'> Mana Kutahan Lurah Dendammu | afzalsukasuki

Blog Sihatimerahjambu



Monday, December 19, 2011

Mana Kutahan Lurah Dendammu

Assalamualaikum,

Kuantan hujan pepagi Isnin ni. Sejuk macam kat overseas. Aku tengok muka semua ceria2 belaka. Eh muka macik kantin pon ceria sama? Ni tak lain tak bukan gaji dah masuk kan? Siap bonus lagi! Ni sempatla tersengih sampai hujung bulan.. masuk awal bulan mula ketat balik. Bak kata kawan aku, time sengkek kalau nak makan megi pon sampai tahap kena belah dua la :)


Dalam hujan2 macam ni, cukup sejuk pada manusia normal macam aku.. aku tengok stil ada makhluk berspesis beruang kutub. Yang tak menahannya lurah dendammu itu sayang. Atas bawah melurah, perghh berdarah hidung jantan aku ni. Cina aku tak heran la.. tapi yang tang Melayu ni. Ok fine korang bajet up to date, orang pakai pon ko nak pakai. Jap2 aku nak buat ekspresi muka bangga dulu. Kira buat2 terkejut dan kagum la sebab korang berani dress up dengan baju korang yang menampakkan lurah dada yang tak berapa nak menaik tu (tu sebab kurang tepung penaik). Tapi kan beb spoil la.. baju tu dah memang luas tang dada, so memang sah la untuk tatapan umum ye tak? Yang ko dok tarik2 ke atas, cover2 bagai nape? Sama la kes macam lurah bontot. Ke ko takut taik cicak jatuh masuk dalam lurah yang sekangkang kera tu?

masukkan syiling anda di sini!

Satu lagi la bagi yang suka pakai tight atau legging. Tu pon jenis bajet tunjuk bontot besar macam orang dah kawen. Ko rela pakai, so rela tayang kat orang la kan? Tapi korang stil nak tarik2 baju korang cover bontot sampai suatu masa nanti aku konfom baju tu dah jadi baju kelawar. Apekes daa. Nak pakai, tapi tak rela nak bagi orang tengok! Mincik! kedekut! Aku cuba terima alasan korang berniat baik sebab cuba mengelakkan lebih ramai mata2 yang memandang dapat ketumbit! Hahaha

Adik2 akak2.. kalau rasa tak rela dicabul begitu, lebih baik ko tinggalkan je la. Baju kurung, baju muslimah moden sekarang melambak. Sekarang macam2 fesyen dah boleh dapat. Bagus kalau korang stil ada rasa malu, sebab sifat malu tu menunjukkan sebahagian iman ko masih terpelihara. Tak perlu nak berfesyen bagai kalau hati korang sentiasa tak tenteram. Tak ke menyusahkan diri sendiri? Kang kena raba, cabul..ko nak salahkan lelaki! Hai dunia.. dunia.

Ketahuilah, korang sangat manis bila menutup aurat. Sangat cantik. Yup kaum2 adam ni sememangnya geram akan lurah dendammu itu, tapi bila korang tutup dan sorokkan, buat kami lagi tertanya2 dan excited nak tau. Kalau dah tengok..dah tau, hmm takde rahsia la kan? Takde makna lagi bila dah jadi tatapan umum. So simpanlah itu untuk pasangan halalmu nanti ye.


P/s : dari main tarik2 baju.. baik aku main tarik tali. Kalau menang dapat hamper

49 comments:

  1. setiap jam nak menabung kalo tabung camni haha..aku baju semua pendek2 jgn ko usha bontot aku dah la..tp air shower mmg mcm air batu hari ni

    ReplyDelete
  2. biaq pi kat depa la depa rasa depa cantik, akakakaaaaa

    ReplyDelete
  3. Hari ini kat sini pun hujan..aduhai, afzal dah keluarkan entry yang macam ni..so, untuk sesiapa yang berkenaan tu, sendiri mau ingat la yea..tapi bab tabung tu mmg tak leh blah..hahaha :P

    ReplyDelete
  4. kan cantik tuuu...bagi mereka la.. hehe...


    hari ni g kerja pakai baju kurung warna putih....rasa suciiiii je... awak pakai baju kurung warna apa?? hehe...

    ReplyDelete
  5. dah dapat gaji boleh la menabung kat situ..huhu

    http://kedaikasperskyonline.blogspot.com/2011/12/segmen-blogwalking-1-jom-ke-kedai.html

    ReplyDelete
  6. bila tersorok eksited nak tau???
    tak payah la ambik tau...
    heheehhe...

    padam sikap nak ambik tau apa yang tersorok itu..:p
    itu lagi baik kot..:)

    ReplyDelete
  7. Menabung? Wut a brilliant idea.... Perghhh!!! Hahaha

    ReplyDelete
  8. dila lagi selesa pakai baju kurung .
    tapi kalau g taman , agak2 la . haha

    ReplyDelete
  9. bila afzal sudah mula bersuara hihi betul afzal, kdg2 kesian tgk anak2 melayu yg sangat2 bangga dgn pakaian up to date mereka tue... =(

    ReplyDelete
  10. hahah..elok menabung yer..

    ermm..jaja pesen geli tgk lurah2..walopun sama jantina. mcm laa dia sorang ade ekkk..hoho

    kesian sebenarnya..

    apa yg jaja boleh buat, kt sekola nnt jaja ajar murid jaja kaw2 punya..jaja nk tayang video azab kulit dicarik2, br***t di kepit besi panas,digantung.wheuww

    ehh..kt mana pulak nk cari..heh

    ReplyDelete
  11. mereka kata baju kurung tak cukup bergaya..:)..
    gambar siapa lah tu ya..kesian tuannya..huhu

    ReplyDelete
  12. Menabung amat digalakkan haha..
    sejuk dan bonus hoyeeah,,

    ReplyDelete
  13. apa ni dik... suka skodeng2 pulak ni..ish...ish... juling mata nti

    ReplyDelete
  14. nak tabung tu satu la letak dekat rumah..hahaha

    org macamni baik berbogel je dr pakai tp nampak cam berbogel..ye dak? huhu

    ReplyDelete
  15. suruh masuk duit syiling tak tahan tu..haha

    tapi memang betul pun kan, dah pakai singkat2 bila lelaki tgk marah, kata gatal lah apa lah.. dah awak pakai macam tu sape tak tgk. lalala

    ReplyDelete
  16. pki baju kuruung lagi comei..tp xde bezanya klo pki yg jrg2 tu..hurmmmm

    ReplyDelete
  17. HAHAHAHA ! ~ duduk tepi sungai tunggu mamt hensem datang..errrr, mintak djauhkan..sangat malu kowt..

    ReplyDelete
  18. kat sini pon bleh thn jgk sjuk..ingt kul 8 tp da kul 12..
    ntahnye..ingt pki gitu nk tnjuk kt org..ble org tgk duk sorok2 plak..ape nih?

    ReplyDelete
  19. yang ni aku aku panggil tabung bergerak.. keh keh keh..

    ReplyDelete
  20. wahaha..tajuk paling kelakar sekali aku pernah baca...

    ReplyDelete
  21. hmm dunia akhir zaman. moga mereka2 itu diberi petunjuk & hidayah:)

    ReplyDelete
  22. hadoiilah..tak sanggup tgk 'tabung' tu.. ;p

    ReplyDelete
  23. arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhh..buta tengok 'tabung'!

    ReplyDelete
  24. kang kalo jumpa, nak terai la masukkan syiling

    ReplyDelete
  25. teringin nk masukkan syiling dlm tabung ni.. dpt jentik kacang pon ok hahah :P

    ReplyDelete
  26. kalau nak tabung tambahan meyh kat aku plak hahahahah


    http://ch000tz.blogspot.com/2011/12/aku-hanya-mahu-kamoooooo.html

    ReplyDelete
  27. memang manis perempuan yg menutup aurat :)

    ReplyDelete
  28. nak pakai seksi2 kat uma sudehhh.. kalau tak rela buat ape nak tayang bagai.. adoi laaa..


    ~menabung amalan yang mulia.. -.-

    ReplyDelete
  29. dah halal baru amek taw...baru xcited..kn...

    ReplyDelete
  30. ahaaa.. itu perempuan memang saja mahu menaikkan nafsu lelaki2.. KURANG KASIH SAYANG KOWTTT.. eyhhh, ada kena mengena ke??

    KUANTAN HUJAN?? JB PUN SAMA TAU AFZAL, DARI PAGI TADI...

    ReplyDelete
  31. KAU ni! Dah la title gersang! Cite plak keheningan pagi.. Gambar plak gambar tabung celah jubs! Ape cer ko! Kuantan sejuk beno ke pe tuh?

    ReplyDelete
  32. haish..
    gedik oh pakai seksi seksi..

    ReplyDelete
  33. over fesyen dh to kalau sampai nampak lurah. bajet cantik sangat. puih ! buat malu kaum hawa jep.

    ReplyDelete
  34. hehehe . tajuk tak bley tahan :D
    hmm . siap ade gmba tabung haa . adoii , tk malu betol . Fesyen pown fesyen , tp biar la menutup aurat kan . hee . dah ujung bulan ni . abg afzal sukaa la yee ? :P hihihi

    ReplyDelete
  35. hadoi.. wat malu je nak menabung kat situ.. hehe

    ReplyDelete
  36. alamak! tabung halal aku tngh bercuti kat kampong.. camner nih

    ReplyDelete
  37. haha kalau lah tu tabung, konfem xde duet yang tertabung..sbb kejap2 mesti korek tabung~haha :)

    hisshh~ :(

    ReplyDelete
  38. senasib la kita afzal..sini pun dah macam oversea ni ^__^..

    pakai baju kurung nampak manis ^__^

    ReplyDelete
  39. Syiling kata, "tak rela aku masuk dalam tabung ni." haha
    ishhh! ishh! ishh!

    ReplyDelete
  40. Salam, errr sedihnye tgk gambar tu.tulah baju labuh blambak dah rasenye, cantik pun cantik.kang tak pasal2 gambar macam tu jadi tontonan ramai T.T

    ReplyDelete
  41. Kulepaskan angin dari lurah dendamku ke arah mu...

    ReplyDelete
  42. eihh...sy plak yg malu tgk gmbar tuh..hishh!

    ReplyDelete


Copyright © afzalsukasuki Designed by azhafizah.com