Kemana Perginya Henpon Kalau Tak Ke Lobang Jamban

11:15 PM

As salam,


Agaknya korang ingat tak bila 1st korang pegang henpon, dengan kata lain.. memakai henpon secara rasminya dengan bangga, kehulu kehilir berjalan sambil meletakkan henpon di telinga walaupun tanpa panggilan masuk mahupun keluar dengan niat orang akan memandang lalu takjub? *benti menapas jap

Aku nak cerita sejarah aku ngan henpon. Dulu setelah puas beratur menunggu giliran untuk menelefon mak abah mahupun sekandel di public fon, aku mula menunjukkan riak kagum bila kawan sekolah aku bawak henpon alcatel secara underground semasa form 4 *almaklumlah sekolah asrama. Bukannya sebelum tu aku tak pernah tengok.. malah aku sendirik pernah bawak. Tapi botol air berbentuk henpon la. Kawan aku bawak, kemain kecik lagi berwarna warni. Wah comel!! Bila gamaknya aku leh pakai nih?

boleh lipat2 plak tu? Aww *pingsan akibat terlalu kagum

Berkat kesabaran dan kesungguhan membuat muka kesian dan manja macam zirafah, aku akhirnya dihadiahkan sebuah henpon jenama GSM oleh abah aku, tu pon lepas aku ngan adik beradik sibuk berebut nak pegang henpon yang baru dia beli kat bukit Jalil, Nokia 3210. Rege time tu RM990 sekali simkad pergh!! Almaklumlah baru kua kan? Abah aku bagi pon sebab aku dapat masuk U time tu, senang nak koling2 katanya.. takyah anto surat. Lalu sebermulalah fiil aku ngan henpon ditangan untuk sambil buat2 dail nombor untuk kol lebih2 lagi depan awek2, kalau boleh cari tali nak sangkut kat leher walaupun aku tau berat henpon tersebut hampir 5kg. Mujur takde jual

henpon abah aku yang mahal nak mampos


henpon aku yang separa mahal nak mampos *nak menang gak
Oh yang terjulur kua tu antenna, selain mencari signal ia juga 
boleh digunakan untuk mengurik idong dan cocok pinggang 
kawan dari belakang time nak pinjam nota


Berkat tanak lepaskan henpon di tangan, semasa aku baru nak mukadimah uk-uk.. henpon aku yang pada sama kadang2 aku jadikan penyendal pintu bilik terjatuh dan berguling2 chantek lemah longlai masuk ke lobang jamban dengan jayanya. Pergh!! Meleleh hingus membasahi misai yang nipis ketika itu. Eh opkos la aku amik balik, tapi kesian la pada orang yang baiki henpon aku time tu.. aku kata masuk dalam air je, tak cerita dengan lebih lanjut berkenaan daki2 pada dinding henpon itu. Harap dia basuh tangan sebelum makan.

Begitulah berakhirnya riwayat Paiman Tukiman di lobang jamban *mana aku rembat nama daa. Bak kata patah-patah lama, apa guna henpon sebesar bata kalau takde koler ringtone ; bermakna jangan bawak henpon masuk jamban, kelak dia pon teringin masuk lobang jamban sama. Sekian


P/s : Henpon korang macamana?

You Might Also Like

42 comments

  1. tepun antena tu aku buat main sulax2 arnab je dulu

    ReplyDelete
  2. hp wa yg jenis boleh minum air tu,haha

    ReplyDelete
  3. Huyyoooo... tak sangka zaman tu ada jgk orang seludup masuk henset dlm asrama... canggih aku tgk antena dia.. lawa ekekeke :p

    ReplyDelete
  4. hahahaha..alcatel tu sangat2 top suatu ketika dulu..hehehe

    ReplyDelete
  5. remy mula2 dulu pun pakai alcatel......
    best !!!! hp pertama yg remy beli.....

    ReplyDelete
  6. ko jgn bgtau org
    1st time aku pakai hp
    aku jumpa hp tu tgh jalan...bump!

    ReplyDelete
  7. dulu2 henpon baru kuar mmg mahal gila ..
    setakat ni henpon wa tk smpai masuk lubang najis lagi haha

    ReplyDelete
  8. aida pernah guna alcatel dengan lampu ala2 oren..lepas tu advance sikit nokia 3310 casing pooh.. haha.. lawak betul bila ingat balik.

    ReplyDelete
  9. hahaaha...ambik blk tu basuh tangan tak? hihi...

    ReplyDelete
  10. hp aku pernah jatuh dlm jamban !!

    ReplyDelete
  11. hahahaha...tu la penangan 'mahal nak mampos'.hahahahhaha
    dulu time syu 3310 tgh fofular...tp xdpt jugak :(

    ReplyDelete
  12. tompang pomot....sila undi saya.tarih akhir 19 april

    http://tunzhotspot.blogspot.com/2012/04/kleenex-fan-of-week.html

    ReplyDelete
  13. ko sendal kat mana, kepit kt telinga ke hapa.. Terus masuk muzium lar hp ko tue..

    ReplyDelete
  14. ahaks kalau henpon tok masuk lubang jamban, henpon eyza la terjun masuk dalam air milo hihi sib baik masa tue milo dah tak panas.

    ReplyDelete
  15. nokia paling bawah tu aku penah pakai masa tahun 2000 housing kuning lagi u olsss

    ReplyDelete
  16. hewhew kite budak skema, takdo fon

    ReplyDelete
  17. Mahal gilos. Skrg hp android pun boleh dapat yg murah. HAHA :D

    ReplyDelete
  18. lu pya cerita smlah ngan gua pya..ms nak dpt 1st hp..tp bab msok jamban xde dlm senarai..gua mmg sopan msok jamban kahhhhhhhhhhhhhhhh

    ReplyDelete
  19. jal aku pakai henpon masa sem 3 diploma.. aku org susah jal.. :P

    ReplyDelete
  20. sebab tu den malas nak bawak henpon bila kua. tapi kena tahan telinga la..hehe

    ReplyDelete
  21. siap amek balik ? eeeyyyeeerrrkkk. hahahaha. pernah jugak masuk dalam lubang jamban, tapi ghedo jep la. tak sanggup nak amek.

    ReplyDelete
  22. dlu masa form 1 ade senior bwk hp ericsson mcm dlm gmbar tu..muka bangga yg dia pamerkan mcm nak bagi pelempang je masa tu..mujur la masa tu form 1 lg..

    ReplyDelete
  23. wakakakak.. euww euww loklaq.. b
    psanan lgi satu jgn bwak ketika bsuh pnggan

    ReplyDelete
  24. Euwwww! siap ada daki2 lagi tu.wekk~ hahaha, belum penah lagi npon golek2 dalam lubang tandas.huhu

    ReplyDelete
  25. First tyme pakai hp masa sem 2 masuk U. Masa tu 19tahun kut, tahun 2002. Gila bangga masa sem 1, satu sem hidup berjauhan dgn femely tanpa hp. Sem 2, dapat je ptptn terus beli Nokia 3310, masa tu harga RM400 kut. Simkad masa tu pun mahal gila lagi >100 hengget.

    Masa sem 1, pernah pegangkan hp member & tyme tu kena dengar taklimat. Tetiba hp member bunyik, gila gelabah taktau nak buat apa. Serius taktau langsung pasal hp masa tu. Tak pasal2 kena tenung badi dengan speaker tu, & satu dewan tgk. Ahhhhhh!

    Sory komen panjang :D

    ReplyDelete
  26. akhirnya ke lubang jamban jugak ye..dulu mula mula pakai nokia 3315 canggih sikit shape dia dai 3310.masa tu dalam rege RM3++.Kira dah murah sikit dari RM990 tu..gilos mahal nak 1k dah kan.skang ni tak sampai seratus pun dah leh dapat..tapi syg model ni takde lagi..ok.melalut komen..kalau tak nak ke lubang jamban,jangan le bawak ke jamban kan macam pejal pesan tu..hihi

    ReplyDelete
  27. gile mahal!! henpon tue 990 kosong? haha kalau henpon 990 skrg dah super canggih kot! tiap mlm leh 3g aweks kilang kan! :)

    ReplyDelete
  28. ko amik henpon tu basuh tangan tak zal.. dgn ko ko sekali tak basuh tangan bagi org kedai.. mmg terbaik la sisa2 daki tu..wakaka :p

    ReplyDelete
  29. jaja baca..tekun.

    ahahahaha

    hahahahahahahahhahaha

    ahahahaahahahahahahahahahaha

    ReplyDelete
  30. hahhahhhahhahhha, tak abes gelak lagi nih...

    ReplyDelete
  31. sy start dgn 3310.. org utara panggil 33 sekupang ^^

    ReplyDelete
  32. pernah sekali jatuh lubang jamban.. rosak terus.. masa tu nokia first x der antena.. frust.. terus beli 3310 (baru kuar) mahal tuh...

    ReplyDelete
  33. ni dah kes aniaya ni. kesian kat org yg repair hp tu. agak2 dia ada terbau something x. hahaha...

    ReplyDelete
  34. 1st time ada HP sendiri masa umur 18 tahun, belum pernah masuk lobang jamban lagi...hehe

    ReplyDelete
  35. tak pernah lagi xp macam tu heheh

    ReplyDelete
  36. hp aku pun pernah masuk jugak. tapi aku hanya mampu melihat dan redha -_-

    ReplyDelete
  37. beuhh ...ane malah belum pernah tuh...:D

    ReplyDelete
  38. leee, jatuh kat jamban pula XD. aihh, mula2 pakai phone mmg excited kot. kekeke, nak show off tu punya la banyak feelingnya. XD

    ReplyDelete