Pantang Aku Kalau..

8:09 AM

Assalamualaikum,

Bila aku fikir2kan, banyak sangat benda yang aku pantangkan. Pantang jumpa, pantang tengok, pantang itu pantang ini. Kalau tak berpantang dalam hidup ni.. bukan manusia normal namanya. Yeah hidup aku banyak pantang larang. Hidup biar berpantang.. barulah nampak kacak, comel dan subur~

Aku pantang tido kalau takde bantal peluk. Tak mati aku kalau tak berbantal kepala tapi kalau takde bantal peluk aku rasakan dunia aku berakhir, takde masa depan. Erk! Aku sanggup berperang demi bantal plok yang sebijik tu supaya mudah untuk aku mengira kambing biri2 melompat pagar. Time tacing2 tengok cerita korea..aku leh geget2 bucu bantal. Mungkin gak dengan memeluk bantal, keterunaan aku terjamin. Bukan leh pakai housemate aku semua tu. 'Barang' baik nak pakai lama, kenalah tutup ngan bantal plok takut lemau masuk angin :P *macam takde kena mengena je?



Aku kena ada something untuk dibaca lebih2 lagi komik atau majalah humor.Aku ni kuat berimaginasi,dan aku suka melukis.So aku rasa aku dapat idea2 tu dari situ kot?Bila aku baca komik, aku hepi.. gelak2 bagai. Aku rasa la kan tu kot petua aku kekal langsing dan awet muda gamaknya. Perghh menanah telinga!

Aku pantang jumpa lauk asam pedas ikan pari atau kembung, siput masak lemak cili api, kari ikan, ikan tongkol goreng, telur dadar.. perghh bertakung air liur aku der. Dua pinggan tu harus, 3 pinggan wajib! Aku takde lauk lain pun takpe asalkan ada kicap, sambal tumis ngan telur dadar atau telur mata (telur kuning cair) Pergggh tak nak la aku cerita lagi!! *dok kesat air liur dari tadi

Pantang aku orang pokpek2, sound2 aku bagai macam aku ni berdosa giler. Sampai satu tahap tepu aku akan masuk tido. Tu kira tahap kritikal la.. tapi aku akan kembali cool lepas bangun tido. Aku tak pasti apakah tindakan susulan andaikata di pokpek lagi lepas bangun tido. Setakat ni polis masih belum menerima sebarang laporan daripada mana2 mangsa yang bermulut cilake ni.

Macam2 pantang dalam hidup kita ni. Kita berpantang dari pelbagai segi dan sudut..ada yang baik dan ada yang buruk. Kita yang cukup akal dan sifat ni pepandailah menilai sendiri ye. Ai takkan tu pon aku nak ajar?

You Might Also Like

46 comments

  1. mama memang pantang tengok blog ni...gerammmmmmmm jer..huhuh

    ReplyDelete
  2. wah banyaknya pantang2 dia hihi...

    tapi kan mmg betul la makan berlaukkan kicap, sambal tumis dan telur goreng dengan nasi panas2 adalah terbaek.

    ReplyDelete
  3. pantang 100 hari paling sangap dalam hidup hahahaha

    * aku x tau la pasal shout tu mungkin dia suh letak url blog je x termasuk url entry rasanya

    ReplyDelete
  4. pantang kalu diajak makan pree.... mesti nak ajer....

    ReplyDelete
  5. pantang makan sikit kalau tengah lapar... ^_^"

    ReplyDelete
  6. banyaknya pantang...ko jangan meroyan pulak lepas pantang..kahkahkahkah

    ReplyDelete
  7. pantang fiza kalau blogge tulis macam ni..akekekeke..amboii banyak nau pantang nye..bape hari kene pantang ni afzal?

    ReplyDelete
  8. mengalahkan org dlm pantang jer bro. Boleh tertukar hormon nanti ... :P

    ReplyDelete
  9. Oden memang pantang kalau orang stalker blog aku..kacau daun tau !!! ngiahahahahahaha !!! =P

    ReplyDelete
  10. abg long berpantang mengalahkan orang beranak!!!hahaha....

    part bantal pelok tu same le...sy p memane ke bawak bebear, sumbat dlm beg...xde bantal lain xpe asalkan ade bebear...walaupon dah bnyk dpt komplen dr org ramai yg x sanggup tgk rupa paras n bau bebear yg pada asalny berkaler putih tu hehehe.....

    hah nnt sy lanje abg long mkn nasik ngn telur goreng je ek...sbb sy ade satu port baek punye...sedap nasik putih ngn telur goreng dia hahaha.....

    ReplyDelete
  11. perghh..
    kalah org berpantang ni bro:p

    ReplyDelete
  12. kalau afiq lak pantang bau atau tengok org isap rokok dpn afiq

    ReplyDelete
  13. akak pantang kalau tengok rumah berselerak..

    ReplyDelete
  14. pantang den tengok orang korek idung, den pun nak korek idung jugak..

    ReplyDelete
  15. pantang kalah pompuan beranak.. =.="

    ok. saya potpetpotpet. kena amek insurans nyawa pasni kan.. :)

    ReplyDelete
  16. byk sunggoh pantang larang dia

    ReplyDelete
  17. kau tgh berpantang ape jal haha :P

    ReplyDelete
  18. Huhu..bnyk tol pantang larang.. Awak ni nak kata pantang lepas bersalin pun bukan tapi bermacam pantang yea :P

    ReplyDelete
  19. amboi sakan noh tok ketua..siap berpantang lagi :)

    ReplyDelete
  20. pantang nmpak sale, mesti cik tikah nak kuarkan duit :P

    ReplyDelete
  21. aku pantang kalo orng berjamban tak flash..!!

    ReplyDelete
  22. pantang btl aku bca entry ni..dok nk tahan gelak pun x leh ..mmg awet muda la aku kalo salu dtg cni..hhaha

    ReplyDelete
  23. pantang betul kalau broadband lemau..jd berukband!

    ReplyDelete
  24. Dah follow sini.Jemputlah tengok blog ini.Kalau okay, sudi sudi lah follow hehehe
    http://awieomar.blogspot.com/2011/02/sedang-diperkemaskini.html

    ReplyDelete
  25. tok ketua ngan bantal busuk beliau tak dapat dipisahkan. bertuah saya dapat mengenali bantal tok ketua..alang alang nak jugak tengok gambar bantal tok ketua.. ahaks

    ReplyDelete
  26. bnyak nye pntang... jgn pantang mcm org pas bersalin dah la ye.. hehe

    ReplyDelete
  27. entri pantang ko ni wat ak senyum sorang2 petang2 ni..haha..terbaik bro...

    ReplyDelete
  28. Pantang keluar rumah..mesti duit habis.huhu T.T

    ReplyDelete
  29. haha semua pantang..sila jaga pantang tu..takut nti bentan :)

    ReplyDelete
  30. tarasa betul la dengan entri ni..hukhuk

    ReplyDelete
  31. Huh!!!!...banyak betul pantang larang

    ReplyDelete
  32. aku pantang baca entry hang..mesti nak menangis..haha

    ReplyDelete
  33. byk nyer pantang......
    cuma satu jer afzal tak boleh....
    berpantang lepas bersalin....

    ReplyDelete
  34. aku tahu la ... hehehe TERIMA KASIH sebab follow blog aku :D

    ReplyDelete
  35. akak pulak pantang orang mulut celupar..terus akak jauhkan diri walaupun dia dihormati orang lain.

    ReplyDelete
  36. pantang jmpe entry.. trus nk komen. hehehe :D

    ReplyDelete
  37. Pantang betul dgn entri nie.. huh, apa kene mengena?

    ReplyDelete
  38. pantang nak baca entri ni...puteri kena komen gak...hehehe

    P/s Puteri pun pantang tido kalau tak ada bantal peluk...tak lena je tidurnya...hehehe

    ReplyDelete
  39. bnyk nye pantang...erkkk...i pantang kalo tak gelak...muka sekupang pon pantang...hahahaha

    ReplyDelete
  40. tu dia...pantang tak hengat! biasa kalu org tgh pantang kena mkn byk black paper n ginger kan? apa lagi...g la jadi mcm ginger spice :D

    ReplyDelete
  41. pantang kalau ade orang panggil i tiuttt..terasa kembang kembang semua..hahah

    ReplyDelete
  42. part pantang makanan to takleh blah. meneleh air liuq. atoyai

    ReplyDelete