Kompom Aku Pitam !! : Episod 5

2:52 PM

Assalam,

Maaf aku berdarah manis, takleh taip banyak2. Kang kalau jari aku luka, aku takleh pakai inai. Kalau takleh pakai inai takde la aku beli inai picit kat kedai. Bila aku tak beli, KPI tokey kedai jual inai tu tak sampai untuk bulan ni jadi jualan merosot. Bila merosot takde untung, tokey kedai takde duit beli kredit nak mesej awek dia. Awek dia mintak putus, tokey kedai meroyan dan putus harapan. Akhirnya tokey kedai bunuh diri. Perghh korang nampak tak implikasinya kalau aku taip panjang2? Hahaha

Lagi 2 hari aku nak akad nikah ni. Dua situasi yang mana aku rasa nak sungkit pusat orang bila dorang lawak ngan aku. Pertama bila time aku tak tahan nak berak, orang tahan aku suruh dengar citer lawak dia yang tak berapa nak lawak, serupa macam dengar ramalan kaji cuaca.. mampos takleh nak gelak dan kedua time cenggini la.. masa2 aku tengah gabra orang buat lawak. Tapi alhamdulillah blom ada yang kena sumpit ngan kacang hijau sampai mati lagi setakat ni.



Aku sebenarnya fobia, aku traumatized ngan darah. Masa aku eksiden dulu aku tengok kaki aku je trus pitam. Nurse amik darah pon aku dah pucat. Ntahla aku rasa aku ikut belah abah aku kot. Tapi alhamdulillah la buat masa ni nyamuk geget aku boleh handle lagi malah aku geget nyamuk tu balik.

Then apa sebenarnya yang aku nak citer? Apakena mengena aku, darah ngan pitam? Sendiri fikirla der.. kalau tak paham buat2 paham je la kahkahkah

P/s : Doakan dipermudahkan segala urusan Sabtu ni ye :)

You Might Also Like

20 comments

  1. hihihihi...okey 1st..lalalala..(^________^)..selamat menjadi suami yerk..gabra ker..?? nmpak wajah gabra d situ..muahahaha..sabaq naaa 2 hari jer lagi..muehehehehe..(~____^)..

    ReplyDelete
  2. tersangat nampak betapa afzal sedang neves sekrang nie hihi...

    apapun, semoga selamat bersalam tangan tok kadi nanti yer dan semoga majlis berjalan lancar.

    ReplyDelete
  3. takpe...faham, org tgh gabra kan. ntah ape die nak ckp sebernarnye! tinggl 2 hari...cool je apzal~ insyaAllah, semoga Allah permudahkan segala urusan apzal. amin :)

    ReplyDelete
  4. hari penting dalam hidup mahu tak gabra...huhu. semoga majlis berjalan dengan lancar :D

    ReplyDelete
  5. kah kah kah..mohon ditutup lampunya nanti..kah kah kah!!!

    ReplyDelete


  6. ada abg sepupu jaja, sblm majlis nikah dia..dia berlawak dgn lafaz akad nikah, seperti ini: "sahaja aku bernikah kerana Allah taala"

    semua org gelak2..dgn mimik muka lawak dia, lagi laa org sekeliling dok gelakkan

    tiba time dia nikah..

    dia nebes giler..

    apa yg berlaku, dia betul2 sahut lafaz akad dr tuan kadi dgn lafaz seperti ini:

    "sahaja aku bernikah dengan si fulanah binti fulan kerana Allah taala!!"

    hoh! bhahahhahahahaha (semua org pakat gelak termasuk bapak pengntin pompuan)

    moral of the story, bykkan solat hajat, berselawat, zikir, dan tenang2 je ye..usah sengal2 sgt..jgn nebes2..chill! yeob nak nikah dah!! chaiyok2..amati..hayati lafaz akad tu..akad diterima bermaksud segala tanggungjawab dan dosa terhadap isteri jatuh kt bahu yeob :)

    ReplyDelete
  7. Ko saje..saje je kan..cite pasal darah..dkt2 nak kawen kan..saje je..bagi harapan pelesu bagi mereka yang masih membujang kan..(nasib baik aku dah lama kawen).. Pastu ko kaitkan pulak denganpitam kan..ko saje je..nak ..nak pitamsss sesaje dkt2 nak kawen ni kan..aku tau maksud tersirat ko..malas aku aku nak suratkan kan..malas nak pi beli setem..n pos kat ko.. ermm...ko mmg sesaje..kan.sebenarnya..

    aku tahu..ko rela menghafal akadnikah dan testing one two threee..dr baca komen aku...namun aku sesaje je..bagi komen pjg2..hhaha..

    btw, Tahniah, aku doakan semuanya berjalan dengan selamat dan sentiasa dalam lindungan Allah, di beri cuaca yang elok di hari pernikahan dan persandingan(bersanding ke) dan kedamaian dalam rumahtangga yang bakal ko tempuhi...jgn pulak lepas ko dah kawen..ko merapu cerita darah2 lagi...ko simpan je lah ... kang ada orang lain yg putamsss baca..

    "SELAMAT PENGANTIN BARU AFZAL "

    ReplyDelete
  8. selamat, selamat.. selamat menerima akad nikah..

    ReplyDelete
  9. Semuga segalanya berjalan lancar. Selamat menjadi daddy eh menjadi suami yg soleh! Err nampak benor ketidakstabilan perasaan kat situ. Mwahaha! Steady okeyh Pakcik, steady! :P

    ReplyDelete
  10. pitam, nikah, darah, taukey bunuh diri.. err.. apa kaitannya semua tu??hahahhaaha

    ReplyDelete
  11. Nak akad nikah tak kena mengena dengan darah..pitam semua tu...
    cuma gabra ajer....kekekke
    Rilex bro..aku kad nikah sekali ajer..yang penting muk atahan macho...dan kau dah jumpa tok imam sebelum ini....rasuah dulu...hehehe

    ReplyDelete
  12. semoga semuanya dipermudahkan kan zal....
    jgn nervous sangat......

    ReplyDelete
  13. tahniah weiii......hafalan yaaaa!!!!

    ReplyDelete
  14. dah sah eh?

    tahniah! selamat menjadi laki orang

    ReplyDelete
  15. cool je zal. kaw buat mcm nak dapat hadiah jee

    ReplyDelete
  16. tahniah afzal kerana sudah bergelar suami...jaga isteri bebaik =)

    ReplyDelete
  17. tahniah ^^

    jemput bace ^^

    http://mywithoutreasonii.blogspot.com/2012/09/cerpen-cinta-hanya-kita.html

    ReplyDelete
  18. hello bakal suami orang~!tahniah ye. hahaha.. relax bro. lepas kawen trauma terhadap darah atau yg berkaitan dgn darah kompom hilang. =P

    ReplyDelete