Bekal Air Bentuk Tali Leher?

1:20 PM


As salam,

Siapa sangka kan, tali leher yang kita pakai hari2 tu boleh jadi bekal air? Yup nampak macam tipu tapi itulah hakikatnya berlaku. Kini ada tie yang boleh kita pakai, tapi dalam masa yang sama boleh dijadikan bekal air!

Flask Tie dihasilkan hasil dari kerja inovasi tatkala melihat pekerja2 yang penuh tangan dan kiri membimbit beg dan fail, yang mana hingga terlupa untuk minum pagi. Di sebalik tali leher biasa, terdapat satu bekas air yang sama bentuk dengan tali leher tersorok dibelakangnya. Jadi sekarang masalah selesai, tak sempat minum pagi bukan lagi alasan.

Tapi untung pada budak2 sekolah terutamanya sekolah tadika yang mana kawan2 mereka yang lain tak dapat pow air lagi seperti selalu kerana tersorok. Tapi apa yang aku nampak, time2 puasa nanti alamatnya ramai la kita nampak bertali leher bagai waima tengah menoreh getah sekalipun huhu.

Kemain dia nyuruk2 nyedut.. lagi2 time pose. Perghhh!!

Ha ni cara2 nak sorok botol air dari di pow kawan2 kelas

You Might Also Like

39 comments

  1. bualn pose kalau aku tak pose aku salahkan kau! hahaha

    ReplyDelete
  2. Hahaha, unik betul tie niii! Kihkih.

    ReplyDelete
  3. ade pulak kan. silap hari bulan tercekik sebab berat sangat air haha

    ReplyDelete
  4. cukup ker nak hilangkan dahaga?? ehehe

    ReplyDelete
  5. mau patah batang leherkalau hari2 buat camtu.....he3

    ReplyDelete
  6. tok ketua aku muskil weh.. kengkanak tadika ada ke pakai tai gi sekolah?? =='

    p/s: menda ni ada jual tak kedai mamak?? eh >..<

    ReplyDelete
  7. haha kalau gitu, kemain mudah le dorang nak ponteng puasa.. hahha

    ReplyDelete
  8. bulan pose tetibe aku g keje pakai tie

    ko jgn tnye nape LOL

    ReplyDelete
  9. ko jgn nk buat time bulan pose pulak..

    ReplyDelete
  10. lgi ramai la yang akan wat mcm ni kalau time puasa nanti...huhuhu

    ReplyDelete
  11. ada potensi ni lelaki nak ponteng puasa...zal tak cuba lagi ke?

    ReplyDelete
  12. okay mmg unik.~! mohon jgn pakai tie masa puasa.. eh..? huhuhu..

    ReplyDelete
  13. hehehehe..ini entri persiapan untuk bulan posa nanti..hahahah

    ReplyDelete
  14. sibuk sungguh orang sekarang ni sampai minum air pun tak dan ye..

    ReplyDelete
  15. haha tapi tak boleh berat kang leher tergeliat . menarik2

    ReplyDelete
  16. sng ea ponteng puse..ha tggung lah dose hahahahaha

    jenuh mencekik tengkuk berat tali leher hahaha

    ReplyDelete
  17. uiksss...betul2 kreatif.. haha.. tapi klu akak tak sanggup lah nak minum cara mcm tu...hehe:)

    ReplyDelete
  18. huish afzal. serius aku dah lama x juma ko. da nampak berbeza ko skang...

    ReplyDelete
  19. smart weh..mmg bagus pun xnak bg kawan2 pow air

    ReplyDelete
  20. banyak sekolah murid lelaki kena pakai tai. Jom kita bisnes nak?

    ReplyDelete
  21. bulan pose ramai nie yg nk beli nie haha

    ReplyDelete
  22. hoho..kena buat sekatan check tali leher bulan pose nanti.haha

    ReplyDelete
  23. ramai la bertali leher pasni. tapi bulan puasa nanti dilarang semua bertali leher...kena pakai bow tie je masing2. haha

    ReplyDelete
  24. stylo ..hihih tapi tul kalau time pose..de je kang ngelat mcm ni

    ReplyDelete
  25. agak2 masokan air ais ad wap x..??

    heee..

    ReplyDelete
  26. multipurpose ye..cam kelakau pun ado bile tengok..hihi..apjal try le

    ReplyDelete
  27. kalau buh air milo. lepas tu basi dan berkerak. adakah kita akan berbau masam? ahkahakah

    ReplyDelete
  28. fuuyyyooo..
    nice laaaa...
    boleh wat kan saye nye 1...
    mcm teringin lak ..
    hahahahaha...
    lame x singgah blog ohsem ni..
    assalamualaikum...

    ReplyDelete
  29. tak berat leher ke gantung air,..haha,..

    ReplyDelete
  30. AWAK.. BLOG AWK TERPILIH.. ADA DLM MAJALAH REMAJA 15 FEB. TAHNIAH.....

    ReplyDelete
  31. pernah tengok gegantung tu, tapi tak sangka boleh sumbat dalam tie. kahkah. planplan jahat bulan posa. :P

    ReplyDelete