Aww Janganla Pandang Saya Begitu..

7:39 AM

Hari ni Hisyam ngan Daus nak ubah selera. Teringin pulak tekak mereka pekena makanan-laju, yela asyik2 tibai megi kari je. Paling kuat pon yang spesel sikit megi kari telur, dengan sedikit modifikasi panambahan cili api.. tu pun jarang2 jumpa. Kira kalau ada telur tu.. makanan paling mahal la yang orang boleh jumpa dalam umah bujang dorang tu.

Berbekalkan duit sebanyak RM12.75 sen termasuk gov tax, Hisyam menyeluk ke dalam sakunya dengan teliti. Hilang waima 5sen sekali pun jangan haraplah cashier tu nak layan. Daus taknak mengalah, dengan duit lebih 5sen berbanding Hisyam dia rasa dia cukup kaya malah tampan bergaya. Tak perlu deodorant bagai sebab deodorant yang dicolek ke ketiaknya pagi tadi masih ada bau..cuma ada sedikit bau2 asam keping saja. Tak tunggu lama, kedai pakcik janggut putih dengan resepi ayam temurunnya mereka terjah dengan menaiki basikal berbakul di depan. Bukan apa senang nak isi botol air, kata Hisyam la..

Sementara menunggu Hisyam beratur di kaunter dengan gaya mengalahkan orang kaya, kaki siap goyang2.. tangan kat dlm poket. Poket seluar la, bukan poket baju!! Agak bangang kalau 2 tangan masuk kat dalam poket baju *aku pun tengah bayangkan nih. Daus pulak tunggu kat meja makan. Dalam kesibukan Daus perasan ada mata sedang memerhatikannya. Tak berapa jauh.. selang dua buah meja di depan bahagian kanannya. Bukan sekali, tapi banyak kali. Cantik awek tu, seorang pulak. Daus meninjau2 kot2 dia datang berteman.. tetapi tak nampak tanda2 yang dia datang dengan kawan lain. Ada can! Tatkala mata awek tu memandang.. Daus pulak yang tersiput siput malu. Merenyam macam budak bingai adanya, kombang kompih lubang idongnya sempatla dia ukur.. sama besar ngan ukurlilit penutup sos yang ada atas meja.

Bila Hisyam datang bawak menu yang dipesan, lantas Daus mencapai pinggannya dan pergi beralih ke meja awek tersebut. Hisyam tersengih, faham benar perangai kawan dia tu sorang. Tak padan ngan muka megi ada hati nak mengorat! Tapi Hisyam hairan bila melihat Daus makan dengan linangan air mata sambil bunyi wuwuwu~ Menangis teresak2 sambil suap ayam dalam mulut. Sesekali dikesat hingus yang bertakung atas bibir. Apahal mamat sekor nih??

Bila sampai je kat umah, Daus mula bukak cerita. "Aku tengok awek tu pandang aku. Bajet ada can la. Tapi bila aku sampai kat meja dia, aku tengok dia juling daa!! Bukan setakat juling2 air lagi, ini tahap juling peringkat negeri dah ni!! Mata kiri pandang depan, mata kanan dia tu 45 darjah mencapah ke Tenggara pandang aku. Tu yang aku bajet dia usha aku ketaaatt je dari tadi, rupanya tak. Dia pandang depan sebenarnya tu, aku yg perasan dia pandang aku. Pandai betul minah tu bermain2 mata. Sadis tak? Sadis tak?!!", Daus mencebik sambung nangis.

Apa yang boleh Hisyam buat selain ketawa terbahak2. "Amik kau awek juling yang ko dapat. Senangla kau kalau ngan dia nanti lintas jalan takyah pandang kiri kanan lagi!!", Hisyam mengekeh2 ketawa sampai putus urat kentutnya.

tomey tak titew uat camniew?



Moral of the story : Jangan gelakkan orang, kan dah putus urat kentut :P


*****


Trimas kengkawan kepada yang sudi vote aku untuk SOCIAL MEDIA AWARDS dalam kategori MOST FUNNIEST BLOG. Saje suka2 isi masa lapang :) Pada yang masih mahu menge-vote sila klik link di bawah, sign up dulu sebelum vote. Trimas :)

You Might Also Like

41 comments

  1. Ahahaha..sakit perut baca..itu la, jgn perasan sangat..huhu..ada ke juling peringkat negeri afzal..ahahaha :D

    ReplyDelete
  2. kah3x.. men julin2 mnje jew awek tu :D

    ReplyDelete
  3. kahkahkah...tu la,cpt sngt terpngaruh..hahahahahahahaha..truk juling tu...=___=""

    ReplyDelete
  4. hahaha...aduih lawak2...x baek ouh...huhu

    ReplyDelete
  5. Kesian kat nasik tu, eh iya ke... ^_^

    ReplyDelete
  6. Agak heran nape byk sgt citer Melayu yg bertemakan wanita Melayu juling la, jongang la, bedebab la... adakah ramai wanita Melayu sebenarnya tak ayu spt yg digembar-gemburkan oleh Mawi?

    ReplyDelete
  7. kahkahkah..lap hngus bertakung ats bibir ! wuwuwuw~ mmg sadisss..

    ReplyDelete
  8. hahaha. muka megi? wuwuwuuwuwu

    ReplyDelete
  9. dasat juling sampai mcm tu skali.

    ReplyDelete
  10. errr...

    err....errr...

    xtahan....

    xtahannnnn

    keh keh keh keh

    ReplyDelete
  11. wahaha !
    lawak sie..yg masukkan tgn dlm poket tu awal2 aku dah bayangkan..lain kali kasi jelas sikit la..haha

    ReplyDelete
  12. bhahahaha ! mcm siotlah. mcm2 juling daaa dia. hakhak... abg nie kann.. ish. kita yg baca nie x bnti2 gelak tau. grrrr

    ReplyDelete
  13. muahaha..awat ho*** sngt muke uh?

    ReplyDelete
  14. hang ni afazal...tri kerul atas tu

    ReplyDelete
  15. memang putus urat kentut macam ni pejal..sian pulak tengoknye..tu la lain kali jangan gatal sangat..kan dah kene

    ReplyDelete
  16. kih..kih...
    moral of the story, jangan cepat perasan...

    ReplyDelete
  17. haha..apa pompuan tu kata kat dia eh..=.=

    ReplyDelete
  18. ngahahaha,-,-''
    kemain nak ngorat aweks sangat.

    ReplyDelete
  19. itulah...kan orang dah cakap, tengok siang pandang2 tengok malam dengar2..semoga tak jadi yg kedua kali hehehe

    thanks ye Afzal

    ReplyDelete
  20. susah payah dpt mkn kepci dah jd tragik...

    ReplyDelete
  21. entry yang nice..
    blog yg superb!

    thanks! nice to meet you..

    http://shaberry92.blogspot.com/ (blog kpop)
    http://sabryoppa.blogspot.com/ (blog personal)

    ReplyDelete
  22. entry yang nice..
    blog yg superb!

    thanks! nice to meet you..

    http://shaberry92.blogspot.com/ (blog kpop)
    http://sabryoppa.blogspot.com/ (blog personal)

    ReplyDelete
  23. hahahaha...lain kali nak ngorat bagi salam dulu. Padan muka :P dah la ketiak bau asam keping..lobang hidung besar penutup botol sos..

    ReplyDelete
  24. Mujur ada awek juling tu...
    kalau tak, awek mana yang nak tengok muda dia tu agaknya..

    ReplyDelete
  25. haha. tak baik tau,, kesian orang2 juling. huu

    jom baca sebentar..
    http://lolz-l.blogspot.com/2012/02/sila-baca.html

    ReplyDelete
  26. tak baik ngata org juling afzal....
    kechik ati mereka.....
    sensitif tau !

    ReplyDelete
  27. kehkehkeh...kesian daus..dah la bukan selalu boleh makan sedap2...sekali daaa jadi macam tue...(^_^)

    ReplyDelete
  28. laaa die perasan rupanya. haha kesian2... haha

    ReplyDelete
  29. awasss..usah mudah terperasan...huhu

    ReplyDelete