'> Bila Wife Mula Bersuara | afzalsukasuki

Blog Sihatimerahjambu



Saturday, February 16, 2013

Bila Wife Mula Bersuara


As salam,

Wife aku ni jarang sangat nak bersuara apatahlagi mengungkit. Tapi bile dia start, perghh menanah ulu atiku nih. Ni semalam punya cerita, harap jadi pengajaran bagi suami2 atau bakal suami di luar sana.

Tengah aku kusyuk drive nak balik rumah (baru lepas amik dia keje) tetiba dia tanya aku;

'Sebelum kawen abang ada janji ngan ayang something..'

Aku blur, janji apa plak ni?Fiil wife aku ni, dia boleh ingat setiap benda waima benda remeh sekalipun walaupun acapkali aku tenggelamkan kepala2 semut dalam air dia. Kuat ingatan dia kemain.

'Janji apa plak ni?', berkerut muka aku, puas mikir. Kerut muka aku ni, dah tahap boleh jadikan slot letak cd.

'Dulu sebelum kawen, abang kata kalau duduk KL abang nak bawak ayang kua jenjalan pusing KL. Tapi ni dah masuk setengah tahun bang, perut pun dah membuyung ni.. jangan kata KL, signboard KL pon ayang tak nampak2 lagi! Balik2 Mines.. balik2 Mines!', selamba dek je dia tuju kat aku sambil buat muka toya.

'Erk!, ' Tu je yang terkeluar. Tetiba terkemut kepala aku masuk dalam baju.

Moral of the story :  Biasala ayat sebelum kawen memang cenggitu, manis macam gula2 kapas :P

Haa ni muka toya ala2 Korea. Tutorial buat muka cenggini akan
di ajar nanti. Harap mentabah.


P/s : Yela2 wiken ni kita pegi pasar malam







42 comments:

  1. PERGH perut membuyung tu yang tak menahan!! salah tok buyungkan cepat sangat! #EH!! itu semua rezeki Allah lah kekekee

    ReplyDelete
  2. lelaki memang macam tu..penuh dengan pura2 dan kepalsuan..


    heheh

    ReplyDelete
  3. lain kali jangan janji yang manis2, pompuan ni ingatan dia kuat tau...segala usaha menenggelamkan kepala semut tu memang tak akan berhasil.....haha

    gambar tu memang lawak....mulut itik versi 70-an.....

    ReplyDelete
  4. hahhhha , okay sumpah gelak tengok muka tu . kebanyakan perempuan memang kuat ingatan nya lagi lagi bab orang berjanji dengan dia . even benda tu dah lama sekali pun . hahha , lepas ni bawak lah isteri jejalan . jangan lupa singgah rumah sekali . hahhha :)

    ReplyDelete
  5. tu dia...sejentetik kena batang hidung

    ReplyDelete
  6. alololo kesian wife ye. mines tempat aku kentut je haha

    ReplyDelete
  7. Hehehe...
    jgn berjanji, dituntutnya selagi tak dpt.

    ReplyDelete
  8. janji manis mu, tinggal janji semata2. habis madu, tambah madu.
    wei pompuan mmg kuat pornographic memory nyer tau, hidden weapon la kira nyer.

    ReplyDelete
  9. apa tunggu lagi...tunaikan segera. KL aje pun. nasib tak janji bawak g pusing2 Sabah ke. Singapura ke...hahahah.

    ReplyDelete
  10. he3...nie ler habis madu sepah dibuang..... dulu janji bagai...dah dapat....buat2 lupa ye...... cepat tok...bwk wife pusing2...karang dah tak larat jln dah.... mines tu pun dah bosan tgk muka tok tiap2 minggu...he3

    ReplyDelete
  11. haha tenggelamkan semut boleh pulak..cepat2 tunaikan janji..terkilan nanti :)

    ReplyDelete
  12. ah sudah.
    janji dituntut jangan dikentut.

    ReplyDelete
  13. blog ada malware sejak sekian lama...bukan sombong...kecewa hingga 7 lapisan tanah okkk...xde siapa bisa nolongin aku...aku pergi menjauh akhirnya... :P

    ReplyDelete
  14. hahah nasib mung xjanji bwk pi tgok kangaroo kat astrolia tu haa

    ReplyDelete
  15. haaa...kan dah kena...nak kongsi satu rahsia psl pompuan...pompuan mmg ada 1 akal 9 nafsu..tp perkara remeh pompuan akan amik berat...sebab tu lelaki kdg2 x memahami, cakap pompuan cerewet..certain part maybe cerewet..tp bila pk logik, itu namanya teliti ^_^

    ReplyDelete
  16. hahhaahahaah.. tak boleh blah ayat:
    balik2 mines..balik2 mines...
    paperpown tahniah masuk majlh remaja..lepas tgk kt dlm majalh tu, terus bukak blog ni.. :)

    ReplyDelete
  17. Ahh sudah! Wife kau dah termengidam nak round2 KL la plak. Hahaha! Kena bawak weyh. Nanti anak dalam perut tu meleleh air liur. Eh, ada kaitan ke? Hahaha.

    Aku tak sempat nak komen psl belog kau kuwa Majalah Remaja tu. Gila pemes sehh :|

    ReplyDelete
  18. hahahah akhirnya akak da meluahkan..abg ni pun,bawak la g tempat lain..bnyk lagi best..

    ReplyDelete
  19. bawak2 la berjalan ke KL tu Zal oii..KL je punn..sengah jam dah sampai..

    ReplyDelete
  20. hahahhahh... gambar tu tak menahan.. eh, selalu g mines ?? nanti nak skodeng lah ! hahah :D
    lain kali jgn berjanji ! berzanji boleh -..-

    http://ordinarygurl-sue.blogspot.com/

    ReplyDelete
  21. jom kita jalan2 tengok KLCC...bawak akak sekali ye...

    ReplyDelete
  22. haha!! tk baik tauuuu jnji2 mnis.. :P

    ReplyDelete
  23. jgn x tunaikan bro. susah lu nnt.

    ReplyDelete
  24. heheh vadan muke

    laki jaja pulak siap menagis sbb sedor diri xtunai janji yg satu, honeymoon kat korea.kehkeh

    adeh..jaja plak xmasuk otak janji dia tu.lupa punya pasal.hahah

    jaga bini oi..kbye

    ReplyDelete
  25. bukan pasar malam tu tempat dating dulu ke?? kg kne sound lagi haha

    ReplyDelete
  26. ahahha... lain kali janji kena tepati..sat gi dgn baby skali tuntut janji tu..haha. isk smpai hati bubuh kepala semut kt air dia..hehe..

    ReplyDelete
  27. Setengah tahun duduk KL, tak pernah bawak..gila kesian wifenya..hhaha.. bawaklah wei!!
    Tabah sungguh tengok pic hang bawah tu noo.. :p

    ReplyDelete
  28. lelaki banyak sangat minum manis..ayat manis je kan..tapi tak semanis nak buat..hehehe..sabar je la..ape lagi apjal,bawak lah round KL.

    ReplyDelete
  29. ala.. setakat jalan2 gi KL apa salahnya. kira reasonable lagi janji tu.

    ReplyDelete
  30. memg org laki ne.. sama je ngan somi sy..hohohoho

    ReplyDelete
  31. tgk lagik sekali..perghh ngeri seyy gamba tuh..wakakaka

    ReplyDelete
  32. Heh. padan muka ko kena sebijik. Sape suh ko asyik2 pegi mines.

    ReplyDelete
  33. pasar malam je?? alahai, kemain berjanji ye. balik balik mines, terkedek kedeh aku nak gelak hahahak

    ReplyDelete
  34. tulah... lain kali janji lah nak g the mines je br dia tak besuara wakajakakaka tak menahan muncung itik tok tu.. tegoda i

    ReplyDelete


Copyright © afzalsukasuki Designed by azhafizah.com