'> Camner Aku Leh Terkacip Ngan Cik Tunang? : Bahagian 2 | afzalsukasuki

Blog Sihatimerahjambu



Tuesday, September 18, 2012

Camner Aku Leh Terkacip Ngan Cik Tunang? : Bahagian 2

Assalam,

Aku baru setat keje, last wik punch kad aku banyak lompong2. Tak santek ah! Aku amik EL sehari, MC dua hari. Jahitan benang sunat tertanggal, gamaknya buat sementara waktu ni terpaksa stapler je la! Haha memang aku tipu. Kaki aku injured la. Aku dah warning Cik Tunang awal2.. aku tanak men dukung2 dia time bergambar nanti. Kang tak memasal berkerusi roda aku atas pelamin.. siap buat willy lagik!

Oklah macam yang aku janji last wik, aku sambung citer la ye. Harini aku nak citer camner la aku leh terkacip ngan Cik Tunang. Eh tapi di sebalik citer aku ni, ada citer sadis yang aku nak kongsikan ngan korang. Korang boleh KLIK SINI untuk baca entry aku ni. Berakhirnya kisah tersebut maka bermula lah fasa aku dengan Cik Tunang :)


Kalau ko nak tanya bila aku kapel, bila aku declare, bila aku tunang sila rujuk kepada Cik Tunang sebab aku memang tak hengat! Hahaha. Setiap taun Cik Tunang bising, bila dia ajak kua dan buat mata kucing harapkan sesuatu dari aku.. aku buat bodo2 je. Mana la aku ingat, kadang2 besday aku sendirik pon aku miss. Uhuk3

Sebenarnya Cik Tunang ni adik kepada kawan kerja aku. Time tu tengah high ngan friendster la katakan, aku usha2 la profile kawan aku ni. Wah ada adik la rupanya dia. Aku kata nak buat kawan, kawan aku tak bagi pada mulanya. Dia tak percayakan aku. Dia takut adik dia dipermainkan dengan janji2 palsuku.

Ni la Cik Tunang ngan akak dia yang kedekut nombor tepon!!

Ala last2 dia bagi gak nombor tepon dia. Dari situ aku kenal Cik Tunang dan bila aku kenal hati budi dia camner, aku terus bergerak ke fasa seterusnya. Kitorang declare pada 16 Julai 2009 (aku ingat pon sebab sama tarikh ngan besday adik aku uhuk3). Awal tahun ni kitorang pon ikat tali pertunangan sebab mak abah dia sian kat aku sebab lama menunggu. Dan sekarang mak aku tengah hitung hari untuk ke jinjang pelamin plak dengan bantuan mak aku yang kejut aku hari2 sambil ingatkan aku berapa hari nak akad nikah. Aku tatau la sape bayar mak aku buat keje tu. Abah aku kot?

Citer cinta kitorang biasa2 je, takde la menarik macam orang lain dan aku rasa takde apa yang hendak aku kongsikan sebenarnya. Cuma apa yang boleh aku katakan Cik Tunang melengkapkan kekurangan yang aku ada, itu sudah memadai untuk aku :)

Next aku akan sambung apa yang aku suka mengenai Cik Tunang :)


P/s : Yuyu Ali muka tunang aku berubah ikut suhu :P

21 comments:

  1. hahah..memang sengallah kan taa ingat tarikh2 tue..hahaha

    ReplyDelete
  2. tp mesti dia cool je kan kalo hang xingat... mcm nak pi wedding tu tp awat jauh ngat aih..

    ReplyDelete
  3. wah tak lama lagi leh panggil kawan tue sbg kakak ipaq la yer...

    ReplyDelete
  4. intro yang besh.. gune stapler kata nya.. eh, tak ngilu ke pkai stapler.. agagaga... kalo boleh gune stapler yg besor stail tembak tu... perghhh.. tembakan padu.. haha..
    *dah stop dulu komen smpai sini

    ReplyDelete
  5. baik...berubah ikut suhu la pulokkk!hahaahhaa...

    ReplyDelete
  6. ko buat la 1 entry pasal percintaan korang ni. mesti glemer

    ReplyDelete
  7. bole buat cerpen ini cerita hah...

    ReplyDelete
  8. member dah nak kawin dah...;) tahniah bro..

    ReplyDelete
  9. tertiba tak sabar nak tunggu part 3 pulak... kena buat drama nie.....he3

    ReplyDelete
  10. lelaki mmg xsuke @ bg lelaki ingat2 tarikh ni benda kecil je? hehehhe.
    bagi perempuan lak, tarikh2 tertentu amat bermakna bg kami kaum hawa.. cehhhh, heheheh

    ReplyDelete
  11. hahaha. menarik la tu bro kisah cinta tu. adik member pulak tu.hehehe.. menarik gila. seperti mana menariknya kisah cinta aku dengan adik ko nanti.. tapi aku rasa macam dah fall in love dengan akak tunang ko pulak ni.. hahahahahahaha..

    ReplyDelete
  12. lawa kakak tunang..kenapa x ngorat kakak dia dulu..hehe

    ooopppsss..kang cik tunang baca marah dia...

    ReplyDelete
  13. tapi kan cik tunang ko cm low profile je kan
    x dtg komeng pun kat fb n blog ko

    *stalker terhebat ni

    kekekeke

    ReplyDelete
  14. kakak cik tunang pun cantik jugak...

    ReplyDelete

  15. awal2 dia yg promot nak kawen kt gbs..tp jaja yg kawin dulu..mihmihmih

    psst..kawen best! :p

    ReplyDelete
  16. alololo step by step cara perkenalan korg! hehe tertib sungguh :)

    ReplyDelete
  17. bagus2..memang dh jodoh abg..area2 situ je..

    ReplyDelete


Copyright © afzalsukasuki Designed by azhafizah.com