'> Jom Main Sambung Sambung Ayat !! (2nd Round) | afzalsukasuki

Blog Sihatimerahjambu



Wednesday, June 13, 2012

Jom Main Sambung Sambung Ayat !! (2nd Round)

Assalam,

Dulu aku ada main benda ni kat entry. Memang tahap mangkuk tandas versi cangkung la cerita dia. Tetiba idea datang balik dengan tahap bosan melampau, aku buat 2nd round. Bukan apa macam besh je lagi2 dapat ayat dari kepala2 yang masuk air, memang tak hengat la kan? Hahaha

Ni link entry sambung ayat aku yang lepas. KLIK SINI
Ni plak entry bila aku dah compile ayat2 dorang.. cenggini la hasil kerja kreatifnya. KLIK SINI






So macam sebelum ni, aku akan buat satu ayat dan korang dikehendaki sambung ayat2 seterusnya (ayat terakhir pada ruangan komen sebelum korang). Bila dah panjang kemain, aku akan hentikan dan aku akan compile untuk jadikan cerita pada next entry. Amacam?

So setakat mana gila2 dan kreatifnya korang ni, jom kita tengok!! Aku mulakan ayat aku, macam ni bunyiknya ;

Satu hari tu aku nak pegi bandar jadik aku tahan la bas mini. Lepas naik bas aku tengok ada seat kosong sebelah sorang awek mak aih cun kemain peringkat daerah ni. Aku.. (ayat aku disambung oleh pengomen pertama dan sila sambung ayat dari "Aku..")


*takde limit perkataan dalam ayat korang. Ikut sukati korang la nak mengayat camne :D


P/s : Hahaha aku nak gelak2 dulu sebab kompom kalau aku tak gelak separuh harini,
        esok mulut aku krem gelak tak hengat dunia :D

88 comments:

  1. (semula semula..aku stat balik)

    aku pon terajang awek tu lepas keluar tanpa rasa belas kasihan..

    ReplyDelete
  2. ingat senang-senang aku nak termakan umpan..cantik konon..entah-entah khunsa..puiihh

    ReplyDelete
  3. puihhh...sesudah meludah aku merenung awek itu dengan penuh rasa kesal...

    ReplyDelete
  4. aku cakap, nape badan ko besar sangt... bntot ko je dh makan 2 sit... heheehe

    ReplyDelete
  5. tapi aku rasa tak puas hati lagi sebab kenapa dia ne cantik sangat kalah nenek aku yang umur da 130 tahun...

    ReplyDelete
  6. jadi,aku mengambil keputusan untuk mendekati awek itu dengan machonya

    ReplyDelete
  7. machonya aku macho lagi suara awek tu,

    ReplyDelete
  8. awek tu berkata, KENAPA NI BANG. fuhh suara awek tu dah macam ramli sarip aku dengar..

    ReplyDelete
  9. dengar macam sedap, sekali halkum tejojol dekat leher,...

    ReplyDelete
  10. pengsan lama2, sambil nk mimpi mamam ramen, erkk...

    ReplyDelete
  11. masa aku pengsan aku rasa ada orang buat CPR dan aku ingatkan awek tue tapi rupa-rupanya driver bas tue...

    ReplyDelete
  12. tak sengaja terus aku muntah kat situ jugak sebab mulutnya bau longkang sebijik macam kat belakang rumah cik melah jiran kepoh nenek aku.

    ReplyDelete
  13. aku rasa bau longkang rumah cik melah lagi sedap dari bau jering mulut driver bas itu

    ReplyDelete
  14. driver bas pun cakap "napa aku termasuk sekali" apa salah aku ngan cik melah

    ReplyDelete
  15. mak cik melah kawen lari!, dengar cte laki dia x kuat...

    ReplyDelete
  16. cik melah makwe lama drebar bus, kena rampas dengan tok penghulu

    ReplyDelete
  17. cik melah mnjawab: sebab hang tolak cinta suci aku dulu semata2 nak ngorat makcik tukang bersih enjin bas.

    ReplyDelete
  18. enjin bas pun meletop ke tahap paling maksima sekali sehingga habis semua tenok dan tapir lari bertempiaran tidak terkecuali makcik gayah yang sedang..........

    ReplyDelete
  19. ...pon mintak dia pusing..kasi can aku duduk sblh. al maklum lah, aku kn mamat ensem. harus duduk sblh awek cun. tetibe awek tu senyum manis. aku berdebar-debar..apakah...
    jantungku berdegup kencang tatkala direnung manja oleh si awek sweet. aku tersipu malu. eh! mana blh aku yg kena malu! baik aku kasi malukan dia!
    ku terjah balik wajahnya yg ayu. amat menggoda. "tau x abg geram sgt kt awak..nape awak ske senyum?"..dialog per-1 terpacul keluar dri mulutku. dia terdiam..namun senyuman masih terukir di bibirnya. uish apsal x jwb..kasi aku bertambah geram lg. hampir menggigil tubuhku.
    bas berhenti ke destinasi seterusnya.
    "abangggg..abg tau x..seat yg abg duduk tu ade bekas tahi budak..hewhewhew"lemah gemalai bunyinya...mak aiiii..rupanye sah ko awek cun gegirl auw!
    dush!!! aku bingkas bangun lari menuruni tangga bas sambil melolong "aku malu! aku malu! aku malu la weiiii!"
    -tamat-

    ReplyDelete
  20. "tamat?abang suka baca novel tamat tu ke yang penulisnya iras2 Latip Borgiba ye?Saya pon suka!!", kata awek tersebut kepada aku

    ReplyDelete
  21. aku pon tesengeh sengeh macam kerang tecekik selut.

    ReplyDelete
  22. ha tamat? baru nak sambung kahkahkahkahhhhh..cite ni dalam bas je ek...hahahahah mesti ada pondan dlm ni cite..muahahaha

    ReplyDelete
  23. walaupun aku tak pasti apa itu selut, aku terus angguk2 kan kepala sambil mata masih mengerling ke arah awek cun tadi yang masih...

    ReplyDelete
  24. masih mengelap kasut latip borgiba sambil dia tayang gigi kepada.....

    ReplyDelete
  25. sambil dia tayang gigi kepada tok ketua kampung sengal yang sedang menari a go go...

    ReplyDelete
  26. go to hell, jerit cik melah pada driver bus tadi.,ungkin hatinya masih panas.......

    ReplyDelete
  27. lalu makcik melah pon menyumbat beberapa ketul karipap inti cekelat kedalam mulut driver bas tersebut..dengan pantas driver bas tersebut menelan karipap itu..erkkk..Alhamdulillah

    ReplyDelete
  28. tiba-tiba datang seseorang menghulurkan air mineral cap ikan bilis kepada driver bas itu...

    ReplyDelete
  29. dan driver bas tue sempat main kenyit-kenyit mata dengan seseorang yang menghulurkan air mineral itu..

    ReplyDelete
  30. diteliti betul2 air itu rupa-rupanya minyak gamat cap mangkuk jamban

    ReplyDelete
  31. air mineral itu mengandungi racun yg amat berbisa sekali lalu datanglah seekor.............

    ReplyDelete
  32. lembu yang datang jilat air tersebut lalu, dia bersuara berkata amboiiiiiiiiiiiii ahhh sedap gak air ini ye, dan dia terus berlalu pergi

    ReplyDelete
  33. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  34. pergi meninggalkan driver bas, mak cik melah, awek cun dan aku, tiba-tiba hidung ku merasa gatal lalu aku garu dengan....

    ReplyDelete
  35. menggunakan senduk yang bini aku kirimkan untuk dihantar kerumah kenduri makcik sedara aku tadi..

    ReplyDelete
  36. tapi tiba-tiba saja senduk itu hilang entah kemana..seekor gajah telah berlari untuk.........

    ReplyDelete
  37. pergi meninggalkan botol tersebut yang telah kosong dan...

    ReplyDelete
  38. dan tiba2 senduk yang hilang tadi jatuh dari langit dan terkena...

    ReplyDelete
  39. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  40. bahuku dan sipi-sipi terkena telingaku yang capang...apalagi aku pun...

    ReplyDelete
  41. mengeluarkan pedang samurai milik moyang aku lalu menjerit..amukan latip borgibaaaa!!!!

    ReplyDelete
  42. baa baa black sheep have u any wool!! aku pun menyanyi riang meloncat2 seperti...

    ReplyDelete
  43. Tempurung tu aku curi dekat bengkel motor sebelah rumah cik Tipah

    ReplyDelete
  44. ah chai pemilik bangkel motor menjerit sambil memaki aku dengan ...........

    ReplyDelete
  45. perkataan tak senonoh..dah la bersembur-sembur air liur..bau longkang tak payah cakap la..grrrrr

    ReplyDelete
  46. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  47. bau longkang pon lagi wangi dari air liur dye...lalu aku ketu kepala dye gune lutut aku..haha..padan muka kau..sembur2 lagi kat aku..banjir taw mula aku...aku pom mencari cermin dan melihat jerawat menumbuh bagaikan cendawan yang tumbuh selepas hujan..aku pom menjerit...tidaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak!!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  48. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  49. oh.... nahee.... nahee mungkin... inspektor sahab!!... apa dah jadi dengan wajahku... kalah si katak puru.... apa aku nak buat dengan wajah yang macam ni, sapa nak kan aku lagi lepasni.... toooolong.....

    ReplyDelete
  50. tolong.. tolong.. tolong..... ketika aku menjerit2 meminta tolong, muncul dukun esah dari belakang lalu berkata dengan seramnya... " aku boleh tolong kau... janji kau tunaikan 3 syarat ini......... "

    ReplyDelete
  51. syarat pertama,...guling guling tengah jalan sambil bawak sepanduk,..aku lah anak raja kapoor,..syarat kedua..

    ReplyDelete
  52. syarat kedua , hendaklah kamu menyambung bulu pusat sepanjang 30 cm .. ukur guna pembaris besi ... dan syarat ketiga ....

    ReplyDelete
  53. syarat ketiga kikis semua tahi gigi kau dan timbang, timbangan harus lebih 30kg. syarat keempat..

    ReplyDelete
  54. syarat keempat?? yang kau susah susah nak sampai 4 syarat bt apa,..aku mntk 3 sja,...marah dukun esah,...

    ReplyDelete
  55. ....aku pun usha dia, ingat nak buat bini no 5..hehe

    assalamualaikum...apa khabar? =)

    ReplyDelete
  56. khabar baik jawab si milah dengan rasa malu menampar muka cikgu ma pada tahap kelajuan...............

    ReplyDelete
  57. Tahap kelajuan kereta F1 meluncur kat litar sepang.Berbirat pipi Cikgu Mar.

    ReplyDelete
  58. cikgu mar pun marah pada tuan blog dan mengakibatkan satu perang dunia ke 3 akan meletus pada tarikh......

    ReplyDelete
  59. 30 hb 2 2013. melihat pada tarikh aku rasa cte ni makin tak logik dan complited. mesti tuan belog nak menaip balik cte ni termuntah dan...

    ReplyDelete
  60. tercirit 24 hari berturut-turut..
    dan..

    ReplyDelete
  61. Aku dengan machonya berjalan kat awek tersebut yang tenga banging kepale " layan lagu iron maiden agaknya " . depan dye aku senyum dgn senyuman tarik menarik awek ni memang de boom laaa . awek tu dgn hair ala-ala curly pon ckp " YE ABE ? " bulu roma aku naek , lantas aku kentut 2 kali kat situ . sipu - sipu malu upenye awek ni model NYAH thailand . :3 THE END .

    ReplyDelete
  62. the end?? belum lagi la abe,..ada lagi sambungan ni, identiti awek masih belum dikenal pasti,...siasat dan terus siasat.

    ReplyDelete
  63. Siasatan akan diteruskan sehingga aku menemui semula awek cun kemain peringkat daerah tadi sebab aku lupa nak tanya siapa nama dia..

    ReplyDelete
  64. the end of the day aku dah insap nak naik bas..aku start naik kapal korek pergi kerja..gila macho weh..setakat awek2 retis celah gigi je aku cedok!

    ReplyDelete
  65. cakap pasal celah gigi baru aku perasan celah gigi aku terasa geli pulak seperti digeletek geletek sebab cebisan daging kari kambing mamak aku makan tadi tak cukup lumat habis, tu yang tersangkut. aku pun..

    ReplyDelete
  66. pergi ke klinik gigi untuk mencabut kesemua gigi aku..tapi hampeh dokter gigi semua muka macam hantu karipap..tak jadi lah aku cabut gigi..

    ReplyDelete
  67. gigi aku pon terus goyang ala ala goyang inul,...aduhhhh sakit, tido xlena, pipi bengkak,..

    ReplyDelete
  68. bukan setakat tido tak lena . mandi pown sipi2 je . daging kambing tu masih tersekat d celah gigi . akhirnya aku ade 1 cdgan ..... aku pown ...........

    ReplyDelete
  69. aku pun menangis entah untuk kali yg ke berapa aku pun tak tahu dan akhirnya pak mael pergi ke sebuah......

    ReplyDelete
  70. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  71. pergi ke sebuah club untuk bersukaria. ahh orang tua tu masih belum sedar lagi nampaknya. dia mengajak aku. aku bilang "masa tidak sesuai lah pak mael" dengan keadaan masih menghadap cermin sambil melihat gigi.ouhhh tak ku sangka...

    ReplyDelete
  72. Aku tak boleh duduk kat sebelah awek tu.. Sebab aku nak bas tu sekali dengan bini aku...

    ReplyDelete
  73. aku sakit perut tiba2 dan terpaksa membuang sisa kumbahan di atas.....

    ReplyDelete
  74. di atas kerusi itu juga tanpa segan silu

    ReplyDelete
  75. di atas kapal titanic yang muncul dari alam maya......

    ReplyDelete
  76. aku terasa dunia ini aku yang punya haha..

    ReplyDelete
  77. walaupun aku tahu aku hanya berangan tak sudah..kadang-kadang pening memikirkan...kenapa sehingga kini dia masih tidak muncul-muncul untuk menamatkan cerita aku ini...aku rasa macam nak...

    ReplyDelete
  78. muntah darah akibat aku terkena santau yg telah di buat oleh alien dari planet........

    ReplyDelete
  79. planet sengal yang hanya sekankang kera dari bumi ini, lalu aku pon berlari mencari kembali dukun esah,...

    ReplyDelete
  80. "Haa macamtu la citernye pacik", kata aku kepada abang drebar bas. Abang drebar bas menangis teresak2 lalu memberi potongan harga tiket naik bas mini haritu asalkan aku kumpul keratan akhbar harian metro dari patblas hingga doploh pat haribulan nam taun gajah.

    aku gembira tak terkata sebab tamat jugak riwayat kesan degil..eh eh tamat gak citer ni.

    Sekian

    ReplyDelete
  81. camner terlepas nak komen nie......
    kejamnyer dunia.......!

    ReplyDelete


Copyright © afzalsukasuki Designed by azhafizah.com