'> Alahai Isteriku : Fear Factor | afzalsukasuki

Blog Sihatimerahjambu



Tuesday, February 5, 2013

Alahai Isteriku : Fear Factor


As salam,

Minggu Lepas Punya Cerita ;

'Abang jom join Fear Factor nak?', kusyuk isteri aku kunyah karipap depan tv

'Tak nak la abang gayat', aku menjawb tapi mata terus memaku ke arah game di ipad.

'Ape la abang ni. Kalau kita masuk bla bla bla. Meningkatkan ekonomi per kapita isi rumah bla bla bla. Menambahkan semangat kerjasama, patriotisme dan harmoni bla bla bla' dan banyak lagi patah perkataan di belakangnya itu membuatkan aku turut bla dari situ masuk ke jamban mencari sedikit ketenangan.

Kelmarin Punya Cerita ;

'Abaaannnnngggg!!!', dengar suara isteri aku menjerit. Aku cepat2 ke dapur.

'Apsal? Apsal?', termengah2 aku. Yela baru letak punggung atas kerusi, dah nak kena angkat balik. Tu siap berlari2 tu. Penat!

'Ulaaattt! Eiiii!! Buang laaa!!', sambil badan bini aku mengeliat meliuk dek gelikan ulat sampah kat tepi sinki. Kaki dia terangkat2 dah serupa orang nak berkawad pon ada.

Bukan sekali.. 3 -4 kali kot dia bantai jerit malam kelmarin. Semua pasal ulat sampah tu. Last2 aku dah tak mampu angkat buntut sendiri, aku pass kat mak aku je suruh handle.

Cenggitu nak masuk Fear Factor? Kahkahkah baik masuk pertandingan teka kacang dalam botol!


33 comments:

  1. kalau sekor je tak geli..banyak tu kot yang dia geli...tak baik tau merendah2kan kemahuan isteri nak masuk fear factor tu...tak baik tau!!!tak baik!!!hahhaha

    ReplyDelete
  2. ahhaha...sy pun geli ulat sampah tu, tapi selalu nya buang sendiri juga klu ada depan mata..hehe..:)

    ReplyDelete
  3. besar2 boleh pukul cam men golf je laa :p

    ReplyDelete
  4. Memang kemsalammm la nak masuk fear factor kalau cenggitu. Hahaha! Kalau dah menggeliat meliuk aku syorkan korang masuk sehati berdansa je lagi ngam. Eh, tapi dah takde ey rancangan tu? Okey, kalau camtu nanti daptar masuk Raja Lawak okeyyy! ^^

    ReplyDelete
  5. jnji cita2 tu penting! yekkk geli la plak tgok ulat photoshop tuh ahah

    ReplyDelete
  6. i pun tak sanggup lau kena ngadap menatang2 yang geli-geli nih.. huhu geli...

    ReplyDelete
  7. hahhaaa gaya kawad geleding geliat boleh patentkan.

    ReplyDelete
  8. mak aiyyy ! gilo besoOO benor tuhh ! hahaha . geli2 !

    ReplyDelete
  9. besaw giler ulat tu....... boleh buat umpan memancing ikan paus !

    ReplyDelete
  10. haha..perempuan mmg macam tu..☺ ..akak pun geli jugak ngan ulat..

    ReplyDelete
  11. haha.. kelakar betei kak radhiah (betul ke namanya? :P) nie lah.. kemain nak ajak masuk fear factor ulat sampai punya kecik tu pun dah takut ha. Afzal nanti kirim salam sama kak angkat GBS tu eh? :P

    *kalau ulat sampah gedabak besar macam ulat dalam gambar tu aida pun takut.. kekeke.

    ReplyDelete
  12. Ada hati jugak dia nak masuk Fear Factor kalo dah gitu gayanya sebab takut ulat.

    Gmbr ulat yg last tu memeranjatkan anak akak yg dalam perut ni.

    ReplyDelete
  13. kalau pesen berani pon masalah. kang dihirus buat lauk letak dalam kerabu kang. nyummeh. hahaha

    ReplyDelete
  14. ko ni tak memahami langsung kan.. sebenarnya tu agenda dia je. sebenarnya bini ko ajak ko pergi honeymoon lagi sekali tu.hahaha

    ReplyDelete
  15. haha bagi lah moral support sikit. :(

    ReplyDelete
  16. hahahaha..jaat benor ko ni...fear factor mmg xkan lepas dr cabaran ulat...latih la dia ..haha

    ReplyDelete
  17. Aku pun geli nak ulat macam tu...

    ReplyDelete
  18. sangat besar ulat itu..

    hahaha... nak masuk fear factor ye. join pertandingan lain lah

    ReplyDelete
  19. hahahah memang tak de harapan nak menang kalau kes macam ni..hihihi

    ReplyDelete
  20. bagos2... mcm ni la suami kesayangan.. gentleman.. apa adahal ngan ulat kn..

    hahahaha

    ReplyDelete
  21. hehehe..lawak ah..teka kacang dalam botol ok gak tu (:

    ReplyDelete
  22. hahhah.. tapi kalau ulat tu besau mcm gambar tu mmg sue pon takot ! -,-

    ReplyDelete
  23. kah kah, kalau gua lari duk diamdiam dah. menjerit nanti kena bamboo

    ReplyDelete


Copyright © afzalsukasuki Designed by azhafizah.com