'> Ni Plak Wedding Belah Laki Tapi Kat Umah Mak Aku Sebab Aku Tak Beli Umah Lagi | afzalsukasuki

Blog Sihatimerahjambu



Thursday, October 11, 2012

Ni Plak Wedding Belah Laki Tapi Kat Umah Mak Aku Sebab Aku Tak Beli Umah Lagi

Assalam,

Amacam? Cara tak aku buat tajuk pepanjang cenggitu? Kalau boleh baca senapas je tau melainkan korang dapat kebenaran bertulis daripada doktor dan bomoh bertauliah. Bomoh hujan tak boleh!! So seperti yang aku janjikan semalam, harini aku akan exposed plak kenduri belah aku. Penat weh ngedit dari masuk keje tadi.. nasib hari ni free.

Bertemakan warna pepel dan silver, aku nekad memilih pelamin bunga2 dengan cuba menyampaikan betapa dalam hati ada tamannya diri aku nih. Mula2 aku decide nak buat dalam 6-7 khemah je (aku tak tengok pon khemah tu camner) tapi bila dah pasang 8 buah khemah.. seyes aku kagum sebab kemain besar khemah tu dan luas plak. Eh aku tanak citer penjang2 boleh tak, sebab tangan aku cramp. Aku taip pakai idong je ni

orang ramai mula membanjiri majlis semenjak tahun lepas lagi. Dianggarkan
tetamu yang hadir hampir 13.4 juta menyamai populasi penduduk Papua New Guinea

berpusing2 aku berjalan.. baru sampai ke pelamin. Kata pengapit, 
nak amik mood. Ada plak nak rasa lutut pengantin time tu

beramah mesra dengan pengunjung2 sambil menjual pantun barang
serangkap dua malah ada yang mintak khidmat tilik nasib

gambar ni aku rembat daripada blogger nana, nak tengok gambar2
yang dia amik leh pegi ket blog dia bawah tu ye :)

berani bebudak kutuk pasangan sejoli blakang aku yang turut suap menyuap
tu ye? Weh abang ipar aku tuuu. Ntah camner leh tersama pose plak kan? Haha

Haa time ni sesi potong kek oleh abah ngan wife aku, tersama bulan lahir plak.
Perangai pon sama..aku rasa laa

Punyalah payah nak suruh abah aku stick bergambar ngan kitorang. Ada plak dia nak
lari2 jumpa kengkawan dia, orang yang lalu tepi pelamin semua dia tegur. Abah sape
la tu weeehh berdekah2 aku ketawa atas pelamin

photographer suh buat freestyle pose.. nampaknya kami bertiga je la yang
pandai belakon. Yang lain pandai beranak je :P

Ni kengkawan wife aku. Ada yang berkenan di hati? Sila maklumkan kepada aku

Yeah tak lain dan tak bukan dorang la buddies aku, bestie aku dari
sekolah menengah sampai sekarang. Orang kuat aku, penasihat dan
kawan susah senang aku. Trimas Oneh, Naiem dan Fadhlur <3

Giler teruja, aku bajet 3 orang je yang turun tapi...

..omaigad ramai tuu!! Yeah dorang la kawan alamaya aku. 
Untuk pengetahuan kitorang la Geng Blogger Sengal!!

Mak aku kata, dorang nak bergambar ngan mak abah aku sebab sporting?
Hahaha memang pon mak abah aku sporting, sportrim dan kadang2 boleh jadik
skirting!


Aku kenalkan muka2 blogger yang mungkin ada korang kenal, tak kenal
mahupun buat2 kenal. Tapi dorang memang happening sampai pening orang
sekeliling melihat fiil sekor2
dah lama aku syak yang si Shawn Razaleigh dan Boni ada apa2..

Gambar ini diperbesarkan bagi mengukuhkan bukti. Ternyata jelas
hubungan mereka bukan sekadar teman bermain congkak semata2

Oh lupa aku ada buat wishing book. Ko tengok berapa banyak aku buat goodies bag
untuk tetamu2 yang hadir. Bukan setakat tetamu, orang lalu lalang, orang hantar tong gas
malah orang yang salah jalan masuk jalan tu pon trut menerima goodies bag

wishing book tu aku buat sendiri tau :) Trimas kepada mereka yang wish..
terharu aku sampai nangis2 di tepi peti ais

bebudak ni semua pakat2 nak wish sambil diperhatikan si Shawn dan
awek dia, Zyra Roxx. "Gelojoh macam zirafah memasing", kata
 Zyra Roxx di dalam hati secara berhati2

"Kekasihku..kita tulis sama2 ye", ujar Shawn
"Ye anje, kita kat kekasih blogger terhot setakat ni", kata Zyra pula
"Korang menulis ke..merendek depan macik ni?", mak aku plak menyampuk

blogger ni namanya Nadh Zher Ree. Dia balik awal sebab ada hal.
Takpe2 bro kehadiran ko pon dah buat aku gembira :)

Aku suka la pose korang berdua ni. Ni la Wadi Ao ngan Fadil Penyu.
Comel kan? Aku tak sangka si Fadil ni trun gak. Si Wadi ni kemain mesej aku 
haritu tanya warna tema tapi datang pakai baju kuning. Puih!!

Blogger comel ni plak namanya Korn :) Ko buat bibir macamtu bajet 
mengghairahkan lettew?

Abang emsem ni salam aku time aku makan. Terbantut napsu makan aku.
Ke.. dia nak makan skali ngan aku kat meja perantin?

Ni la blogger Syahiroo :) Dia buat muka cenggitu cuba membuktikan yang
dia sebenarnya kacukan cina-melayu dengan menunjukkan mata sepetnya

Blogger single yang menjadi pertaruhan aku. Si Tirah Zairi dan Aida Omar.
Ada sesiapa yang masih solo untuk aku rekemenkan?

Mula2 aku tengok budak ni dok snap2 gambar aku, tapi aku tak kenal sape.
Bila dia salam kat pelamin baru aku tau yang dia la Nanasuicide :) Maceh
dik sebab trun :) cantik la gambar <3

Gambar kenang2an ngan bebudak GBS yang dapat turun.
Yang ada pon dah cukup haru biru.. belum yang lain lagi. Isk3

Mak aku tanya aku, kenal tak budak lelaki berbaju melayu bawak beg sandang.
Aku kata sape? Tak kenal pon. Budaknya skema2 je. Mati2 aku ingat ada budak
tahfiz mintak derma.. rupa2nya si Zulhilmi Tempoyak! Ko lambat la beb!! Hahaha.
Eh tapi seyes aku suka gambar ni weh!! Comel!! :D

DJ pekenakan aku, disuruhnya aku nyanyi. Nasib berduet ngan bini aku.
Laa seyes aku karok. Tak pecaya?? Sila lihat bukti di bawah. Pasni sape kaki karok
boleh roger kitorang anytime hahahaha

video

Bila majlis selesai bini aku plak dah dok teruja nak bukak adiah.
Dalam bebanyak adiah tu, aku dapat satu adiah yang paling besh!
Dia punya besh..semua yang tengok ternganga menitik2 air liur.
Nak tau ape?Jeng jeng jeng..
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

Cilakak!! Hahahahahahaha bini aku suh buang.
Aku sendiri tatau bila nak guna hahaha

Apa yang boleh aku katakan, aku gembira dengan perjalanan majlis aku. Masih tak boleh menerima kenyataan yang aku kini sudah bergelar suami orang. Aku sudah punya isteri. Aku dah ada mentua dan ipar duai. Dah tambah lokasi untuk dituju setiap kali balik raya. Duit gaji kini diagih dua, belum masuk bila dah ada anak. Makin berat tanggungjawab yang dipikul. Trimas atas nasihat kawan2.. korang memang banyak membantu.


Tapi aku tetap gembira, walaupun aku tau ianya buakn sesuatu yang mudah.. tapi aku tau itulah asam garam bila berumahtangga dan aku harapkan aku mampu menjadi suami, anak dan insyaAllah ayah yang bertanggungjawab, adil, bertolak ansur, bersabar dan mampu membimbing keluarga aku ke jalan yang diredhai.

Amiin.. semoga diperkenankan Nya


P/s : Kredit untuk jurugambar Syakir Rahman, Nana ,Zulhilmi Tempoyak
        Bug Love dan Cik PanadolKalau aku tau gambar2 korang mabeles 
        cenggini awal2 lagi aku hire korang :D




51 comments:

  1. gilak la yg bagi kondom tu..ape brg kondom2..hahaha

    ooo tu dia zul tempoyak..muka aida pon nampk jeles.. punya susah nak tgk muka dia..hehe bestnya geng blogger sengal dtg! sayang tak g..huhuhu


    meriah afzal! Alhamdulilah semuanya berjalan dengan lancar kan...

    ReplyDelete
  2. last sekali tu..memang cilakak..

    kot ye pon teringin nak kawin, beragak sikit kasi cnd0m . hahahaha

    Memang happening..terasal kerugian dtg terlambatan....namunn apa boleh di buatkan..kekkee

    ada masa boleh bergambar dengan dorang lagi..hehe

    ReplyDelete
  3. sadis wa takleh pegi . sobbss ! eh mane gambar kak pirang ? dye tak turun ka ?



    gilos yang last tuu . hahaha


    bekeng beteii pengapit pengantin pmpn . hikhik

    ReplyDelete
  4. kahkahkah! stok kondom utk sebulan ke tu?

    ahhhhh buang buang buang!! gua nak tengok afzal junior dgn kadar segera!

    gua syak korn el jr. yg kasik adiah tu, sbb beliau teruja semacam tiap kali melewati farmasi, kehkeh!

    ReplyDelete
  5. aikk baru pasan adiah gua dgn shong tade, ta dapat ke tokk?

    ReplyDelete
  6. ada la Zyra & Shong..ada dalam hati aku (kaberline baik adih korang tak interprem hahaha)

    ReplyDelete
  7. skema...?? pergh... 2 kali je dlm hidup aku org pggl skema.

    satu masa potong kek taim tadika.

    dua masa ni.


    down. T__T

    ReplyDelete
  8. MENANAH MATA NENGOK GAMBO MEMASING. RASA NAK BUNUH DIRI TERJUN KBMALL. KELUAR GBS AH GINI. SOBSSSSSSSS
































    nampak tak betapa mata menanah siap kepslok bagai takut takde orang perasan komen aku.

    ReplyDelete
  9. jap, tertinggal gelak pulak. sambung sini lah.






    kahkahkah. hikhokhikhok *gelak badak

    ReplyDelete
  10. nombor satu : aku berkenan kat kawan wife ko yang duduk berdiri kat sebelah ko tu. tudung hitam baju coklat. mohon sampaikan salam sayang tak terhingga kepada beliau. sampaikan kalimah ini kepada beliau --> "sejak mula terpandang gambar tersebut, terpercik terus aura cinta yang sangat2 memberahikan di dalam sanubari ini. Ingin sekali aku jadikan beliau isteri tercinta. tapi kena terima lah menjadi isteri kedua aku, sebab aku dah aturkan dah siapa bini pertama,kedua,ketiga dan keempat.dan, katakan lagi padanya yang aku akan membahgiakannya tanpa ada rasa simpati sekalipun"

    nombor dua : kalau ko taknak pakai kondom tersebut, mohon jual di kaki lima.hakhakhakhak.. takpun ko jual kat budak2. ko cakap tu belon berkualiti tinggi. Jual satu rm5.

    nombor 3 : cilakak ko.hahaha,sempat lagi menjadikan kisah percintaan aku dengan shawn satu isu hangat dalam entri ni.apa kata awek tudung hitam tu nanti bila terbaca entri ni. melepas aku,hakhakhakhakhakhakhakhakhak

    ReplyDelete
  11. 1. tahniah afzal majlis berjalan lancar dan sempurna..
    2. kondom tu bukan aku bagi yer, jgn caya cakap babyzyraroxx... sumpah aku x bagi... betul, aku x pernah beli pon natang tu... wei betullah bukan aku yang beli mende tu, tolonng laa caye weiii bukan aku... bukan lah.. sobs sobs sobs...

    3. cemana ko dapat pict privasi aku tu haa sedangkan aku pon xde pict tu kat koleksi aku... huhuhuk..

    p:s : kondom tu bukan aku yang beli... di ulang bukan aku....

    ReplyDelete
  12. memg meriah giler wey. tahniah sekali lagi. Selamat menempuh alam perkahwinan heee...

    ReplyDelete
  13. ingat kan hadiah last tu tak sampai kat smenanjung. jauh nau aku post. dari sarawak kooooo aku nak ko guna tauuuuuuuuuuuuuu. one day, ia sangat berguna untuk ko. percaya lah aku.
























    kahkahkah. kbai

    ReplyDelete
  14. statement "bini aku suruh buang" tu menandakan akan ada suara baby pulak kat blog nieh nanti ke?

    ReplyDelete
  15. kahkah . condom . buat tiup tiup main belon la bang . agagaga.

    gile hensem blogger nabiel faan .kihkih . anyway semoga berbahagia bang . :)

    ReplyDelete
  16. macam haram ko pengantin. hahaha. aku saje kasi serprise baju tengok ko kenal ke dak masa aku datang nanti. hahaha.


    pape pun tahniah. mesti sepanjang seminggu cuti ko hepi je kann

    ReplyDelete
  17. hahahaha...!! kelako giler yang makcik bersuap jugak tu..waaa, meriah nyer..=) hehehehe..tahniah.. =)

    ReplyDelete
  18. hadiah wa kasi mohon guna berdua je...eh...

    ReplyDelete
  19. ps: terharu....hadiah wa ada kat situ....lob lob gitu...hehe

    ReplyDelete
  20. wah..meriah nyer majlis kahwin.. :D moga bahagiaa

    ReplyDelete
  21. lupa lak bergambar kan..

    by the way..thanks coz invite..parents dan adik afzal mmg sporting pun..

    ReplyDelete
  22. tahniah tokk..wa sediss tak dapat pegi TT___TT ni ada sedikit ucapan untuk lu..huhu

    http://www.mksyahir.com/2012/10/istiadat-konvokesyen-uum-kali-ke-25.html

    ReplyDelete
  23. alhamdulillah semua nya da selamat. Tahniah bro~! ^^

    ReplyDelete
  24. huwaaaa...... tak dapat join mkn free.........tok ampun dari remy ye...... tak dapat hadir.....
    sayes!!!!! teringin sangat.... tapi apakan daya.....

    ReplyDelete
  25. shida sperti jiejah juga rasa rugi xpi tp kerja xdpt dielak kn huhuhu..pape pn tahniah zal..bab kondom tu xyah pkir sgt..xpkir lgsg pon xpe hahaa..dah halal..nk pkir pe lg...^_^

    ReplyDelete
  26. akhirnya sy berjaya mengangkut org2 kuat GBS(cha, aida,tirah n jagung) dtg kenduri abg long ni...mmg happening la diorg ni...smpi sy sendiri tak teringat nk amik gmbr perantin...bile tgk kamera blk, "eh mane gmbr perantin?majlis ape yg sy p td?semua gmbr bebudak ni je hehe..." maaf~~


    p/s:-bnyk gmbr dr sy abg long cilok tp xde kredit...kecik ati...ahhhhh sudah la...gantung kamera pasni!

    tahniah buat perantin....hihihi

    ReplyDelete
  27. wahhh...
    dah kawen rupa nyer tuan blog nie...
    tahniah!
    selamat pengantin baru... :)

    ReplyDelete
  28. hahahh kondom?? sape punye keje lah tu
    nyway nice kaler lah

    ReplyDelete
  29. oh...baru cek tau gambar akhir tu namanya %^&%^*....malu ehh...


    btw, tahniah afzal..moga jodoh berpanjangan bersama isteri ^_^

    ReplyDelete
  30. emm bestnya,..meriah,..sorg pon xajak kina pegi,..huwaaa,...

    hehe,..apa pon tahniah tok,..smga kekal hgga syurga =)

    ReplyDelete
  31. Best2 geng2 blogger datang memeriahkan majlis. Eh, sedap seh suara bini kau. Semuga menjadi Suami yang setia, bertanggungjawab & rajen tolong Isteri. Hehe.

    ReplyDelete
  32. huhuhu bak sini kondom tuh nganganga selamat pengantin baru tok.sori tak dpt dtg, ingat nak dtg ritu tp itulah...masalah pemparitan kat kg ai lg dasyat. eh

    ReplyDelete
  33. selamat pengntin baru tok...boleh wish lagi kan...sweet...=)

    ReplyDelete
  34. Tahniah bro...sekali lagi..
    Bab kondom...memang lawak...

    ReplyDelete
  35. aku komen ke tak lagi ey kat sini? gua suka beb pic gua dgn wadi tu. hahaha

    ReplyDelete
  36. kau ni nak buat entri kawen je pon dah buat aku gelak gila2 woih ! haha.gambar2 sekali caption mmg takleh tahan,lagi2 yg gay tu.kahkah ! x'D

    papehal aku nak wish semoga hubungan tok berkekalan sampai bila2.tiba masa pulak aku la yg kawen er.haha :DD

    ReplyDelete
  37. weh!
    tahniah dan selamat pengantin baru..
    nak pergi aritu,tapi ada hal.apa2 pun cepat dapat baby tau..ahaks!
    tak menahan bagi hadiah kondom.HAHAHA

    ReplyDelete
  38. tahniah...tahniah.. hadiah sgt xmenahan!!! better buang..nt nk tgk baby..ahahaha


    ReplyDelete
  39. bro ada entry utk ko sila baca k

    http://phatthegreat.blogspot.com/2012/10/selamat-pengantin-baru-afzalsukasuki.html

    ReplyDelete
  40. ramai n meriah gitewww
    btw tahniah yer
    meriah sungguh majlisss nyaaaaa
    :)

    ReplyDelete
  41. wahhhh meriahnya....

    tahniah ya.... semoga berbahagia hingga ke akhir hayat...

    ReplyDelete
  42. Tahniah again afzal....walaupun akak hanya dapat hadir bagi hadiah dan tak dapat merasa makanan orang kawin(rugi rasanya).akak rasa seronok dapat hadirkan diri sehari sebelum...terima kasih ye zal..

    ReplyDelete
  43. tahniah zal..kecewa jugak x sempat bergambar..tpi x pe..apa yg penting semuanya dah selamat..semoga jadi suami yang baik ye

    ReplyDelete
  44. bestnya...time tu aku masih budak bawah umur jadi takleh dayang wedding kau

    ReplyDelete


Copyright © afzalsukasuki Designed by azhafizah.com