'> Khalila Oh Khalila | afzalsukasuki

Blog Sihatimerahjambu



Tuesday, February 28, 2012

Khalila Oh Khalila

Assalamualaikum,

Khalila? Sape Khalila? Korang kenal? Aku kenal.. baru je kenal :) Yup dak ni gak seorang blogger. Kenapa ngan dia? Nak tau lebih lanjut?? Aww gedik korang ea?? Mincik gatai merenyampah haku! Puih Puih!

Khalila, seorang blogger perempuan yang merah jambu hatinya.. blog pun merah jambu. Biasala gegerl. Memula aku pon macam korang ingat laki. Oh blog dia ni dipenuhi entry2 berkaitan tutorial. Tutorial buat karipap, kuih koci malah ada gak cara2 nak kacipkan anak tenggiling dengan sesumpah dengan harapan bakanya mampu diternak serupa kambing. Tak aku tipu, kalau ko percaya.. tak taula aku. Genre blog dia berkaitan tutorial.. malah sekarang tengah run blogshop! Bagus budak ni, jinak boleh bela:)

KLIK SINI untuk usha dengan lebih

Gadis comel serupa aku ni.. berasal dari Perak Darul Naim, berusia 37 tahun (13 tahun dari sekarang.. So korang kira la umur dia sekarang). Bakal cikgu Persuratan Melayu di IPG Pantai Dalam. Katanya setakat Mid Valley tu dah macam kedai runcit bagi dia. Beli kelapa parut, serbuk kari, beli Tora Dindang. Owh dia pemalu.. serupa aku gak *uhuk3 ketawa tutup idung

Khalila ni anak pertama dari 4 orang adik beradik. Maaf bagi jejaka2 di luar sana, dia sudah berpunya dan sudah semestinya bukan aku.. jangan haraplaa kan!! Budget kawen umur 28 tahun. Tak banyak cakap, suka bertenteng atas eskelator dan main sahibba sewaktu tunggu lif di mana2 bangunan kerajaan *pon aku tipu. Dia mula berblog pada tahun 2009, tapi mula aktif pada tahun lepas. Dia admire blogger bernama Daniel Adie.. pon seorang cikgu. Jadi kepada blogger2 yang merupakan seorang ahli bomba mahupun ahli sarkis.. jangan rasa keciwa sebab budak ni minat blogger2 cikgu je.. yang tampan lagi rupawan macam cikgu Daniel Adie ni :P Muka tahap2 picisan macam aku ni dok tepi men masak2 je..

Kenapa aku merepek meraban ni ye? Ni semua segmen yang aku buat untuk Geng Blogger Sengal. Tujuan utama untuk berkenalan dan merapatkan hubungan antara blogger je. Secara tak langsung korang pun boleh kenal sama ye tak? Aku harap dengan cara ni, aku dapat naikkan nama2 blogger yang mungkin ada antara kita tak kenal.. tapi mempunyai potensi yang besar untuk berada seiring dengan nama2 blogger terkenal tanah air satu hari nanti insyaAllah. Kalau tak kita tolong sesama kita.. sape lagi kan? So geng2 aku yang lain pun ada buat entry blogger2 macamni. Hope kita leh kenal lebih dekat.. bukan setakat gitu2 je :)

So apa kata kita sama2 kenal si Khalila ni kan :) Tak rugi pun sebab blog dia banyak tutorial..leh jadikan bahan rujukan. Dia pun tak sombong :) Say hy to Miss Khalila :)

tak puas usha lagi?? Dasar nafsu kuda!! KLIK SINI balik




P/s : Kalau boleh aku nak review lebih ramai lagi blogger2 lain :)

43 comments:

  1. terbagus ...oo khalila ..mcm cite hindustan pulak ...

    ReplyDelete
  2. comel nye khalila.. hehe terbaek lah tuk ketua citer, sengal still menten.. ahahaha :D

    ReplyDelete
  3. wahhh...bakal cikgu rupanya..^_^


    *terbaik tok.....heee

    ReplyDelete
  4. heheee.... tok, ne ade berasaskan tutorial. cacamarba mcm nasi bungkus mamak kuah campur ade la. time kasih, pantas tok buat entry dr sy. x bleh jadi, kene mnyusul segere nih!

    ReplyDelete
  5. k fine,terjah skrg..kui3
    cg lila..comel je name ^__^

    ReplyDelete
  6. best2..leh jdi contoh gak utk kami yg lum wat ni..hihihi

    ReplyDelete
  7. ekeke itulah alkisahnya siapa khalila hihi... jom jom terjah blog dia... (~_~)

    ReplyDelete
  8. ekekee itulah kisahnya siapa khalila...hehe jom jom terjah blog dia... (~_~)

    ReplyDelete
  9. kihkihkih. khalila. sedap nama tu. comel pun comel. mcm gua :) haha

    ReplyDelete
  10. khalila antara pengomen tegar blog "phat corner" terima kasih khalila

    ReplyDelete
  11. jap nak pi terjangg dia..eh, terjahh laa!

    ReplyDelete
  12. haha..nafsu kuda aku takde tok..

    kalau ko nak..review blog haku plak..rajin! kah kah kah

    ReplyDelete
  13. phewittt! nak terjahhhh dak blog pinky minky~ Hihihi:)

    ReplyDelete
  14. amboi, sakannya menyeru si khalila tu...kang masuk dalam mimpi tak bangun2 tdo..ekeke

    ReplyDelete
  15. Kalau aku tak baca sampai habis sure aku ingat kau tengah promote awek kau...hahahahhaha

    ReplyDelete
  16. segmen review ke hape nie ? heheheheh.

    ReplyDelete
  17. "gadis comel serupa aku ni.." ???errrr.....;PP

    ReplyDelete
  18. owh ni Khalila upenyer... comel... klu tau dah ngorat awl2 ... ekekeke...

    ReplyDelete
  19. abg mtk maaf lama x singgah sini sbb bz skit

    ReplyDelete
  20. Tok Ketua saya datang nak kipas tok ketua.. get well soon tok ketua

    ReplyDelete
  21. <-- si penyibuk . dah p terjah dia. suka daniel adie tu, blogger retis tu kan ? XD bai tok ketua

    jom komen cini pulak cinta, kawan, kawan cinta ;)

    ReplyDelete
  22. Wahhhh bgusnya buat review about blogger... Mmg terbaek.. Bukan takat nk kenal gitew2 jer kn bout more to make frend kn? Teruskn usaha murni anda... I likeee

    ReplyDelete
  23. ooo begitu..ingatkn dia sebagai penolong ketua kg sin chan

    ReplyDelete
  24. hehe..
    ingatkan awek baru dh td...
    br je nk gosip2..
    actually dh knl si ila ni..
    dia mmg x nyombong..keke :p

    ReplyDelete
  25. name comel..orgnye pon comel je kan :) hehe nk say hai jugee kat beliau :)

    ReplyDelete
  26. terbaik!!
    CK otw siapkan tugasn tok.. :D

    ReplyDelete
  27. salam perkenalan khalila.. nice name~! =)

    ReplyDelete
  28. http://mustwaniekl.blogspot.com/2012/02/siapa-zareliqa-afiqa.html

    yang ni mas dh siapkn.nk letak doc dh xde dh..pe2 trima ksih

    ReplyDelete


Copyright © afzalsukasuki Designed by azhafizah.com