'> Mana Sambungan E-Novel Bisa Gugur Jantung Gue Daa?? | afzalsukasuki

Blog Sihatimerahjambu



Monday, November 5, 2012

Mana Sambungan E-Novel Bisa Gugur Jantung Gue Daa??

Assalam,

Mula2 aku diamkan je.. tapi hari2 orang tanya, makin cair tinja telinga aku ni, siap bertakung serupa sup Campbell dalam mangkuk! Perghh abis nak buat camner la kan, Bizi la kak long aku tengah gigih buat anak. Actually jalan cerita aku plan pon dah kelaut. Boleh plak aku plan nak masukkan babak makhluk asing makan sardin dalam citer tu??

Jap2 ko.. yang duduk mencangkung sambil tenyeh songel tepi lesung batu tu.. nampak macam blur2 je kan? Aku sebenarnya citer pasal enovel aku. Ko pandang belah atas penjuru kanan ada tajuk Bisa Gugur Jantung Gue. Aku baru siapkan sampai episod 9 je. Heh apsal rupa macik kantin macam aku ni takde gaya boleh menulis ke? Jangan pandang kaki takde cagu la weh..

Jalan cerita jangan haraplah nak macam citer sinetron atau korea. Lebih kepada sin chan versi novel.. haa cenggitu la gamaknya. Eh lama gak aku tak sambung sebenarnya, las aku buat time tu aku darjah 4 kelas lompat lepas aku kalah dengan rumah kuning dalam acara lompat dalam poket seluar kawan berganti2. Semalam datang plak mood aku nak buat cerkon (cerita kontot).. alang2 aku sambung buat enovel aku balik la.

Aku tau ramai yang dah baca, best atau tak terpulang selera masing2. Tapi alhamdulillah la feedback positif buat setakat ni walaupun ramai yang kecewa watak dorang tak dimasukkan dalam citer aku. Aku tengah reka watak umang2 ngan lidi sate, kalau berminat boleh angkat tangan!

So pada yang belum baca, cuba-try-test dulu mana la tau sesuai ngan jiwa. Hehe. Baru aku teringat enovel aku takde cover lagi. Jadi aku pinjam gambar 2 orang blogger ni buat cover model walaupun dorang gagal temuduga sebagai Penggunting Tali Pusat T41. Entry hari ni aku nak exposed cover novel aku je, amacam? Kancan tak?


KLIK LINK untuk membaca eNovel aku Bisa Gugur Jantung Gue




P/s : Kiri tu aku, kanan yang buruk mencangkung tu Boni Kacak. Agak2 korang leh teka
        tak sape blogger manis yang jadi model tu? Kikiki :P

17 comments:

  1. ni nak marah ni kata cover tu pic aku asal pic boni x kacak plak

    ReplyDelete
  2. wa harap wa jadi hero episode 10 nanti..muehehehe

    ReplyDelete
  3. sapa gadis manis itewwwww. nak jadi model gak. mohon kerjasama :D

    ReplyDelete
  4. akhirnya dpt tgok muka kak yuyu comel. haha

    ReplyDelete
  5. aku nak komen part mula2 sahaja... yang tang taik telinga jadi cair tu... kalu taik telinga cair, ko korek guna tangan, pastu cium... perghhhhh menusuk qolbu.... tekan kan sikit qalqalak tu... menusuk Kholllllllllbu.!!

    ReplyDelete
  6. tangan model sampai ke lutut. generasi tangan panjang ni. jaga jaga. hahahaha

    ReplyDelete
  7. watak akak takdok ke? cis, tak guna.. :P

    ReplyDelete
  8. erkk..awat. cover.buku.jadi.macam.itu..erkk..

    ReplyDelete
  9. btw, cantik manis si yuyu ali nie kan..untung la..mana tau jadi retissss kan..aminnn :D

    ReplyDelete
  10. hahahahahahahahahaha..gambau tu yang ko pilih????hakhakhakhak

    ReplyDelete
  11. bro boni ngan tok...pic dua2 memang sengal!!!!!!

    ReplyDelete
  12. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  13. kah3.. hilang kekacakkan si boni bila gambar dia jadi lagu tu.. geli baca tang tahik telinga cair tu tak senonoh punya afzal.

    *model cantik lagi manis tu bukan yuyu ke? awat tangan dia panjang lagu tu? takut pulak gua tengok. kah3

    ReplyDelete
  14. kahkahkahkahkah hanya mampu gelak...

    ReplyDelete
  15. wey kau tau tak aku suka gila bace e-novel kau tu ! -_-
    Tertunggu aku nunggu weyhhhh !! *protes*

    ReplyDelete
  16. akak tak tunggu pun episod baru...sebab akak tak habis lagi baca episod lama...he he he

    ReplyDelete


Copyright © afzalsukasuki Designed by azhafizah.com