Bungkus Air Ikat Tepi Bang

10:10 AM

Assalam,

Alahai pepagi dah buat aku sakit perut telan lawak banyak sangat. Ni cerita kawan aku plak la, asyik dengar citer aku je.. puas mikir aku nak citer ape ngan korang. Aku citer kes pagi ni pasal kawan aku hari ni ea? Pelis.. peliss.. pelisss!! (homaigod gedik ko nyah!) 

Macam hari2 biasa, pagi tadi kawan aku pegi tapau bekpes. Tapi ada sikit lain harini, orang yang buat air tu.. orang baru. Pekerja indon. Takpe la si kawan aku order menu biasa dengan air la. Dipesannya air teh tarik bungkus ikat tepi. Dari nada rendah kawan aku pesan minuman, sampai kat akak kaunter tu dijeritnya pesanan tu suruh budak indon tu siapkan. 'Paiman teh tarik satu, ikat tepi!!' Dah serupa macam amplifier kan? Tapi speselnya amplifier ni dia jaga kaunter selain boleh beranak, dia juga berbulu ketiak.


Lepas 5 menet, budak indon yang buat air tu pon datang dengan pesanan. Kawan aku pun pandang budak tu.. budak tu membalas pandangannya. Mereka saling berpandangan.. kemudian tersipu2 malu. Kawan aku mula bukak mulut sambil pipi ke-blushingan

'Terima kasih di atas teh tarik yang kiut ni, tapi apa fungsi ikat tali kat tangkai gelas ni?'

Budak indon tu lantas membalas ; 'Bukan ke abang mau teh tariknya diikat tepi?'

Kat situ gak kawan aku terduduk, sampai termengah2 dia tahan gelak. Ada plak diikatnya tangkai gelas ngan tali rafia? Ke pesen baru bungkus air ni? Ketawa-sampai-nangis kawan aku, nasib la budak indon tu tak kata tali rafia kat tangkai gelas tu buat tangkal.. kalau tak mau pengsan kawan aku bantai gelak :D

P/s : Salah faham, takpe2 budak baru. Bagi chance :P

You Might Also Like

31 comments

  1. bro~ptutnya post gmbr teh tarik yg ikat tepi tuh... bru boleh imagine macam mana...

    sbb dr td aku duk imagine amplifier yg bebulu ketiak tuh je...eh!!!

    ReplyDelete
  2. TANGKAP LA GAMBAR!!hahahaahhaa....hahahahaaha...

    ReplyDelete
  3. kehkehkeh bagus tue dia buat ikut arahan... mmg betul2 ikat tepi.

    ReplyDelete
  4. hahahahaha lenkali bawak balik la gelas tu skali oih . hikhik

    ReplyDelete
  5. kahkahkah... bagus2. mmg bertindak mengikut arahan betul pekerja tu. Tp kalau aina yg kena mau biru muka sbb gelak. gmbar xde ke bro..? hehehe ^^

    ReplyDelete
  6. nme pun bdk bru kann..
    xbese terima order mcm tu.
    dalam hati budak indon tu mesti kata, "plek laa org malaysia ni order mcm tu. ikat2 tepi bagai."
    hahaha

    ReplyDelete
  7. bapak ah lurus gila. sebaik baik manusia. hahah. agak agak apa kat sana panggil kalau nak ikat tepi LOL :D

    ReplyDelete
  8. kahkahkah. adoi..gelak besar den haa. ado lak gelas yg diikatnya. takpe budak baru.

    ReplyDelete
  9. Hahahah.. Dah tu tak ckp nak mungkuss...

    ReplyDelete
  10. alahai...
    mendera jiwa dan raga betul indon tu..
    muahahhah

    ReplyDelete
  11. xpe, org baru...kasi peluang..
    nanti pandai la tu..



    p/s : haha ..ha..ha..h..

    ReplyDelete
  12. LOL itu tak faham tahap gaban dah tu.. hahaha..

    ReplyDelete
  13. kahkahkah..biaq betoi bro..!!~ =P xkan gune tali rafia, bio yg bonaaaarrrr..=D =D =D =D mmg bhasa fail la..naseb budak bru..kui kui kui..

    ReplyDelete
  14. hahaha.. fesyen baru tu.. =)

    ReplyDelete
  15. ahahahha

    ahahahahahaha

    apeee laaa....

    hahahahahaha...

    jaja dpt bayangkan
    haha

    ReplyDelete
  16. ahahahha

    ahahahahahaha

    apeee laaa....

    hahahahahaha...

    jaja dpt bayangkan
    haha

    ReplyDelete
  17. Weyy! Kau tau tak aku baca entry kau sambil tampal masker kat muka (gedik masker2 bagai)? Kau dapat imagine tak camne aku tahan gelak pas baca entry ni sebab muka aku tengah tegang? Grrrr. Aku gelak sampai nak nanges weyh! Saket perut aku sbb aku ajak laki aku baca sama lawak ni. Kahkah! Fail dah kursus kecantikan aku malam ni. Grrrr

    ReplyDelete
  18. hahahahahahahaha.. takpe2.. aku setuju dengan ko.. bagi chance kat budak baru tu..hehehehe

    ReplyDelete
  19. apa ke bengap la mamat indon tu...tak penah dibuat orang la cawan diikat dengan tali hahahahha

    ReplyDelete
  20. hahahaha! sengal punya bendul...kalau aku mau terkencing2 gelak...hahaha...

    ReplyDelete
  21. aku tgh berimaginasi bayangkan budak tu bawak cawan ikat tali rapia... agak2 kalu ikat semua cemana pulak budak tu buat..

    ReplyDelete
  22. plastik dah habis... tu yg dia kasi gelas...... free gift tu.......

    ReplyDelete
  23. menangis2 I baca, terharu dengan lawak sambil gelak citer kat my husband.
    salam perkenalan.

    ReplyDelete
  24. hahahahahha! cara baru tu nak ikat air..salute la! :P

    ReplyDelete
  25. phuhahahaha..lawak gilos citer kawan apjal ni.kalau fiza dah termengah mengah ketawa..xpe,kasik chance org baru :p

    ReplyDelete