Salam Ramadhan 1433 Hijrah

4:13 PM

Assalam,

Pejam celik.. pejam celik Ramadhan tiba lagi. Rasa sekejap betul masa berlalu. Rasa macam baru semalam aku berbuka dalam kereta, time te on the way balik ke Kajang. Alhamdulillah masih lagi diberi kesempatan oleh Allah untuk mengumpul sebanyak mana pahala yang termampu waima aku sendiri tak tau dimana tahap aku tahun ni, adakah di takuk lama.. bertambah mahupun berkurang. Wallahu'alam.

Di kesempatan ini aku nak ucapkan selamat berpuasa kepada kawan2 aku semua. Semua pon dah pakat2 post kat wall fb masing2. Aku pun tak ketinggalan hehe. Entah aku sendiri tatau, bila datangnya Ramadhan.. macam2 yang aku rasa. Gembira sedih takut was2 semuanya diadun dalam satu. Perasaan tu hadir dengan sendiri.

Pesanan untuk korang dan diri aku sendiri, jangan meroyan kalau dah sampai ke bazaar Ramadhan. Haha jangan cakap korang, aku pon sama. Juling mata tengok semuanya nak dibeli. 30 hari puasa, sehari 2-3 juadah dengan bajet RM5-7 sehari cukup kot. Bajet untuk berbuka dan sahur sekali. Kena beringat sebab raya nanti lagi banyak keluar duit. Mak aih dah masuk raya plak ko?

Ok lah petang ni aku balik Kajang, doakan aku selamat sampai ke destinasi. Aku dah roger mak aku, sahur pagi esok aku nak makan sambal tumis, telur dadar. Perghhh!! Cukup sampai sini. Esok aku nak usha2 bazaar Ramadhan plak, tengok apa yang ada. Cau cin cau!!



P/s : pekena bandung cincau pon sedap gak nih!!

You Might Also Like

25 comments

  1. kalau ke bazar ramadhan tu,bab makan2 tu akak boleh tahan lagi.tapi yyang tak tahan bila tengok air dalam balang tu..alahai..rasa nak jilat je balang air tu..hahahh

    ReplyDelete
  2. aaaaaaaa cik pon nk pi bazae jugak la cenggini ^^

    ReplyDelete
  3. salam ramadhan utk tok dari remy..... ampun maaf kalau ada terlebih gurau dan komen...
    mlm nie jgn lupa pi terawih tau tok.......

    ReplyDelete
  4. salam ramadhan.. puasa kasi cukup.. bhihihihi,, ;)

    ReplyDelete
  5. untung lah boleh sahur and berbuka kat rumah :(








    banje murtabak sebijik bawak balik kuantan nanti :P

    ReplyDelete
  6. sahur...sahur..eh?

    selamat menjalani ibadah puasa tok!

    ReplyDelete
  7. bazar kat kajang tu ramai awek2 tak? aku ingat sambil2 shopping kuih tu, aku nak cari sekali bini..haha

    ReplyDelete
  8. Salam Ramdahan dari Nurul readers dari boni.com

    ReplyDelete
  9. peghhh, lau time sahur ,makan telur dgn kicap je pun dah hebak ! hahah btw salam ramadhan n slamt berpuasa :)

    ReplyDelete
  10. salam, selamat berpuasa :D Nak try makan popcorn yg lebih sedap dpd popcorn di pawagam? Jom ke sini -->
    http://kedaipopcornyemida.blogspot.com/

    ReplyDelete
  11. salam ramadhan..

    selamat berpuasa bro :)

    ReplyDelete
  12. Selamat berpuasa.....dan selamat pulang

    ReplyDelete
  13. salam ramadhan & selamat berpuasa bro ^^

    ReplyDelete
  14. selamat berpuasa dik..jangan lupa pose mata ,pose telinga,pose mulut...Amin!

    ReplyDelete