Cenggini Gayanya Kaberline Tahap Retis!

11:48 AM

Assalam,

Semalam selera aku agak kurang ajar. Ada ke dia mintak fast food! Aku sebenarnya malas nak keluar memalam, almaklumlah pesan orang tua2. Jejaka jawa terakhir jangan selalu kua memalam, ilang kemanisannya nanti. Aww entah manis tang mana aku pon tatau. Pait2 kelat mangga tak masak ada la kot.

Aku drive menuju ke Giant sensorang, dak2 umah aku yang lain pegi dating. Aku pilih kepsi sebab kalau mekdi.. jauh ke bandar. Sebelum aku masuk kepsi, aku check det aku. Ok cukup! Bukan apa sebelum pernah terjadi aku terlupa bawak duit. Order kemain eksen ngalahkan ensen kamen *citer sin chan tengok2 det lupa bawak. Puih!

Harini berbekalkan susuk badan bergetah serupa Norish Karman aku beratur menuju ke kaunter. Ramai kot orang dalam kepsi tu, rata2nya semua pandang aku *ye aku perasan kihkihkih. Owh aweks disebelah, dan2 tu gak aku memeluk diri sambil memegang janggut sejemput dengan harapan gaya tersebut cukup manja dihadapannya. 'Makan sini atau bawak balik?' ralit kemain usha awek sekali sampai turn aku la.

Bagi seseorang yang sedang mengekalkan gaya, mutu dan keunggulan macam aku ni.. mesti konfiden sewaktu mengorder. Aku pandang menu, yeah aku pasti apa yang aku nak. 'Take away ye, regular set chicken mac duluxe satu'. Mamat kaunter tercengang2. Aku salah cakap!! Naarom aku order ape setaaann!! Kemain tinggi konfiden level! 'Err..abang nak apa ye tadi?' Disebabkan kertas soalan objektif subjek kaberline aku dapat A, aku buat2 muka sedikit berkerut bajet macam budak tu salah dengar. 'Aish!! Take away regular set dinner plate satu' sambil geleng2 kepala 2 ke 3 kali bagi menambahkan dramatik efek.


Aku terus bayar, #mahalnakmampos aku check balik 3 ketul ayam. Hampeh aku salah order, aku nak 2 ketul ayam je *tu hidangan snack plate. Awek sebelah aku perati je.. lahanat aku cocok mata dak ni kang! Tapi aku berjaya membuktikan betapa tingginya ilmu di dada. Kalau mak aku tau mau dia menangis teresak2 ada anak perangai serupa Usop Lempoyang cenggini!

You Might Also Like

27 comments

  1. hahahahah XD adoi, salah cakap, terima padah. takpa la 3 ketul tu.. awek tu satu gak, tgk org mkan. kekeke, XD

    ReplyDelete
  2. tu mesti sebab nebes punya pasal..awek dok perati kt sebelah kan.

    ReplyDelete
  3. patutler solid cam norish karman.... sekali tibai ayam 3 ketul....... kih3

    ReplyDelete
  4. haha berangan tak sudah! kan daa.

    ReplyDelete
  5. haha ! tu la tok..kaver macho lagi..kahkah

    ReplyDelete
  6. kahkahkahkahkah

    tulah gedik ngusha aweks
    kang dah tersalah mitak menu mcd

    hahaha

    ReplyDelete
  7. aceceyh.. ckap je nak 2 ketull.. dapat 3 ketul pon perabih gak an.. ahaha

    ReplyDelete
  8. hahaha.. moral of the story ; salah pun takpe, orang bukan tau apa yang kita nak pun kan. lain kali makan bawakla kawan. i follow u.. hehe

    ReplyDelete
  9. muahaha tulah sapa suruh perasan macho kan dah terkena khekeh :P

    ReplyDelete
  10. Susah kalau org asik perasan awek tgk ni kan? Asek nak kaber macho jeh. Tak pepasal makan mlm jadik over budget! Err naseb bek duet cukup masa tu. Kalau tak, beganda ah maluuuuu! Bwahaha :D

    ReplyDelete
  11. Nampak sangat dah lama tak masuk kepsi kan apjal

    ReplyDelete
  12. baru akak tau bila kita bercakap sambil geleng2 kepala akan nampak lebih dramatik..:p

    ReplyDelete
  13. tu dlm otak pikir mcd tu,mmg la~
    hak3

    ReplyDelete
  14. sebenarnye kempunan mekdi. haha siann... takpe asalkan kenyangg :D

    ReplyDelete
  15. hahahahaha.. meh aku tolong cocokkan mata awek tu sekali

    ReplyDelete
  16. ahahahaha!! edit tahap tk igt tuuu

    ReplyDelete
  17. kepci oh kepci...nasib xorder pijja!

    ReplyDelete
  18. Giant mana ekau pegi ni?

    gambar tu ko ke? awat edit sampai camtu, haha

    ReplyDelete
  19. Lol lol. Order mekdi kat kepsi pun boleh :D

    ReplyDelete
  20. hahaha

    ahahahahahhaha

    hebak...hebak...

    ahahahahahahahahah

    ReplyDelete
  21. bhahahaha, kita rasa awek tu mesti gelak kan?for sure punya,hahaha

    ReplyDelete
  22. hahaha... siap sebut haish lagi. mesti tercengang org yg amek order tuh.

    ReplyDelete
  23. haishhhhh hahahaha tu la pasal mate tu dok ushar aweks lagi..kehkehkeh =P







    luv,
    cik ana

    ReplyDelete
  24. mkn sorang x ajak aku gitu la gamak nya

    ReplyDelete
  25. HAHA.konfiden naa tok.


    selalu gak camni..tapi bila order air le..pergi kepsi tp order coke mc'd :D

    ReplyDelete