'> Err Nak Yang Gebu ke.. Yang Kurus?? | afzalsukasuki

Blog Sihatimerahjambu



Monday, January 30, 2012

Err Nak Yang Gebu ke.. Yang Kurus??

Assalamualaikum,

Ekceli aku dah lama nak buat entry ni, asyik lupa je. Then aku stalking blog Cik Tikah pasal gemuk kurus ni.. terpanggil la aku nak buat entry ni. Sebab sebelum ni ada orang tanya aku camner taste aku pada seorang pompuan? Gebu? Kurus? *Selain pandai memasak la. Hmm camner ye? Aku ada terfikir.. tapi takde la seserius mereka yang bertanya sampai berkerut2 dahi, dah boleh buat slot tempat letak cd plak kat dahi tu!


Pada aku yang paling utama sihat. Then kalau bab gebu kurus ni, err aku rasa aku prefer gebu kot. Tak tau sebab ape sebenarnya, mungkin sebab nampak comel kot.. pada mata aku? Bukan kurus tak comel. Comel gak :) Setiap orang ada citarasa masing2. Kurus berisi pon ok dah pada aku :) Kalau kurus2 sangat pun pada aku, baik aku pilih Osman kering versi pompuan. Kalau wife aku gebu, leh aku cubit2.. nak babab manja pun rasa la kan. Kalau kurus sangat, aku babab2.. leh terkehel jari aku. Dari nak bergurau2 manja.. last2 aku menangis balik gerobok lauk sakit tangan.

Pada yang bertanya tu, gebu more suit for me :) Tapi kalau dah termaktub di luh mahfuz, aku redha. Gebu atau kurus bukan masalah pada aku.. tapi wajib POMPUAN TULEN!! Cop SIRIM lagik kat buntut. Jangan pas kawen baru aku tau 'bini' aku berbelalai plak!! Time tu gebu kurus entah ke mana, siang malam berpeluh2 sakan aku dok lawan pedang ngan dia kahkahkah *ape aku mengarut setaannn!!

Tak kisah la gebu atau kurus.. janji halal :)


P/s : Tetiba terngiang2 lagu Ala Emak Kawenkan Aku


*****

Trimas kengkawan kepada yang sudi vote aku untuk SOCIAL MEDIA AWARDS dalam kategori MOST FUNNIEST BLOG. Saje suka2 isi masa lapang :) Pada yang masih mahu menge-vote sila klik link di bawah, sign up dulu sebelum vote. Trimas :)

48 comments:

  1. Miahahaha... btol tu, gebu kurus tak penting, so ladies yang gebu jgn lah kurus kan diri sampai diet berhari2 tak makan, lelaki terima seadanya kan kan? btol tak encik penulis?

    ReplyDelete
  2. kalau dah jodoh terima je..
    yang penting HALAL :)

    ReplyDelete
  3. Nak gebu boleh... Adibah Noor tu masih available lagi tau... kehkehkeh

    ReplyDelete
  4. kalau belalai... hari2 lawan pedang ler afzal... he3...
    apa apa pun.... kurus atau gebu..
    hati mau baik.....

    ReplyDelete
  5. kah kah kah..errr.. *hanya mmpu gelak =..=""

    ReplyDelete
  6. dem ayat....haha...
    fyna suka yang ganteng2 ya pak...
    ;)

    ReplyDelete
  7. aku pun gebu jugak. hahahhaa

    jom hayati sebentar.=)
    http://lolz-l.blogspot.com/2012/01/amanahnyer-sahabat-rasulullah.html

    ReplyDelete
  8. errr....ermmm...nk komen cane ek...ermmm....yela..cmtu lah ye...errr..selamat pengantin baru dan selamat hari raya ye...

    ReplyDelete
  9. err , tok na kawen dah ke ?
    sejak 2 3 menjak nih tulis pasl ciri2 bakal bini jer .. hikhikhik ..

    ReplyDelete
  10. mulelah sengal datang buat entry sengal ye..hehehe..walau apa pilihan kita.jodoh akan datang jua..terimalah seadanya.^__^

    ReplyDelete
  11. alamak entry nie gerun plak..kalay entry cite seram..haha :P

    kalau emy lelaki emy suke yg kurus.haha :p

    ReplyDelete
  12. Kenapa kena lawan pedang?? errkkkk =.='

    ReplyDelete
  13. Lupa nak tanya..siput tu buta ker tok?? ngeeee :D

    ReplyDelete
  14. ooooo...bbgggttuuuuu pllihhannn aaffzzalll ^_^

    ReplyDelete
  15. ahaks ayat xblh blah nie...ada ker kalau kurus lebih pilih osman kering versi pompuan ekekekeke...mmg tok ketuat tgh sengal la nie hahahaha

    ReplyDelete
  16. kalau yg kurus nanti lepas kawen berisi jugak.jadi gebu.pakej 2 in 1.hehe.

    ReplyDelete
  17. alamak....gebuuu...


    saya tak gebu =_="



    *dah vote :)

    ReplyDelete
  18. Terimalah pasangan kita apa adanye..^_^

    ReplyDelete
  19. gebu ke kurus ke yang penting setia dan taat :) selamat pengantin baru tok ketua..eh..

    ReplyDelete
  20. lucah tu toook! kahkahkah...relax la..perempuan kebanyakannya after kawen nanti bertambah-tambah gebu nya . almaklumlah time tu kan da senang hati...makan cukup, pakai cukup.. insyaallah. =)

    da vOte toooooooookk! menang jgn lupa belanja. =P

    ReplyDelete
  21. hhaaha ,, pastikan perempuan tulen ya !! em tu la , sebab tu ramai pompuan nak gebu , .:( anys tak gebu , sedih2 . anyway new here , alang2 dah masuk , follow je terus :)

    ReplyDelete
  22. kenapa nak bertarung pedang? hahaha

    ReplyDelete
  23. kita xde belalai kahkahkah stop it!

    ReplyDelete
  24. penting ke gebu dan kurus? kalau gebu ke kurus ke tapi hati macam tah apa2 baik lupakan jelah..hehehe

    ReplyDelete
  25. manusia mmg mampu buat pilihan sape saje yg dia nak..tapi tiada sape yg boleh lawan takdir Allah...andai yg gebu jodohnya...kerana Allah lebih taw apa yg terbaik untuk hambaNya..

    jgn choosy sgt no!

    dengan gagahnya ain buat entry bergambar ain arini tentang ; kawan. jom sama2 tengok =)

    http://aindzaya.blogspot.com/2012/01/kawan.html

    ReplyDelete
  26. gemok la mashukkk..sedap nak peluk..hehehe

    ReplyDelete
  27. lawan pedang mak ai..haha insyaAllah dpt yg baik2..nk yg baik,diri pon kena baik jugak..wink3

    ReplyDelete
  28. kahkahkah. nanti kalau nak kawen jangan lupa jemput. ;P

    ReplyDelete
  29. gebu ? kurus ? haha.. dua dua tak suka.. saya suka suki je.

    ReplyDelete
  30. HAHAHA.. kita gebu. kita tak kurus. lalalala.. hahahaha... siot je en yg last tu. lawan2 pedang... kahkah...

    ReplyDelete
  31. gebu ke kurus ke..
    asal sihat sudah...
    sihat bermakna boleh memberi zuriat..kan???

    ReplyDelete
  32. hahaha,,hampeh a ayat lwn pedang tu..kah3..

    dah vote..^^''..

    sjak kblkgn ni adik prasan bnyak ja post pasai calon2 isteri nih..aish..haha..klo dah ttp tu pggil2 lah ye..:P

    ReplyDelete
  33. Ala gebu boleh kurus.
    kurus boleh jd gebu. Kihkih !

    ReplyDelete
  34. Gebu..emmm..
    pilihan aku gak.....heehehehhe.

    ReplyDelete
  35. bab lawan pedang tu plg lawak haha
    jap g nak vote afzal # x leh vote guna sms ke hehe :p

    ReplyDelete
  36. Already Vote 4 ur blog (http://socialmediaweek)..Vote mind back..

    http://socialmediaweek.com.my/awards/category.php?id=1

    Wanhazel.blogspt.com.

    Tengs.

    ReplyDelete
  37. betul ke apa yang kubaca nih ? Astagfirullahalazim...


    bab lawan pedang tuh apsal sengal sangat ngko ni setann!! HAHAHA :P

    ReplyDelete
  38. kalau donat dan burger..
    Aku nak yg gebu...

    ReplyDelete
  39. muahaha..tak tau nak komen apa..gebu tu ok kot.:P

    sob..sob..aku tak gebu~!

    ReplyDelete
  40. lepas ko tonjolkan wajah bakal tunang ko tu, akhirnya aku telah tau taste ko macam mana..hahaha

    ReplyDelete


Copyright © afzalsukasuki Designed by azhafizah.com