'> Inilah Keputusan Aku.. | afzalsukasuki

Blog Sihatimerahjambu



Saturday, August 11, 2012

Inilah Keputusan Aku..


Assalam,

Semalam aku dapat satu panggilan yang mana aku sendiri berbelah bagi nak berikan keputusan. Dulu aku ada mintak pertukaran tempat kerja dari Kuantan ke Jalan Karuters, KL. Lama punya cerita dan aku semakin selesa dengan suasana kerja kat sini. Sebenarnya aku apply KL pun sebab nak sambung study kat sana. Sana banyak institusi pengajian yang menawarkan course yang aku nak amik nanti.

Tapi di Kuantan apa kurangnya. Sara hidup kat sini tak tinggi macam di KL. Kesesakan pun tak seteruk sana. Tempat kerja dekat dan bakal aku pun orang sini sebenarnya. Tapi bila aku terima panggilan tu dan perlukan confirmation serta merta buat aku buntu. Kuantan atau KL?

Staf senior sini bagitau seandainya aku terima tawaran tersebut, tempoh yang aku ada hanyalah sebulan. Bermakna betul2 naik raya nanti la aku kena tukar? Kenapa la baru sekarang dorang melayan surat aku yang aku sangkakan tiada respon dari mereka sebelum ni? Nak tak nak aku telan bulat2 keputusan yang telah aku buat. Berat hati aku tapi apakan daya itulah keputusan aku dan ianya muktamad..



Selamat tinggal Kuantan..



P/s : Masih ada masa ucapkan selamat tinggal kepada kawan2 Kuantan

26 comments:

  1. wah akan bertukar suasana tempat kerja la x lama lagi kan? huhuhu

    ReplyDelete
  2. tukar tempat kerja takpe zal...jangan lupa rumput yang kau pijak...

    ReplyDelete
  3. good luck ! ^^

    ika pon keje kat KL lepas raya nnt.tak suka kat sana. rushing sgt :(

    ReplyDelete
  4. ambik angin baru.. xda mslh.. :)

    ReplyDelete
  5. ambik angin baru.. xda mslh.. :)

    ReplyDelete
  6. ala baru je jumpa tok..tok dah nak lari?sedihnya =(

    doakan yg terbaik tuk tok.hehe aamiin!

    ReplyDelete
  7. Selamat menimba pengalaman kat tempat baru...

    ReplyDelete
  8. nak bagi pinggan ni cane? T__T dah takda banglong kat kuantan

    ReplyDelete
  9. pergi jugak ke?? okla gudluck tuk tempat baru zal..:)

    ReplyDelete
  10. tak sempat la nak berdatim dgn tok camni

    ReplyDelete
  11. ok, dekat la nak paw afzal bila kite turun KL nanti...hewhew..apa2 pun all the best yea

    ReplyDelete
  12. ape2 pun yakin ngn kptusan awk...wat y tbaik N gud luck..slmat mnmpuh suasana bru =)

    ReplyDelete
  13. selamat berpindah :)
    jangan lupa kuantan...

    ReplyDelete
  14. sy xbleh la idup kt bandar2 nk2 mcm kl.. boleh dpt darah tggi

    ReplyDelete
  15. KL.....jammed...kos....
    Kuantan. .tenang...hehe

    ReplyDelete
  16. takpe bro.. pasni aku jadi teman ko kat kl kalau aku ada masa tau.. heh heh.. teringin aku nak bermanja2 dengan ko..hahaha

    ReplyDelete
  17. jadi orang kl la lepas ni..:)

    ReplyDelete
  18. selamat membuat keputusan yang terbaek untuk masa depan sendiri afzal..doa2kan eyza dapat jugak bertukar...dah dekat 5 kali minta asyik dibagi alasan tiad kekosongan jerr huhu..

    ReplyDelete
  19. aku pulak nak balik pahang.ehhe raya2

    ReplyDelete
  20. slamat bekerja di tempat baru afzal...

    ReplyDelete
  21. semoga berjaya ditempat baru zal......
    kat mana2 pun sama.....yg penting hati mahu ikhlas bekerja......

    ReplyDelete
  22. polo cini GBS....wallawehhh keje keje jugak blanje laa :)

    ReplyDelete
  23. Kuantan pun best apa..tapi takpalah tukar angin Kl plak..baru hidup ada warna warni...tak gitupp?

    ReplyDelete
  24. amek angin baru plk...selamat menempuh jem yew dik...hehehehe

    ReplyDelete
  25. good luck for new job... gaji pertama jgn lupa belanja ok ekekek

    ReplyDelete


Copyright © afzalsukasuki Designed by azhafizah.com