Blog Sihatimerahjambu

Kenali Blogger : Dulu Vs Sekarang

1:03 PM

Assalam,

Ok tak plan aku nak meng-expose gambar2 blogger malaya? Sepatutnya aku nak buat menda alah ni Jumaat hari tu, abis nama pun cuti. Lappy aku sangkut kat ampaian. Dengan cuaca yang hujan kemain, menambahkan kemalasan aku nak publish entry ni.

Jom apa kata korang tengok sendiri muka2 blogger kesayangan korang ni, dulu vs sekarang. Amacam ada macam nak tersama tak? Ke semakin kacak emsem dan bergaya. Aww

BabyZyra Roxx
Ni BabyZyra Roxx. Rock woo!!
Ko tengokla bibir dia tu, dah leh buat cedok kuah.
Apsal la ko bagi gambar blur, tapi takpe la nampak je kot.
Oh ye sekarang ko makin comel dan pandai buat ekspresi muka :)
KLIK SINI untuk kenal lebih intim


Cik Bulan
Ni adik sayang aku, Cik Bulan. Kecik2 dulu picit choki2,
dah besar dia picit straw. Muka dia ni macam arab kan?
Cantik kan?kan?sila angguk kalau tak aku sumpit korang pakai kacang ijau!
KLIK SINI untuk picit idong dia :D


Emy Ulan
Bila 1st time aku dapat pic zaman kecik dia ni, ai nampak macam kencing aku je.
Aku ingatkan pic anak dia. Comel kan? Aku lagi suka rambut dia cenggini
Ni la kak Emy Ulan. Akak ke? Hahaha
KLIK SINI kalau nak pose lebih daring


Cik Kiwi
Ni cikgu Hazira Alias. Haha aku tau rambut dia kentang!! Lalala~
Gambar waktu kecik nangis nak kena potong jambul yang sejemput.
Dah besau takde plak orang nak motong jambulnya tu.
KLIK SINI kalau tanak kena rejam!


Hatikubaik
Muka polos memang tak nampak macam orang berdosa. Ni la
Mohdhazlan Dreadlock. Err tang mana yang ko dreadlock-kan
tu bro? Aku tauuuu laaa kat mana, bulu selalu tersimpul kahkahkah
Sama ke muka dia? KLIK SINI kalau minat bulu dada dia


Muhamad Jajam
Apela bagi gambar pixel rendah tapi sebab dia punya semangat nak
pemes sehari, aku on kan je la. Kalau tak nampak.. buat2kan 
nampak je la ye. Makin besar makin sihat..dan comel.
Ni la Jajam KLIK SINI untuk mendapat tips 
naikkan berat badan


Korn El Jr.
Haa muka dia ada iras2, tang kening tu. Muka comel baby face la katakan :)
Taknak lepas peluang dia turut menyumbangkan muka time kecik dia.
Eh telinga pon sama, tak berubah saiz bukaannya :)
Sila KLIK SINI untuk mintak no tepon


Maya Mustwany
Ni adik aku Maya Mustwani, muka dia pon tak berubah. Cuma
tang telinga tu aku tak pasti, stil telinga arnab ke hape sekarang.
Aku harap leh tengok dia bertelinga zirafah :)
KLIK SINI bagi peminat arnab


Nabiel Faan
Ni abang Nabiel Faan, malu2 nak senyum lettew. Korang tau sebab ape dia malu?
Sebabnya aku tanak cerita, tapi rentetan daripada 14tahun dia hisap puting. Sendiri
mau ingatla haha. Apasal muka ko lain ni? Dulu emsem, sekarang lagi emsem!!
KLIK SINI kalau korang rasa dia emsem


Puteri Kasih
Hahaha manis kan senyum dia. Dulu macam berisi, sekarang tak berisi dah..
tapi bergetah. Aww. Ni la Puteri Kasih. Tang gigi tu dah nak sama. Eh comel
la dia. Sila KLIK SINI bagi sesiapa yang bujang dan sedia 
dingorati aww haha


Phat The Great
Ni abang long aku Safarin aka Phat, dulu Kuantan dia pegang.. kawasan2 perindustrian 
batik je la haha. Cara senyum masih ayu, rambut berubah. Sekarang memacak *
dek terikut2 budaya barat. Kurus? Dulu gile babeng kurus macam isap
gam je. Sekarang ni nampak la cutting..oh ye suami orang. Haha
Sila KLIK SINI untuk belajar buat rambut pacak 
mahupun belah tengah


Syamsid Flymoo
Ni pulak Syamsid Flymoo. Comel dia kecik2 kan? Dah besar jadi budak
nerd plak. Baguslah cenggitu. Betul ke gambar ko ni? Lain la mata ko.
Dlu kecik2 ko mata kobau, dah besar mata kaji semar ngising je aku 
nengok. Sila KLIK SINI kalau nak blajar bahasa Jepang :)


Simanis Syima
Antara retiss yang terhot, termantop, tervogue, terdiva dan ter2 yang seangkatan
dengannya. Kakak sayan aku, kak Syima. Simanis tu. Mata dia sama,
bibir pon sama, idong pon sama. Eh mestila semua sama..kan gambar dia tu.
Saiz badan pon maintain kakakaka :D Sila KLIK SINI 
untuk mendapatkan petua lewatkan menapos haha


Zaza Ridzlan

Alamak jangan la pandang macamtu.. malu la *sambil sorok muka dalam poket sua.
Ni Zaza. Aku tak perasan la kecik2 dulu dia dah ada tahi lalat kat idong tak?
Ai gatal je tangan aku nak tenyeh tahi lalat tu bagi ilang. Seksa gamaknya kan
bau busuk..ye la tahi lalat atas idong :P Eh sama tak muka dia? Ada sama kan?
Sekarang mekap kemain, dulu muka polos je hehe
Sila KLIK SINI kalau nak main mata ngan dia :D


Afzalsukasuki
Kuss semangat apsal comel sangat gambar ni.
Aku speechless, tak tau dah nak kata pape.
Kang aku puji, korang kata aku pilih kasih,
Aku kutuk korang kata aku nak raih simpati.
Tapi seyes kecik dah la comel, dah besar
humangaih teringin nak buat menantu kahkahkah


P/s : Seronok bila tengok gambar lama2 ni.. menggamit memori la
        *tetiba rasa nak karok lagu Memburu Impian ----> mood Azroy




Minta jasa baik kalian untuk LIKE gambar aku ye. Aku sedang join kontest KadKahwinMu :)

You Might Also Like

44 comments

  1. hahaha mcm anak akak uLan eh... tu anak mak akak uLan lah hahaha... btw anak akak uLan pun sejibik mcmtu,cuma anak akak kecik lgi.. baru masuk 2 tahun...

    ReplyDelete
  2. wah comel2 belaka..haha

    aish rugi betol tak antar gamba kat abam..kalau tidak mesti tak menang tangan nak sign autograf :P

    ReplyDelete
  3. syuhada xde pon!! HAHAHHAHAHAH

    ReplyDelete
  4. jajam muke pmbunuh bersiri..ahaks
    tok awat muke tok nmpk mcm budak baik?ahaha

    ajlan duk trganu je kot tp awat x penah jumpe die?keh3 *bajet duk sekampung*

    sape lg wa x kutuk?xtahu la..bnyk sngt..yg plg penting sume comel2(mase kecik) n cantik n kacak(bile besar)..ahahaha

    ReplyDelete
  5. 1. kembalikan korn time baby pliss....
    2. cemburu ngan rahsia berat badan jajam
    3. phat tu di kira pic time baby ke tuh? kompius aku wehhh.... ke anak ikan?
    4. berry oh berry... kuat nanges kecik2.. dah beso hati tisu ko ek? haha
    5. mummy, kecik2 mkn sirih ke?
    6. syamsid aku kompius... betul ke tu pic dia time baby? nape time baby mata bulat? dah beso mate stim?
    7. afzal... plis kembali pada wajah yang suci time kecik2 weh.. plis...

    ReplyDelete
  6. ahahahhahahha makin besaq ekspresi makin gatai la tok :P

    ReplyDelete
  7. klako tgk phat. kemainbesaq baju die pkai smpai ke lengan mase skolah tu.. rambut ala2 tomok masa mude giteww

    ReplyDelete
  8. wah, seronok tgok pic muda2 tu. suci gitu..

    jajam lagi la suci. hikhik..

    tips blogging: blogging biarlah ikhlas

    ReplyDelete
  9. sya kenal phat je. nnti nk terjah dorang semua pulak^^

    ReplyDelete
  10. eh eh..gambar kita mana?alahaii comel comel semuanya..yang last tu?err...*berfikir jap

    ReplyDelete
  11. OK OK OK!!! GUA MEMANG SUCI DULU KINI DAN SELAMANYA!! JANGAN NAK JELES SANGAT DENGAN GUA !!!

    ReplyDelete
  12. tang gambar sndri tu xleh blah..
    naik lift tekan sndri..
    muehehee...

    tula..bila tgk pic dolu2...
    ase best pulak..
    zaman kecik plg best!

    ReplyDelete
  13. kakakakaka...tok!!!. rambut wa tak kentang la skang!!!. kakakak

    ReplyDelete
  14. waaa..paling suka yg last sekali.lebiu! hahaha

    ReplyDelete
  15. tang gigi gak yg ko samakan eh zal..hikk

    ReplyDelete
  16. wah.. best2..
    sop gambar kecil x de softcopy :)
    nak kena scan simpan la.. buat kenangan :)

    ReplyDelete
  17. haha gamba tu mmg gamba aku la . ciss trimas

    ReplyDelete
  18. untung ler......
    masih simpan pic masa kechik.....
    remy dah takde.....
    dah tak jumpa.....

    ReplyDelete
  19. lengan baju tu memang tempah cam gitu korn trend masa tu tahun 1998 hahaha..kaki seluar kalo x 20 inci z sah.. sori zaman aku baby kamera bapok mahal so xde gambar huhu

    ReplyDelete
  20. zal...patut la mintak gambar saya kecik2 ea..hahaha

    mujur x tersenarai..

    ReplyDelete
  21. cb

    abam oi. malu eh malu eh malu eh.

    ReplyDelete
  22. apa kamu inagt kalau begambar sambil gigit2 jari tu nampak manja ke??
    tak weh!!!
    ahahhaha

    ReplyDelete
  23. rugi xsempt nk bgi..xblh nak pemes kt sini..kekekek..comei2...semua comei

    ReplyDelete
  24. gambar last tu tak boleh blah..rasa nak tengok je gambor tu sampai azan subuh besok...haha

    ReplyDelete
  25. Semuanya comel-comel belaka...
    dah besau pun comel gak!!!..ehhehehehe
    Support me by Daily vote me for blogger of the year

    ReplyDelete
  26. harap pas ni leh tgk gambar dah jd nenek/atok/ nak tgk ada lain x...ke sm jek hahahahaha

    ReplyDelete
  27. kahkahkah. mohon kain sampeng akan datang jangan nak senteng sangat. apa kau ingat atas pentas tu banjir ke apa. mohon ya mohon =p

    ReplyDelete
  28. Acecececehhh chomel la entry ni...

    ReplyDelete
  29. nseb baek lu tk bkak rhsia gwa..hahaha=P

    ReplyDelete
  30. sume gambo time kecik2, tp pesal gambar phat time sekolah menengah????

    ReplyDelete
  31. phat pakai baju saiz XXL ke masa zaman sekolah? gedabak besar...

    ReplyDelete
  32. kelakar pulak akak tengok..yg last sekali tu..nak kataaa...tak pe lah tak yah katalah hahaaa

    ReplyDelete
  33. x nampak pun belah mana dreadlock si hatikubaik tu :)

    ReplyDelete
  34. takde muka den....
    kuikui gambaq takde :D

    menggamit memori laaa...hehe

    ReplyDelete
  35. aisehhh manyak sadis arrr tak sempat nak antar pic kat afzal huhu..

    ReplyDelete
  36. ahak ...dreadlock bulu kaki je bro ..hehhe

    sempat jgk ko rembat gambo aku ..haha

    anyway thanxs buddy :)

    ReplyDelete
  37. Heheheee, apapan tetap comel :)

    ReplyDelete
  38. hahaa... ape yang comel sgt posing tu tokk.

    ReplyDelete