'> Segmen Satu Malaysia by Azhafizah.com | afzalsukasuki

Blog Sihatimerahjambu



Thursday, December 15, 2011

Segmen Satu Malaysia by Azhafizah.com

Assalamualaikum,

Hy geng. Amacam hari ni? Harapnya hari ni hari yang terbaik dalam hidup korang lah ye :) Kuantan dah hujan balik ni. Ai ada chance aku kembali bergelumang tido bawah meja. Aku memang dah sediakan bantal 2 biji, bukan apa kot2 di kala kecemasan aku terpengsan, terpitam mahupun tertido.. tulah jalan alternatif terbaik. Aku dah cuba berlatih mengerekot kan badan. Berkat dari ketabahan dan kesungguhan aku ni, dengan berbekalkan sijil pengiktirafan dari pusat sarkis.. aku berjaya meloloskan diri yang sebesar mesin basuh ni ke bawah meja. Weee ~

Ok next! Aku dah janji ngan Azhafizah untuk join segmen dia. Kakak pink yang suka buat vector ni buat segmen, lagipun tajuk dia mengghairahkan aku. So why not aku join kan? Korang kenalkan blogger awesome ni? Kalau berminat nak join.. agak2 korang takde menda nak buat selain kira hutang (sebab payslip bulan 12 dah keluar) boleh la join sekaki. Cepat2 sebab hari ni tarikh akhir. Aku pun kelam kabut nih :P

Klik gambar untuk join

Fiza suruh cerita pasal tempat tinggal sekarang, makanan fofular kat lokasi penempatan dan tempat masyuk untuk dilawati. Okeh aku tinggal kat Kuantan, Pahang. Secara spesifiknya kat Taman Shahzan, taman baru belakang Kolej Shahputra (bersebelahan bypass). Kat Kuantan ni aku tak tau port makan mana yang awesome. Yang aku tau balik2 housemate aku ajak pegi Tanjung Lumpur. Hari2 pegi restoran Phuket. Aku rasa tokey kedai tu sudah mandrem dia la.. sebab kitorang memang takde chance langsung tuju tempat lain. Tapi kalau nak pekena ikan bakar.. korang try la kat Ana Ikan Bakar, Tanjung Lumpur. Korang cuba sekali sotong celup tepung dia. Terbaeekkk!!! Oh lupa nak bagitau.. kat bypass ada satu restoran kat R&R. Korang try nasi kerabu kat situ.. lemak berkrim disukai ramai :)

Port menarik? Port skodeng ke.. port lepak2? Kalau nak port skodeng kat Teluk Cempedak, nak port lepak pun kat Teluk Chempedak. Ko nak cari jodoh, nak makan mekdi, kepsi, food court, cari souvenir.. ko pegi je la kat situ. Huhu. Kuantan banyak pantai. Pantai Batu Hitam, Cherating, Pantai Sepat. Air terjun pun ada gak. Kat Hutan Lipur Pancing.

Tu je kot aku nak bagitau. Kalau turun Kuantan, roger2 la. Ramai gak blogger2 lain kat sini. Phat, Simanis, Aien, Si Katak.. dan ramai lagi yang aku tak ingat nama :P Ok lah tu je kot fiza. Tatau nak cerita apa lagi, kang meleret2 plak peginya. Salam


P/s : Even jiwa kacau macamana sekalipun, kawan punya pasal aku tetap buat yang terbaik..

14 comments:

  1. betul tu. ikan bakar tanjung lumpur mmg sdap. terbaekk! ezzat pun kat kuantan. haha *gedik nk gitau

    ReplyDelete
  2. banyaknye tempat2 menarik kat kuantan...bila boleh jejak kaki kat sana...

    ReplyDelete
  3. best pegi kuantan..pernah sampai sekali..rasa nak pegi lagi..nt bleh try tmpt mkn mandrem tu..

    ReplyDelete
  4. thanks incek afzal join segmen ni..kirenya kat tanjung lumpur tu banyak tempat makan best2 la ni ye?fiza mmg suke sotong goreng tepung ni..same ke dgn sotong celup tepung?
    agak banyak destinasi yang afzal bg tu..ok,nanti fiza roger2 kalau datang sane tau..jangan off hp lak..akekeke..no tepon pun xde cemane..kui kui kui

    ReplyDelete
  5. eyhh bukan makanan di kedai PAK SU seafood (beserah) ke yang sedap... :p

    ReplyDelete
  6. wahh ! kalau pak su soon tuh mmg terbaeekkk lh ! kecik2 dlu eqha slalu gk mkn kt situ, sbb dlu ayh kje kt kuantan..tanjung lumpur ade akk sepupu dok kt sane (:

    ReplyDelete
  7. kedai nasi kerabu kat rnr by pass tu sebelah opis aku je hehehe..ramai geng kuantan rupa nya bila nk to gether2 ni

    ReplyDelete
  8. ampeh aku tak penah sampai kuantan lagi.
    haha
    sila gelakkan aku

    ReplyDelete
  9. Banyak juga ye tempat yg menarik kat sana..bilalah agaknye dapat jejakkan kaki kesana...

    ReplyDelete
  10. giler jauh awak tgl apzal..nk g tmpat keje serious jauh..herm, mknan kat tg.lumpur tu mmg best..salu gk mkn situ..yup ~ maybe tokey kene kan mandrem..tak pun letak spentot apzal ats bumbung restoran dier..HAHA ! ~ herm, kat bypass ade R & R ey??..xpasan ler pulak..bdw, nk try ler kang..hukhuk ! ~~ selamat bersegmen..semoge berjaye..chaiyok2 ! ~

    ReplyDelete
  11. belum pernah jejak kuantan lagi...tolong bawakkan boleh? ^_^"

    ReplyDelete
  12. mcm best je kuatan tu..
    tak penah g lg la..
    meyh la bawakkn..hehe

    ReplyDelete
  13. Wah,,cam best jerk..nanti klu singgah kuantan nak suruh diorg bawak la gi sini..hehe

    ReplyDelete
  14. dtg dr segmen yg sama..
    salam perkenalan dr org johor...^_^

    ReplyDelete


Copyright © afzalsukasuki Designed by azhafizah.com