'> Haram Kerja Mekdi !! | afzalsukasuki

Blog Sihatimerahjambu



Thursday, June 21, 2012

Haram Kerja Mekdi !!


20 Jun 2012 - Itulah ungkapan yang diucapkan oleh seorang surirumah secara part time kepada jiran dua belah pintu dari rumahnya semalam dan telah diakui oleh suaminya yang merupakan imam surau taman berkenaan. Perbualan mereka telah disambut baik oleh jiran2 sebelah menyebelah, jiran yang duduk tingkat 4 dan 2, dan tak putus2 ucapan tahniah daripada macik jual nasik lemak kat bawah apartment berkenaan.

Muharram atau nama gedik2nya Haram telah mula bekerja di Mekdi setelah menganggur selama 14 bulan. Haram yang sewaktu ditemuramah oleh wartawan kami kelihatan begitu gembira sambil meniup rekoder dalam keadaan menangis. "Itulah caranya dia mengekspresikan rasa gembiranya lagi2 lepas dia pakai topi Mekdi, boleh sampai tahap nangis berhingus2", kata ibunya yang sedang menyumpit burung puyuh kat semak belakang apartment. Menurut kata jirannya yang dikenali Pian (bukan nama sebenar), Haram diterima kerja atas jasa dia mengisi borang permohonan kerja tersebut dan sebab tulisannya lebih cantik dan bulat2.


gambar ihsan Google


Kisah Haram diterima bekerja di restoran makanan-cepat itu menjadi perbualan hangat penduduk setempat kerana sebelum ini Haram hanya menjadi bomoh hujan sambilan di taman berkenaan dan selalunya dia hanya akan di panggil ke majlis cukur jambul dan diberi upah mendodoi bayi sebagai upah.

Sumber

40 comments:

  1. Tajuk buat senak perut je !!! cehhh

    ReplyDelete
  2. Arom tul. Terkena aku pepagi nih. Seb baik dah sarapan :)

    ReplyDelete
  3. bhahhaha..mmg haram keje kat mekdi.

    ReplyDelete
  4. haha. haram kerja kat mekdi. tahniah haram.

    ReplyDelete
  5. aduh, tajuk entri buat kening aku ketawa terbahak-bahak jer.. -_-
    hahaha

    ReplyDelete
  6. tahniah HARAM... penyepak buat penulis....

    nak RM200 x? jom ler terjah my blog... my contest tgh hangat berlangsung...

    RM200 tuh...

    http://www.ungupepel.com/2012/06/contest-mendesign-banner-bcr.html

    ReplyDelete
  7. sumpit karang... eh haram nyer burung kena sumpit kan?? ehh

    ReplyDelete
  8. saba je lah dengan kau ni bro :)

    ReplyDelete
  9. ceh ! bikin cuak je..haha..gedik la ko tok.

    ReplyDelete
  10. ni sumber dari majalah mestika ke tok, apalah sumber pun tadak link, letih aku kelik.

    ReplyDelete
  11. chett! buatkan aku tak paham je..

    ReplyDelete
  12. haha , bce 2 3 kali entry ni .. haram2..

    ReplyDelete
  13. haha tekena kawe..ingt mekdi yg haram tdi..

    ReplyDelete
  14. kehkehkeh nasib baik ternampak komen dari EmpayarUtama dulu...baca komen dia dah tahu akan cerita tok ehhe...

    ReplyDelete
  15. ohhhh! Haram tu name ghupenya. Cheh! Tertipu den!

    ReplyDelete
  16. cis. haha. ingatkan apa la.. haram is his name. haha

    ReplyDelete
  17. member aku haram jadah kerja kepsi!

    ReplyDelete
  18. cheh.. cam nak ketuk2 je kamu ni

    ReplyDelete
  19. hahaha. cibeng la apjal.noarommm



    weh tak best lah kalau ada read more tu. huhu

    ReplyDelete
  20. alahai... ingat haram pasal subahat...... zal zal.....
    sengal !!!

    ReplyDelete
  21. ahahahahahahahha

    hahahahahahah

    hahahahaha

    hah

    ahahah

    kesian haram..haha

    ReplyDelete
  22. aisey, tajuk tu mintak cepuk jaa, huh...

    ReplyDelete
  23. aiseh..kalau tak baca confirm menerima bulat bulat seperti tulisan bulat bulat tu..hihi

    ReplyDelete


Copyright © afzalsukasuki Designed by azhafizah.com