Menu Hari Ni Ular Sawa Burma Yeay!

9:18 AM


As salam,

Selama ni, paling teruk korang pernah makan apa? Tauhu busuk? Telur tembelang? Petai? Ke makan masakan orang yang 1st time masak seumur hidup? Perghh takpe2 aku faham situasinya yang ko alami #sambilbercucuranairmata 

Biasa korang tengok orang makan ular kat mana? Myanmar? Vietnam? Tapi dalam banyak2 ular, tetiba nafsu serakah aku menbuak2 nak makan ular sawa Burma ni. Woo aku nak makan ular? Nape tak cukup lauk lagi ke kat Malaysia? Alaa nak buat macamana jiran aku Myanmar, kira macampembawakan budak la ni erk!



Aku terasa nak makan ular ni lepas kedai kek North Star telah menghasilkan kek berbentuk ular sawa burma. Seyes mati2 aku ingat ular betul, tapi bila boleh cocok lilin bawah ketiak ular tu sambil Jemah dan anak beranak tepuk amai2 nyanyi lagu hepi besday.. sah kompom kek!


Owner kedai kek tu buat kek bentuk menatang tu sebab rasa cintanya terhadap kek. Harini mungkin kek bentuk ular, mana tau minggu depan dia nak buat kek bentuk gamat plak kan?

sumber

You Might Also Like

29 comments

  1. erkkkk.. x lalu nk makan..geli weyy ngn ular. komen smbil meremang bulu tengkuk ni

    ReplyDelete
  2. Kalau depa tak bg aku makan kek tu pun aku tak umpat wehhh :P

    ReplyDelete
  3. Hamboii pembawakan budak sangat!! LOL!! Ular tak sedap.. Beruang sedap!!

    ReplyDelete
  4. errk, ngeri nye nengok. satgi dah masuk tekak kepala ular tu terkam pulak. Eeee, takut!

    ReplyDelete
  5. seiras dengan ular...tapi kek. kalau tak dipelawa pun tak kisah sebab geli la dengan ular2 ni. eeeee.

    ReplyDelete
  6. Uih... geli aku tgk kepala ular tu. Kalo akak makan pun aku amik yg takde kepala punya, then krim kuning2 tu akak remove la. Apa pun... pandai dia bentukkan kepala ular tu. Mmg seni.

    ReplyDelete
  7. tak lalu weh nak makan...tengok je lah orang makan...

    ReplyDelete
  8. geli geleman hilang selera..nak muntah sekarang ni jugak apjal oii..takde kek rupa lain kek tu.huh!

    ReplyDelete
  9. Ish! Kalau aku tak lalu kut nak makan ular ni, eh kek ni. Serius rupa ular betul. Dah la kaler kunen. Ish! Ngeri lak tekak aku bila bayang dea masuk dlm tekak. Aiceh! Tapi ntah2 dah rasa skali nak lagi. Hahaha! Kau memang, sume kau telan kannnn? Kahkah!

    ReplyDelete
  10. memang tak makan la akak kek nih..:)

    ReplyDelete
  11. nak makan pun geli even dah taw tu kek haha

    ReplyDelete
  12. err...sape yg lalu mkn tuh haihhh~!

    ReplyDelete
  13. erkk.. sebijik dua bijik macam ular. macam terbantut je selera.. T_T

    ReplyDelete
  14. aku tercarik2 tang manakah ketiak ular tu...

    ReplyDelete
  15. sekali pandang mcm ular betol... geli aku nak makan... biasa mkn cacing jek ekekekk

    ReplyDelete
  16. Walau pun kek..aku tak sanggup mkn.

    ReplyDelete
  17. kunjungan gan , bagi-bagi motivasi
    semoga menjadi semangat .. :)
    Tidak ada yang namanya hari yang tidak penting dalam kehidupan manusia ini. Setiap saat berharga.

    ReplyDelete
  18. yakss...


    jom layan motor.http://www.gilamodified.com/2012/12/jom-layan-motor.html

    ReplyDelete
  19. tak berselera aku nak makan..hahaha

    ReplyDelete
  20. hmmm tobat aku x dok dekat ngn kek tu

    ReplyDelete
  21. lepas nie cer buat kek bentuk lipas ke, tikus ke, kelawar ke baru gempakss....tp buat nampak real sikit la..haha

    ReplyDelete