Segmen Raya Sakan : Teka Juadah Raya!!

11:30 PM

Assalam,

Kahkahkah eh sori la aku post segmen raya. Bukan hape semangat haku ni Jemah, dah beli baju raya bagai haruslah diikuti ngan segmen raya kan? Hahaha. So kali ni bukan segmen aku semata2 tapi kolaborasi antara aku dengan dua orang blogger yang lain iaitu MK Syahir dan Arra Ahmad.


Amacam? Gigih aku pepagi buat banner ni. Setelah diedit dan atas permintaan MK Syahir, muka dia tampak lebih kacak berbanding sebelum. Muka si Arra Ahmad plak nampak blur disebabkan unsur2 mistik di situ *padahal aku rembat mana ntah gambar dia. So segmen si simple macam korek idong dan jentik jauh2.

Syarat2 penyertaan :
  1. Terbuka kepada blogger seluruh Malaysia dan di kepulauan Papua New Guinea
  2. Nak kena follow ke? Ikut korang la tapi kalau folo kitorang, nescaya korang akan bertambah emsem dari semasa ke semasa
  3. Buatlah entry cincai2 ; Letak tajuk macam kat atas, tempek banner dan link ke blog aku, MK Syahir dan Arra Ahmad dan last sekali jawapan korang.
  4. Kemudian korang maklumkan penyertaan korang di ruangan komen entry salah seorang antara kitorang. Letakkan sekali url entry segmen tersebut.
  5. Tarikh tamat pada 5 Ogos 2012, 11.59 malam. Sebarang surat menyurat dan sesi kipas mengipas tidak akan dilayan sama sekali. Harap maknyah.
  6. Seorang pemenang dengan jawapan yang tepat sahaja akan dipilih. Pemenang akan dimaklumkan di dalam entry kami pada hari berikutnya dan blog pemenang akan direview oleh kami bertiga.

Hadiah Segmen Raya Sakan

Beg tangan

Wang tunai RM50


Syarat2 dah ada, adiah pon dah tengok kan? So kita terus ke soalan. 
Sila teka gambarajah di bawah.

Hint :  berinti

So tunggu apa lagi? Agak2 macam kena je ngan jawapan korang tu anta la penyertaan cepat tapi seyes korang takleh jawab punya. Banyak kali aku teka semua salah. Ni gambar ihsan si Arra Ahmad mana dia rembat aku pon tatau :D



You Might Also Like

39 comments

  1. ish..nak teka..nak join...nnt dapat jawapan dulu yea pak cik zal...agak lemm sekarang ni..hehe

    **pm yea jawapan nye..kita kan sedara..hikhik

    ReplyDelete
  2. camner nak join kalau tak jumpa jawapan lagi.... nanti dah jumpa remy join.....

    ReplyDelete
  3. kemain lg hadiah. meletops . hihi

    ReplyDelete
  4. kalo aku join ko kena join segmen aku jugak tau hari khamis baru aku post segmen aku tu hehe

    ReplyDelete
  5. http://phatthegreat.blogspot.com/2012/07/segmen-raya-sakan-teka-juadah-raya.html

    nah hamik ubat

    ReplyDelete
  6. http://akulahe-rapasha.blogspot.com/2012/07/segmen-raya-sakan-teka-juadah-raya.html

    ReplyDelete
  7. http://syahmimeon.blogspot.com/2012/07/segmen-raya-sakan-teka-juadah-raya.html

    nk duit raya!

    ReplyDelete
  8. Wah, bekolerberasi tuh. Hehehee...

    ReplyDelete
  9. juadah raya? sah2 menu masa raya. popia tu msa posa ja. ehem2

    ReplyDelete
  10. awwrrr ! gua join ah banglong . hahaha


    http://insanberlagakmatang.blogspot.com/2012/07/segmen-raya-sakan-teka-juadah-raya.html

    ReplyDelete
  11. err nak teka tak reti la.aq reti mkn je.name hampeh tak tau.harap maknyah.heheh

    ReplyDelete
  12. NAL sendiri tak sure la gambar juadah ape tu..nampak mcm kuih tradisional kapal terbang/kuih kasut tapi kuih tu tak berinti la pulak.. :)

    ReplyDelete
  13. tipu.. aku kira2 hadiah duit tu.. ia berjumlah rm350.. hahahaha :P

    ReplyDelete
  14. tgh pkiorrr jap ^_^ entri nnt myusul~

    ReplyDelete
  15. wa nak teka lah..pedulik hapa wa..wa teka lemang kukus ayam berempah inti sawit..wa harap takde yang tiru!

    ReplyDelete
  16. saya join !!

    http://ceritacikseri.blogspot.com/2012/08/segmen-raya-sakan-teka-juadah-raya.html

    ReplyDelete
  17. eyza join...

    http://slumberzgurll.blogspot.com/2012/08/segmen-raya-sakan-teka-juadah-raya.html

    ReplyDelete
  18. nak join.... harap menang...

    http://mohdfaizulosman.blogspot.com/2012/08/teka-juadah-raya.html

    ReplyDelete
  19. remy join jugak...... walaupun dh biol cari jawapan.....

    http://remyhazza-satuperjalanan.blogspot.com/2012/08/segmen-raya-sakan-teka-juadah-raya.html

    ReplyDelete
  20. Dasat lar tok.. tak boleh nak teka neh -__-
    Bagi lar hint lagi tok ensem~~ :D

    ReplyDelete
  21. wah ramai dah meneka nie.. amoii amoiii memang x lmbat laa nak menang nie kan. ramai dah guess cam betul jerrr

    ReplyDelete
  22. susah ye..susah ye...
    npe xbg soalan snng skit..err..xda hint lagi ke..hehehe

    ReplyDelete
  23. esah dan mail dah join....

    http://arjunapopkorn.blogspot.com/2012/08/segmen-raya-sakan-teka-juadah-raya.html

    ReplyDelete
  24. belasahhh je nihh hahahaa..
    http://www.duniashida.com/2012/08/segmen-raya-sakan-teka-juadah-raya.html

    ReplyDelete
  25. http://ibulala.blogspot.com/2012/08/segmen-raya-sakan-teka-juadah-raya.html

    Jawapannye ialah ketupat daun palas yang dalamnye ada inti srunding dan lain lain.

    ReplyDelete
  26. Aida join setelah penat menggoogle kuih :)

    http://www.diarisifroggie.com/2012/08/segmen-raya-sakan-teka-juadah-raya.html

    ReplyDelete
  27. tak dapat nak agak lg nih kuih ape..

    ReplyDelete
  28. aku dah join dah. harap bagi aku menang. hehehe...

    http://aswadz.blogspot.com/2012/08/segmen-raya-sakan-teka-juadah-kuih.html

    ReplyDelete
  29. saya dh join dah,srnok pulak maen teka2 gini..hahha
    http://hanani-journeyofmylife.blogspot.com/2012/08/segmen-raya-sakanteka-juadah-raya.html

    ReplyDelete
  30. Join jugakkk.. Zal..bagi aku menang..aku dah muntak hijau pikir jawapan..disebabkan aku hentam je..aku teka yang ni...

    http://borntobenorasiahnasir.blogspot.com/2012/08/segmen-raya-sakan-teka-juadah-raya.html

    ReplyDelete
  31. hentam saja laa labuu

    http://superman-z.blogspot.com/2012/08/segmen-raya-sakan-teka-juadah-raya.html

    ReplyDelete
  32. tok ketua,shoutbox tu not working lah..:)

    ReplyDelete