cakap pelan2 je.. tup2 masuk tang projek tetiba nak cakap kuat2. Dah tu kena la gelak kuat2 sikit baru nampak macam mangkuk hayun yang kaya dan berjaya dengan projek hape ntah aku sendiri tatau. Alamak aku lupa la.. kalau cakap pelan2 nanti orang tak tau yang dia kaya. Kalau nak cakap kuat2 bagi semua tau.. baik ko cakap depan mic masjid!

Err annoying la der. Aku tau ko saje buat2. Aku tau jenis orang yang memang cakap kuat camne sebab bapak aku macamtu. Ko bukan type tu. Aku dah buat muka sebal dah. Terus terbantut perbualan kitorang sebab pencemaran bunyi yang gila-babeng tak hengat. Kalau selalu macamni boleh kentut berbuih aku!

Sebelum balik tu kitorang lalu sebelah meja dia. Tetiba kawan aku buat2 angkat kol dan cakap Haah ko tolong perbesarkan jamban aku yang rege 5 juta tu.. esok aku bayar cash! Mengekek2 kitorang.. lagi tak tahan aku tengok muka mamat tu kelat2 macam kopi cap tupai adanya. Sori la der kalau ko sakit hati, bukan niat nak menganjing tapi mengharapkan ko kembali ke jalan yang benar. Haha


P/s : Kalau nak cakap kuat2.. pegi karaoke jamban la!

40 comments:

  1. entahnye...
    asal juta2 je terus cakap kuat2..nampak sangt tak pernah pegang duit juta2..ekekekek

    ReplyDelete
  2. haha..penganjingan tahap dewa..bru dia tahu..

    ReplyDelete
  3. nak berlagak tak bertempat..kepoyoan melampau~

    ReplyDelete
  4. haha..siot je kwn afzal..bagus2..
    biar diorang tahu sket kat situ ade gak org lain lagi.. :p

    ReplyDelete
  5. ramai org jenis mcm ni..tp aku mmg jenis cakap kuat punya..walaupun x cite pasal juta2 hahahaha

    ReplyDelete
  6. haha , ttbe teringt kt sorang mmbe nih , taon lps kecoh2 dlm kelas sbb abg die dpt A dlm sejrh spm . sudahnye kne sound dgn mmbe . :D

    ReplyDelete
  7. hahahaha ~ PADAN MUKE si mamat annoying tu..nak belagak tak bertempat..kau belagak???..ape der hal???..aku tak heran pown..HAHA ! ~ JANGAN DILAYAN ORG MACAM TU..mencik !!! ~~ HUHU..=P

    ReplyDelete
  8. Wah..mabeles giler kawan awak menganjing dia balik..biar la awak..setakat cakap tak ke mana pun.. :P

    ReplyDelete
  9. hahahahahahaha...msti diorg insaf kejap..hihi :)

    ReplyDelete
  10. ye mmg ptut dibuat begitu, dia hengat dia saje la juta2, entah2 propa je lebey muahahaaaa

    ReplyDelete
  11. hey jamban umah saya ada berlian taw kat tepi2 mangkuk tu. mau 14juta. tapi senyap je tak cakap kuat2 pung...

    ReplyDelete
  12. muahahah ! padan muke die..
    olang itu macam ckp banyak besar tapi itu realiti selupa jamban busuk ma..ahah..
    kalau boleh elak org cm ni eklak..
    kalau dh kne ape lg..kite perli puas2.ahah

    ReplyDelete
  13. haha..padan muka dia..saja nak tunjuk hebat la tu

    ReplyDelete
  14. memang pernah jumpa org yg macam tu....
    eksyen jer lebih ...tapi sebenarnya kosong....
    nk bincang juta2 pi kat hotel ler.... apa brg tepi jln....

    tapi teman suke kt kwn hang tu.....
    jamban jer saje rege 5 juta.....
    belum yg duduk atas jamban tu! he3

    ReplyDelete
  15. ahahaha..lawak dowh....
    bengang2 pon boleh wat lawak..
    keep it up!

    ReplyDelete
  16. wahhh...kawan awak tu.. sempat lagi melawak....hehe..


    projek juta2 rupiah pun nak kecoh...apa daaa...

    ReplyDelete
  17. ahaha~ siyes lawak dok suh perbesarkan jamban rege 5 juta.hikhik,sentap mamat belagak tu.hehehe

    ReplyDelete
  18. first time ler tew pgg juta2...hahah

    ReplyDelete
  19. cakap kuat2 On the call--> ("ya, ya dato, kereta Lamborghini RM5 JUTA tuh saya belikan khas untuk dato sempena harijadi Dato yang ke 50.. ya, ya dato, saya ikhlas dato..")

    hahaha :D

    ReplyDelete
  20. cakap nak jutan jutan jer.. riban riban xpandang der... hakkk tui :P

    ntah2 dlm poket sen sen jer yg ade . hahaaha..

    ReplyDelete
  21. memang annoying giler kalau orang jenis cakap kuat ni..rasa nak suruh die beli mic seploh je..kalau dah gune mic..lagi puas hati semua orang boleh dgr..ye dak?bg je makan selipar kalau orang cenggini[berani ke?]hehe..

    ReplyDelete
  22. ahaha dasat..jamban 5juta adehh..mmg annoying la dgn org yg suke ckp kuat2 ni..lagi yg kuat bangga diri..benci gile dgn org cm ni huh!

    ReplyDelete
  23. saje lah tu nk cakap kuat2..ntah2 projek juta2 rupiah kot..:D

    ReplyDelete
  24. jal, sebelum ko angkat kaki dari kedai tu..ko ada tengok tak kerusi tu...aku nampak mcm ada buih la dekat situ...

    ReplyDelete
  25. kentut berbuih tu xmenahan, haha
    dia tertelan mic barangkali!!!

    ReplyDelete
  26. yarrrrrkkkkk takde mende lain ke nak buat!

    http://ch000tz.blogspot.com/2011/12/kelassss-kau-maria-nak-jadi-filem-star.html

    ReplyDelete
  27. tak pun suruh dorang pergi azankan dekat masjid. konpem 1 negeri dengar. (eh, yeke ?) kuikuikui.

    ReplyDelete
  28. len kali capture skali muka kelat umat tu br best :)

    ReplyDelete
  29. mama selalu cakap kuat masadalam kelas je zal....bebudak kecik kan...almaklomlah......

    ReplyDelete
  30. ingatkan style org mcam tu dalam drama tv jer rupa2nya di luar pun ada jenis cam tue ker...isk isk...

    ReplyDelete
  31. hahahha... ada rupe asam kelat.....

    ***musykil camne agaknya kentut berbuih tu ***

    ReplyDelete
  32. watpe gi karaoke jamban. gi jamban terus la. bole ckp kuat2 sambil meneran. baru feel...

    ReplyDelete
  33. hahaks .. nmpk sgt mcm 1st time dpt projek memahal.. tp mkn kt kedai tahap dewa dewi jek .. ngee~

    ReplyDelete
  34. jenis yang camtu memang patut diperli..bhahaha

    ReplyDelete
  35. eh..dental floss aku yg rege 2 juta selai tu jatuh tadi
    kalau ko nampak ko ambik je la
    hehe..

    ReplyDelete
  36. haha Annoying giler ah!! adoi... bagus kawan anda buat begitu.. baru dia sedar skit kot.. mcm die sorg ada projek jutan2.. huh! -.-

    ReplyDelete


Copyright © afzalsukasuki Designed by azhafizah.com