Cenggini Cara Mustajab Ngalahkan Mustajab Pati Halia Untuk Hilangkan Parut

4:29 PM

Assalam,

Pada suatu masa dulu, masa aku sekolah2 lagi la kan tengah lepak2 ngan rakan sebuaian, sejongkang jongkit.. datang la sorang budak tanya cara2 nak ilangkan parut. Tak ingatla time tu aku pernah baca majalah hape ntah, tapi ada la tips pasal nak hilangkan parut ni.

Memandangkan level of konfiden aku di tahap yang membanggakan, aku bagitau la cara2nya dengan menyapukan bahagian parut dengan ubat gigi. Kompom licin parut. Bebudak lain bertepuk tangan dek tips yang aku bagi tadi. Tapi kalau difikir2kan balik macam bingai plak bila bagi tips, pastu orang dok sorak2 bagai. Sewel plak kurasa.

Selang seminggu datang abang budak tu carik aku. Dia tanya ape aku ajar kat adik dia sampai melolong2 budak tu. Aku bagitau la aku bagi tips nak ilangkan parut, guna ubat gigi. Dia tepuk dahi. Dia kata patutlah adik dia melolong2.. ada ke patut dia sapu ubat gigi kat 'anu' dia, gamaknya nak ilangkan parut sunat kot? Abis ubat gigi dia sapu. Mampos!

Selain gigi, tatau plak aku orang pakai ubat gigi kat anu! Puas la abg dia gosok gigi pagi petang nak ngabiskan ubat gigi kat 'anu' adik dia tu.. tanak membazir la katakan kahkahkah

kenyang 'anu' ko makan ubat gigi Kodomo Lion?



P/s : Telur setengah masak la jawabnya beb wakaka

You Might Also Like

21 comments

  1. anu abang berparut..agakx2 nak sapu ape.?

    ReplyDelete
  2. berparut? errr...



    saya berperut je tok ketuat :p

    ReplyDelete
  3. petua tok apjal tak leh pakai..hehe..sian mangsa tu.

    ReplyDelete
  4. kejam...hahahahahaa..cian dia..sure trauma bila tgk ubt gigi..

    ReplyDelete
  5. pehtua yang membawa padah..hahhah

    ReplyDelete
  6. Kahkah! Lucah siut cite ni. Adehh. Kejadah letak ubat gigi kat anu. Walaupun aku tak pernah rasa, tp aku dpt bayangkan weyh, menggelupur gamaknyaaaaa! Bwahaha!

    Membe aku pernah letak ubat gigi kat bibir masa nak tidur. Sbb nak bangun pg esoknya, bibir tebal merah seksi bak angelina jolie gituh! Erkkk. Mmg menjadik.

    ReplyDelete
  7. abam gua tak tahu rasanya bagaimana jadi bolehkan abam menerangkan dengan lebih lanjut..saya budak baru belajar
    kahkahkah

    ReplyDelete
  8. hahaha

    ahahahahaha

    ahahahahahahaha

    hah

    ReplyDelete
  9. hahah parut tang mana.....try gi buat laser kasi buang suka hahaha

    ReplyDelete
  10. hahahahahha..lawak punya entri!!!

    ReplyDelete
  11. petua yg bagus utk jerawat tapi bukan utk .... hehe :)

    ReplyDelete
  12. teringat kisah kechik2 dulu...... remy kena minyak panas..... terus sapu colgate ngan kicap.... pi spital..... nurse perli... apsal tak letak gula ngan garam.... leh goreng terus.....
    nasib baik tak mkn penampar nurse tu....... he3

    ReplyDelete
  13. kesian dak tu oih.. mengelejat la dieee

    ReplyDelete
  14. tok patut try la petua nih.. tok kan nak kawin.. ce tok try.. HAHA

    ReplyDelete
  15. Adik dia nmpak ke parut tue? hahaha

    ReplyDelete
  16. hilang kan parut ke? bukan bagi jerawat cepat masak dan pecah? pelik2 je tok. kang syahid lagi sorg. haha

    ReplyDelete
  17. hahaha...apo kono eh jang??

    ReplyDelete
  18. terimakasih atas informasinya gan, saya mencari informasi tetang jerawat yang selalu mengganggu penampilan wajah.
    Menghilangkan Bekas Jerawat
    .

    ReplyDelete