'> Misteri Jam 12 Malam | afzalsukasuki

Blog Sihatimerahjambu



Thursday, January 10, 2013

Misteri Jam 12 Malam


As salam,

Mula2 aku ingat movie, gigih aku bukak. Rupanya sebuah rancangan radio dari Singapura yang memutarkan cerita2 seram sejuk yang cukup buat aku kencing 14x dan hanya dengar time siang. Bukan apa time malam aku bizi sikit ececeh (takut cakap la takut). Ni baru 1st time dengar ni, perghh!!

Rancangan ke udara setiap Isnin hingga Jumaat setiap 12 tengah malam di siaran 87.9FM. Siap ada blog lagi. KLIK SINI kalau nak ke blognya. Lagi satu aku baru start nak layan Misteri Malam, sebuah rancangan TV9 yang memaparkan kisah2 benar yang dilalui artis2 Malaysia mengenai alam ghaib. Pagi2 tadi aku khusyuk nengok kisah si Awie Rafael, tetiba boleh pop-up gambar hantu depan skrin. Wallawehh terantuk kepala aku terkejut. Haram jadah dan maki hamun aku pepagi.

Tapi aku nasihatkan pada yang lemah semangat, kuat ingatan dan penakut tu better korang tak payah tengok atau dengar. Jangan bagi bebudak sekolah dengar la, kompom tido, nak ke dapur, nak ke tandas semua nanti kita yang temankan. Aku tau la.. dulu aku pon cenggitu :)

Jangan tenung lama2 takut korang nampak apa yang orang lain tak nampak


Sekadar hiburan semata2 untuk yang percaya atau tak. Tapi pada aku itu adalah input untuk aku buat entry :) Cari idea nak buat citer antu. Huhu.

Jangan sampai jadi kes lama, DJ radio dapat panggilan dari kubur sudaahh hehehe~

23 comments:

  1. sesungguh jin n syaiton itu mmg ada

    ReplyDelete
  2. erk... sereeeemmmmm. mau x tido mlm ni..huhu

    ReplyDelete
  3. memang tak tenung gambar tu.. kang tetiba ada yang kuar mau terkejut boss NR mendengar jeritan tahap petala ke 18 huhu

    ReplyDelete
  4. dulu blog jam12 ni salah satu fav,tapi sejak2 thn lps,dah kurang layan da..

    ReplyDelete
  5. Aku ni penakut tp aku suka gak nak nyebok dengar cite antu. Hahaha! Err gambar tu sebenanye aku nak tenung. Ada la carik2 gak apa yg ada. Tp aku tak tenung sgt la, aku jeling2 je. Bedebar gak sbb kau dah warning kat caption camtu. Hehehe

    Eh, yg aku penah dengar DJ dpt panggilan drpd gaung. Seram kan kalau kena gitu? Atutnyewwwwww :P

    ReplyDelete
  6. cemana orang penakut boleh tulis cerita hantu??hehehh

    ReplyDelete
  7. mlm jumaat ko bc cite2 mcm ni.. ce baca teknik ke.. bagaimana menghadapi kmsraan mlm jemaat ke.. kata dh kawin.. :P

    ReplyDelete
  8. weh, kau tau tak kat mne nk dengar pasal Dj dpt call dr kubur lama tu?

    ReplyDelete
  9. tetiba dgn pantas aku scroll bawah terus..

    kenapa aku terpengaruh dgn ayat2 ko kan..pelik pelik.....


    ReplyDelete
  10. betul kata amran tu kekekeke
    takut apanya terkejut je kalo jumpa dorg....Allah kan hadooo

    ReplyDelete
  11. laa ingtkan ko nk story cter antu tdik.. pomote cite antu rupanya.. malam ni nk try dgr la.. boleh ke?

    ReplyDelete
  12. betul ke bro yang ada kes dj dapat penggilan daripada kubur tu???

    ReplyDelete
  13. masa study kat uitm dulu *ceh dulu padahal sem lepas* selalu jugak dengar. siap pegi pantai nak dengar poyo hakhak.

    gua baru nak tenung gambo dah kena sound tak jadi lah tenung. haha.
    eh tapi memang betul kan yg dj tu kena kacau bapak seram woi.

    ReplyDelete
  14. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  15. kau letak gambar apa ni afzal, I tutup ngan tangan terskodeng2 tak nak bagi Jelita nampak.hahhhaa hahahaha (aku yg takut nak tengok)

    ReplyDelete
  16. remy tenung lama2 jugak..... tak nampak apa pun...? he3

    ReplyDelete
  17. tak teringin pun nak dengar :P

    **padahal kecut haha

    ReplyDelete
  18. misteri malam tu best ke.. ingat lawak.hehe

    ReplyDelete


Copyright © afzalsukasuki Designed by azhafizah.com