'> Sumpah Tak Nak Sambut New Year! | afzalsukasuki

Blog Sihatimerahjambu



Monday, December 31, 2012

Sumpah Tak Nak Sambut New Year!


As salam,

Seyes!! (sambil terkemut2 aku menyeriuskan muka aku yang bujur sirih ni walau pada hakikatnya lebih kepada bujur bola rugby)

Time baru kering jahit sunat dulu kemain. Ye la teringin gak nak rasa join rakyat Malaysia sambut new year. Tengok kat dataran merdeka macam penuh je memanjang. Seingat aku time tu aku lepas SPM bawak motor C70 abah aku ko KL. Bawak kua anak dara orang plak tu. Tapi insaf aku pastu. Sebab?

Bayangkan naik moto pon boleh jem dengan parking berlapis2 jangan haraplah nak balik awal. Dengan road blocknya sana sini. Cari makan satu hal. Kalau tau aku bawak bekal dari rumah. Mahal giler peniaga makap rege. Malam ni meniaga, esok kompom jutawan. Duduk kat padang penuh sampah, berhimpit2 dengan bau2 yang menosok kalbu. Kalau test indeks pencemaran peparu time tu mau berjelaga. Setelah hampir 10 tahun ni baru aku rasa menyesal, sanggup aku redah semua tu semata2 nak tengok percikan bunga api?? Erk!

Mungkin tu dulu la, yela muda remaja.. tengok macam best je orang buat, kita pon ikut sama. Tapi sekarang lain. Ekceli banyak kot cara yang boleh kita lakukan untuk sambut new year, contohnya makan malam bersama2 keluarga. Walaupun nampak remeh tapi part itu yang selalu kita miss dalam hidup kita kan?

By the way tu la the 1st and the last. Sumpah aku tak nak keluar celebrate new year lagi


P/s :  Selamat tahun baru kawan semoga tahun ni dipermudahkan segala urusan
         Jom buka buku baru :)

27 comments:

  1. tak perlu disesalkan...kenangan tu apzal. bila lagi nak merasakan..kan.


    selamat tahun baru ya :)

    ReplyDelete
  2. kalau kat penang "dataran merdeka" tu depan umah je. so gua hanya bukak pintu detik 12 dan tengok bunga api :))

    ReplyDelete
  3. Sesuai la dgn tahun 2013 tu ko tu kan... tahun 2012 berdua ni next year 2013 dah bertiga waa manyak ngam wooo ha ha ha aku tak sambut gak new year cuma gatal mulut jer nak ucap kat org.. sbb aku punya azam tiap2 yg dulu2 sume tak tercapai... eh.. ha ha ha

    ReplyDelete
  4. selamat menyambut tahun baru 2013 :)

    ReplyDelete
  5. jom join gua sambut new year dengan bacaan yasin dirumah.. hak hak hak.. apapon selamat tahun baru masihi

    ReplyDelete
  6. masa memuda dan student dulu boleh ler zal...skrg...baik dok depan tv jer.....mana dgn jem , sesak.... bau dan segala bagai lagi..... kat rumah rasanya yg paling aman......

    ReplyDelete
  7. tu org kata budak2 baru nak up..hihi alhamdulillah sepnjg 21 thun tak pernah p smbut new year..duduk umh je tengok bunga api kat tv tu pun kalau tak tetdo hihi

    ReplyDelete
  8. wah. ko redah dr mana naik C70? ade lagik tak C70 antik tu? aku nak beli lah boleh?
    dlu kau angkut aweks pkai helmet ape jal? pergh....

    aku dok sorang2 lah kat rumah sambut thun baru agaknya

    ReplyDelete
  9. Selamat menyambut tahun baru zal..

    ReplyDelete
  10. Oleh sbb ko dah celebrate tu la yg ko tau tak best. Pengalaman tu at least dpt rasa skali, dah tau le cemana keadaannya.

    ReplyDelete
  11. azza pun dh lama x sambut tahun baru..tak best lgsg tmbh2 lak ngan org ramai..serius rimas..baik duk rumah jer tgk kt tv...selesa pun selesa..

    ReplyDelete
  12. hiihi..mas tak pernah rasanya.memang tak suka sesak2 waktu malam,rimas,berbau..hihi..tgk dpn tv je lebih selesa..

    ReplyDelete
  13. tengok kat tv pun nampak betapa rimasnya..heheh

    ReplyDelete
  14. tengok kat tv pun nampak betapa rimasnya..heheh

    ReplyDelete
  15. tak pernah gi sambut new year.. tengok tv pun tak pernah sebab aku selalu tidur awal..

    ReplyDelete
  16. Selamat tahun baru bro (: moga maju jaya selama-lamanya..hihi..

    ReplyDelete
  17. memang x patut dah buat cenggitu..kan dah nak jadi daddy :)

    hoping for better tomorrow ^_^

    ReplyDelete
  18. selamat tahun baru.. takper at least u ada kenangan sambut ngan para2 penyambut kannn. pas ni sambut ngan anak2 hihihi.

    ReplyDelete
  19. Datang sini nak mengucapkan Selamat Tahun baru 2013....semoga persahabatan kita kekal berkekalan

    ReplyDelete
  20. hahahaha..memang pun bro.. mbila dah makin berumur ni, memang dah mula rasa macam tak nak pergi langsung tempat2 yang sesak tu... aku pun sekarang banyak sambut benda2 macam ni kat depan pc je.. takpun depan tb.. dah malas nak melemaskan diri dengan deretan orang ramai..kecuali bila datang gatal aku, aku akan pergi ke pasar malam dan tempat2 yang penuh orang untuk cuci mata cari calon isteri.hahahahaha

    ReplyDelete
  21. betul2 dulu zaman muda mudi memang xcited bagai nak rak sambut.. bila umur makin meningkat nie rasa macam tak sambut pun tak pe.. sambut dengan keluar lagi bagus kan.. huhu. Mari sama2 buka buku baru :)

    ReplyDelete
  22. selamat tahun baru. x pe at least ade pengalaman :)

    ReplyDelete
  23. Aku tak igt bape kali je seumur hidup aku sambut new year. Alaa dulu tu ikut2 membe je. Ada org nak sambut, aku pun terikut2. Pastu aku pun tak paham apa motip dorang duk kumpul ramai2 kat klcc tu countdown pastu huha2 sampai 2-3pagi. Pastu gi tido kat area garden tu. Sampai subuh kut. Aku tak. Err err ni membe aku yg cite :D

    ReplyDelete


Copyright © afzalsukasuki Designed by azhafizah.com