Tempat Lain Takde.. Kat Sini Je Ada *Aku Rasa Laa

6:00 PM

Assalam,

Pernah tak korang mengalami situasi cenggini. Korang nak beli sesuatu tapi orang yang jual tu suruh korang fikir masak2 balik sebelum beli. Siap bagitau tak boleh beli banyak2 dari dia. Hahaha. Aku dah terkena, mula2 memang pelik. Time tu aku pegi ngan pakcik aku, aku pandang pakcik aku.. pakcik aku pandang aku. Weird laa kebanyakan penjual kalau boleh nak cepat2 habiskan jualan dorang tapi pakcik kedai ni lagi suruh dicard lagi jumlah yang kita nak beli. Tapi bila aku mula tengok dia buat.. baru aku sedar dan insaf. Kalau aku amik lebih.. dah boleh buat kenduri cukur jambul dah :D

Aku tatau tempat lain ada ke tak, tapi kat kampung aku Kluang memang ada menda alah ni. Aku bagi chance korang teka menda alah ape yang aku citerkan ni :)

Aku dah suruh pakcik tu pandang kamera say cheese, tapi dia buat2 malu plak. Dia la yang 
tak bagi aku beli lebih. Kedekut!!

Banyak ramuan dia penuh atas meja, ntahape dia letak aku pon tatau. Antaranya sayur 
sayuran, mesin tebu, tolok skru mikrometer, gamat dan jangkalukis.


Yang ni nama dia original Kluang mari. Gemok2, ko tengok la sendiri kalau dah spesis 
besar macamtu pattern orang yang makan harus tahap kebulur!

Yang ni pulak inti dia daging. Sedap, dengan kuah dia benar2 menggamit perasaan ingin 
makan walaupun time tu aku tengah berlumba lari 4x400 dalam guni mengepit pasu bunga

Ni bahagian yang aku dah potong. Besar kan? Seyes kalau perut kecik macam aku ni 
makan se-slice sudah memadai melainkan korang tak baca bismillah. So dah dapat agak 
la ye menda alah ape yang aku maksudkan ni?

Yeay betul betul betul! Popia. Besar kan? Nasib aku tak mintak lebih. Korang tengok 
la sendiri harga dia. Tapi memang berbaloi la, alang2 danh sampai Kluang Johor singgah 
la warung popia basah ni kat Kampung Melayu ye :) 



P/s : Tempat lain aku tatau, tapi kat Kluang kedai Pakcik ni memang pemes! :)




You Might Also Like

16 comments

  1. kat ECM pun ada banglong, tepi carefour. hahaha bangla buat :P
    sos dia skit lah, sogo pun ada.

    ReplyDelete
  2. sedap sangat ek popiah basah tu? untungla ada jual..kat tempat nana..langsung tarak.. :(

    ReplyDelete
  3. kenapa ko melaparkan aku di malam hari yang hening ni?? terpaksa aku selongkar peti ais cari makanan.hahahahahaha

    ReplyDelete
  4. aku suka popia crunch.... kat key el ader... yang aku tau kat sunway piramid jer...

    ReplyDelete
  5. besar nye..... pastu kuah melimpah limpah...... sayes... memang best !!!!

    ReplyDelete
  6. Piraa aku tatau pon?baru bukak ke hape?tapi pacik ni emsem..pacik kat ECM tu emsem x?

    ReplyDelete
  7. Besar gile popiah dia. Tapi bagus la pakcik tu sebab dia jujur dgn ko. Dia sendiri pesan supaya korang tak terlebih beli. Kan baik pakcik tu.

    ReplyDelete
  8. pergh, da mcm terbaca siri jalan2 cari makan tb tiga pulak, mueheheh

    mcm sodap yo, bila la den nk pi johore lagi :3

    ReplyDelete
  9. eh, lupa nk pomote :">

    http://zyraroxx.blogspot.com/2012/09/zyraroxx-follower-datang-bertubi-tubi.html

    hewhewhew, harap tak dimark sbg sepam :3

    ReplyDelete
  10. popia basah kat bazar masjid sgt pemes...xpenah dpt beli sebab org beratur giler panjang... :)

    ReplyDelete
  11. teringat lak popia basah kat s.alam. sodap!

    ReplyDelete
  12. mcm sedap..berbunyi pertu aku tengok..lapaq

    ReplyDelete
  13. makkkaiii sedapnyer..fav ni zal!!

    ReplyDelete
  14. bahan bahan dia boleh buat perut penuh camni..seyes tak kedekut.betul2 nak bagi orang makan ni.

    ReplyDelete