Parasit

7:53 AM

Assalam,

Selamat hari Isnin, harap segalanya bermula dengan baik :) Pagi2 Isnin ni aku nak bukak satu citer. Kita biasa kan isi minyak? Pastu baiya petrol pump yang jaga kaunter akan mintak kad Bonus Link untuk di swap. Haaa.. tang ni klimaks. Jeng jeng jeng!

Tetiba datang ntah dari mana sorang tua ni dengan rasa tak malu dan rasa bersalah hulur kad Bonus Link dia untuk pembelian minyak aku. Tercengang gak aku. Mula2 aku ingat dia nak swap untuk minyak dia, tapi lain plak citernye pagi ni. Hmm aku ikhlas kalau si baiya tu swap kad company tapi pakcik tu punya kes.. erk! Aku blah ngan sikit maki hamun dalam hati. Sah2 aku tak ikhlas :P


Nasib la bukan melayu, dan bukan seagama aku. So aku buat2 paham pattern cenggini kuat telan benda haram. So pahaaammm sensangat (tangan di bahu sambil mata pandang ke atas)

Dah2 sambung keje :)

You Might Also Like

15 comments

  1. amboi dah pandai guna bhasa2 klimaks...
    opsss... okei paham.. =)

    ReplyDelete
  2. erk. cenggini punya parasit pun ada. sudah tukarrr kah? nak beli la minyak sendiri kan. swap orang punya lak. grrrr. eh! kita lak yg marah. haha

    ReplyDelete
  3. salam super sahabat,
    tetap semangat dan sukses selalu ya
    ditunggu kunjungan baliknya :)

    ReplyDelete
  4. salam super sahabat,
    tetap semangat dan sukses selalu ya
    ditunggu kunjungan baliknya :)

    ReplyDelete
  5. Owh ! =D dier nak dapat bonus dlm kad dia la tu kan..?? ^^ Mueheheheeee..xpatot2..kalo sy, mmg jd xikhlas kan..huhuhu..

    ReplyDelete
  6. camtu punya parasit pun ada jugak ye zal..... choi!!!!!
    pic tu kasi buang lah zal....geli...

    ReplyDelete
  7. singgah sini nak jemput join segmen : http://diarisedetiklebihfarisha.blogspot.com/2012/11/pencarian-bloglist-musim-1-diari-farisha.html

    ReplyDelete
  8. bijak itu tua bijak menipu.. ntah2 afzal org yang keberapa ntah dia buat tu.. hish3..

    ReplyDelete
  9. Ada juga orang macam tu.....huhuhu

    ReplyDelete
  10. adoi..orang macam ni pun wujud jugak dalam dunia ni??? tak faham aku..

    ReplyDelete
  11. Ei, kedekut. Kalo ko takde kad bonus link, biar le dia swipe kad dia. Heheh. Kalo aku plak, bila aku takde kad, aku selalu harap ada org akan offer kad dia utk di swipe. Baru la aku rasa tak sia2 pembelian aku tu.

    ReplyDelete
  12. diam itu pasrah.. redha itu terima.. :P hahah sound la cepat2.. jap2 ini kad saya.. sambil mencebir kn bibir ke arah akcik tua tersebut..

    ReplyDelete
  13. Dulu aku pun penah. Pas aku shopping2 kat Jusco, masa kat kaunter nak bayar. Tetiba che ya nun alif ni bg aku beratur depan. Hamboi kemaen baek kan? Rupanya sampai depan dea nak swap kad Jusco dea. Hamboi kemaen kompiden kan yg aku ni takde kad Jusco gak. Tp mmg tul pun, sbb masa tu aku student lagik. Mana ada kad jusco sume ni, kad matrik ada la. Kahkah!

    ReplyDelete
  14. bijak pandai betul itu orang kan..kalau nak point isi minyak sendiri guna duit sendiri baru le dapat!

    ReplyDelete