'> Aku Yang Comel Ditipu Tipu Lagi Ouch! | afzalsukasuki

Blog Sihatimerahjambu



Thursday, May 31, 2012

Aku Yang Comel Ditipu Tipu Lagi Ouch!

Assalam,

Lama dah aku tak borak2 kat sini. Rasanya last aku kat sini masa aku form 3 rasanya. Mesti korang dah besar panjang kan? Oh yang besar panjang aku khususkan kat geng2 laki je.. yang pompuan tak terlibat sama sekali aww kahkahkah

Semalam petang ada mamat kol aku. Alkisahnya aku nak tolak rim aku, 2 bijik. Mamat ni plak lokasi dia kat Bangi. Aku kata wiken la.. sebab harini aku keje. Dia kata dia nak sangat.. nak nak sangat tak terbendung lagi napsu di jiwa. Kalau boleh dia kata nak guna pintu suka ati. Aku bajet muka dia mesti macam Nobita! Asyik kol aku, mesej2 ngalahkan orang bercinta punya fiil. Sebeb keterdesakan dia nak rim tu, aku pon deal trun Bangi semalam.

Pas balik keje petang tu, aku ngan dak2 umah aku trun sekali. Aku kol mamat tu, tak berjawab. Mesej tak bereply. Aku positif je fikir mungkin dia keje sebab janji malam. Kol 6 bertolak, sampai Bangi kol 9 malam. Aku kol masih tak berangkat.. sampai kol 11. Hangin yang sepatutnya keluar kat buntut, tup2 naik ke kepala dah. Berangin aku satu badan! Last aku kol bini dia angkat. Katanya suami dia takde kat umah, tertinggal henpon, tatau balik bila.. kadang2 tak balik. Tapi ape yang buat aku bingit bila dia cakap cenggini ;

Aku yang manis macam gula2 kapas : Bila suami akak balik? Dah lama saya tunggu ni, 
                                                             janji nak jumpa. Japgi saya nak balik, esok pagi 
                                                             nak keje
Akak yang bulu idong panjang           : Kalau macamtu awak balik je la
Aku yang manis macam sugus           : Wah senangnya cakap? Meh sini RM150 det minyak 
                                                             ngan tol! Cakap serupa keling!
Akak yang buat2 insaf                        : ..... (diam korek idong)

Aku tatau la kalau akak tu tipu aku ke, suami dia suh tolong jawabkan ke hape sebab memang berpuluh mesej dan miskol aku buat, tu tak tambah lagi ngan miskol dan mesej2 dari kawan2 aku. Cenggini la bro, ko kalau tanak sekalipun.. bagitau aku. Aku stil boleh pusing balik ke Kuantan waima aku dah sampai KL sekalipun. Tarahal, sekurang2nya aku tak rasa sakit menunggu! Tapi ko tunjuk perangai orang tak sekolah! Macam silake!

Sian kawan aku, baru plan nak banje makan dah putus harapan. Sampai Kuantan pagi tadi pukul 3 pagi tu pon aku tekan 140km/h je sebab hujan lebat kat highway, kol 8 pagi tadi aku jadi MC perhimpunan bulanan jabatan. Nasib dah siapkan awal2 teks semalam.

nasib la ada buah hati pengarang jantung aku sorang ni


Bagi sesiapa yang advertised kat mana2, kalau nombor 012-2590504 kol korang kata nak beli barang atau nego, sila berhati2 la ye. Tak pasal2 terkena macam aku plak


P/s : kali ke 3 aku kena tipu. Kali ke 4 nanti memang aku anta pembunuh upahan!

30 comments:

  1. kalau aku pun bengang beb..sabor aje

    ReplyDelete
  2. tu la. sape suruh comel sgt. hihi..

    ReplyDelete
  3. org xde tggung jawab cenggini lah... lepas tgn gitu jer... midle finger to that person...

    ReplyDelete
  4. spesis orang suka main2 ni, mungkin zaman kanak2 kurang kasih sayang rakan2 sepermainan...huhu

    ReplyDelete
  5. huhuhu org mmg memacam, aku dulu kena penjual yg mcm taik, jual brg len, kasik brg len. Memang aku tak halalkan smpai ke titi siratulmustakim!

    ReplyDelete
  6. Laa... camtu je afzal kena tifu. Kuang hasam betul.

    ReplyDelete
  7. apa la dia dapat dengan nipu orang macam tu ..kan??buat dosa kering je..

    ReplyDelete
  8. Kesiannya, ada juga manusia macam ini ya, tak patut betul.

    Tak pe, orang yang ikhlas dan sabar akan beruntung juga nanti ;)

    ReplyDelete
  9. comeynye ayat tok yang last tu , kali ke 4 hntar pmbunuh upahan , shuuukeeee laa ayat cenggitu .. haha

    ReplyDelete
  10. terbaik... haha kalau aku pun confirm marah...dari jauh dtg, tapi dia tak de plak..dah la mula2 beriya2 nak beli...

    sabar je la...

    ReplyDelete
  11. memang perangai tak senonoh smpai menyusahkan orang lain. grrr tumpang emosi :D

    ReplyDelete
  12. pergh!! kalau aku pun berbulu.. ada jgak spesis macam ni. aku tak rasa dia ni nak beli, memang perangai nok haram nak kenakan orang je ni..

    err.. err.. leh tak pinjam keta tu setahun? hahaha

    ReplyDelete
  13. org comey mmg selalu kena tipu.hehehe

    ReplyDelete
  14. Tak payah tunggu 3 kali. Kalau aku 1st time pun dah nak anta pembunuh upahan dah. KO gila Kuantan ke bangi kot. Dia ingat Kl shah Alam jer kot.

    ReplyDelete
  15. err err baru pasang angan nak tipu tok
    dh warning nak hantar pembunuh upahan terus kansel la

    heee

    ReplyDelete
  16. mcm2 hal..bengong punya olang itu macam....gaya mcm nak sangat %&^%*&%^(%*()% marah ni marah

    ReplyDelete
  17. sabo zal......
    nasib baik zal tak byr dulu...... kalau tak lagi rugi beso......
    esok lusa , kena ler mamat tu......

    ReplyDelete
  18. kasihan kau...cilakak betui mamat tu..punya jauh kau datang..fuhh!!!

    ReplyDelete
  19. takpelah apjal..kalau die terkena macam apjal kene tu baru die rasa kan camne hangin tak hangin kene tipu..ish ish..penipu masih berleluasa..ok,noted.save no pentipu tu..takut ditipu jugak.

    ReplyDelete
  20. smpai kat kite berangin. hihihi.. sabo bang sabo.. ^^v

    ReplyDelete
  21. gilo punya orang, nak menipu x beragak !

    ReplyDelete
  22. Salam..shengall..besar pnjg tuk org lelaki jep! hahahaha.

    Kali ke 4 baru nk anta pembunuh upahan..pe klass,hahahaha.

    Sian ko..lain kali, hati2 ya.. org mcmni, hantar samurai ke,ninja ke, tak guna gak..jenis tak paham bhsa.

    kenapa aku lak emo ni,hahaha

    ReplyDelete
  23. waaa ini olong memang tala otak maa..org datang jauh2 ishh

    ReplyDelete
  24. ~menguji kesabaran betul..memang nak kena tue :P

    ReplyDelete
  25. nombor dah ada. kita prank je la blk. hahaha...

    ReplyDelete


Copyright © afzalsukasuki Designed by azhafizah.com