Bila Stuck Kat Trafik Jammed

9:37 AM


As salam,

Banyak plak kereta hari ni. Kadang2 bila jalan jem pepagi cenggini mula la aku fikir bukan2.. melampaui kotak imaginasi aku. Kadang2 tak boleh diterima akal pon ada. Mungkin tensi sangat kot.. penat kaki main clutch, tekan minyak.

Bila korang stucked cenggini.. pernah tak korang bayangkan macam apa yang aku bayangkan ni?

Doremon Boleh Pinjam Pintu Suka Hati?
Tetiba plak aku ada kocek doremon, pastu aku kuakan pintu suka hati. Aku ngan kete2 aku sekali aku hangkut masuk dalam pintu tu.. zuupp terus sampai ke opis.

Janganla Nak Memerut
Aku paling takut time jem lagi2 tetiba rasa nak memerut. Lagi parah kalau aku kat lane tengah atau jauh lagi nak sampai petrol station. Cenggitu punya gaya, kalau dah darurat ada kang aku memerut dalam bonet!

Sewa Satu Lane
Bila aku bayar TnG, dengan tak semena2 dan tak terjangkau dek akal yang waras.. secara automatiknya aku dah sewa satu lane terus ke opis. Orang lain tak boleh masuk lane aku (macam ada dinding penghadang lutsinar kalau cuba masuk alamak kemek body kereta)

Diescort Pak Polisi
Hehe sapa la aku nak kena escort2 bagai kan. Tapi aku terfikir gak menda alah ni. Dah macam orang penting sangat dah aku ni.

Eh Eh Kereta Gerak Sendiri!
Tak taula entah macamana, bila jem je.. aku boleh switch kete aku ke auto-pilot. Hahahampeh. Dia akan bergerak mengikut GPS yang aku setkan (ke opis). Amacam hebat tak? Kete lain takde, kete aku je boleh buat cenggini :P

Tumpang Ke Opis Boleh Bang?
Sesi tumpang menumpang ni berlaku bila aku berselisih ngan lori bawa muatan kereta. Aku rasa nak bawak naik kereta aku atas lori tu. Selain tu aku ada gak terfikir nak sambung kereta aku ngan kereta depan ngan tali. Di sini sekaligus aku dapat jimatkan minyak dan tenaga. Bijaknya aku.. anak sape la ni kan?

Tetiba Opis Tepi Highway
Asal jalan nak jem je.. tup2 opis aku muncul tepi highway. Lagi awesome aku nak pegi keje, tup2 opis muncul depan umah. Ni aku tatau la pesen opis bergerak ke hape. Tapi bila aku fikir2 balik dah makan bas skilang plak main amik2 orang tapi versi opis la. Kagum aku kalau bos aku buat cenggitu.

Yeay Cuti!
Tengah2 stuck kat highway.. baru aku tau hari tu cuti! Tak pun setiap kali jem je.. aku dapat cuti. Perghh nikmatnya hidup kahkahkah cenggini punya gaya redah jem hari2 pon aku sanggup :D




Tapi malangnya semua tu imaginasi aku semata2.. nak tak nak aku kena redah gak, kalau tak merah la punchcard aku weh.

Err ada sesiapa tau sini mana ada jual doremon?



You Might Also Like

26 comments

  1. Saya kluar awal semata mata nak elak
    Jem ni..

    ReplyDelete
  2. hahaha tak blh blah imaginasi afzal tue..tapi yg no 2 tu, eyza pun takut jugak huhu..

    ReplyDelete
  3. banyak je jual doraemon... pergi kat kedai2 patung2 kain.. banyak la... ahahahaha...

    ReplyDelete
  4. aku selalu berimaginasi bila jem kete ada butang terbang haha.. ala macam kete Bulma dalam citer Dragon ball tu.. bari gempak..

    ReplyDelete
  5. Hihi, memang selalu je imaginasi kalau tension.
    Tapi tu lah realiti tetap realiti kehkeh :D

    ReplyDelete
  6. aku penah ade pengalamn nk memerut time tu jem.. perghhh~~ die punya azab... smpai aku terlanggar bumper blkg kereta depan dlm gerak plahan.. dh terkemut2 abes dh aku.. seb bek kete dpn tu xkemek n owner die xkua kete.nk mntk calim bagai... bpeluh2 aku dlm kete menahan azab itu.. nmpk je surau terus aku membelok jam 8.30 pagi .. msg bos siap2 aku g surau haha.. bos aku mesti aku subuh gjh +-+"

    ReplyDelete
  7. kat nak google doraemon tu jual kat mana..... nanti remy habaq..... he3...
    tepi remy suka imaginasi yg akhir tu..... hari2 cuti....

    ReplyDelete
  8. Aku suka imagination ko yang terakhir
    kagum aku sejenak...Tapi aku tak kesah sgt jem ke tak..sbb aku mmg tak pernah stuck dlm jam nak pi kerja..sebab aku rempitan je..ahahaha..err..aku rasa aku terlanggar side miror ko kan pg td..hehehehehe..

    aku ada doremon..tapi poket dia aku tak pasti ada lg ke tak..hehehhe..kalau ko nak aku bg half price..hahahahaaa

    ReplyDelete
  9. tinggi giler berangan...sedarlah dr dunia realiti ini...hahaha

    ReplyDelete
  10. Time nak memerut dan terkencing tu aku dah kena dah!!!!
    Memang tersentak-sentak perut aku...hihihihihihi

    ReplyDelete
  11. pegi cari doremon kat padang besar ke langkawi ke. kompem ade hahahah

    ReplyDelete
  12. padan muka hang...
    tgk den ni..xde trafik jam..xde stress2 pung..mana xnye...ofis depan umah..umah depan ofis..jalan kaki aje. 5min dah smpi..sila jeles ye..hahaha

    ReplyDelete
  13. time jammed, aku cuma bayangkan yg kereta aku bole terbang. mcm ala2 citer total recall.

    ReplyDelete
  14. deremon??ada..kat pasar malam..4 meter 20 ringgit je..tapi deremon yang dah jadi cadar..

    ReplyDelete
  15. duduk tgh bandar mcm tu la, nasib badan :-)

    ReplyDelete
  16. bawak la superbike ko tu g keje bro

    ReplyDelete
  17. paling x suka time jem bila nak terkencing lah nak terberak la. seksa weh

    ReplyDelete
  18. hehe yg last tu..cari kek kodai....hehehe...
    imaginasi yeay cuti!!...tu paling syiokkk

    ReplyDelete
  19. Yang jenis auto-pilot time jam tu dah wujud kan, rasanya ada kuar kat tb itu hari.
    watper susah2 cari doremon, baik cari gaban :p

    ReplyDelete
  20. haha sya tak pernh lagi mengalami jammed ni..sya p keje naik lrt..eh doremon byk je jual kt kdai :P

    ReplyDelete
  21. aku vote berger bakar abang burn! hehe

    ReplyDelete
  22. hahaha..kalau ade gergasi belaan ok gak..tengah tengah stuck suruh die angkat kete letak terus parking kat office..hehehe..untunglah kalau real kan..tapi tak mungkinlahhh

    ReplyDelete
  23. pernah terfikir nak buat terowong bawah tanah sendiri khas untuk diri sendiri..hahha

    ReplyDelete