'> Aksesori Di Gigi | afzalsukasuki

Blog Sihatimerahjambu



Monday, October 15, 2012

Aksesori Di Gigi

Assalam,

Selamat hari Isnin dunia, Kuala Lumpur hujan harini.. moment yang awesome untuk tido di-sapot ketiadaan bos2 besar menggalakkan lagi aktiviti berhibernasi di bawah meja secara berjemaah. Sekarang aku sedang membaca buku motivasi Alahai Pengantin Baru!

Seronok gak baca buku ni, simple je penulisannya. Macam baca blog. Cerita benda remeh temeh dalam hal rumahtangga yang mana kadang2 benda remeh tu gak leh jadi punca masalah besar. Kelmarin lepak2 ngan adik aku, dia cerita la pasal kawan dia dan si bf. Adik aku kata kawan dia kapel ngan bf dia tak lama.. sekejap je. Walaupun si bf tu emsem dan bergaya tapi ada sikit punya hal.. si kawan dia mintak break.

Aku tanya kenapa? Adik aku jawab ada satu hari tu si bf bawak kawan dia pegi makan. Makan punya makan.. dorang selang selikan ngan topik untuk berborak. Sekali tu time si bf dok sakan berborak citer hape ntah, si kawan adik aku ni suda nampak ada cebisan cili laa kat gigi si bf. Dan2 balik tu si kawan adik aku mintak break alasan dia geli geleman. Mak aih cili je kot.. bukannya terselit printer celah gigi!


Entahla kita nak cari yang sempurna padahal kita sendiri tak mampu jadi sebegitu. Alhamdulillah masa atas pelamin adik aku tegur gigi aku ada terselit cili dan tanpa segan silu wife aku bantu aku buangkannya dengan tisu. Hubungan menjadi indah bergantung sebagaimana kita mencorakkannya :)

22 comments:

  1. wah pengantin baru hapdate blog la plak...selamat pengantin baru bro..sorry x dpt attend wedding itu hari

    ReplyDelete
  2. betul tu zal... sedikit sebanyak kena bertolak ansur.....tutupi kelemahan pasangan masing2... perkahwinan tu kan saling lengkap melengkapi....

    ReplyDelete
  3. auww romantiknya bini ngan t0k

    tapi alasan tak munasabah betul, clash sebab terselit cili di gigi
    mcm gigi dia x pernah
    adeh

    ReplyDelete
  4. Kuala Lumpur hujan arini. Moment yg awesome untuk tido aku ingat dengan bini sebab kau maseh cuti. Kehkeh!

    Buku apa tu? Teringin gak aku nak baca. Makumlah org kata kalau nak rumahtangga bahagia kena anggap setiap masa kita ni sbg pengantin baru. Err walaupun aku dah nak masuk 3tahun pun usia kawen. Hehe

    Err si awek tu dea takde gigi ke? Macam la esok lusa cili takleh teselit kat celah gigi dea kan? Grrrr

    ReplyDelete
  5. hahaha
    kesian pakwe tu...
    tp kira ok ler mintk break awal2..
    cam cerewet jer.heheh

    ReplyDelete
  6. sebab tu je.. kan boleh buang cili tu...

    ReplyDelete
  7. ok la tu dah mntak break awal2.. dats mean pompuan tu x sesuai utk lelaki tu.. :D

    ReplyDelete
  8. Hahaha. Ada yang lucu, ada yang menarik hati pasal posting nieh. Tp bab2 macam nieh pada saya adalah sesuatu yg sukar dijangka.

    Ada orang, bila nampak kelemahan pasangan, cerita dekat org.

    Ada org, tolong sama2 sorokkan...

    Ada org, sama2 cuba betulkan.

    Yg mana satu sekarang?

    ReplyDelete
  9. aku nak baca juga itu buku alahai pengantin baru boleh ka? nnti pos sama aku...

    ReplyDelete
  10. bukan printer lekat celah gigi . kahkah

    ReplyDelete
  11. Ada kawan aku plak mintak putus sebab bf dia kuat kentut. Masalahnya, lelaki ada ke yang tak kuat kentut?

    ReplyDelete
  12. demand nya ppuan tu, mmg tak boleh buat bini bagus break je, dari nanti dah kwen nyusahkan si suami je

    ReplyDelete
  13. pelik aku dengan perangai manusia ni.. aku masa bercinta dulu, aku siap korekkan hidung bekas awek aku dulu.. masa tu taik hidung dia bersepai keluar..

    ReplyDelete
  14. cer letak emas kat celah gigi....

    kompem x break..siap gilap2 lagi ...auuuuww.sooo hottssssss :P

    ReplyDelete
  15. orang kata 6 bulan pertama penuh dengan ujian....cubalah lepasi dulu,dah lepas lulus ujian pertama..."orang kata"...bukan akak kata...

    ReplyDelete
  16. mungkin cebisan cili tu menyerupai tahir beliau kot..ehh?

    ReplyDelete
  17. Dah updated blog..cepatnya...
    honeymoon bila...

    Suami isteri ini pemahaman sama sendiri, itu keyword dia.
    Dan satu lagi pengurusan kewangan kena bincang, sebab ini lah punca selalu bergaduh,,hahaha

    ReplyDelete
  18. takda yg sempurna kn (: masing2 kena mainkan peranan sebab masing2 saling bergantung utk mebina sebuah hubungan yg baik.

    ReplyDelete
  19. biasalah lepas makan kan bukan nak perasan! apa la ke bongok sangat...hurmm lain la kalo ada taik gigi, itu dah konpem la tak gosok gigi :P

    ReplyDelete


Copyright © afzalsukasuki Designed by azhafizah.com