Dolu-Dolu Punya Panggung Wayang

8:56 AM

Assalam,

Dah lama kot aku tak pegi tengok wayang. Sejak2 aku pindah opis kat KL ni, dah takde kaki nak diajak keluar. Dah tak bujang lagi nak balik lewat pagi. Kadang2 rindu gak masa jadi bujang dulu.. rasa nak jadik bujang balik pun ada :D Untungla sape nama Bujang, sampai bila2 pun dia bujang memanjang..

Cerita pasal panggung wayang ni, mak aku ada cerita kat aku. Panggung wayang time dia dulu2. Waktu zaman muda rumaja dengan rambut afro, seluar bell bottom plak.. cermin mata bingkai besar. Hehe ada lagi gambar2 lama dia dalam album. Sambung balik.. time tu mak ngan abah aku keluar tengok wayang. Agaknya lepas gian la tu. Dia baru lepas pantang lahirkan aku. Nenek plak yang kena jaga aku kat umah.

Dorang tengok citer hindustan, tak salah aku Bobby kot? Tengah baeekk punya layan itu cerita, tetiba skrin jadi putih. Pastu kat skrin tu ada tulis cenggini 'Kepada sesiapa bernama Sabariah, mak anda panggil balik sekarang sebab anak anda asyik menangis'. Perghh ni ape punya pesen.. siap buat announcement beso2 kat skrin wayang tu. Mencicit mak abah aku keluar kaber malu, nak menyamar jadik kucing.. macam tak logik plak kan?


Sekarang kalau mak aku nak panggil balik, tapayah dah tulis kat skrin beso2 macam nak bagitau semua orang. Macamla semua orang dalam panggung wayang tu sama nama ngan aku. Mesej je sudaa :)

P/s : Naakk sangat tengok wayang. Kalau tak dapat tengok wayang..
        dapat pegang tiket wayang pon jadik la

You Might Also Like

20 comments

  1. Alaaa .. gi jer la ngan bini ko tuhhh ... Nak balik kol 3 pagi pun bule ... sebelum ada anak nihhh ... baik enjoy life laki bini .... Gi ler tempat2 yg ko takut nak gi masa couple2 dulu .... yg penting bawak kad kahwin tuhhh !!!! Wakakakak

    ReplyDelete
  2. tgk wayang kat umah pn ok. download je cite apa , then tgk kat umah. bersama tersayang

    ReplyDelete
  3. beli tv screen besar je zal...tengoklah puas2 cite peberet awak..

    ReplyDelete
  4. Sekarang nieh panggung wayang takleh bawak makanan luar. Dulu sengkuang kicap pon boleh :)

    ReplyDelete
  5. Hahah. Boleh ke kuar screen gitu? Pergh. Tebal jugak muka.

    ReplyDelete
  6. huh!!!! tu kiranya prihatin sungguh tokey panggung tu.... siap leh buat camtu......

    ajak ler mrs afzal pi nonton......

    ReplyDelete
  7. smpai cm tu skali ke? bia btl...tu la sapa suh khwin cpt hahhahaa

    ReplyDelete
  8. klu lah zaman skg buat cenggitu, agak2 depa berani dakkk buat announcement mcm tuh? agak2 org terbabit malu tak? atau mara tak? kekekekekekekeke... terbaek tokk :P

    ReplyDelete
  9. lah . pegi dgn wife lgi best ape . haha

    tak menahan beteii announcement cem tuh

    ReplyDelete
  10. aku rindukan wayang pacak je bro

    ReplyDelete
  11. hahahaha..bia betik bro?? hahaha.. sampai macam tu sekali..hahahaha

    ReplyDelete
  12. heheh, malluuu...sampai nama keluar skrin . o.0"" uuu...ye der? skrg ni, tgk wayang kena cari cerita yg tol2 kualiti baru enjoy.

    ReplyDelete
  13. Betul ke keluar nama kat skrin wayang tu? huhuhu... malunyaaa

    ReplyDelete
  14. betul2..mak akak pun citer gitu..terpampang je kat skrin...

    ReplyDelete
  15. eh betul ke sampai keluar kat skrin? gila lah malu je.. hahaha.. eh mak abah kita pun dating sesama tgk bobby nie.. masa tu bobby tengah mencanak naik..

    ReplyDelete
  16. aku pon dh lama x layan wayang ni....buuat wayang ada la hehe

    ReplyDelete
  17. Iskk...sampai tulis kat panggung...hahahah

    ReplyDelete
  18. amboi. ini betul2 teringin tengok wayang ni. haha

    ReplyDelete