'> Hantaran Serba Purple Jemah Oi : Bahagian 4 | afzalsukasuki

Blog Sihatimerahjambu



Monday, September 24, 2012

Hantaran Serba Purple Jemah Oi : Bahagian 4

Assalam,

Sambung balik! Sambung balik! Aku ni selagi tak siap buat hantaran, selagi tu mak aku dok membebel suh siapkan. Time aku tido, time tu gak aku dengar sayup2 di balik pintu memanggil namaku "Hantaran.. hantaran.." Perghh meremang bulu ketiakku rasa tak selesa, nak taknak bangun buat gak la kan. Tak sanggup la hari2 kena bebel. Oh lupa aku nak bagitau mulut mak aku pakai bateri Energizer : Long lasting battery beb 24 jam tanpa henti tuuuu!

Yup. Hantaran aku design dan buat sendiri. Semua atas imaginasi dan rujukan buku2. Aku buat sendiri sebab aku rasa puas. Aku boleh buat macamana yang aku nak, cantik atau tak belakang kira haha. Oh tema kenduri aku warna pepel. 11 dulang pihak lelaki, 13 dulang pihak pompuan. Kenapa pepel? Sebab aku comel.. kot??? Erk!

Hmm aku ngantar ape? Aku sebenarnya musykil sebab barang2 berubah mengikut musim mengawan katak pisang. Kejap2 yang tu.. kejap2 yang ni. Actually 11 dulang tu pon aku take sure sebab dengar kata ada beberapa orang lagi nak sponsor hantaran. So jumlah akan berubah2 selagi kete tak bergerak Jumaat ni ke Rompin.

Kat bawah ni aku attachedkan beberapa gambar hantaran yang aku dah buat. Hasil tangan orang bujang cenggini la jadiknya hahaha.

Berkecah lantai umah aku. Ni sebelum aku decorate tapak hantaran

Taraa! Yang ni tapak design yang aku dah siapkan :D simple je pon tanak
crowded2 sangat :)

Ni antara barang2 hantaran aku. Baru 5 barang, penat beb penat! 8 item to go!

yang ni semalam aku sempat buat. Aku design tangga kat blakang tu
 sebab kalau aku tak buat tangga, kotak jam tu nampak tenggelam
di balik bunga kat depan tu.

Kabur plak gambar. Trimas Pak Long sebab sponsor goodies bag bunga
sabun ni. Berkotak2 sampai kat umah aku. Banyak sangat goodies dah
kat umah aku tatau nak bagi sape lagi. Huhu

Tu je la yang aku nak tunjukkan ape yang aku buat weekend haritu. Maap takde gambar aku sebab time aku buat tu tak berbaju. Sangat seksi takut mengghairahkan korang nanti kahkahkah. Ok la sambung episod seterusnya. Eh..aku takde idea nak sambung ape.. korang ada idea? Apa lagi yang korang nak tau?

Wedding invitation kenduri aku, aku war2kan next wik ea :D






29 comments:

  1. Hamboi! Kreatip gak kau ni ey leh wat hantaran sendiri. Jarang2 berlaku utk org laki. Haha. Tp tu r dea. Wat hantaran sendiri ni puas, even tak cantek pun tp hasil tangan kita sendiri kan?

    If de brg hantaran lebih2 tu pos je kat umah aku. Takyah design2 pun takpe, yg penting barangnya. Kita kan teman sekampung. Hihi

    ReplyDelete
  2. ah tok.....
    sungguh beseni tangan nyer..... tapi betul...buat sendiri terasa kepuasan.... tapi syaes remy ckp.... cantik hasil kerja....
    purple ray!!!!

    ReplyDelete
  3. cayalah org bujang. erk, bujang yg tinggal brapa jam je lagi. haha

    ReplyDelete
  4. gua nak tau ukur lilit pinggang tok, kahkah!

    btw, gua harap hantaran nnt shong buat seniri mcm tok, kihkih! harap tak jadik bentuk sarang burung

    ReplyDelete
  5. humangaii tera nya afzal buat sendiri semua nie.. memang tangan berseni la..

    ReplyDelete
  6. okey fine..den tunang aritu pown gune bantal..muahahahaha..=P sebijik toooookkkk..tp colour pink soft n cream gituuuu..bdw, purple, NICE...=)

    ReplyDelete
  7. Santeknya. Patut la makcik2 tu hampa sgt tak dpt bermenantukan ko. Sbb ko mmg lelaki melayu terakhir pun. Serba boleh ni. Buat hantaran pun boleh. SO, cemana perasaan ko bila dah makin hampir ni?

    ReplyDelete
  8. wah pandai pandai....cantik cantik...
    i like purple kaler u noooo =P

    ReplyDelete
  9. kehangatan sudah terasa...hihi..thanks fren..kad invitation en.afzal..alhamdulillah dah smpai minggu lepas..insyaallah kalau xde aral..sy akan smpai..

    ReplyDelete
  10. wah.lawa juga.tapi xsempat nak hadir..kesibukan kerja..seyes xbest xdapat tgk tok sanding..

    ReplyDelete
  11. adakah hormon ko lebih ke arah hormon wanita kerana ko sangat2 kreatif.hahahahahahaha

    apa2pun, sangat cantik.. seolah2 aku rasa aku yang nak kawin.hahahaha

    ReplyDelete
  12. aaaaaa


    jaja pong tempah kat kedai jemah oihh...


    aaaaa tensen!!


    aaaaa

    maluu

    maluuuu

    :p

    ReplyDelete
  13. canteknya semua..

    daihatsu yg sempoi.http://gilamodified.blogspot.com/2012/09/daihatsu-boleh-jadi-mcm-ni.html

    ReplyDelete
  14. teruja gua nak ke kenduri lu T___T

    ReplyDelete
  15. aaaaaa tok! tu tema den nanti.. ehehe~ kretip nyer tok. buleh amik tempahan den kawin nanti,, weeee (^_^)v

    ReplyDelete
  16. bang ! wa tempah lu time wa kawen nanti . hewhew

    ReplyDelete
  17. wahh, berbakat jgak bro wt keje gubah2 cmni, hikk...

    ReplyDelete
  18. ok2.. konfem aku pegi na...

    hg mcm nervous sgt je ni.. ;p

    ReplyDelete
  19. pepel ye....urm gigihnye buat sendiri...buat simple2 sudah la...hancur plak hantaran tu duk dlm kete berjam-jam nk ke rompin tu nnt hehehe...anyway, semoga semua selamat sampai, selamat selesai...

    p/s:- nak kad!!

    ReplyDelete
  20. Peh afzal kreatif lah.. boleh lah tempah nanti. hahaha.. purple cantik pulak eh.

    ReplyDelete
  21. aku x tengok ko pun aku dh ghairah jal.. :P cam haram.. tapi kau mmg berbakat :D

    ReplyDelete
  22. kreatip betul apjal ni..cantik!nanti leh tempah kat apjal ye..

    ReplyDelete


Copyright © afzalsukasuki Designed by azhafizah.com