Jangan Follow Aku Akak Promoter!!

11:21 AM

As salam,

Bila korang nak membeli belah, ada tak rasa terganggu tatkala diekori oleh akak2 promoter kedai tersebut? Perghh sangat annoying kan dok folo buntut kehulu kehilir? Jangan risau ada solusinya.. tak sia2 ko datang sini, dah dapat tips dari aku haha. Hah siap sedia pen ngan kertas..



  • Bila rasa mula diekori, korang lepaskan kentut barang sepam dua. Ini bagi menjarakkan antara korang dengan promoter tersebut. Simpan kentut lebih lama untuk mendapatkan efek yang lebih dramatik. Lagi tengik baunya lagi bagus.. melainkan bau kentut korang iras2 bau kentut promoter itu, tak dapek den nak nolong sebab kompom tak meninggalkan kesan!
  • Datang je promoter dari belakang, cepat2 korang merapati pelanggan lain dan bertanyakan apa yang boleh korang bantu. Ini bagi mengelirukan promoter yang mengekori korang tadi, semestinya dia musykil yang korang ni pelanggan ataupun pekerja yang baru diterima kerja di situ.
  • Teknik seterusnya memerlukan korang mempunyai tahap stamina yang tinggi. Bila diekori promoter, korang biarkan dia ikut korang pusing satu kedai tu sampai dia penat. Kalau boleh berlari.. lari asalkan mencapai apa yang kita mahukan. Pastikan korang membawa bekalan air lebih, pain killer kot2 kaki korang terpeleot dan sapu tangan Good Morning untuk lap peluh
  • Bila dia mula rapat, dengan lantang ko jerit PEROGOL!! PEROGOL!! dan pada yang sama kelibat promoter tu akan hilang dari pandangan mata korang. Jerit dengan penuh gaya dan ekspresi muka bagi mendapatkan feel lakonan yang lebih berkesan
  • Ada peluang cepat2 korang menyuruk di celahan baju2 yang ada. Pasti promoter tu akan tercari2 dan bila tak jumpa, dia mula give up dan pergi ke customer lain. Selain celah2 baju, korang boleh nyuruk dalam almari, tong sampah mahupun mesin kira2 kat kaunter tu
  • Agak2 dia ralit pandang tempat lain cecepat ko menyamar jadi patung display kedai tersebut. Keberkesanannya bergantung pada struktur bentuk tubuh dan muka korang. Muka jawa, ada lopak2 jerawat sila cuba kaedah lain sebab aku kompom kaedah ni tak berkesan ke atas kau
  • Sebelum dia folo korang, apakata korang folo dorang dulu. Biar dia rasa macamana rasa difolo dari belakang. Padan muka dia!
  • Korang beli online je la..senang citer



P/s : Ramai je yang follow aku.. lagi2 kat blog. U follow i, i follow u balik aww

You Might Also Like

30 comments

  1. menyampah giler kalo promoter follow kita.. spoil mood nk shopping...

    ReplyDelete
  2. kalau promoter tuhh lawa, aku mintak jerr no tepon dia.. pastu deal ajak datim.. hahaha..

    ReplyDelete
  3. haha. selalu dh kena. dia ingat kita ni nk mncuri ke apa. hahaha.. mcmlah kita takde duit.. chitt ! selalunya bila masuk kedai sinma.

    ReplyDelete
  4. Hahaha.. Tips sengal x leh guna :p

    ReplyDelete
  5. haha...boleh gune tips ni pasni.. :p

    ReplyDelete
  6. kannn!. aku memang menyirap dtg kedai cmni. kalau aku. bila dah kena ikut. aku pusing satu kedai. then aku keluar terus...

    ReplyDelete
  7. hahaha tips no 4 tak blh blah laaa tok...kalau promoter tue prmpuan jugak camner hihi adakah nak jerit PEROGOL PEROGOL hihi..

    ReplyDelete
  8. promoter selalu yang bermuka ketat..budget macam kita ni takde duit nak beli kan..tapi tips pejal tu kene banyakkan pilihan lagi tu..hehehe

    ReplyDelete
  9. gua malas layan. gua buat tak endah je. tapi kalau dia still follow, gua pandang je dia lama2. last2, pergi la dia :)

    ReplyDelete
  10. Lemas aku kalau promoter ikut 2...huhuhu

    ReplyDelete
  11. rase nak kentuk kat muke die.harharhar

    ReplyDelete
  12. macam mana nak jerit perogol kalau promoter pempuan -,-

    ReplyDelete
  13. Kekdah yg last tu je yg i berani buat... Huhi huhi

    ReplyDelete
  14. klo kentut bunyi..diorg ske tu..siap senyum2 lagi...klo kentut busuk smpai gajah pn pengsan..haaa..yg tu di suggest sgt2

    ReplyDelete
  15. hahhahaha...yg last terbaik..

    ReplyDelete
  16. hahaha ada gak promoter yang baca ni kang sentap dia..tapi betullah tak suka depa ikut2 kita nak pilih barang..tapi tu dah kerja dia kan..kalau asyik ikut jer biasa terus keluar je dari kedai tuh..ahah

    ReplyDelete
  17. mmg tal suka sangat.. terasa tak bebas nak memilih

    ReplyDelete
  18. same la ngan aku tok..menyampah doe dorang ni..ikot2...huh!muke aku ni ade mcm perompak ker?tapi tips2 ni bagus la tok..yg penah aku buat pusing keliling kedai..penat dia ikot..last2 aku x beli pape pon..haha..padan muke dia tok..kakaka

    ReplyDelete
  19. menci bila asal masuk kedai jer terus promoter ikut dari belakang..xder privasi langsung nak pilih baju...LOlzzz

    ReplyDelete
  20. Huarghhh~ aku tak suka aku nak coping li brg, ade brader2 sister2 ikut. Tips gua..pandang dia lama2 je. -_-

    ReplyDelete
  21. memang selalu kena dan tak tergamak nak cakap "boleh tak jangan ikut biar saya melihat dengan tenang...." sebab muka promoter yang ikut tu bengis2 selalunya....

    ReplyDelete
  22. hahaha... kalo wat mcm ni, confirm akan terpahat dlm memori promoter tu sampai bila2.

    ReplyDelete
  23. lemas dan rimas gak lah klu kena follow mcmni... ape kata korang bagi link blog kat diorang kasi dorg follow.. ekikiki...

    situasi mcmni selalu berlaku... nyampah pon ada... tp kan x baik ckp dorg mcmtu..diorg cari mkn..bos diorg yg suruh buat mcmtu..ada sbb..pertama elakkan kecurian...kedua layan customer like king...
    tpkan... aku rimas sbb nak beli seluar dalam pon nak ikut sampai 2org..malu la aku...nnt dia tau saiz aku macam mana? hakhak..

    ReplyDelete
  24. misz_eyza said...

    hahaha tips no 4 tak blh blah laaa tok...kalau promoter tue prmpuan jugak camner hihi adakah nak jerit PEROGOL PEROGOL hihi..

    KLU PROMOTER TU POMPUAN JERIT JE.. "PECOPEK" TOLONG!!!! TOLONG!!! HAHAHAH...

    ReplyDelete
  25. cam harommm petua ko ni..hahahahaha

    ReplyDelete
  26. rimas kalau ade promoter dok follow...... bagi hink pun tak faham2...baik blah aje.....

    ReplyDelete
  27. Memang rimas bila promoter asyik ikut jek.Pehh, nak pilih pun tak fokus! huhu

    ReplyDelete
  28. jgn folo sy rapat2, nanti sy trus x shopping kt situ, hukk...

    ReplyDelete
  29. akak promoter ni satu gak. mcm la kita tak pandai nak pilih barang sendiri. takshuka tol, adoi >.<"

    ReplyDelete