Memperkenalkan Cik Tunang : Bahagian 1

1:26 PM

Assalam,

Lama rasanya aku tak on lappy. Rasanya time last aku on lappy dulu musim rambutan, sekarang dah musim ciku. Adalah dalam 5 hari cenggitu. Rindu nak menaip, tapi aku tatau nak tulis hape. Eh harini Wordless Wednesday la kalau aku tau aku tampal je gambar aku *pomote diri kot2 boleh diketengahkan untuk model sikat kutu

Atas desakan Korn dan Babyzyra Roxx so aku bukak gak la citer pasal Cik Tunang. Lagipun due date aku nak kekalkan keterunaan ni dah tak lama dah *macam nak tunggu hukuman mati pon ada. Ape yang aku nak citerkan ea? Kalau aku setat citer esok aci tak? Aku nak kena masuk lab ni, hari ni aku exposed gambar Cik Tunang dulu je ye buat pengenalan *padahal baru nak korek maklumat Cik Tunang aku sendirik tatau nak citer ape pasal dia

Abaikan pompuan yang over react mengilai pada penjuru kanan gambar 

Yela2 aku citer la!! Mencik la cenggini. Aku perkenalkan dia secara cepat giler ngalahkan Cepat Ekspress.

     Nama                         :  Radhiah Izzati Bt. Md Noh
     Umur                          :  23 tahun
     Asal                           :  Tanjung Gemok, Rompin Pahang
     Anak                          :  Anak ke-5 dari 6 adik beradik
     Pelajaran                   :  Ijazah Sarjana Muda err.. Library Science, minor Record 
                                          Management ( pasni dia leh keje sebagai pembaiki 
                                          lampu isyarat L41)
     Tinggi                        :  Tinggi2 si matahari, anak kebau mati tertambat
     Berat                          :  62 kati
     Makanan kegemaran : Tolak charger ngan kukur kelapa
     Minuman kegemaran :  Air tapai
     Cita cita                     :  Ingin membuka pusat membuang ketuat di sekitar Lembah Klang
     Harapan                    :  Harapan ingin berkawan ngan Chico Harahap *anak Uji Rashid
     Kata2 azimat             :  Kami dah pulang emak buat cucur.. mudah saja tambah air
                                         Adun sebati goreng dan sedia.. cucur adabi rahsianya
                                         Kami nak lagi!! Bolehkah cepaattt..
     Idola                          :  Mat Sentul

Cik Tunang propa je geget bunga tu.. bukan bermakna dia spesis kambing ye

Ape lagi yang aku nak cerita aku pon tatau. Aku rasa yang boleh pakai pon 5 teratas tu je ngeh3. Kalau korang suruh aku bagi detail pasal Cik Tunang aku tatau nak citer ape. Tapi kalau nak citer camner aku leh terkacip ngan beliau.. haaaa tu esok2 aku citer amacam? Ko tengok tajuk la siap ada bahagian2 bagai dah serupa citer sinetron dah hahaha.

Ok la aku sambung esok ea :D Harap Korn dan Roxx puas dan tak perlu lagi gesel2 di bucu dinding pasni untuk memuaskan napsu sendirik! Okbai



You Might Also Like

45 comments

  1. orait tue permulaan cerita cik tunang yang baik...tapi nak lagi...nak tahu camner afzal leh tertangkap hati dengan cik tunang hihi...

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. kelip2 mata berkali2... ehh tok tukaq pic lain ker hihi...mana pic manja cik tunang bersama botol air pink tue hihi..

    ReplyDelete
  4. hahaha...kenalkan cik tunang pun dah lawak. ok..tuggu macam mana boleh terkacip. hehe

    ReplyDelete
  5. wewittt..mohon datang beraya umah wa bila ada anak nanti..ehh?

    ReplyDelete
  6. weweitt..muda lagi makcik afzal ni...hahaha ok la tu... sambung bahagian 2 pulak yer..cmner leh kenal... wakaka :p

    ReplyDelete
  7. tak sampai 2 minit aku datang komen lagi.




    apasal aku tengok muka cik tunang ko hari tu lain. yang ni lain. ko tukar tunang sebulan sekali ke apa. mohon jawab kalau taknak kene tapau daging kawah nanti!!!

    ReplyDelete
  8. Yuyu Ali ni gambar jauh, esok aku tayang gambar dekat malah aku tolong zoomkan gambar sedekat yang boleh sampai bulu idong dia pon ko boleh kira ngan jari kahkahkah

    ReplyDelete
  9. aku taknak tanya mcmana cik tunang tertangkap hati dgn afzal..nak tahu mcmana cik tunang leh kena tangkap hatinya dgn afzal..hahahhahahaa



    pssst : cun tunang ko...
    bau nasi minyak dah di hujung penjuru lobang idung aku ni..

    ReplyDelete
  10. kahkahkah!!! gilos la tokkk terkeluar airmata aku ketawa sengsorang mcm bini mati laki :))

    sengal! bab harapan ngan kata azimat tuh =))


    comey bakal puan afzal :)

    ReplyDelete
  11. ahahahha.... dem sengal.:P waa dh nk rasa malam pertama...tahniah..:)

    ReplyDelete
  12. takut bakal bini afzal masuk hospital je sebab dpt afzal yg tampok gila. hahahaha...

    ReplyDelete
  13. Afzal.. harap sabar ye.. tak lama dah lagik..

    eh, gambar mula yang tudung kuning tu macam familiar je... aku rase aku knal la tudung kuning tu...

    *menunggu bahagian 2 plak

    ReplyDelete
  14. hahaha..mesti xsabar erk..??..sabar incik afzal..xlame dah tuuuu..huhu..seriau nok !!~ (^_____~)

    ReplyDelete
  15. Wow, share kat blog nama tunang. Mesti tersipu2 tunang awak.

    ReplyDelete
  16. ngeh..ngeh..dekat dah ngan tmpat akak tu

    http://akakdisebalikpintu.blogspot.com/2012/09/sumpahan-istana-kensington.html

    ReplyDelete
  17. tokkk!!!!. wa kenai pompuan duk belakang tunang tok tu!!. tanya tunang tok. nama dia hasdayanti kan?!!!

    ReplyDelete
  18. ha3.... sengal kau zal....
    tapi tunang hang memang comel..... tarbaek.....

    ReplyDelete
  19. esok2 kalo dah beranak pinak jangan jd mcm bapak dia yea...ikut mak dia x pe...

    comey cik tunang....

    ReplyDelete
  20. hahahah....peeeewwiiiitt tunang cun! ^^

    ReplyDelete
  21. sengal giler hahahahaa msti tunang pening kepala nk laya nih hahahaha..da la comel si tunangan tuh
    jemput singgah
    http://myaleo.blogspot.com/2012/09/teaser-myaleo-love-celebration.html

    ReplyDelete
  22. ko jgn x dpt wei mlm pertama nanti hahahaha..wat kuar entry bukan2

    ReplyDelete
  23. menarik tertarik..dio memang daboom..!!

    ReplyDelete
  24. nak tunggu hrnya je...makan nasi minyak..hihih

    ReplyDelete
  25. phewwitt~ cun lar cik tunang tok. Lepas nie mohon sambung lagi episod erk?? weeee ^_^

    ReplyDelete
  26. Ini gambarnya...cantik sekali!!
    Tak lama zaman teruna akan berakhir kan...hahahahahaha

    ReplyDelete
  27. hahahaha..pestime singgah sini dh meroyan senyum sorang2, baca entry gila2 kt sini... naisss

    ReplyDelete
  28. wewit wewitt!! apzal nk wedding jemput emy tau! haha tetibe ke wediing terus~ haha ;p

    ReplyDelete
  29. haha, atuk ni lawak lah..comel cik tunang =)

    ReplyDelete
  30. comel beteii kak longgg . hahah


    tapi banglong tak hensengg . kehkeh

    ReplyDelete
  31. klau citer details lagi bole jadi resume, hikk...

    ReplyDelete
  32. x heran kalau tok jatuh hati ngn beliau tp agak heran acano beliau bulih suka kat tok? tok kan sengal..ahaha
    gurau je noh..

    ReplyDelete
  33. ahahhaahaha.sengallaa die nie.cik tunang taa marah ka afzal buat details dye cenggini??? hahah !
    huntunglaa cik tunang dapat tuan blogger sengal.haha Y pis !

    ReplyDelete
  34. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  35. hahaha mesti meriah akak ni hidup ngan abg..de je la bahan kelakarnya.hihi

    ReplyDelete